Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μικρές καθημερινές χειρονομίες Κυριαρχίας ή υποταγής

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 27 Φεβρουαρίου 2006.

  1. gaby

    gaby Guest

    Για παράδειγμα, ένα ποτήρι κρασί που απογεμίζει η "υπό", διακριτικά, τη στιγμή που πρέπει, ένα αντικείμενο που της ζητήθηκε και δίνει με τα δυό της χέρια, είναι διακριτικές δηλώσεις υποταγής.

    Μία πόρτα που Εκείνος Ανοίγει για να περάσει η "υπό", είναι χειρονομία Κυριαρχίας, την κάνει να αισθάνεται υπό έλεγχο. Θα μπορούσε όμως να απουσιάζει αυτή η χειρονομία, με το σκεπτικό ότι η "υπό" είναι για τη Δική Του ικανοποίηση και συνεπώς περιττεύει αυτή η κίνηση, που θα μπορούσε να περάσει ως κλασική ευγενική συμπεριφορά.

    [άποψη δική μου: αν και είναι υπέροχο πράγμα η ευγένεια ενός Κυρίαρχου ακόμα και προς μία ισοπεδωμένη femsub.]

    Υπάρχουν στην καθημερινότητά Σ/σας διάφορες ασήμαντες κινήσεις που, ενώ μπορεί να περνάνε απαρατήρητες σε τρίτους, για Σ/σας είναι σινιάλα Κυριαρχίας ή υποταγής που απευθύνονται Σ/στον/ην απέναντί Σ/σας;
     
  2. gaby

    gaby Guest

    Εννοώ ότι σ εκείνη τη φάση τουλάχιστον η "υπό" είναι "ένα με το πάτωμα", έχει εκχωρήσει και τον παραμικρό έλεγχο και είναι σε θέση μόνο να υπακούει σε εντολές.

    Σωστή η παρατήρησή σου rolfo αν και αναφερόταν σε μία λεπτομέρεια σε παρένθεση  
     
  3. llazouli

    llazouli Contributor

    Αγαπητή tender, μού θύμισες μια ανάλογη κουβέντα που είχα πριν καιρό, στην οποία ελέχθη το εξής περιστατικό, ως ένδειξη υποταγής:
    Βρισκόμενοι σε μπαράκι, κυρίαρχος και υποτακτική, εν αναμονή των ποτών τους, ξεπροβάλλει στο βάθος το γκαρσόνι με το δίσκο ανά χείρας.
    Τότε έρχεται φαεινή ιδέα στην υποτακτική, τρέχει προς το γκαρσόνι και του ζητά να πάρει η ίδια το δίσκο με τα ποτά. Γονατίζει και με το βλέμμα χαμηλωμένο, προσφέρει το δίσκο στον αφέντη της...

    Περιττό να σας πω ότι τα μάτια του έλαμπαν ενθυμούμενος τη ξαφνική χαρά και ικανοποίηση που είχε βιώσει και το ξεχώρισε ανάμεσα σε άλλες, ίσως εντονότερες καταστάσεις υποταγής, λόγω του ότι επράχθη αυθόρμητα και αιφνίδια, με φαντασία, τρυφερότητα και περίσσια χάρη σε δημόσιο χώρο.

    Προσωπικά σκέφτομαι ότι η εν λόγω πρωτοβουλία, όσο κι αν ευχαρίστησε τον κυρίαρχο, ενδέχεται να μην σημαίνει τίποτα από άποψη υποτακτικότητας, αλλά να πρόκειται καθαρά για μια διάθεση της στιγμής ή κίνηση εντυπωσιασμού εκ μέρους της.
    Πολλές φορές και μόνο η σιωπή είναι αρκετή για να δείξει το σεβασμό, την αναγνώριση, τον πόθο, ό,τι εξελίσσεται και ισχύει τόσο για εκείνον όσο και για εκείνη, αλλά και για όλο τον κόσμο.
     
  4. Striker

    Striker Regular Member

    Ειναι φυσικο οι καθημερινες κινησεις και χειρονομιες να αντικατοπτριζουν την φυση καποιου/ας, ειτε αυτη ειναι Κυριαρχικη φυση ειτε υποτακτικη. Ακομα και η ιδια ακριβως χειρονομια θα γινει με διαφορετικο τροπο. Πχ. στο παραδειγμα του ανοιγματος της πορτας, επειδη ακριβως τα κινητρα διαφερουν, αυθορμητα διαφερει και ο τροπος που ανοιγει την πορτα ενας Κυριαρχος απο αυτον μιας υποτακτικης. Απο την στιγμη που θα πιασει το πομολο μεχρι και την ολοκληρωση της κινησης. Ακομη και ο τροπος που κινειται, που καθεται, που ανταποκρινεται ειναι ενδειξεις της καθε φυσης.

    Ασημαντες κινησεις και χειρονομιες θα μου πειτε σε σχεση με αλλες πιο κραυγαλεες οπως πχ. σε ανυποπτο χρονο η προσελευση του σταχτοδοχειου διπλα απο το χερι μας με το που αναβουμε το τσιγαρο. Ισως, αλλα η ορθη μεταφραση τους οχι μονο την φυση του αλλου/ης μπορει να δειξει αλλα και το βαθμο αποδοχης και υιοθετησης της. Αλλωστε, οι πιο ασημαντες κινησεις ειναι περισσοτερο πιθανο να μην προερχονται απο κανονες ευγενειας, προιον εκπαιδευσης και επιδρασεων απο μικρη ηλικια, αλλα να πηγαζουν απ'ευθειας απο την φυσικη συμπεριφορα.

    Τελος πιθανον να γεννηθει η απορια. Ειναι τα παραπανω ικανα να αποτελουν απο μονα τους ενδειξεις για το αν κανεις ειναι Κυριαρχος ή υποτακτικη? (ναι, η εκλογη του γενους ειναι σκοπιμη γιατι ετσι μου αρεσει καλυτερα να το βλεπω, οποιος θελει το αντιστρεφει ελευθερα  ). Κατα την γνωμη μου η απαντηση ειναι ΟΧΙ. Και επειδη το θεμα ειναι αλλο δεν θα επεκταθω σε αναλυση του παραπανω.



    Striker
     
  5. Tlatoani

    Tlatoani Guest

    RE: RE: Μικρές καθημερινές χειρονομίες Κυριαρχίας ή υποταγής

    llazouli, είναι καθαρά θέμα προσωπικών προτιμήσεων. Από τα λεγόμενα σου συμπεράνω πως ο συγκεκριμένος Dom μπορεί να κολακεύτηκε. Προσωπικά όμως, θα με προσέβαλε μια τέτοια ενέργεια από μία sub. Μπορεί να έγινε με καλή διάθεση, μπορεί να έγινε αυθόρμητα και θα μπορούσε κάποιος να το λάβει σαν μια ρομαντική κίνηση, αλλά να μην ξεχνάμε πως η ενέργεια αυτή ήταν δημόσια.

    Προσωπικά δεν θα δεχόμουν να συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο, χωρίς να έχω δώσει εγώ προηγουμένως ρητή εντολή για τέτοιου είδους ενέργεια (αναφέρομαι κυρίως στην θέση γονυπετής). Γιατί οι δημόσιες ενέργειες υποταγής, χωρίς προηγούμενη εντολή δείχνουν καταρχάς μια έλλειψη πειθαρχίας από μια sub. Αλλά το πιο βασικό που ισχύει και εκτός πλαισίου bdsm είναι πως μια τέτοια ενέργεια μπορεί να έχει κοινωνικό αντίκτυπο. Την ίδια μπορεί να μην την ενόχλησε, αλλά δεν σκέφτηκε πως μπορεί ο Dom της να είχε γνωστούς στον χώρο εκείνο, ή να περνούσε κάποιος απ' έξω και να έβλεπε την σκηνή; Πως μια τέτοια ενέργεια θα είχε αρνητικό αντίκτυπο για Εκείνο; (Γνωστοί, συνάδελφοι, κλπ.)

    Συμφωνώ επίσης μαζί σου πως η ενέργεια αυτή ήταν πιο πολύ μια κίνηση εντυπωσιασμού εκ μέρους της. Και προσθέτω απειθαρχίας...


    tender lilly, πάνω στο ερώτημα (και στο θέμα του thread) που έθεσες, απαντώ πως η έκφραση της Εξουσίας έχει πολλές μορφές. Οι καλοί τρόποι και η συμπεριφορά, είτε δημοσίως, είτε ιδιωτικά, δείχνουν απλά την καλή ανατροφή κάποιου. Το να ανοίγει κάποιος μια πόρτα για να περάσει μια γυναίκα δεν είναι ένδειξη αδυναμίας, αλλά Ισχύος. Συμφωνώ με τον Striker.

    Ας μην ξεχνάμε πως οι ισχυρότεροι άνθρωποι, οι πραγματικοί Κυρίαρχοι στην κοινωνία γύρω μας, φέρονται πάντα με ευγένεια. Αυτή δεν τους κάνει λιγότερο "επικυριαρχικούς", μάλλον περισσότερο θα έλεγα.

    Αντίθετα, οι τραμπούκοι είναι άτομα που έχουν σοβαρές ανασφάλειες, που τις ξεσπούν πάνω στους άλλους. Δεν είναι όμως πραγματικοί Ηγέτες, αλλά στην ουσία είναι πάντα ακόλουθοι κάποιου άλλου.

    Συμφωνώ πως η ευγένεια ενός Κυρίαρχου είναι "υπέροχο πράγμα" και προσθέτω σε αυτό πως είναι υποχρέωση Του, ειδικά απέναντι σε μια ισοπεδωμένη sub...

    Όλα αυτά όμως είναι τελείως διαφορετικά από το να επιβάλει την Κυριαρχία Του πάνω σε μια sub και να την κάνει να νιώσει την υποταγή της σε Αυτόν.

