Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μάστερ και ''Μάστερ''...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 3 Δεκεμβρίου 2017.

  1. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Το 2ο. ^^
     
  2. Seras Victoria

    Seras Victoria Danger! Danger! High Voltage! Contributor

    Συμφωνώ και θεωρώ πολύ κρίμα και χάσιμο χρόνου για όποιον Κ ή Μ διαλέγει υ ή σ που να μην θαυμάζει και εκτιμά (εγώ τον βάζω και τον θαυμασμό μέσα).
     
  3. MrEntropy

    MrEntropy Regular Member

    Ακριβώς εκεί κρύβεται και η υποταγή, στον θαυμασμό
    και στο δέος που βλέπει ένα υ τον Κ. Τα οποία και τα
    δύο μαζί δηλώνουν την απαραίτητη απόσταση και
    συνθήκη για μια ασύμμετρη τέτοια σχέση.
     
  4. MasterK77

    MasterK77 Regular Member

    Σχεση βουδουσουμιαρικη αυτό το νημα. Eξελισσεται αναλογα των απαντησεων που λαμβανουν οι σχολιασμοι, ανεξαρτητως τιτλου και κατηγοριοποιησης. Μπορουμε να δουμε και πως εξελισσετε η αντιληψη (ατομικη, κοινη) περι του τι εστι Μαστερ και τι κανει (καποιος ρωτησε και πως δημιουργουμε ένα), μιας και το αν υπαρχει σχολιαστηκε χωρις να λεχθει ενας ξεκαθαρος κοινα αποδεκτος ορισμος. Ναι, υπαρχουν αλλα αρθρα που αναλυουν τα περι βδσμ-μαστερ με αρκετο υλικο που μπορει να κρατησει καποιο απασχολημενο για αρκετο καιρο εαν επιθυμει να επιδιωξει κατι τετοιο, ομως για ενα μερος των αναγνωστων ακομα και το να διαβασουν ολοκληρο το αρθρο ειναι δυσκολο , ποσο μαλλον να κατανοησουν το ολο νοημα και την σημασια των επιμερους λεπτομερειων του.Οχι οτι το αρθρο δεν ειναι κατατοπιστικο, δεν λεω κατι τετοιο.Αντιθετως, αυτοι οι οδηγοι περιλαμβανουν αρκετα απο αυτα που συζηταμε και ισως τα αναλυουν με καλυτερη μεθοδολογια και με πιο απλο τροπο.Απλα δεν διαβαζουν ολοι τετοιου ειδους αρθρα /οδηγους, παρα μονο μια μεριδα. Ενα νημα με κατι που τους ιντριγκαρει το μυαλο ομως θα το διαβασουν. Λιγοι θα ψαξουν την πληροφορια απευθειας απο την πηγη ειδικα εαν αυτη η πηγη χρειαζεται σαυτη την περιπτωση 30-60 λεπτα αναγνωση - κατανοηση (χωρια η εκτελεση που χρειαζετε απιστευτη μεθοδικοτητα και καθημερινη ενασχοληση επι σειρα ετων). Ενα νημα μπορεις να το ελεγξεις σε 10-90 δευτερολεπτα γιατι δεν ζηταει τιποτα απο σενα, λες την γνωμη σου εαν το επιθυμεις και επιλεγεις εσυ ποση ωρα θα διαθεσεις τοσο σε αναγνωση οσο και σε γραφη. Το παραδοξο είναι ότι με αυτό τον τροπο, καποιοι θα αφιερωσουν περισσοτερο χρονο από το αν διαβαζαν το βδσμ-μαστερ κειμενο .Θα πω ισως παραδοξο, γιατι στην μια περιπτωση παιρνεις αρκετο εγκεφαλικο υλικο το οποιο ισως δεν εμαθες να επεξεργαζεσαι ή δεν εχεις την ευχερεια του απαραιτητου χρονου, ενώ στην άλλη η διαδικασια ειναι πιο οργανικη, το υλικο ερχεται σε μικρες δοσεις οπου εχεις την ευκαιρεια να το κατανοησεις και να συμφωνησεις / διαφωνησεις μαυτο ή μερη του, κατι που ειτε συνειδητα ή ασυνειδητα διαμορφωνει τον ορισμο του Μαστερ στο μυαλο του αναγνωστη-γραφοντα.


