Μάστερ και ''Μάστερ''...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 3 Δεκεμβρίου 2017.

 1. Tenebra_Silente

  Tenebra_Silente Δωρητής οργάνων, επίπλων και λοιπών τσουμπλεκίων Contributor

  Μέχρι εδώ συμφωνούμε και γι' αυτό και το like στην παρέμβαση σου ( "χαζή" ποσότητα, το like δηλαδή, αλλά κάποιες φορές ένα κάτι τις το δηλώνει ).

  Αυτό το κομμάτι - και με κάθε σεβασμό - ειλικρινά δεν μου λέει τίποτε. Απλά γιατί δεν βλέπω τι θα έδινε. Κίτσους/Γιώργους και λοιπές "δυνάμεις" από Masters/Mistresses αληθινούς ή κατ' επίφαση δεν τις γνωρίζω ( τώρα ποιος θα ήταν ο αληθινός, ποιος ο επαρμένος, ποιος ο μούφας και πάει λέογντας, συνεχίζει να μην με αφορά ) και δεν μ' ενδιαφέρει καν, να τις γνωρίσω.
  Ας διατυμπανίσει όποιος θέλει, ότι θέλει κι όπου το θέλει. Ας κοτσάρει δίπλα στ' όνομα/nick του ένα/δυο/δέκα χιλιάδες "γαλόνια". Με τα "προσκυνήματα" είχα πάντα πρόβλημα, αφού η γέρικη μου μέση δεν τα πάει καλά με το λύγισμα. Και να σου πω και την "μαλθακία" μου? Δεν ασχολούμαι καν, με το ποιος θα περίμενε από μένα προσκύνημα ή όχι. Αφού έτσι κι αλλιώς δεν θα το είχε, πόσο μάλλον εδώ. Άρα, μέρος του νοήματος του νήματος θα ήταν τελικά και το χιλιομασημένο "χωσέ" ?

  Ρητορική πάντα ερώτηση και η κατάληξη γνωστή εξ αρχής ( απ' τον τίτλο κιόλας του νήματος ) πιστεύω στους περισσότερους, αν όχι σε όλους μας. :)
   
  Last edited: 6 Δεκεμβρίου 2017 at 18:44
 2. lizard_

  lizard_ Captured by A. Contributor

 3. brenda

  brenda Μυστήριο τρένο

  Όχι, ακριβώς το αντίθετο από το ''χωσέ''.
  Μια βαθύτερη κατανόηση της έννοιας και μία ενδεχομένως νέα νοηματοδοσία του όρου με δεδομένη την αλλαγή των συνθηκών και την εισροή νέων στοιχείων και νοοτροπιών στον χώρο.
  Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ.
  Εγώ προσωπικά, έτσι κι αλλιώς, εδώ και χρόνια δεν προσκυνώ κανέναν.
  Έχω μάθει όμως να σέβομαι και να εκτιμώ κάποιες ποιότητες στους ανθρώπους.
  Όχι γι΄αυτά που δηλώνουν ότι είναι, αλλά γι΄αυτά που είναι πασιφανές ότι είναι.
  Να, αυτό είναι που μού λείπει σ΄αυτό το στάτους, η δυνατότητα να θαυμάσω κάποιον, κάποιαν ή κάποιους.
  Μάστερ, η μαύρη τρούφα του bdsm!
   
  nkbsk likes this.
 4. nkbsk

  nkbsk New Member

  Μάστερ και ''Μάστερ'' είναι ο τίτλος του νήματος και μέσα στον όμορφο ''ιαπωνικό'' μινιμαλισμό αυτού του εννοιολογικού πλαισίου που μας προτείνεται (Μάστερ και ''Μάστερ'': στις 3 λέξεις του τίτλου η μια είναι σύνδεσμος και οι άλλες δύο επαναλαμβάνονται με τη χρήση εισαγωγικών τη δεύτερη φορά) ο πιο σίγουρος δρόμος αναζήτησης μου φαίνεται οτι είναι η αναζήτηση του ίδιου του πυρήνα του νοήματος της λέξης Μάστερ αυτής καθεαυτής.

  Στην αναζήτηση αυτή χρησιμοποιώ ως επικουρικό εργαλείο το λεξικό του Κέιμπριτζ (https://dictionary.cambridge.org/) και πληκτρολογώντας τη λέξη "master'' το λεξικό μου δίνει μια σειρά εναλλακτικών νοημάτων της λέξης. Από όλες αυτές, τις διαφορετικές κάποιες φορές σημασίες και νοηματοδοτήσεις της ίδιας λέξης, μου μένει το αναπόφευκτο της επιλογής της σημασίας και νοήματος που συναισθηματικά, αισθητικά, ψυχικά και νοητικά επιλέγω για να ορίσω την έννοια του Μάστερ (σε αντιπαραβολή με τον "Μάστερ'' σε εισαγωγικά).

  Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία καταλήγω στην επιλογή ''master (noun): a famous and very skilled painter (e.g. This painting is clearly the work of a master)''. Ο Μάστερ λοιπόν σε ένα ομορφότερο κόσμο, σε ένα παράλληλο αισθαντικό σύμπαν, θα λειτουργούσε σαν ένας χαρισματικός, ευαίσθητος, ικανότατος ζωγράφος, ένας μεγάλος καλλιτέχνης που αντί να δημιουργεί καλλιτεχνικά αριστουργήματα θα δημιουργούσε αριστουργηματικούς ανθρώπους από τα άτομα που θα αφήνονταν στα χέρια του να τους ''γλύψει'' (προσοχή, το ''γλύψει'' είναι με υ από το γλυπτό σε αυτή την περίπτωση και όχι με ει από το ερωτικό ''γλείφω'') και να τους ζωγραφίσει σαν έργα τέχνης αναδεικνύωντας την αιώνια ομορφιά που κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του...
   
  Last edited: 7 Δεκεμβρίου 2017 at 16:37
  brenda and Λύσανδρος like this.
 5. S/M Healing

  S/M Healing Et Ιn Arcadia Εgo

   
 6. S/M Healing

  S/M Healing Et Ιn Arcadia Εgo

  Σωστό. Απο μια άλλη πλευρά, γιατί ο αγροίκος να μην μπορεί να θεωρηθεί Μάστερ; Τα κορίτσια της φώτο, έχουν υποταχθεί στους άνδρες της συμμορίας και το δηλώνουν ανοιχτά!
  https://twitter.com/harryusa1776/status/651898144448487424
   
 7. Μαντλίν

  Μαντλίν Contributor

  Δε θέλουμε να μας χαλάσουν τον πολιτιζμό μας.Τρώει x. :joyful: