Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μητρότητα και υποταγή

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Sumisa, στις 13 Φεβρουαρίου 2009.

  1. Έχω από καιρό αυτόν τον προβληματισμό και θέλησα να τον μοιραστώ μαζί σας, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα και την πολυπλοκότητα του θέματος.

    Αν δεχτούμε ως δεδομένη και βασικότατη την τάση και την επιθυμία της μητέρας για προστασία των παιδιών της, τουλχιστον όσο καιρό αυτά τη χρειάζονται, κατά πόσο θεωρείτε οτι έρχεται σε σύκρουση με την τάση και επιθυμία μιας υποτακτικής μητέρας να υποταχθεί στον Κυρίαρχό της;
    Η σταδιακή και αυξανόμενη παράδοση του ελέγχου του εαυτού της σε εκείνον μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με την άσκηση του απαραίτητου ελέγχου από την ίδια στα παιδιά της με σκοπό την προστασία και ανατροφή τους;
    Ο προβληματισμός μου σχετίζεται περισσότερο με την εσωτερική ψυχολογική σύκρουση που βιώνει (αν βιώνει) η μητέρα υποτακτική και πώς μπορεί να περιοριστεί, ωστε οι δύο ιδιότητές της να μην αλληλοδιαβάλλονται.

    Πολύ βασικός για το ερώτημά μου είναι ο διαχωρισμός δύο πολύ διαφορετικών κατά τη γνώμη μου περιπτώσεων:
    α) της περίπτωσης που ο Κυρίαρχος είναι και πατέρας των παιδιών και
    β) της περίπτωσης που ο πατέρας είναι άλλο πρόσωπο και η μητέρα βιώνει D/s σχέση

    Με ενδιαφέρουν πολύ οι απόψεις όλων.
     
  2. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Απάντηση: Μητρότητα και υποταγή

    Χμμ..γιατι να ερθει σε συγκρουση η μητροτητα με την υποταγη?ειναι 2 εντελως ασχετα πραγματα.
     
  3. whipmarks

    whipmarks Regular Member

    ο ρολος τις μητερας ειναι απλος....το παιδι τις ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ...
     
  4. Απάντηση: Μητρότητα και υποταγή

    Να διευκρινισω οτι δεν προβληματίζομαι σχετικά με το ποιά ιδιότητα έχει προτεραιότητα. Δεν τίθεται θέμα προτεραιότητας, αλλά η αντιμετώπιση της εσωτερικής σύγκρουσης. Επίσης, δε θεωρώ οτι η μητρότητα και ιδιότητα της μητέρας ως υποτακτική δεν αλληλοεπηρεάζνται.
     
  5. Iwnas

    Iwnas Regular Member

    Καταρχήν οφείλω να σε συγχαρώ για το νήμα σου. Είναι βέβαιο πως αποτελεί προβληματισμό αρκετών εδώ στο φόρουμ και ευτυχώς εκφράστηκε και από κάποιον.
    Η μητρότητα είναι ομολογουμένως ένα πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα το οποίο είναι ικανό να αλλάξει όλη την κοσμοθεωρία μας πόσο μάλλον την σεξουαλική μας έκφραση. Ειδικά δε όταν αυτό το συναίσθηαμ ενυπάρχει με μια υποτακτική συμπεριφορά τότε οι ισορροπίες γίνονται ακόμα λεπτότερες. Προσωπική μου γνώμη είναι πως η μητρότητα πρέπει να υπερισχύσει της υποτακτικότητας και στους δύο "συνδυασμούς" σχέσεων που αναφέρεις.
    Στην πρώτη περίπτωση,όπου πατέρας και Κυριαρχικός είναι το ίδιο πρόσωπο φρονώ πως θα ήταν συνετό,ειδικά για τα πρώτα χρόνια ανατροφής του παιδιού (που είναι και τα πλέον ευαίσθητα) να υπάρχει μια σχετική τιθάσσευση των επιθυμιών και από τις δύο πλευρές. Δεν μιλώ για ολοκληρωτική αποχή, απλά για μια πιο κοντρολαρισμένη δράση ούτως ώστε να μην υπερισχύοσυν τα εγώ των γονέων έναντι της ανατροφής του παιδιού.
    Η δεύτερη περίπτωση της D/s σχέσης με βρίσκει σε ορισμένα σημεία (τα οποία για μένα είναι καίρια) ασύμφωνο. Προσπαθώντας να δω πάντα και την σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου και θέτω το ερώτημα. Δεν υπάρχει και η πιθανότητα ο Κυριαρχικός να θελήσει να παίξει ρόλο στην ανατροφή του τέκνου.; Σε αυτήν την περίπτωση η μητέρα τι κάνει; Υποτάσσεται σύμφωνα με την φύση που έχει επιλέξει ή ανθίσταται για το καλό του τέκνου;

    Ίσως για κάποιους αυτά που λέω να αγγίζουν τα όρια του λαικώς λεγομένου "μαλακιες" παρόλα αυτά αυτή είναι η άποψη που καταθέτω επί του θέματος
     
  6. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Απάντηση: Μητρότητα και υποταγή

    Δε μπορω να καταλαβω που βρισκεται η συγκρουση. Ειναι δυο εντελως διαφορετικοι ρολοι, δυο εντελως διαφορετικες καταστασεις,γιατι να ερχονται σε συγκρουση μεταξυ τους?
    Φυσικα και οι ρολοι αλληλοεπηρεαζονται, χωρις αυτο να σημαινει πως ειναι αντιθετοι.
     
