Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μαρκήσιος ντε Σαντ

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Art and Literature' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 10 Ιουνίου 2017.

  1. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Είναι άποψη μου, προτιμώ την εκδοχή που έχεις δίκιο. Γιατί, έχεις δίκιο; Γιατί έχω άδικο;

    Η ειρωνία δείχνει άμυνα.
     
  2. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Η δικιά σου δεν είναι παρά μιά επιφανειακή και βιαστική ανάγνωση μιας αποσπασμένης φράσης από ένα αφήγημα, δεν είναι άποψη. Μια άποψη χρειάζεται μια ελάχιστη τεκμηρίωση, η οποία εδώ είναι ανύπαρκτη.
    Με άλλα λόγια: δεν υπάρχει πουθενά αναφορά ότι έφαγε ποτέ άνθρωπο ο ντε Σαντ.
    Βέβαια δεν είναι κακό να θέλεις να το πιστεύεις, αλλά ο ντε Σαντ δεν έχει καμία σχέση ή ευθύνη για ό,τι πιστευεις εσύ.


    Μμμ, πιο πολύ θα έλεγα ότι άμυνα είναι η πεισματική, λίγο παιδιάστικη, άρνηση να αναγνωριστούν αντιφάσεις και αυθαιρεσίες μιας γνώμης.
    Τα τσιτάτα όμως είναι πάντα πιασιάρικα και διασκεδαστικά.  
     
  3. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Άρα συμφωνούμε, δεν είναι καλό να τρώμε ανθρώπους.
    Ποια από αυτά που περιγράφει στις ιστορίες του, δεν είναι καλό να τα κάνουμε;
     
  4. Iagos

    Iagos Contributor

    Ο Ντε Σαντ βίαζε χωρίς συναίνεση, ο Ντε Σαντ διαφθείρει, ο Ντε Σαντ δεν έχει όρια, ο Ντε Σαντ έτρωγε σκατά, ο Ντε Σαντ προτρέπει τους ανθρώπους στο έγκλημα, ο Ντε Σαντ είναι ένας επικίνδυνος γιατί κάνει τον άνθρωπο ζώο, ο Ντε Σαντ είναι κατ επανάληψη σεξουαλικός εγκληματίας.

    Τόσα και άλλα τόσα έχουν ειπωθεί για τον δαίμονα Ντε Σαντ.

    Αν ο Ντε Σαντ είναι όλα τα παραπάνω τότε οι εκατομμύρια αναγνώστες του, από το 1790 και μετά που άρχισε να εκδίδει έως και σήμερα θα έπρεπε να είχαν μιμηθεί τα «εγκλήματα» του Ντε Σαντ αφού σύμφωνα με την άποψη των παραπάνω, οι συγγραφείς βιβλίων διαφθείρουν και προτρέπουν τους αναγνώστες προς την ακολασία.

    Όμως δεν έγινε κάτι τέτοιο.

    Αυτό που έγινε ήταν πως εκατομμύρια αναγνώστες του, από το 1790 και μετά που άρχισε να εκδίδει έως και σήμερα έχουν εξαϋλωθεί από την μαλακία, έχει ανοίξει το μυαλό τους και βλέπουν την ηδονή μέσω φαντασιώσεων και όχι ως ένα «χλαπαχλουπα» σεξ της κακιάς ώρας, αλλά ως κάτι που μπορεί να σε εκτινάξει σε υψηλές εγκεφαλικές και πνευματικές ποιότητες.

    Το σημαντικότερο όλων είναι πως κάποιοι, από όλους αυτούς τους εκατομμύρια αυνάνες του Ντε Σαντ, έκαναν τις φαντασιώσεις πράξεις και έτσι κρατούν τον σπόρο του ηδονισμού ζωντανό.

    Ο παραπάνω είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να λέγονται όσα λέγονται στην αρχή του κειμένου μου μαζί με άλλα τόσα που θα ειπωθούν ακόμα.

    Κάπου έπεσε στο μάτι μου πως ο Ντε Σαντ λέει συνδέεται με τον ναζισμό και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

    Τόσο επικίνδυνος έχει υπάρξει ο Ντε Σαντ για την ανθρωπότητα.

    Τέτοιο τέρας ο Ντε Σαντ.

    Όχι, δεν φταίει το γεγονός πως οι Γερμανοί βιομήχανοι ταρακουνήθηκαν από το κραχ του 29 και εμπιστεύτηκαν έναν βλαμμένο ο οποίος τους εγγυήθηκε πολιτική ομαλότητα, κάτι που η σαθρή «δημοκρατία» της Βαιμάρης δεν μπορούσε να τους εγγυηθεί.

    Όχι.

    Φταίει ο Ντε Σαντ.