    Υπάρχει πάντα ο σωστός τόπος και χρόνος για την εκδήλωση της υποταγής και μπορεί πάντα να γίνει "με ασήμαντες κινήσεις που, ενώ μπορεί να περνάνε απαρατήρητες σε τρίτους" όπως εύστοχα αναφέρεις. Γιατί έτσι, η σχέση υποταγής έχει μεγαλύτερη αξία, ποιότητα και διάρκεια, από π.χ. την συνεχή κακοποίηση, σωματική και ψυχική, του άλλου

    (Λεπτομέρεια: Η λέξη κακοποίηση έχει διαφορετική έννοια από τις έννοιες τιμωρία, σπάσιμο της βούλησης του άλλου ή επιβολής της πειθαρχίας. Το πρώτο είναι απλώς άσκηση τυφλής βίας, ενώ τα τελευταία έχουν πάντα κάποιον λόγο που γίνονται, ακόμα και αν η sub δεν θα τον μάθει ποτέ).

    Tlatoani
     
  6. Afentis Skliros33

    Afentis Skliros33 New Member

    Απάντηση: Μικρές καθημερινές χειρονομίες Κυριαρχίας ή υποταγής

    Συμφωνώ Lilly εν μέρης όμως...


    Κάποια πράγματα πρέπει να τα βλέπεις απο την πλευρά που 'φωτίζεται'.


    Θα σου αναπτύξω τις απόψεις μου αναλυτικά κάποια αλλη φορά
     
  7. Leon

    Leon άντε και καλο μεσαίωνα Ork

    Απάντηση: Μικρές καθημερινές χειρονομίες Κυριαρχίας ή υποταγής

    Να ξεκινήσουμε από το ποιο βασικό πράγμα ότι ο σεβασμός δεν επιβάλετε κερδίζεται
    κάθε μέρα ώρα η λεπτό απόoυ κρίνουμε αλλά και κρινόμαστε μην το ξεχνάμε
     
  8. gaby

    gaby Guest

    Re: Απάντηση: Μικρές καθημερινές χειρονομίες Κυριαρχίας ή υποταγής

    Καλωσόρισες με την ευκαιρία Afentis Skliros33 και καλή παραμονή  
    Όποτε θέλεις με χαρά ν ακούσουμε τις απόψεις σου, όλα τα μέλη κι εγώ, εδώ ή σε οποιοδήποτε άλλο νήμα.

    έτσι είναι afentis25 έχεις δίκηο, ο σεβασμός κερδίζεται και μάλιστα ο σεβασμός της υποτακτικής προς τον Κύριό της, όχι όμως και κάθε ώρα και στιγμή, η υποτακτική και περισσότερο η σκλάβα παύει να κρίνει τον Κύριό της από την ώρα που έχει γίνεται ο Κύριός της και σίγουρα δεν αξιολογεί αν αξίζει Αυτός να του φέρει το ποτό του, ή το τασάκι ή και να του σιδερώσει την εφημερίδα πρωτού του την δώσει με τα δυό της χέρια για να την διαβάσει <s>
     
  9. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Μικρές καθημερινές χειρονομίες Κυριαρχίας ή υποταγής

    Η λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά, αυτές είναι που μας δίνουν το ¨αλατοπίπερο¨ στην ζωή μας.

    Δεν πιστεύω πως οι Κυρίαρχοι σκέφτονται μόνο την δική τους ικανοποίηση αλίμονο αν είναι τόσο εγωιστές
     
  10. latexduck

    latexduck Contributor

    κάτι προτότυπο που είχα ζήσει ήταν όταν Κάποια με ανάγκαζε όταν πηγαίναμε βόλτα να περπατάω πάντα απο πίσω Της...
     
  11. cruisers

    cruisers New Member

    Οπως σε ολα τα πραγματα, παντα υπαρχουν δυο πλευρες.
    Μπορει μια χειρονομια να ερμηνευτει ως πραξη υποταγης, η πραξη κυριαρχιας. Το σημαντικο δεν ειναι να το καταλαβουν οι γυρω, αλλα να ειναι ο προσωπικος κωδικας συμπεριφορας του ζευγαριου Dom/sub η Master/slave (δεν ειναι το ιδιο). Και σχετικα με τιν πορτα που κανεις αναφορα, μπορεις και να σκευτεις ο τι το ζευγαρι μπορει να εχει συμφωνισει να μην κανουν χειρονομιες σε δημοσιους χωρους, και απλος να ειναι πραξη ευγενειας ενος τζεντλεμαν  
     
  12. Απάντηση: Re: Μικρές καθημερινές χειρονομίες Κυριαρχίας ή υποταγής

    Σε εμενα το αντιθετο δηλαδη: ναι μεν περπαταμε μαζι αλλα αν τυχει και στενεψει ο δρομος τοτε περιμενει να περασω εγω μπροστα ή αν τυχει λογω κοσμου και ανακατευτουμε τοτε στεκεται στο πλαι και περιμενει με το κεφαλι χαμηλα να ερθω - αυτα που περιεγραψα ειναι οτι ισχυει με την γυναικα μου οχι με τα θυματα μου