  7. zou

    zou

    Απάντηση: Μητρότητα και υποταγή

    θα παρω την περιπτωση που ο Κυριαρχος ειναι και πατερας των παιδιων. Συμφωνω οτι υπαρχει το ενστικτο της προστασιας των παιδιων αλλα υπαρχει ακομα και η ανατροφη απο τον πατερα. Τα παιδια δεν μεγαλωνουν μονο με τον εναν γονεα (οταν δεν μιλαμε για εν-διαστασει συντροφους) οποτε μερος της ευθυνης εχει και ο πατερας.

    Δεν πιστευω οτι θα μπορουσε να επηρεασει την υποταγη της παρα μονο στο "χρονο" που θα μπορουσε να δωσει σε αυτην λογω κουρασης ή λογω περιορισμενου χρονου ειδικοτερα οταν μιλαμε για μικρα παιδια. Αλλωστε πιστευω οτι για να φτασει ενα ζευγαρι στο γαμο και δει στη μητροτητα θα πρεπει να ειναι αρκετα κατασταλαγμενο και να υπαρχουν γενικοτερα στην ζωη τους αυτες οι συμπεριφορες... Ενα βλεμα αρκει για δειξεις οτι εισαι υποταγμενη στον Κυριο σου... Ακομα και αν αυτο ειναι οταν κηνυγας ενα πιτσιρικι απο πισω, ειδικα οταν το πιτσιρικι αυτο ειναι προιον Του...
     
    Last edited: 13 Φεβρουαρίου 2009
  8. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Απορία ηλιθίου: Η D/s σχέση δεν έχει όρια; Δεν αφορά αποκλειστικά τους συμμετέχοντες; Καθώς το παιδί είναι τρίτο άτομο, και όχι αντικείμενο στην ιδιοκτησία της υποτακτικής, πόσο μάλλον του Κ, δεν του πέφτει κανένας λόγος, πόσο μάλλον πρώτος λόγος, στην ανατροφή του. Βέβαια, σε περιπτώσεις συμβίωσης, λογικό είναι να δείχνει ενδιαφέρον, ωστόσο ο ρόλος που καλείται να παίξει οφείλει να περιορίζεται στην επιρροή πάνω στη μητέρα - υποτακτική, και όχι στην επιβολή των δικών του θέλω. Καλώς ή κακώς, δε γίνεται να βλέπουμε τα πάντα υπό το πρίσμα μίας D/s σχέσης, πόσο μάλλον το να τη θέτουμε αξιολογικά πάνω από σχέσεις γονέων - παιδιών.
     
  9. Απάντηση: Re: Μητρότητα και υποταγή

    Ο προβληματισμός μου είναι αν μπορούν να συνυπάρξουν οι δύο 'ρόλοι' (την υποτακτικότητα δεν τη θεωρω ρόλο, αλλά χαρακτηριστικό), χωρίς να χρειαστει κάτι από τα δύο να υπερισχύσει. Γιατί αν η συνύπαρξή τους είναι αδύνατη, τότε είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα συμβεί αυτό που αναφέρεις.
    Επίσης, αναφέρομαι κυρίως στο ζήτημα του ελέγχου, όπως το έθεσα παραπάνω και όχι σε σκηνές SM.
     
  10. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Αν πάρουμε σα δεδομένο (που είναι) ότι υπάρχουν όρια στη σχέση D/S, τότε το θέμα απλοποιείται αρκετά. Τα παιδιά μπαίνουν σαν ένα όριο. Είναι απαραίτητη και απαράβατη προϋπόθεση να μην τα πειράξει κανείς. Ακόμα να μην νιώσουν τίποτε από αυτή τη σχέση πριν να είναι σε θέση να κρίνουν, ανάμεσα στα άλλα και αυτή τη σχέση.

    Τώρα αν ο πατέρας είναι ένα άλλο πρόσωπο, τότε μιλάμε για μια παράλληλη σχέση με ότι αυτό συνεπάγεται. Εξαρτώνται όλα από τις ανοχές και τις αντοχές του (επίσημου) ζευγαριού. Και εδώ επανερχόμαστε σε αυτό που είπαμε για τα παιδιά πιο πάνω: είναι όρος απαράβατος.

    Και φυσικά να σε συγχαρώ για το νήμα. Πολύ καλό! Σε περιμένω να τα πούμε όταν έρθεις. Κάνε ένα τηλέφωνο πληζ για έναν καφέ.
     
  11. sapfw

    sapfw Hard to handle Contributor

    Απάντηση: Μητρότητα και υποταγή

    Ένας Κυρίαρχος δε θα επέτρεπε ποτέ να δημιουργηθεί μια τέτοια σύγκρουση... αλλά ακόμα και να δημιουργείτο θα ανέπτυσε μηχανισμούς εξομάλυνσής της
     
  12. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Μητρότητα και υποταγή

    εγω εχω να καταθεσω ως μητερα που μεγαλωνει παιδι εδω και 14 χρονια πως οτι και να εισαι στην ατομικη σου ζωη (εννοωντας την ερωτικη, προσωπικη σου σχεση) , ωφειλεις στα παιδια σου να εισαι κυριαρχος αλλοιως "εχασες τη μπαλα".