    Δεν φταίει το γεγονός πως ο βλαμμένος τους εγγυήθηκε ησυχία στα εργοστάσια και καθαρό εργασιακό περιβάλλον χωρίς αυτά τα περιττώματα που στήνουν συνδικάτα και απεργίες.

    Όχι.

    Φταίει ο Ντε Σαντ.

    Όχι, για την άνοδο των ναζί και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν φταιν οι αλλαξοκωλιές των φραγκάτων της Γερμανίας με έναν βλαμμένο.

    Φταίει ο Ντε Σαντ.

    Ο Ντε Σαντ φίλτατοι δεν ήταν τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από ένας καυλιάρης.

    Μην τον φοβάστε δεν δαγκώνει.

    Μαλακιστείτε ελεύθερα μαζί του.

    Αφεθείτε στην ηδονή που σας προσφέρει.

    Ο Ντε Σαντ είναι πνεύμα.

    Ο Ντε Σαντ είναι ένας ηδονιστής που θέτει τον εαυτό του απέναντι στο πολιτικά ορθό όπως και αν αυτό εκφράζεται μέσα στις ιστορικές περιόδους της ανθρωπότητας.

    Γιατί μην νομίζουμε πως ανακαλύψαμε το πολιτικά ορθόν στην εποχή μας.

    Και στην εποχή του Ντε Σαντ η αριστοκρατία της Γαλλίας επέβαλε το δικό της πολιτικά ορθόν που ταίριαζε με την εποχή.

    Ο Ντε Σαντ στάθηκε απέναντι σε αυτή την «οπερέτα των ηλίθιων» της αριστοκρατίας.

    Διαβάστε όσο περισσότερο Ντε Σαντ μπορείτε και αυνανιστείτε ασύστολα.

    Iagos
     
    Last edited: 13 Ιουνίου 2017
  5. Iagos

    Iagos Contributor

    Εγώ λέω πως το καλό είναι να τα κάνουμε όλα..

    Τώρα θα μου πεις πως μπορεί εγώ να λέω πιο είναι το καλό αλλά υπάρχει και το κακό..

    Και το κακό είναι εκείνο που λέει να μην τα κάνουμε όλα...

    Τώρα, γιατί οι περισσότεροι πάνε με το κακό.... και όχι με το καλό.... μέγα μυστήριο αγαπητέ μου....
     
    Last edited: 13 Ιουνίου 2017
  6. Elric m

    Elric m Leave No Cross Unturned

    Καμιά φορά μπορεί να είμαι λίγο ειρωνικός, λίγο προσβλητικός, λίγο αστείος. Απλώς κατάλαβα ότι εάν είσαι ΣΟΒΑΡΟΣ ειρωνικός, ΣΟΒΑΡΟΣ φανατικός, ΣΟΒΑΡΟΣ αιρετικος, ΣΟΒΑΡΟΣ προσβλητικός τότε τα σχόλια σου δεν σβήνονται. Και που όλα αυτά; Σ ένα νήμα για τον Σαντ και την ελεύθερη σκέψη. Αναρωτιέμαι όμως...τι θα ήταν ο κόσμος χωρίς αυτόν; Ο σπόρος της ηδονής δεν θα ανθιζε μέσα μας; Η διαστροφή; Η κυριαρχία; Ο σαδισμος; Η καυλά; Αυτό το φόρουμ; Εμείς; Χρειαζομασταν η χρειαστηκαμε πότε τον οποίον Σαντ να ρίξει φως στην ηδονή μας και στα πρωτόγονα ένστικτα μας; Μας βοήθησε να τα εξερευνησουμε, να τα κατανοήσουμε, να τα ζήσουμε χωρίς ενοχές; Πριν απ αυτόν τι συνέβαινε; Ποια ήταν η σεξουαλικη συμπεριφορά των ανθρώπων; Όλα αυτά τα παραπάνω στοιχεία υπήρχαν η όχι; Η ήταν ενοχικα πολύ βαθιά μέσα μας και ηρθε Αυτός και το ανθρώπινο είδος είδε το φως το αληθινό; Μα τόσο φλώροι ήταν πχ οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι...; Χλαπαχλουπα σεξ της κακιάς ώρας; Δηλαδή ήταν Χλαπαχλουπες; Λοιπόν... Ας τα αφήσουμε όλα αυτά και ας μαλακιστουμε όλοι μαζί.
     
    Last edited: 13 Ιουνίου 2017
  7. Ηλίας

    Ηλίας Guest


    Κάποτε ένας παππούς μου είπε ότι χρειάζεται επανάσταση για να ρίξεις τους επαναστάτες.




    Ο Ντε Σαντ ήταν ένας ρομαντικός που χρησιμοποίησε την σεξουαλική του καύλα για να χτυπήσει την εξουσία.




