Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μα δεν υπαρχουν αληθινες Αφεντρες στην Ελλαδα...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος Phaedra, στις 12 Δεκεμβρίου 2005.

  1. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    Το thread αυτό το σκέφτομαι καιρό και οι αρχικές σκέψεις επ' αυτού δημιουργήθηκαν όταν άρχισαν υποτακτικοί άντρες απο Ελλάδα να επικοινωνούν μαζί μου online και να μου παραπονούνται για τις δυσκολίες του να βρούνε "αληθινή" Αφέντρα στην Ελλάδα. Η μορφή των παραπόνων αυτών συνήθως περιέχει κάποιο σχόλιο του τύπου "δεν μπορώ να ζήσω το lifestyle εδώ", και συχνά συνοδεύονται απο παραδείγματα συμπεριφορών "Κυριών", (με τον ορο συνήθως μέσα σε εισαγωγικά μιας που οι υποτακτικοί αυτοί δεν τις αναγνωρίζουν πλέον ως Κυρίαρχες) που αποδεικνύουν το πόσο απίθανο είναι να βρεθεί κάποια πραγματική Αφέντρα.

    Rewind για λίγο και επανέρχομαι -
    Οι πιο παλιοί του χώρου, που με γνώρισαν όταν άρχιζα να εξερευνώ το lifestyle ξέρουν ότι όταν άρχισα να μπαίνω στα chat rooms έμπαινα με μικρό, δήλωνα slave και μάλιστα για κάποιο χρονικό διάστημα φόρεσα και κολλάρο online. Με τον καιρό διαπίστωσα οτι αυτό δεν μου ταίριαζε και ότι ήθελα να δοκιμάσω να κάνω topping. Μου πήρε ένα session μόνο για να διαπιστώσω ότι αυτό που με ενδιέφερε δεν ήταν το παιχνίδι αυτό καθαυτό αλλά η επι της ουσίας Κυριαρχία. Αυτό το "ταξίδι" όμως μου πήρε ενάμιση χρόνο. Και σε αυτόν τον ενάμιση χρόνο μιλούσα σε φιλικό επίπεδο με τον ipakouos που κάποιοι ενδεχομένως γνωρίζουν ότι είναι εδώ και τρία χρόνια ιδιοκτησία μου. Αν όταν κάναμε session πρώτη φορά, ο ipakouos κρατούσε το ίδιο μέτρο που κρατούν πολλοί απο τους υποτακτικούς που με πλησιάζουν online και μου παραπονούνται, και με βάση το οποίο προσπαθούν να αποφανθούν ποιες είναι και ποιές όχι πραγματικές Αφέντρες, σίγουρα αυτή την στιγμή δεν θα ήταν property μου και σίγουρα η δική μου εξέλιξη ως Αφέντρα θα είχε πάρει άλλη πορεία. Λόγω του οτι ζω στο εξωτερικό και έχω πολλά ερεθίσματα και ευκαιρίες, πιστεύω ότι το τελικό αποτελεσμα θα ήταν το ίδιο. Αν όμως, ζούσα στην Ελλάδα, και οι αρχικές μου προσπάθειες να αναπτύξω και να βρω κατάλληλες εκφράσεις Κυριαρχικότητας, και είχα αντιμετωπισθεί με αμφιβολία, και με την στάση του "απέδειξέ μου", πραγματικά δεν ξέρω πως θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα. Δεν θα ήμουν φυσικά ποτέ τίποτα άλλο απο Κυρίαρχη αλλά ποιά ακριβώς έκφραση θα έβρισκε, μου είναι άγνωστο.