    Αρχικα στο νημα και στις μετεπειτα απαντησεις αναφερθηκε
    ‘εχω δει ατομα που δηλωνουν Μαστερ’. Εχει διαβασει ατομα που δηλωνουν Μαστερ (όχι παντα απαραιτητο)? Εχει γνωρισει (σχεδον παντα απαραιτητο)? Με ποιο κριτηριο τους εκρινε? Και για τι Μαστερ μιλαμε? Όχι του βουρδουλα ειπαμε, θελαμε κατι παραπανω.Δεν προσδιορισαμε τι και ποσο παραπανω. Ότι καποιοι θελουν, καποιοι δεν θελουν να τους μιλανε στον πλυθηντικο. Ότι για καποιους η δυναμη τους ειναι ο βουρδουλας, αν ο βουρδουλας ειναι η εξειδικευση τους. Θαπρεπε να ξερουν να φτιαχουν και μουσακα?'Η θα προτιμουσε κανεις να διαμοιραστει η δυναμη τους π.χ. βουρδουλα και κανναβοσχοινα?*  Αναφερθηκε δυναμη ψυχης. Με ποιο ορισμο της ψυχης?(πρεπει ναναι κατι αποδεκτο απο ολους, αυτονοητο..? το γιατι) και πως αντιλαμβανετε κανεις την δυναμη στην ψυχη? Πως την μετρα?


    Τοποθετηθηκα στο νημα με ένα τροπο που να καλυπτει τον γενικο ορο όπως εγω το αντιλαμβανομαι, καθως και το ποια στοιχεια πρεπει να εχει σε ποιους βασικους τομεις για οσο το δυνατο πιο πληρη και ολοκληρωμενη προσωπικοτητα, χαρακτηρα, ατομο. Ξερω σε ποιους τομεις ειμαι Μαστερ, και πως να βαλω αυτό το κλεημ σε ένα μετρητη για να δω ποσο καλος ειμαι και τι άλλες προοπτικες εχω σε αυτό τον τομεα / τεχνη?Μια χαρα. Ξερω ποσο καλος / κακος ειμαι εχοντας επιγνωση και περνωντας ανατροφοδοτηση απο τους δικους μου Μαστερ? Πλατιαζω που γραφω αυτά που κατ εμενα και τις εμπειριες μου διαμορφωνουν ένα καλο Μαστερ? Λεω απλα τις ιδεες μου και τι βλεπω οτι βοηθησε εμενα. Δεν εχει σημασια αν μιλω για μενα ή αν μιλω για αλλων το εργο και μεθοδολογια, αλλα εαν εχω μια εμπειρια που διαμορφωσε μια μου ιδεα, γιατι να μην την μοιραστω? Θα ηταν προτιμοτερο να πω πως ηταν η τελευταια μου συνεδρια μηπως, και με λεπτομερειες να αναφερω τις αντιδρασεις και την προοδο των ατομων που εκπαιδευα και πως τις συνετιζα όταν εκαναν λαθος? Μονοδιαστατη προσεγγιση, αλλα αν είναι αυτή που πρεπει να παρουμε για ναμαστε ον τοπικ, και αν δεν ‘κοβοταν’ το κοματι βδσμ από την αρχικη ερωτηση (ειπαμε όχι δυναμη μονο στον βουρδουλα, ετσι?), ισως τετοια κατευθυνση να ειχε παρει και το νημα.

    *οχι στην ιδια συνεδρια



    Ποιος ξερει που ειμαστε σημερα... Το ατομο που ξεκινησε το νημα, ισως το διαβαζει τωρα, ισως το δει μετα απο χρονια, ισως δεν το δει ποτε. Αν το διαβασε, πηρε τις απαντησεις που ηθελε? Αν δεν το διαβασε? βρηκε αυτο που εψαχνε?
     