    Σήμερα με μέσο το χρήμα, λίγοι άνθρωποι, αναγκάζουν τους πολλούς σε λιμοκτονία. Εύχονται οι γέροι να πεθάνουν γρήγορα. Προκαλούν πολέμους με χιλιάδες νεκρούς, με άλλοθι μία σημαία. Θρησκείας ή άλλης ομάδας. Αναγκάζουν παιδιά να ρισκάρουν να πνιγούν. Και να πνίγονται. Άλλους να πάρουν ένα φορτηγό και να πατήσουν κόσμο. Και 7 δις ανθρώπους, ακόμα και καμιά δεκαριά που δεν θα έπρεπε να ανησυχούν, αφού έχουν το χρήμα, να φοβούνται. Οι πολλοί την έλλειψη του χρήματος και οι λίγοι τους πολλούς.




    Ο Ντε Σαντ ήταν ένας ρομαντικός μπροστά σε όλους αυτούς, που καθορίζουν τις ζωές μας, σήμερα. Αυτός έλεγε ότι δεν έχει σημασία που είμαι άνθρωπος, είμαι και κρέας, στη τροφική αλυσίδα.




    Και αυτό ισχύει και στην ανθρώπινη κοινωνία, σήμερα. Απλά το αίμα και η σάρκα, κρύβονται σε ένα χαρτονόμισμα.
     
    Last edited by a moderator: 13 Ιουνίου 2017
  8. Gloriana Majestica

    Gloriana Majestica Notorious

    Δεν χτύπησε καμία εξουσία ο Ντε Σαντ. Στην πραγματικότητα την υπηρέτησε ασμένως, όταν κλήθηκε γι’αυτό. Ουδέποτε αποκήρυξε τον τίτλο ευγενείας του, αντίθετα μάλιστα, ήταν ακριβώς η κοινωνική του θέση εκείνη που του επέτρεπε να διάγει το βίο που διήγαγε, δίχως ν΄ανησυχεί για το φαγητό στο τραπέζι του –κάθε άλλο. Τo γεγονός ότι διώχθηκε διαδοχικά από κάθε μορφής καθεστώς (βασιλεία, δημοκρατία, δικτατορία), δεν αποδεικνύει ότι ήταν επαναστάτης, άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι λόγοι των διώξεων ήταν παραβάσεις του κοινού ποινικού δικαίου και όχι πολιτικοί. Τα καθεστώτα δεν φοβήθηκαν τον ντε Σαντ. Απλά τον σιχάθηκαν. Ο ντε Σαντ δεν ήταν η βόμβα που την εξουδετερώνεις πριν εκραγεί στα θεμέλια. Ήταν τα σκατά που τα βγάζεις έξω από το σπίτι με το φαράσι και τα πετάς στο χωράφι απέναντι, για να μη σου ‘ρχεται η μπόχα. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.
     
    Last edited: 13 Ιουνίου 2017
  9. Elric m

    Elric m Leave No Cross Unturned

    Μην τον αδικούμε όμως. Ήταν, αν μη τι άλλο, καυλιαρης. Την καλημέρα μου.
     
  10. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Αν τυχόν κάποιος μπορεί και θέλει να κανιβαλίσει, δεν μπαίνει, κατά Ντε Σαντ, θέμα καλού ή κακού. Αλλά πρέπει να μπορεί και γιατί οι άλλοι θα καθίσουν να τους φάνε και πρέπει να θέλει, που αν διαβάσει κάποιος τον μικρής λογοτεχνικής αξίας έτσι και αλλιώς μαρκήσιο δεν βρίσκει πουθενά σκηνή κανιβαλισμού.

    Οι σκηνές του ΝτεΣαντ είναι οι περισσότερες μη υλοποιήσιμες, εκτός κι αν μπορεί ή γίνεται π.χ. να εκπαιδεύσει κάποιος φίδι να τον σοδομίζει, χλωμό το βρίσκω. Τις έγραψε, όλες, για να πει ότι δεν έχει νόημα ο διαχωρισμός σε καλό και σε κακό και ότι αυτός είναι πάντα αυθαίρετος διότι προϋποθέτει κανονιστικές παρεμβάσεις που δημιουργούν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από όσα λύνουν. Και πολλά άλλα ανάλογα.
     
  11. Gloriana Majestica

    Gloriana Majestica Notorious


    Ναι, όπως ήταν και πολυγραφότατος, με γνήσια ανάγκη-λατρεία προς τη γραπτή έκφραση. Αλλά φοβάμαι ότι, με σημερινούς όρους, δεν θα ήταν τίποτε περισσότερο από ένας γόνος οικογένειας βιομηχάνων-εφοπλιστών, που ξοδεύει την πατρική περιουσία στην κόκα και στην αγορά σεξουαλικών υπηρεσιών, γράφοντας στον (άφθονο) ελεύθερο χρόνο του αμφίβολης λογοτεχνικής αξίας πορνογραφήματα, διανθισμένα με λιβέλους κατά της ... καθεστηκυίας τάξης (!), κάνοντας φυσικά χρήση της έξοχης γραφής που διδάχθηκε κατά το χρόνο των οξφορδιανών σπουδών του (χορηγία της καθεστηκυίας τάξης κι αυτές, όπως και η κόκα, όπως και οι "συνοδοί"....)

