Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μπορεί να είσαι DOM και να μην ξέρεις τίποτα για BDSM?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Dom80, στις 24 Μαϊου 2006.

?

Μπορεί να είσαι DOM και να μην ξέρεις τίποτα για BDSM?

  1. ΝΑΙ

    41 vote(s)
    82,0%
  2. ΟΧΙ

    9 vote(s)
    18,0%
  1. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Πολύ καλή παρατήρηση.
    Αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό. Πιστεύω πως αν όντως το έχεις και είναι έντονο, τότε αργά ή γρήγορα να βρεις το χώρο και τον τρόπο να το επεκτείνεις και να το αναπτύξεις.
    Εδώ πιστεύω είναι που καλείται η κοινότητα να λάβει μέρος.
    Με ανταλλαγές εμπειριών και απόψεων, συζητήσεις κ.ο.κ. όλοι μας μπορούμε να επεκτείνουμε τις γνώσεις μας, να προβληματιστούμε για αρκετά άλλα, να διαφοροποιήσουμε κάποιες άλλες πεποιθήσεις μας και γενικά να αναπτυχθούμε μέσα στο χώρο στον οποίο ανακαλύψαμε πως ανήκουμε.
     
  2. Amazona

    Amazona Nothing More, Nothing Less - Amazona is the best!

    Καταρχάς κάποιος που δεν ξέρει τίποτα για το BDSM δεν λέγεται Dom. Το να υπάρχει η τάση ή το στοιχείο του χαρακτήρα που μαρτυρά μία ροπή προς Κυριαρχία ή υποταγή, φυσικά και γίνεται. Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να σου πεί "ναί καλέ από τα 13 που μπήκα στην εφηβεία ήξερα ότι είμαι D ή s". Όλοι μας αναζητήσαμε πληροφορίες για να ερμηνεύσουμε τις τάσεις μας, και καταλήξαμε στη γνώση.

    Το να πεί κάποιος ότι είναι Dom χωρίς να γνωρίζει τη φιλοσοφία του BDSM δεν έχει λογική. Το να χρησιμοποιείς μαστίγια, χειροπέδες ή ψυχολογικό και σωματικό σαδισμό, μπορεί να είναι απλά μία διαστροφή ή το αλατοπίπερο στο γλυκανάλατο σεξ.
     
  3. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Μπορεί να είσαι DOM και να μην ξέρεις τίποτα για BDSM?

    Οπότε να κάνουμε διάκριση του Dom σε out και into ή να κάνουμε διάκριση σε Doms και Κυριαρχικούς(ή όπως αλλιώς μπορούμε να το πούμε);
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον θέμα δεν ειχα τοποθετηθεί επειδή αναφερόταν σε Κυρίαρχα στοιχεία μόνο και συνεπώς δεν μπορούσα να μιλήσω.

    Τώρα που "άνοιξε" το θέμα και για υποτακτικούς/ες ευχαρίστως να πω τί έχω καταλάβει από την προσωπική μου εμπειρία.

    Μία σημαντική βανίλλα σχέση που είχα περιείχε ένα ιδιαίτερα ισχυρό και ανιχνεύσιμο στοιχείο power exchange που ενδεχομένως να ήταν και η ραχοκοκκαλιά της σχέσης. Και το δεχόμουν με μεγάλη ευχαρίστηση, παρά τον κόπο που χρειαζόταν φορές - φορές. Και τον συναισθηματικό κόπο που κατέβαλα ακόμα, με ευχαρίστηση τον θυμάμαι.

    Παρόλα αυτά, αυτό που βίωνα είχε σχέση με το BDSM όση και τα ξύλινα πατίνια με τους πυραύλους.

    Αν λοιπόν το ερώτημα απευθυνόταν στους υποτακτικούς θα ψήφιζα ΟΧΙ και δύσκολα θα μπορούσε Κ/κανείς να με πείσει για το αντίθετο γιατί βασίζομαι σ ένα πολύ σταθερό βιωματικό επιχείρημα.

    Επειδή όμως το ερώτημα απευθύνεται στους Κυρίαρχους, αναρωτιέμαι... γιατί εκτός BDSM;

    Ενας λόγος θα μπορούσε να είναι ότι η ένταση της ανάγκης Κυριαρχίας είναι χαμηλή, οπότε προς τι ο κόπος... γιατί δεν είναι απλό πράγμα να "κάνει Κ/κάποιος BDSM". Αλλά τότε δεν Μ/μιλάμε για Dom, μόνο για κυριαρχικό βανίλλα, που μπορεί η κυριαρχικότητα να του βγαίνει ερωτικά και ελκυστικά μπορεί να είναι περίπτωση προς αποφυγή, ανάλογα.

    Ένας άλλος λόγος είναι ότι ο συγκεκριμένος δεν γνωρίζει, ή δεν έχει αποδεχτεί, ή δεν επιθυμεί να αποδεχτεί ότι είναι σαδιστής.

    Το θέμε αυτό σ έναν ερωτικό συμπράττοντα;
     
  5. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Μπορεί να είσαι DOM και να μην ξέρεις τίποτα για BDSM?

    Συμφωνώ απόλυτα tender(μας) και ρωτάω επιπλέον..O Κυρίαρχος,εκτός bdsm,γιατί να λάβει τον τίτλο Dom(συναρτήσει των λεγομένων της Αμαζόνας)?

    Είναι κυριαρχικός και σταματάει το θέμα εκεί.Δε νομίζω πως χάνει αίγλης.Ίσα ίσα που οι ακατέργαστες τεχνικές και πρακτικές του,μπορεί να τον κάνουν πιο αποδεκτό σε μια bdsm κοινότητα(σε περίπτωση που γνωστοποιηθούν προς τα έξω)..