  5. brenda

    brenda FU very much

    Eγώ με τα σύννεφα έχω μία περίεργη σχέση, μού αρέσει να τα διαλύω, δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω σύγνεφο στο μάτι μου το τσακίρικο και να μην το διαλύσω, με φοβούνται σου λέω, τις ημέρες που δεν βγαίνω μόνο, ή που δεν κοιτώ στον ουρανό, τότε βρέχει...
    Και για να σοβαρευτώ και λίγο, να τόσο δα, θα πω ότι πραγματικά, και στα περί Μάστερ, ο καθένας μπορεί να τσαμπουνάει ότι του κατέβει, δεν λέει κάτι αυτό. Αν είναι ο καθένας να τους δίνει την μορφή που θέλει, σαν την δική σου εκδοχή των σύννεφων, τότε ποτέ δεν θα συνεννοηθούμε για τίποτε, πολλώ δε μάλλον για τους Μάστερς και τις Μίστρεσσις.
    Δεν γαμείς, το θέμα μέχρι πρότινος ήταν αν υπάρχουν.
    Και φυσικά, το πως μπορούν σε ψυχικό επίπεδο να υποστηρίξουν τον τίτλο του Μάστερ.
    Εξ΄ου και όλη η συζήτηση για άλλων ειδών Μάστερ και Δασκάλων για να έχουμε μία αίσθηση αναλογίας για τι πράγμα μιλάμε.
    Ο κάθε Κίτσος από το χωριό, ή την πρωτεύουσα, ενδύεται τον μανδύα του Μάστερ και σιέται και λυγιέται στα φόρα και σε όσους δεν ξέρουν.
    Μού θυμίζουν τον έρμο τον Γιώργο τον Μάστερ, που περιφέρεται αξιοθρήνητος στις διάφορες μαζώξεις και καραδοκεί για να συστηθεί ως ''Είμαι ο Γιώργος ο Μάστερ. Εσύ, τι είσαι:'' Και να΄ταν και ο μόνος.
    Άλλοι κάνουν και σεμινάρια, τρομάρα τους, που το σχολείο (το δημοτικό),το τελείωσαν με μέσον τον παππά που έπαιζε πρέφα με τον μπαμπά τους στο καφενείο.
    Για τέτοια αστεία πράγματα μιλάμε τελικά.
    Κατά τα λοιπά, ναι, σαφώς και υπάρχουν Μάστερ, τους οποίους μπορεί να μην δούμε και να μην απαντήσουμε ποτέ.
    Συνήθως όχι βέβαια αυτοί που κοτσάρουν τον τίτλο φαρδύ πλατύ και αναμένουν να τους προσκυνήσει το άπαν σύμπαν.
     
  6. brenda

    brenda FU very much


    Δεν ξέρω που είμαστε σήμερα, ειλικρινά.
    Πιθανότατα, είμαστε σε μία μεταβατική περίοδο που οι ορισμοί ψιλο έως χοντροεπαναπροσδιορίζονται, καθώς πολλά πράγματα αλλάζουν. Οι στερεοτυπικές προσεγγίσεις μοιάζουν έωλες και φτωχές μπροστά στις νέες δυναμικές που διαμορφώνονται.
    Οι άνθρωποι δεν γουστάρουν τις ταμπέλες και προσπαθούν να βρουν τον εαυτό τους δοκιμάζοντας διάφορα πράγματα, αλίμονο από αυτούς που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, αυτοί είναι απόλυτα καταδικασμένοι να μην μάθουν τελικά τίποτα απολύτως.
    Δεν είναι η Ψωροκώσταινα το κέντρο του κόσμου και των εξελίξεων και καλό είναι να έχουμε μάτια κι αυτιά ανοιχτά γι΄αυτά που επαναδιαμορφώνουν το bdsm πλαίσιο παγκοσμίως.
    Προφανώς, φεύγουμε από την ψυχρή εποχή των Δεινοσαύρων και προχωράμε προς νέες κατευθύνσεις.
    Αρέσει, δεν αρέσει σε κάποιους αυτό.
    Η πνευματικότητα μπορεί να είναι μία νέα κατεύθυνση, αρκετά διαφορετική από τον βούρδουλα που μπορεί να τον εμάθει και ο βουκόλος κτηνοτρόφος του αποκομμένου ορεινού χωριού της Βουλγαρίας.
    Στα λεπτοφυή, της ανθρώπινης ψυχής, δεν είναι εύκολο κάποιος να εμβαθύνει και να ανασύρει νέες αλήθειες και δυνατές εμπειρίες.
    Η έμπνευση και η μάγευση έχουν διάφορα πρόσημα.
    Ίσως αυτό να είναι το αδύναμο σημείο της Παλιάς Φρουράς που αργοπεθαίνει, αφορίζοντας τους Νεωτεριστές.
    Δεν αντέχουν το γεγονός ότι οι καιροί τους ξεπερνούν.
    Και αυτούς και τα παλαιάς κοπής Μαστεριλίκια τους, που δεν έχουν πια ούτε αντίκρυσμα, ούτε απήχηση, ούτε ακολούθους.
    Μία νέα εποχή έχει ήδη ανατείλει η οποία έχει βγάλει το bdsm από το περιθώριο, το έχει κάνει mainstream, με ό,τι καλό ή κακό συνεπάγεται αυτό.
    Ας μην βιάζονται όμως να υπερασπίσουν κάποιοι το τσιφλίκι τους, γιατί ούτε τσιφλίκι είναι, ούτε δικό τους.
    Χώρος υπάρχει για όλους και για όλα.
    Τα συστήματα και οι μικρόκοσμοι αυτορρυθμίζονται.
    Όσοι δεν ακολουθούν, πετιούνται απλά απέξω.
    Eδώ έχουμε εισροή νέων ανθρώπων και νέων στοιχείων, που αλλάζουν άρδην το σκηνικό.
    Τα παλιά τζάκια έχουν σβήσει ή έχουν γεράσει ανεπανόρθωτα, βιώνοντας την αγωνία της επιβίωσης εκεί που τα νεαρά μέλη έχουν εντελώς διαφορετική δυναμική και πολιτισμό.
    Ο χρόνος είναι έτσι κι αλλιώς γλύπτης των ανθρώπων παράφορος.
    Άλλοι αλλάζουν, άλλοι εξελίσσονται, άλλοι προσαρμόζονται και άλλοι εμμένουν πεισματικά σε λογικές που σήμερα έχουν καταρριφθεί.
    Το μέλλον θα δείξει, τι θα επικρατήσει τελικά.
    Οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι είναι αυτοί, που δεν ενδιαφέρονται καν για την επικράτηση, γιατί γνωρίζουν πως ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, για κανέναν, ζουν την στιγμή και απολαμβάνουν την ζωή που οι ίδιοι επέλεξαν για τον εαυτό και τους συνοδοιπόρους τους στο ταξίδι του bdsm.
     
