Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος gaby_m, στις 19 Δεκεμβρίου 2017.

  1. rea..

    rea.. Contributor

    χαχαχα οι "αντίξοες συνθήκες" ήταν σχήμα λόγου, η παράλειψη είναι δική μου και σχηματίστηκε αυτή η εικόνα υπερβολής, άθελα μου. Ούτε στόχευα στην ηρωοποίηση ούτε στην πόλωση φυσικά. Οι γνώστες όμως είναι γνώστες, αυτοί που δεν ξέρουν την τύφλα τους όντως δεν ξέρουν την τύφλα τους και αυτοί που ξέρουν κάτι όντως ξέρουν κάτι. Και αυτά είναι τα μεγέθη, αδιαπραγμάτευτα και ξεκάθαρα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες να διαστρεβλωθούν.
    Μίλησα για εμπόδια όμως και για δυσκολίες στο επικοινωνιακό και ενημερωτικό κομμάτι, που κατά την γνώμη μου ως έκταση και ως συχνότητα είναι παρατηρήσιμες και αξίζει να αναφερθούν, σαν γεγονός και ίσως σαν "πρόβλημα" ή έστω προβληματισμό 
     
    Last edited: 20 Δεκεμβρίου 2017
  2. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    τι λες παιδάκι μου?
     
  3. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    @rea..

    Γεγονός είναι πως για οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο, πάντα κάτι θέλουμε που να είναι καλύτερο, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό στον καθένα μας.
    Από την άλλη, το γεγονός πως δεν υπήρχε ή δεν υπάρχει αυτό το καλύτερο, δεν εμπόδισε τα άτομα που σκαμπάζουν κάτι τις πιο πολύ, να το βρούν και μάλιστα σε καιρούς με λιγότερη διάχυση πληροφόρησης, που σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους βιώματα, πάντα αυτό, διευκολύντας τα έτσι να πάνε κι ένα-δυο κλικ παρακάτω.
    Φυσικά και δεν έχουν απολύτως κανένα θέμα να μοιραστούν αυτά που έχουν εγκολπώσει με άτομα που έμπρακτα εμφανίζουν μια ντόμπρα και ουσιαστική διάθεση προς το θέμα και αυτό έγκειται στην διακριτική τους ευχέρεια, για λόγους οικονομίας της προσωπικής τους ενέργειας. Και επιπροσθέτως θα έλεγα, εν προκειμένω, πως είναι της γνώμης πως "το μέσον δεν είναι το μήνυμα". Θα συμφωνήσω βέβαια, πως ένα κάποιο πρόβλημα υπάρχει...
     
    Last edited: 20 Δεκεμβρίου 2017
  4. rea..

    rea.. Contributor

    χαχαχαχαχα... ε πως να απαντήσω τώρα? 
     
  5. Brand

    Brand The Most Successful Delete

    In short, όχι. Το μέγεθος και η ποσότητα αλλοιώνουν τα πάντα. Ό,τι και να γίνει για να διαφυλαχθεί η ποιότητα, συνήθως γίνεται κατόπιν εορτής, αφού γίνει η ζημιά. Διότι δεν γίνεται να προβλέπεται κάθε πιθανό πρόβλημα και νέα συμπεριφορά και να αποτρέπεται κάθε ζημιά

    Εκτός από διορθωτικές κινήσεις λοιπόν, και περισσότερο μάλλον, απαιτείται εσύ και οποιοσδήποτε να μη σταματά να αποζητά και να κυνηγά την ποιότητα. Αν περιμένεις από κάποιο συγκεκριμένο σύστημα να σε γλιτώσει από τον κόπο και να ξεχωρίζει το ποιοτικό, είναι σίγουρο ότι θα καταλήξεις σε κάποιο σύστημα με τα δικά του προβλήματα που θα σε αποκόπτει και από περιεχόμενο και εμπειρίες που στην πραγματικότητα δεν θα ήθελες να αγνοήσεις.