    Και ο Θησέας σκότωσε τον ταύρο της Κρήτης,αλλά κανείς δεν τον είπε ταυρομάχο    
     
  6. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Όχι, δεν το θέμε αλλιώς δεν θα είμασταν εδώ  
     
  7. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Είναι μέσα στη φύση μας (όπως είπε και η MP slave) αλλά η διαμόρφωσή του είναι μια χρόνια και επίπονη διαδικασία. Μετά, όταν τελειώσει καταλαβαίνει κανείς αν είναι Dom, slave κ.λπ. Έτσι έγινε με όλους μας. Ας μην απλοποιούμε τα πράγματα, όλα έχουν τη δική τους διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε.
     
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Να σας ρωτήσω κάτι?

    Πριν εμφανιστεί το internet, που έκανε σε όλους προσιτή τη γνώση για το τι είναι bdsm, προτού καν πάρει το bdsm ονομασία, προτού υπάρχουν κοινότητες κ.ο.κ. δεν υπήρχαν Κυρίαρχοι και υποτακτικοί που έπαιζαν και ζούσαν μέσα σε σχέσεις είτε sm είτε ανταλλαγής εξουσίας?

    Διαδικασίες σίγουρα υπάρχουν, εσωτερικές, όπου ο καθένας ερχόταν σε επαφή με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του, αλλά για όνομα του Θεού, δεν σημαίνει πως όποιος δεν γνωρίζει τις ορολογίες, δεν μπορεί να είναι Κυρίαρχος ή να ζει μια σχέση ανταλλαγής εξουσίας!

    Δηλαδή τι έγινε? Ερχόμαστε και λέμε πως είτε περνάς κύριε ότι περάσαμε εμείς για να γίνουμε αυτό που είμαστε, και διαβάζεις και εμβαθύνεις και τα λες όλα όπως εμείς τα ξέρουμε, ή αν δεν το κάνεις, άσχετο αν ζεις και βιώνεις όλα όσα πολλοί από μας, μέσα σε μια σχέση που δημιουργησες χωρίς να 'εχεις γνώση πως εκεί έξω έχει κι άλλους σαν κι εσένα ή κοινότητες, δεν είσαι Dom?

    Με συγχωρείτε, αλλά έχω γνωρίσει άτομα που ζούσαν Ds για δεκαετίες και πολύ αργότερα, έμαθαν πως λέγεται κ.ο.κ.
    Έχω γνωρίσει ζευγάρια που μόνοι τους ανακάλυψαν και βίωναν ότι κι εγώ, χωρίς να του έχουν ποτέ δώσει ένα όνομα.

    Τίποτα δεν είναι απλό για κείνους, μάλλον για όλους εμάς είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα, που έχουμε πολύ τροφή έτοιμη και μασημένη μπροστά μας, από εκείνα τα άτομα που ακολουθόντας τη φύση τους, τα ανακάλυψαν από μόνα τους.
     
  9. Dom80

    Dom80 Regular Member

    Τι άλλο να πείς πιο απλό;
    Συμφωνώ απόλυτα μ αυτην την τοποθέτηση...
     
  10. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Μπορεί να είσαι DOM και να μην ξέρεις τίποτα για BDSM?

    Εγώ πάλι γιατί θέλω να πιστεύω ,πως αυτός που συνειδητοποιούσε τη διαφορετικότητα του,είχε την ανάγκη να ερευνήσει το είναι του,για να κατατάξει τον εαυτό του εκεί που ανήκει;
    Ο φύσει Dom , σε αυτό διαφέρει από τον απλό κυριαρχικό...Κατατάσει τον εαυτό του σε κάτι άλλο και όχι στα βαρβατίλα-φαλλοκρατισμό-ανδρισμό κτλ κτλ..
    Όταν είσαι κάτι,θες να το ονοματίσεις και για να το ονοματίσεις ,το ερευνάς ή τουλάχιστον έτσι πρέπει να γίνεται..
     
  11. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Re: Απάντηση: Μπορεί να είσαι DOM και να μην ξέρεις τίποτα για BDSM?

    Αυτό δεν είναι άπόλυτο όμως. Αν και αργά ή γρήγορα το ονοματίζουν οι περισσότεροι, δεν σημαίνει πως ότι έκαναν μέχρι τώρα είναι άσχετο και άχρηστο, όπως δεν σημαίνει πως αυτοί που ονοματίζουν τα πάντα είναι σε όλα σχετικοί και ότι κάνουν αξιόλογο, έτσι δεν είναι?

    Είναι σαν να μου λές πως δεν μπορεί να είναι σοφός, κάποιος που δεν έχει διαβάσει και όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν σοφοί ακόμη και αγράμματοι ή άτομα με περιορισμένη μόρφωση, όπως και αντίστροφα, βλάκες και άσχετοι με πτυχεία και μεταπτυχιακά να φαν κι οι κότες.

    Αν κάποιος, είναι απορροφημένος μέσα σ΄ αυτό που ζει μπορεί για πολύ καιρό να μην έχει ανάγκη να ονοματίσει οτιδηποτε.

    Εγώ προσωπικά, έχω ανάγκη να ονοματίζω τα πάντα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όποιος δεν το κάνει είναι λάθος, όπως και δεν σημαίνει πως εγώ θα βιώνω το bdsm βαθύτερα από κάποιο που δεν γνωρίζει τις ορολογίες.
     
  12. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Μπορεί να είσαι DOM και να μην ξέρεις τίποτα για BDSM?

    Μα δεν είναι μόνο θέμα ορολογίας lara μου..