  7. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Αλλάζει νέα κατεύθυνση το BDSM, από πότε;
     
  8. Seras Victoria

    Seras Victoria Danger! Danger! High Voltage! Contributor

    Εξαιρετικό.
     
  9. brenda

    brenda FU very much

    Όλο απορίες είσαι, δεν υπάρχει μόνο το Community, υπάρχουν και ένα κάρο διεθνή fora, όπως και μία δυναμικά εξελισσόμενη πραγματικότητα, έξω από κάθε είδους φόρα.
    Εκεί τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά απ΄ότι εδώ. Σαφώς και αλλάζει ως προς το mainstream, υπάρχει απενοχοποίηση, αποπεριθωριοποίηση, βγαίνει από την ντουλάπα που η προηγούμενη γενιά δεν κατάφερε να το βγάλει και εξελίσσεται.
    Δεν θα κάνω εγώ ενημέρωση ή σεμινάριο για τις πραγματοποιηθείσες αλλαγές νοοτροπιών.
    Αυτές θα τις κρίνει ο καθένας, σύμφωνα με το μυαλό και την συγκρότησή του.
     
  10. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Διαφωνώ, δε μύριζε κ ποτέ "ναφθαλίνη" το BDSM, μερικές τονωτικές ενέσεις, ίσως χρειάζεται, χωρίς υπερβολές.
     
  11. brenda

    brenda FU very much

    Η διαφωνία εν προκειμένω, είναι σημάδι υγείας.
     
  12. brenda

    brenda FU very much

    Η πλάστιγξ κλίνει εκεί που προτιμάμε
    Κατά την ερμηνεία που της δίνουμε
    Κάθε φορά που επιτυγχάνουμε στα ζάρια.

    Και ιδού που επιτυγχάνουμε και πάλι
    Αφού τα ζάρια πέσαν στην κοιλιά μιας γυναικός
    μιας γυναικός γυμνής και κοιμωμένης
    Κατόπιν κολυμβήσεως στην άμμο.

    Αυτή η γυναίκα καθώς λεν οι θρύλοι
    είχε το θάρρος να περάσει μοναχή της
    γυμνή με στέαρ των κολυμβητών στο σώμα
    μια θάλασσα πλατιά και φουσκωμένη
    από τους στεναγμούς του γλυκασμού πολλών αγγέλων.


    Όπως είπε και ο Εμπειρίκος, η πλάστιγξ κλίνει εκεί που προτιμάμε, απαρέγκλιτα σχεδόν.
    Οι ερμηνείες είναι συχνά, τόσο προσωπικές, όσο και προβλέψιμες. Για τον καθένα, για πολλούς, ευτυχώς όχι για όλους.