    Σχετικά με κάτι που έγραψε ο @cadpmpc, η πόλωση δεν είναι σημείο των καιρών, όπως και η ανθρώπινη βλακεία δεν είναι πρόσφατη εξέλιξη. Η πόλωση είναι αποτέλεσμα της αποφυγής (όχι απλά της ανικανότητας - αυτή δικαιολογείται σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον) κριτικής σκέψης. Καμία πόλωση δεν επιβιώνει όταν υπάρχουν άνθρωποι που εξετάζουν λογικό υπόβαθρο και επιχειρήματα. Όσοι βαριούνται να κουραστούν όμως καταλήγουν στον απλοϊκό και «ξεκούραστο» διαχωρισμό μεταξύ άσπρου και μαύρου.
     
  6. jim28

    jim28 Regular Member

    Τα μκδ αρχικά έφεραν πιο κοντά ανθρώπους με φετίχ bdsm και τελικά κατάντησαν τόποι τσάτινγκ και ψωνηστηριού.
     
  7. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Νταξ τι να κάνουν τα άτομα, τι προτείνεις;

    By the way :
    ψωνιστήρι ουδέτερο

    • αναζήτηση πελάτη για εφήμερη ερωτική σχέση επί πληρωμή
     
  8. jim28

    jim28 Regular Member

    Αυτό που προτίνω Μαντλίν είναι πως ιστοσελίδες όπως η παρούσα πρέπει να είναι συνδρομιτικές και για τις γυναίκες ώστε να μπαίνουν μέσα μόνο πρόσωπα του χώρου. Προ πολλων ετών εγίνε συνδρομητικό και το παρόν για ενα μικρό χρονικό διάστημα και δεν πέτυχε το εγχείρημα, σήμερα η κοινωνία είναι πιο ώριμη σε σύγκριση με τότε μου φαίνεται.
    Λέγοντας ψωνηστήρι εννοώ επαγγελματίες που ψάχνουν πελάτες και άνδρες - λιγούρια που ψάχνουν γυναίκες. Είναι λογικά και τα δυο στα μκδ.
     
  9. masterlord

    masterlord https://youtu.be/9qbRHY1l0vc

    Δεν διάβασα τίποτε... Ήταν μακροσκελές...
     
  10. rea..

    rea.. Contributor

    Συμφωνώ, στο ατομικό επίπεδο της υπόθεσης, διαχείριση κατά περίπτωση κτλ κτλ.

    Στο συλλογικό επίπεδο της υπόθεσης?
    Τα μκδ, έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας, είναι στα σπίτια μας. Και είμαι υπέρ. Σαν ιδέα είναι πραγματικά ωφέλιμη σε πολλά επίπεδα.

    Δεν είμαι σίγουρη όμως ότι η λύση βρίσκεται στην ατομική ρύθμιση πλέον, λόγω της έκτασης του προβλήματος. Τα προβλήματα που βλέπουμε σε αυτό το φόρουμ είναι απλά κάτι που συμβαίνει σε όλα τα φόρουμ και σε όλα τα μκδ

    Και το θέμα πάει πιο βαθιά από την "έκπτωση" της μαζικότητας.
    -Είναι η έλλειψη προσωπικού δυναμικού στην διαχείριση του εκάστοτε μκδ, που επιτάσσει σαν ανάγκη αυτό το μέγεθος της ποσότητας.
    -Εκτός από τις πληροφορίες που παίρνουμε, είναι και οι πληροφορίες που δίνουμε στο log in, ποιος φορέας ελέγχει αυτούς που έχουν πρόσβαση στα προσωπικά μου μηνύματα και δεδομένα? ποιος διασφαλίζει το νομοθετημένα "απαραβίαστο" προσωπικό μου δεδομένο?
    -Ποιος διαχειρίζεται την διαχείριση του μκδ γενικά? Ή είναι ανεξέλεγκτο και ορίζεται απλά από την ιδιοκτησία του εκάστοτε μέσου?