    Ετσι λοιπόν, θέλω να πω τα ακόλουθα σε όλους τους υποτακτικούς που παραπονούνται.
    1. Θέλω να προσκαλέσω τους υποτακτικούς να αναλογιστούν πως είναι η διαδικασία εξέλιξης της Κυρίαρχης ταυτότητας σε μια Ελληνίδα γυναίκα. Όσο και αν έχει αλλάξει η κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια συνεχίζει να είναι μια πολυ ανδροκρατούμενη κοινωνία όπου πρωτοβουλίες απο γυναίκες όταν δεν βρίσκουν τους άντρες σύμφωνους συχνά δύσκολα γίνονται αποδεκτές. Έτσι το να μπορέσει μια γυναίκα να φτάσει στο επίπεδο που να μπορεί άνετα να εκφράζει την Κυριαρχικότητά της είναι ενδεχομένως αρκετά δύσκολη διαδικασία. Αντί λοιπόν εύκολα να απορίπτετε κάποιαν ως fake, κοιτάξτε εσείς να κάνετε αυτό που είναι η δουλειά του υποτακτικού, τουλάχιστον κατά την διάρκεια της επαφής σας με την Κυρία, και να συνεχίζετε να είστε αυτό το οποιο συμφωνήσατε-δηλαδή να φέρεστε και να σκέφτεστε με σεβασμό ακόμα και αν δεν σκοπεύετε να έχετε παραπέρα επαφή μαζί της. Αυτό μπορεί να δώσει σε κάποια πραγματική Αφέντρα που ακόμα ανακαλύπτει τον εαυτό της τον απαραίτητο ψυχικό χώρο ώστε να αναπτυχθεί σε αυτό που πραγματικά είναι. Για να παραφράσω την Simone de Beauvoir που είπε οτι η γυναίκα δεν γεννιέται αλλά γίνεται (=κάποια χαρακτηριστικά προυπάρχουν, αλλά η τελική μορφή ενός θηλυκού είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας), παρομοίως και μια Αφέντρα (και ένας Αφέντης) γίνεται, δεν γεννιέται (οσο κυριαρχικό άτομο και να είναι απο τη φύση του.)
    2. Το τι είναι αληθινή Αφέντρα κατά την άποψη ενός υποτακτικού άντρα, συχνά βασίζεται σε μια φαντασίωση. Μάλιστα η πιθανότητα να πρόκειται για φαντασίωση είναι αντιστρόφως ανάλογη με την πείρα του υποτακτικού-όσο πιο άπειρος, τόσο πιο πιθανό οι ιδέες του να βασίζονται σε τσόντες (για να μην κρυβόμαστε.) Πχ. σε άλλο thread συζητήθηκε το θέμα του αν μπορεί κάποιος από την εμφάνιση να καταλάβει οτι μια γυναίκα είναι Αφέντρα. Αυτό απο μόνο του πιστεύω είναι ενδεικτικό του πόσο μεγάλος παράγοντας είναι η φαντασίωση...αν λοιπόν κρίνετε μια Κυρία από το αν πληρεί τα χ κριτήρια που εσείς έχετε αποφασίσει οτι οφείλει ως Αφέντρα να έχει, ποιός έχει στην ουσία τον έλεγχο? Εξάλλου όσο είστε προσκολλημένοι σε μια φαντασίωση η πιθανότητα να σας εκπαιδεύσει μια Αφέντρα είναι σημαντικά μειωμένη-λίγες Κυρίες έχουν την όρεξη να ασχοληθούν με φαντασιώσεις αντί με κάποιον που επι της ουσίας θέλει να τις υπηρετήσει.
    3. Η φράση "δεν υπάρχει πραγματική Αφέντρα" είναι μερικές φορές προσχηματική για άτομα που θέλουν αλλά δεν τολμούν να δοκιμάσουν να ζήσουν στο lifestyle. Γιατί με την φράση αυτή η ευθύνη του ότι κάποιος δεν τολμάει να δοκιμάσει, η οτι δεν τολμάει να αφήσει τον εαυτό του να γίνει ευάλωτος στην Κυρίαρχο, εντοπίζεται όχι στον ίδιο (που στο κάτω κάτω τόσο θα το ήθελε) αλλά στην Κυρίαρχο που δεν είναι σωστή. Σε αυτό παραπέμπει και thread που αναφέρεται στο θέμα του πως μπορεί κάποιος να "δημιουργήσει" μια Αφέντρα, το οποίο μάλλον αντιστροφή ρόλων θυμίζει.

    Τέλος, θέλω να υπογραμμίσω οτι με τα άνωθεν δεν αμφισβητώ το οτι υπάρχουν γυναίκες που παρουσιάζονται ως Αφέντρες ενώ δεν είναι, και αυτό γίνεται για πολλαπλούς λόγους. Υπάρχουν ποστ που έχω διαβάσει που με έχουν κάνει να θυμώσω και να στεναχωρηθώ. Όπως επίσης έχουν επικοινωνήσει μαζί μου Κυρίες που προφανώς ψάχνουν σύζυγο μέσα απο εδώ αντί για κάτι άλλο. Δεν είμαι αφελής, οι γυναίκες αυτές υπάρχουν παντού και πάντα. Όμως μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά και το θέμα αυτό θέλει προσοχή.

