Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Νάρκισσοι-σχέσεις, πως μπλέξατε μαζί τους, πως να ξεμπλέξετε, αν θέλετε!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 23 Ιουλίου 2017.

  1. brenda

    brenda FU very much

    Πως προστατεύω τον εαυτό μου από έναν νάρκισσο από τον οποίο, ακόμη δεν μπορώ να ξεφύγω ή δεν έχω μπλέξει ακόμη, αλλά αλληλεπιδρώ με κάποιον τρόπο?


    1. Mάθετε πως να χρησιμοποιείτε την μέθοδο Grey Rock, υπάρχει εκτενής αναφορά στο διαδίκτυο, άπειρα βίντεο στο Youtube, που ουσιαστικά, θα λέγαμε, ότι είναι αντι-χειραγώγηση, μία ολόκληρη μέθοδος που αποκρούει τις συνηθισμένες τους τεχνικές, σπάστε του το ηθικό, σα να λέμε!

    2. Οι ναρκισσιστές μισούν να τους αγνούν, οπότε, όσο δύσκολο και να σάς είναι, μην τους δίνετε καμία σημασία, αγνοήστε τους, όσο πιο πολύ μπορείτε.

    3. Σταματείστε να τους δίνετε συναισθήματα με τα οποία μπορούν να ασχολούνται και αυτόματα θα αναζητήσουν άλλη πηγή συναισθηματικής τροφοδοσίας. Αυτό σημαίνει οτι θα σταματήσετε να εκφράζετε ακόμη και τα πιο απλά συναισθήματα σε επαφή μαζί τους, δηλαδή ενόχληση, θυμό, χαρά, λύπη, ευτυχία, κανενός είδους αντιπαράθεση μαζί τους, θα έχετε μία ''ότι να'ναι'' διάθεση, όπου φαινομενικά, τίποτα δεν θα σάς αγγίζει. Δεν τους κοιτάτε ποτέ, δεν απαντάτε στις ερωτήσεις τους, τους φέρεστε σα να μην υπάρχουν, ή σα να μην τους δίνετε καμία σημασία, σα να μην ακούτε, ή δίνετε προσοχή στα τεκταινόμενα.

    4. Όρια-Θέστε τα και τηρείστε τα. Αν συνειδητοποιείτε ότι υπάρχει τοξική έλξη με κάποιον νάρκισσο, μην υπερβείτε καν τα όρια που εξ΄αρχής έχετε θέσει, αλλιώς μπορεί να βρεθείτε μπλεγμένοι σε καταστάσεις εντελώς έξω από τον έλεγχό σας.

    Δυσκολάκι? Είπα να ξεκινήσω κατευθείαν με το θέμα των ανθρώπων που βρίσκονται μπλεγμένοι με νάρκισσους, είτε γιατί δεν το κατάλαβαν από την αρχή, είτε γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή.

    Σκοπεύω να θίξω σε βάθος χρόνου, διάφορα θέματα σχετικά, διάφορες πτυχές του προβλήματος, με σκοπό, όχι τόσο να κατανοήσουμε τους νάρκισσους, αλλά να προφυλαχθούμε από αυτούς, μιας και λίγα πράγματα γενικά μπορούν να γίνουν για να συνειδητοποιήσει ο νάρκισσος το θέμα του, ακόμη λιγότερα για να απαλλαχθεί από αυτό. Σκοπός είναι να ενημερωθούν οι συνεξαρτώμενοι, οι ενσυναισθητικοί, οι άνθρωποι που συγχρωτίζονται ή βρίσκονται αναγκαστικά στο περιβάλλον τους, πως μπορούν να προστατευθούν, ή να απεμπλακούν, αν το θέλουν.

    Θα χαρώ να συζητήσω με όποιον τον ενδιαφέρει το θέμα, εμπειρίες και βιωματικά συμπεράσματα ευπρόσδεκτα!
     
  2. Siren_Peisinoe

    Siren_Peisinoe Ανενεργή επί του παρόντος.

    Ενδιαφέρον θέμα!!!
     
  3. Lady in Corslet

    Lady in Corslet Mind the gap...