    Αν είναι έτσι, εφόσον τα μκδ έχουν γίνει πλέον θεσμός, δεν θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερος έλεγχος?
    Δεν το θέτω ως διαμαρτυρία ή γκρίνια ή ναζάκια ή δεν ξέρω τι άλλο. Απλή παρατήρηση και σχολιασμός πάνω στο θέμα είναι.

    Και όσον αφορά το βδσμ, με βάση το γενικό πρόβλημα, εξειδικεύω. Το μκδ αυτό είναι μέσο γνωριμίας των ανθρώπων με αυτήν την σεξουαλική προτίμηση. Ένας ποιοτικότερος έλεγχος του μέσου αυτού θα διασφάλιζε σε πολλά επίπεδα τους ανθρώπους του βδσμ, σε ζητούμενα που σήμερα "ταλαιπωρούν" άσχετα από το γεγονός ότι σε προσωπικό επίπεδο ρυθμίζονται ..η συχνότητα και έκταση σαν γενικό πλάνο δημιουργεί "πρόβλημα" .
    Όπως είπε και ο @cadpmpc
    Μπορεί λοιπόν το μκδ να γίνει καλύτερο και να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες?
    Κατ εμέ.. μπορεί και πρέπει

    Στο εύλογο ερώτημα της @gaby_m , αν το μκδ βλάπτει το βδσμ , δεν γνωρίζω αν βλάπτει ..αλλά σίγουρα επιδέχεται βελτίωση
     
  11. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Mια πολύ-πολύ χοντρική παρατήρηση σε σχέση με το οποιοδήποτε ΜΜΕ παλαιάς ή νέας κοπής, από εφημεριδάκι της γειτονιάς και φανζίν μέχρι τεράστιους εκδοτικούς διεθνείς οργανισμούς και από προσωπικό μπλογκ μέχρι διεθνή ΜΚΔ ή ΜΜΕ...

    Η όποια μετατόπιση γίνεται στο όποιο Μέσον όσον αφορά:
    • Στην εκπεφρασμένη αρχική τοποθέτησή του
    πχ, υποστηρίζει τον τάδε πολιτικό σχηματισμό, τις δείνα επιλογές (κάτω τα μηχανάκια - ζήτω τα αυτοκίνητα)
    • Στην ιδιοκτησία του
    πχ, σε ποιούς ανήκει ή το αναλυτικό μέχρι κεραίας μετοχολόγιό του προσωποποιημένα
    • την σχέση του με τον χρήστη όσον αφορά τα οποιαδήποτε δεδομένα του και την χρήση τους υπό οποιεσδήποτε συνθήκες για οποιονδήποτε σκοπό
    • Στην επίσημη έδρα του
    ...αλλά και:
    • Στις πηγές και το είδος των εσόδων του
    • Στον πιστοποιημένο μηχανισμό διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του
    • το προσωπικό που μισθοδοτείται με οποιονδήποτε τρόπο και την θέση του (είδος εργασίας που προσφέρει)
    Πρέπει να είναι και ανακοινώσιμη και διαθέσιμη, από την στιγμή που η επικοινωνία καλώς ή κακώς, αποτελεί κεφαλαιώδη Πολιτειακό παράγοντα πλέον (τέταρτη εξουσία) διεθνώς.
    Δεν θα μπώ σε λεπτομέρειες, αλλά όπως καταλαβαίνουμε όλοι μας, αυτά είναι πρακτικώς αδύνατον να εφαρμοστούν στο ορατό μέλλον.
    Παρ΄ όλα αυτά, μπορούν να γίνουν πολλά πράματα προς αυτήν την κατεύθυνση από την πίεση των χρηστών.
    Και με πάρα πολλούς τρόπους.
     
  12. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Μια παρατήρηση πριν επανακάμψω στο νήμα, μιλώ για μέσα κοινωνικής δικτύωσης δηλαδή facebook, twitter, pinterest κ.ά, δεν μιλώ για διαδικτιακή επικοινωνία γενικά, δεν μιλώ για irc και ούτε για dedicated forum σαν το δικό μας.