Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Με αφορμή μία συζήτηση στο γραφείο

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Elvira, στις 21 Νοεμβρίου 2009.

  1. Elvira

    Elvira Regular Member

    Με μια άσχετη αφορμή πιάσαμε μία συζήτηση σήμερα στο γραφείο με κάποιους καλούς συναδέλφους για τον σαδομαζοχισμό. Είχα πολύ καιρό να συζητήσω για αυτό το θέμα εκτός χώρου όπως και είχα καιρό να συναναστραφώ με ανθρώπους εκτός χώρου, πάνω στην προσπάθεια εξήγησης του θέματος από την μεριά μου με παραδείγματα ίσως κάπως σκληροπυρινικά είχα από την μεριά των συναδέρφων μου αντιδράσεις του τύπου "πως μπορεί και υποβαθμίζει έτσι τον εαυτό της", "πως γίνεται να τον αφήνει να την κακοποιεί ψυχικά και σωματικά".

    Για να είμαι ειληκρινής με ξένισαν πάρα πολύ αυτές οι αντιδράσεις, μιας και είχα να τις αντιμετωπίσω πάρα πολύ καιρό, μιας και οι πιο προσωπικές επαφές μου και οι ανθρωποί γύρω μου γνωρίζουν και αποδέχονται απόλυτα μερικά πράγματα.

    Με αφορμή αυτή τη συζήτηση οι σκέψεις μου δημιούργησαν το ερώτημα του κατά πόσο μετά από κάποιο καιρό ενασχόλησης με αυτόν τον χώρο χάνουμε την επαφή του "έξω κόσμου", της "κοινωνικά αποδεκτής" πλευράς μας. Και είναι ένα ασυνείδητο "ξεκαθάρισμα" αυτό που κάνουμε με τις φιλίες μας και τις επαφές μας, ώστε εμείς οι ίδιοι να αισθανόμαστε ασφαλείς;

    Μήπως από την άλλη είναι ένας τρόπος άμυνας της προσωπικής μας ζωής; Οχύρωσης μας; Χάνουμε από κάποιο σημείο και μετά την πραγματικότητα γύρω μας; Για αυτό γινόμαστε όλοι ίσως τόσο ισχυρογνώμονες για την δικιά μας αποκλειστική αλήθεια και φτιάχνονται παρατάξεις ακόμα και μέσα στον ίδιο μας τον χώρο; Είναι ο τρόπος ίσως που έχουμε μάθει να λειτουργούμε; Και αν ναι από που τελικά πηγάζει αυτό;
     
  2. Ride a Woman

    Ride a Woman Regular Member

    Απάντηση: Με αφορμή μία συζήτηση στο γραφείο

    Γιατι πληθυντικο .....χανουμε......????
     
  3. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: Με αφορμή μία συζήτηση στο γραφείο

    Μάλλον αυθαίρετη υπόθεση πως δεν είμαι η μόνη που σκέφτομαι έτσι...είμαι;
     
  4. anchor

    anchor Regular Member

    Η δική μου απομόνωση προερχόταν από την έλλειψη σταθερότητας μέσα μου. Μόλις η θέση μέσα μου ξεκαθαρίστηκε και σταθεροποιήθηκε, βγήκα από την απομόνωση. Ίσως επομένως να έχει να κάνει με περιχαράκωση και με άμυνα.
     
  5. zoyzoy_

    zoyzoy_ Contributor

    Δε νομιζω πως υπαρχει λογος να γινει ξεκαθαρισμα στις φιλιες
    απλα και μονο επειδη καποιοι φιλοι δεν γοητευονται απο το χωρο του bdsm.
    Περνωντας τα χρονια κανεις καποιους ανθρωπους φιλους σου γιατι ετυχε να μοιραστειτε καποιες στιγμες που σιγουρα εχουν σημασια.
    (μιλαω για φιλους και οχι για γνωστους).
    Δεξου το φιλο σου με τα ελαττωματα του λοιπον.
    Προσωπικα, καποιοι φιλοι μου εξεφρασαν το ενδιαφερον να ακουσουν για ολο αυτο που με γοητευει και μιλησαν θετικα,
    καποιοι αλλοι οχι.
    Αυτο ομως δε σημαινει οτι μπαινει x απο μενα ή απο αυτους.
    Οχι, και αυτο γιατι οι συνδεσμοι μεταξυ καποιων ανθρωπων ειναι περα και πανω απο το bdsm ή οτιδηποτε αλλο.
    Αυτο λοιπον που πρεπει να κανεις ειναι να σκεφτεις και να αισθανθεις πως δεν εισαι μονο
    slave, υπαλληλος, μανα, φιλη κ.α.
    ...αλλα εισαι ολα αυτα και πολλα αλλα μαζι, και απο το καθε ενα που εισαι
    αντλεις τα πραγματα που σε ολοκληρωνουν σαν ανθρωπο και προσωπικοτητα.
     