    Κλείνοντας -
    Δεν νομίζω οτι γνωρίζω ή γνώρισα ποτέ κάποιον Κυρίαρχο που δεν επωφελήθηκε η δεν θα επωφελούνταν απο έναν Μέντορα. Εγώ είχα την τύχη να καθοδηγηθώ απο κάποιους Κυρίαρχους, και άντρες και γυναίκες, και την ταπεινότητα να μάθω απο σκλάβους, ακούγοντας, λαμβάνοντας υπ' όψιν μου τις γνώσεις τους που εγώ δεν είχα (και σε πολλούς τομείς ακόμα δεν έχω.) Όχι οτι δεν έχω ως άνθρωπος εγωισμό και ότι δεν υπήρξανε στιγμές που αντιδραστικά σκέφτηκα "άστον αυτόν, εγώ ξέρω καλύτερα" η "δεν καταλαβαίνει" κλπ. Είχα όμως και την ωριμότητα να περιμένω να ξεφουσκώσει ο εγωισμός μου και να αναλογιστώ επι της ουσίας τι μπορώ να μάθω απο κάποιον ακόμα και αν αυτο συνεπαγόταν μια επώδυνη αναγνώριση του τι ακριβώς έκανα λάθος η σε ποιόν τομέα ήμουν ή και συνεχίζω να είμαι άπειρη.
    Γι'αυτο συνιστώ σε έλες τις Κυρίες να ψάξουν για κάποια σχέση Mentorship και με άντρες αλλά και με γυναίκες Κυρίαρχες. Όπως στα ποστ μου για τεχνικές πάντα συνιστώ εποπτεία απο κάποιον πιο έμπειρο top, και δει στο lifestyle κάτι τέτοιο επιβάλλεται.
     
    Last edited by a moderator: 19 Οκτωβρίου 2011
  2. little_slut[PieR]

    little_slut[PieR] Regular Member

    Ότι πιο κατατοπιστικό μπορεί να διαβάσει ένας υποτακτικός. Σας ευχαριστούμε Κυρία Phaedra για αυτή την κατάθεση ψυχής αν μου Επιτρέπετε να την χαρακτηρίσω έτσι. Ελπίζω να την κατανοήσουν όσοι το δυνατόν περισσότεροι και να μπορέσουν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα.
     
  3. Guest05

    Guest05 Guest

    Μήπως δέν μπορεί να υπάρξει πραγματική «Αφέντρα»;
     
  4. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    RE: RE: Μα δεν υπαρχουν αληθινες Αφεντρες στην Ελλαδα...

    Μπορεις να μας εξηγησεις τι εννοεις?
     
  5. Guest05

    Guest05 Guest

    Σε μια μάλλον χονδροειδή ανάλυση, θα έλεγα αγαπητή μου ότι γύρω μας και όχι στον στενό χώρο το D/s γυναίκες μόνες ψάχνουν και αναρωτιούνται γιατί ξυπνάνε μόνες τους και δεν μπορούν να βρουν κυρίαρχο σύντροφο.
    Θέλω να πω μήπως αυτό αναγκάζει τους ανθρώπους στην αντιστροφή των ρόλων και δίνει στην γυναίκα την ευθύνη της επικυριαρχίας χωρίς να είναι πλασμένη για αυτήν.

    Με λίγα λόγια «αν υπήρχαν Κυρίαρχοι ΑΝΤΡΕΣ δεν θα μπορούσε να υπάρξουν κυρίαρχες γυναίκες» Η έλλειψη του πρώτου αναγκάζει στην δημιουργία του δευτέρου.
     
  6. Sempre_Staccato

    Sempre_Staccato Regular Member

    Βρισκω λίγο άκυρη την παραπάνω ανάλυση, ή μάλλον αρκετά "χονδροειδή".
    Η ανάγκη για Κυριαρχία είναι δεν σχετίζεται με το φύλο. Θα μπορούσε κάλλιστα να πει κανείς πως "αν υπήρχαν Κυρίαρχες γυναίκες δέν θα υπήρχαν Κυρίαρχοι άντρες.". Δέν έχει λογικό επιχείρημα ούτε το ένα ούτε το άλλο. ΥΠΑΡΧΟΥΝ και γυναίκες και άντρες Κυρίαρχοι, και αυτό αποδεικνύει οτι το ένα δεν αποκλείει το άλλο. To φύλο είναι άσχετο.

    «αν υπήρχαν Κυρίαρχοι ΑΝΤΡΕΣ δεν θα μπορούσε να υπάρξουν κυρίαρχες γυναίκες»
    Αυτό σημαίνει οτι επειδή υπάρχουν Κυρίαρχοι, άρα δέν υπάρχουν Κυρίαρχες..? Νομίζω οτι θα αντιδράσουν όλες οι Dommes/Mistresses του forum.
    Μήπως σημαίνει οτι επειδή τελικά υπάρχουν Κυρίαρχες, άρα έχουμε έλλειψη απο Κυρίαρχους..? Μάλλον τωρα θα αντιδράσουν όλοι οι Doms/Masters του forum!!!
     