    Μπα. Δε μου κάνει για επαναστάτης. Στην εποχή του (και όχι μόνο, αλλά ιδίως στην εποχή του), τους αληθινούς επαναστάτες τους εβγαζαν από τη μέση, με μαχαίρι, πιστόλι, πέλεκυ, γκιλοτίνα, δηλητήριο. Στην περίπτωσή του φαίνεται ότι δεν ήθελαν καν να λερώσουν τα χέρια τους.
     
  12. François Frédéric

    François Frédéric Regular Member

    Ο γακινθος, οδηγημένος ίσως απ' τη φύση, αλλά περισσότερο μάλλον από τα παραδείγματα που είχε
    μπροστά στα μάτια του, δεν άγγιζε, δεν πασπάτευε και δεν φιλούσε παρά μονάχα τα όμορφα κωλαράκια της συντρόφισσάς του, και ύστερα από λίγα λεπτά τα δροσερά του μάγουλα πήραν χρώμα, άφησε να του ξεφύγουν δυο-τρεις αναστεναγμοί και το χαριτωμένο ψωλάκι του τίναξε, ένα περίπου μέτρο μακριά του, πέντε με έξι βολές βελουδένιο σπέρμα, λευκό σαν κρέμα, που πήγε κι έπεσε πάνω στο μπούτι του Nτuρσέ, που καθόταν πιο κοντά του και είχε βάλει τον Νάρκισσο να τον μαλακίζει παρακολουθώντας τη σκηνή. Μετά την επαλήθευση του γεγονότος
    χάιδεψαν και φίλησαν όλοι τον γακινθο, εκφράζονται ταυτόχρονα την επιθυμία ν' απολαύσουν ο καθένας μια μικρή ποσότητα από το νεανικό εκείνο σπέρμα· κρίνοντας λouτόν πως για την ηλικία του -και για ξεκίνημα- έξι εκσπερματώσεις δεν ήταν υπερβολικά πολλές (αφού μάλιστα τις δύο τις είχε κάνει στο άψε
    σβήσε), οι ελευθέριοι το πήραν με τη σειρά, βάζοντάς το να χύσει μέσα στο στόμα τους. Ο δούκας, που είχε ανάψει παρακολουθώντας το θέαμα, άρπαξε την Αυγουστίνα και βάλθηκε να της γλείφει την κλειτορίδα, με αποτέλεσμα να την κάνει να χύσει δυο-τρεις φορές, πράγμα που η μικρή εκείνη κατεργάρα, γεμάτη φλόγα και καυλιάρα όπως ήταν, το πέτυχε μέσα σε λίγα λεπτά. Την ώρα που ο δούκας βεβήλωνε μ' αυτό τον τρόπο την Αυγουστίνα δεν υπήρχε πιο ευχάριστο θέαμα από το να βλέπεις τον Ντυρσέ να δρέπει τα προίόντα της απόλαυσης που προκαλούσε κάποιος άλλος, φιλώντας αχόρταγα το στόμα της και καταπίνοντας, ούτως εuτείν, την ηδονή που ο φίλος του διοχέτευε μέσα στις αισθήσεις της. Ήταν ήδη αργά·αναγκάστηκαν να παραιτηθούν από το μεσημεριανο υπνάκο τους και πέρασαν κατευθείαν στο σαλόνι
    των ακροάσεων, όπου η Ντυκλό .....
     
  13. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    @Iagos αχ αχ αχ... γιατί και για τον Manson τα ίδια δε λένε σήμερα;

    Τον Μέριλιν, μη παρεξηγηθώ.

    Ας βάλουμε λοιπόν λίγο Μανσον και ας καληνυχτισουμε άλλη μια φορά τον Κεμαλ.
     
  14. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Aρκεί... Είναι σαφές και ομιλητικότατο...
    Αλλά να το κοιτάξεις, πολύ διαστρέβλωση βλέπω...
    (Ούτε ο Χορταρέας με το κληρονομικό του χάρισμα να ήμανε, αλλά δες το, το ιστορικό πλαίσιο μάς ξεκαθαρίζει τα πράματα, όσον αφορά την πάρτη μας και μετά ψιλομαθα'ινουμε και ψιλοξέρουμε για την πάρτη μας... Τςςςς, ούτε ψυχοτέτοιος νάμανε...)...