  6. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Με αφορμή μία συζήτηση στο γραφείο


    Πολύ σωστά, ζουζούνα, η επικέντρωση της ζωής μας μόνο σε ένα σκοπό και η απομάκρυση μας από φίλους, οικογένεια, χόμπι κ.λ.π. είναι σαν να απομακρυνόμαστε απο την ίδια την ζωή!
     
  7. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: Re: Με αφορμή μία συζήτηση στο γραφείο

    Μα δεν μίλησα για ξεκαθάρισμα φιλίας. Με αφορμή την συζήτηση στο γραφείο και προτάσεις του στυλ (σε αναφερόμενα παραδείγματα υποταγής φιλοσοφικά πάντα) "πως μπορεί και υποβιβάζει έτσι τον εαυτό της" μου δημιουργήθηκαν τα παραπάνω ερωτήματα.

    Το πιο βασικό ερώτημα εξ αυτών είναι...μετά από κάποιο καιρό ενασχόλησης μας με τον χώρο ξεχνάμε εντελώς τα κοινωνικά πρότυπα εκεί του έξω κόσμου φτιάχνοντας την δικιά μας εντελώς κοσμοθεωρία του κανονικού;

    Για να δώσω ένα παράδειγμα, σε αντίθεση της ιδέας της υποβίβασης που νιώθει η συγκεκριμένη συνάδερφος και χ γυναίκα γονατίζοντας μπροστά σε έναν άντρα, εγώ δεν μπορώ να βρω στο μυαλό μου άλλο κανονικό μοντέλο σχέσης.....

    Δεν υποβιβάζω ούτε κάνω κάποιο ξεκαθάρισμα, απλά αναρωτιέμαι, για τα άλλα μοντέλα και τους τρόπους άμυνάς μας. Το τι είμαι το γνωρίζω. ένας άνθρωπος είναι πολυδιάστατος, αλλά έχει κάποιες συγκεκριμένες βασικές αρχές, σε αυτές βασικά απευθύνομαι, πως αυτές διαμορφώνονται, κάτω από ποιες συνθήκες και πως παγιώνονται μέσα μας. Για τα άλλα υπάρχουν άλλα νήματα σε αυτό το φόρουμ.
     
  8. whipmarks

    whipmarks Regular Member

    Ασ σου γινει μαθημα λοιπων.ΠΟΤΕ μην συζητας για βδσμ στο γραφειο.... 
     
  9. zoyzoy_

    zoyzoy_ Contributor

    Οκ Elvira μου απλα ειδα την αναφορα σου εκει και εστιασα στο ξεκαθαρισμα.
    Οσων αφορα λοιπον το βασικο ερωτημα σου θα σου πω πως για μενα "κανονικο"ειναι ο,τι με κανει ευτυχισμενη , .....ετσι απλα και χωρις πολλες αναλυσεις ))
     
  10. anchor

    anchor Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Με αφορμή μία συζήτηση στο γραφείο

    Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ είχα πάντα, σε όλη μου τη ζωή, μεγάλες δυσκολίες ενσωμάτωσης στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον και απείχα από ό τι μου ήταν δυνατό να απέχω.  Με συνέπεια βέβαια την απομόνωση που έβλαψε κι εμένα αλλά και την οικογένειά μου.

    Μόνο με την επίγνωση του τί είναι φυσιολογικό για μένα την ίδια και πόσο διαφορετικό είναι αυτό από εκείνο του περιβάλλοντός μου.

    Όπως οι γνωστοί μου θα έμεναν άναυδοι και θα επαναστατούσαν ακούγοντας ενδεχομένως τις δικές μου αντιλήψεις, ακριβώς έτσι μένω κι εγώ πάντα άναυδη και επαναστατώ μέσα μου, ακούγοντας και βλέποντας τα μοντέλα σχέσεων που παρουσιάζουν. Είναι εν μέρει άμυνα και εν μέρει απώθηση πιστεύω.

    Ίσως να εξακολουθούσα να απέχω ή να συμμετέχω δυσανασχετώντας, αν δεν είχα κάποιες κατευθύνσεις από τον Κύριό μου σε επαγγελματικά ζητήματα, τέτοιες που καθιστούν τις κοινωνικές συναναστροφές απαραίτητες και επιθυμητές για την προώθηση των ζητημάτων αυτών.
     
  11. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: Re: Με αφορμή μία συζήτηση στο γραφείο

    Έχεις δίκιο, με την οπτική του καθαρά στενού περιβάλλοντός μας, που θεωρώ πως θέλουμε να αισθανόμαστε ασφαλείς.
     
  12. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Με αφορμή μία συζήτηση στο γραφείο

    Η αποξένωση έχει να κάνει συνήθως με το ξεκαθάρισμα και την ανασφάλεια. Όταν πια ξεκαθαρίσουμε είναι πιο εύκολο, όμως όταν ξεκαθαρίσουμε έχουμε παγιώσει τόσο τις πεποιθήσεις μας που πια απέχουμε τόσο πολύ από τις πεποιθήσεις των άλλων και τις θεωρούμε ακατανόητες;