     
  7. Maley

    Maley Contributor

    Mαλλον θα συμφωνησω με την Phaedra που λεει σε ενα σημειο του thread της, οτι υπαρχουν αφεντρες, απλα δεν εκδηλωνονται...
     
  8. Guest05

    Guest05 Guest

    Εύκολα καταλαβαίνουμε από το θέμα της αγαπητής Φαίδρας ότι, πέρα από το χειρισμό της ερωτικής επιθυμίας που την ενδιαφέρει σε ένα επίπεδο ξεκαθαρίσματος «προσωπικών λογαριασμών» (μια και το κείμενο της είναι κυρίως αυτοβιογραφικό), περιγράφει τη γέννησή της ως αφέντρα.

    Οχι ρητά αλλά υπαινικτικά, ως λανθάνουσα δήλωση « Μα δεν υπαρχουν αληθινες Αφεντρες στην Ελλαδα...» και έκκληση να παρακολουθήσουμε την αγωνία της απέναντι στη δήλωση αυτή , την οποία βλέπει ως μετωνυμία, ως συγγενική δηλαδή έννοια με αυτήν της λανθάνουσας γυναικείας μνήμης για τον Αντρα Αφέντη.
     
  9. Nina

    Nina Guest

    Εχεις δίκιο αγαπητή μου Faedra σε όσα έχεις γράψει. Τουλάχιστον στον ελληνικό χώρο, μια και δεν έχω ζήσει έξω, οι υποτακτικοί είτε ανήκουν σε αυτούς που έχουν μια φαντασίωση και σχεδόν καθόλου εμπειρία είτε σε αυτούς που δεν τολμούν και μάλλον δεν θα τολμήσουν πότε να δοκιμάσουν αυτό που επιθυμούν.
    Το πρώτο είδος, στις περισσότες περιπτώσεις, βάζει μια εικόνα στο μυαλό του και περιμένει από την Αφέντρα να βγει από αυτό το καλούπι. Έτσι όμως και οι ίδιοι χάνουν την ιδιοτητά τους και την συγκεκριμένη Αφέντρα δεν θα την βρουν ποτέ γιατί είναι ένα συνοθύλευμα όλων των προσόντων που έχουν δει η ακούσει σε δεκάδες Αφέντρες. Στο κάτω κάτω της γραφής , οι Αφέντρες είναι άνθρωποι, με ελλατώματα, αδυναμίες και δυνατότητες εξέλιξης.
    Η δική μου συμβουλή σε όσους υποτακτικούς θέλουν πραγματικά να βιώσουν την φύση τους, είναι να δίνουν περισσότερη βάση στα πραγματικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας Αφέντρας, να έχουν υπομονή και να είναι πρόθυμοι να κουραστούν για να πετύχουν μια όμορφη σχέση.
    Μην ξεχνάμε οτι μια σχέση Κυριαρχίας-υποταγής βασίζεται απόλυτα στην αμοιβαία εμπιστοσύνη.
    Όσο για το σχόλιο του Χάινριχ φον Κλάιστ, η παρατήρηση είναι καθαρά σεξιστική. Παρόλο που δεν είμαι φεμινίστρια -άλλωστε πιστεύω οτι οι γυναίκες είναι τελειότερα όντα, οπότε προς τί η εξίσωση?- η τάση κάποιων ανδρών να επιβεβαιώσουν την υπεροχή τους υποβιβάζοντας τις γυναίκες σαν άτομα, είναι τουλάχιστον στερημένη οποιασδήποτε πνευματικότητας και επιπέδου.
    Ο Κυρίαρχος και ο υποτακτικός δεν καθορίζονται από το φύλλο αλλά από την στάση τους και την συμπεριφορά τους, από τον χαρακτήρα τους και την δυναμή τους (και δεν μιλάω για μούσκουλα).
    Φιλικά
    Νίνα
     
  10. G_E

    G_E Contributor

    Πολυ ενδιαφέρον κείμενο Φαίδρα. Με λιγες διαφοροποιήσεις (ως προς τη θέση των γυναικών/ανδρών στην κοινωνία) ισχύει για τους Κυριάρχους άνδρες επίσης.
     
  11. G_E

    G_E Contributor

    1134]

    Δεν ηξερα αγαπητε μου πως ο Χάινριχ φον Κλάιστ (γερμανος ρομαντικός συγγραφεας) ειχε τετοιες απόψεις. Ειδικά οταν η ηρωιδα του και ενα από τα κυριότερα εργα του ηταν για την Αμαζόνα βασίλισσα που πολέμησε τον Αχιλλέα (και στο ερωτικό επίπεδο).

    Βλεπε εικόνα πάνω.
     
  12. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Διακρίνω ταμπελίτσες? Θέλω να πιστεύω πως μάλλον λάθος τις διέκρινα...