    Εξαιρετικο θέμα, με χρηστική αξία σε ένα απόλυτα υπαρκτο ζήτημα!
     
  4. brenda

    brenda FU very much

    Ας διαλευκάνουμε λιγάκι τις έννοιες γιατί ήδη κάποιοι μου ζήτησαν διευκρινίσεις. Αν θέλετε μετάφραση, από βδομάδα που θα χω χρόνο, ευχαρίστως, αλλιώς ας βολευτούμε με τα άρθρα στα αγγλικά προς το παρόν:

    Γενικά δεν ξέρω πόσο εμπιστεύομαι τις "ψυχολογικές διαγνώσεις", αλλά ως προς τον ορισμό θα συμφωνήσω σε έναν βαθμό, με τον μεσιέ Μeyers. Νάρκισσος λοιπόν δεν είναι αυτός που έχει μία αντίληψη ανωτερότητας ως προς τους άλλους, ή δεν περιχαρακώνεται η έννοια στο φουσκωμένο εγώ, ούτε εξηγείται η ναρκισσιστική προσωπικότητα επαρκώς μέσω του γνωστού μύθου, παρά αυτός που δεν επιτρέπει στον εαυτό του να αισθανθεί ευάλωτος στις σχέσεις του, θέλει να έχει πάντα τον έλεγχο και ουσιαστικά σχετίζεται μονοσήμαντα, χωρίς να αλληλεπιδρά συναισθηματικά, μένοντας αμέτοχος. Το αναμφίβολο είναι ότι δύσκολα σχετίζεται κανείς με έναν τέτοιο άνθρωπο, είναι πολύ οδυνηρό. Εγώ πάντως θα το ξανασκεφτόμουν. Εσείς;


    https://www.psychologytoday.com/blo...ookPost&utm_medium=FBPost&utm_campaign=FBPost
     
  5. Lady in Corslet

    Lady in Corslet Mind the gap...

    Ένα ενδιαφέρον σχετικό άρθρο: https://www.psychalive.org/narcissistic-relationships/

    Οι νάρκισσοι φαίνεται να έχουν επιφανειακά αλλά και βαθύτερα πολλές φορές, αρκετά κοινά με ένα Κ.
    Αυτό είναι ή θα έπρεπε να είναι αποδεκτό στα πλάισια μίας σχέσης D/s ή M/s?
     
  6. brenda

    brenda FU very much

    Aποδεκτό δεν ξέρω αν θα έπρεπε να είναι, ωστόσο είναι υπαρκτό, είναι μία πραγματικότητα, καθώς κυριαρχικά χαρακτηριστικά, μπερδεύονται με τα ναρκισσιστικά ενίοτε, άρα γίνεται πιο εύκολο να την ''πατήσει'' κανείς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ένας νάρκισσος δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε ρόλο υποτακτικού μέλους και να χειραγωγεί με τον δικό του τρόπο, βάσει της ψυχοπαθολογίας του.
    Θέλει γνώση, ενημέρωση και επαγρύπνιση, για να γίνουν αντιληπτά τα κίνητρα μίας τέτοιας συμπεριφοράς, σε κάθε περίπτωση.
     
  7. Lady in Corslet

    Lady in Corslet Mind the gap...

    Ο έρως φοβάμαι ότι θολώνει τη λεπτή διαχωριστική γραμμή...
     
  8. brenda

    brenda FU very much

    Ανυπερθέτως ναι. Γι΄αυτό είναι δύσκολη η διάκριση, λόγω του θολερού τοπίου.
     
  9. D Q Juls

    D Q Juls Αρχή...Διαδρομή...Ηδονή...

    Για μένα η ερώτηση είναι πως να τους αναγνωρίσετε. Όχι πώς να τους αποφύγετε. Αν τον αναγνωρίσεις είσαι σε θέση να αποφασίσεις αν θέλεις να τον αποφύγεις ή όχι.
    Αν δεχτώ ότι ο έρωτας τυφλώνει δε μπορώ παρά να σκεφτώ ότι υπάρχουν και κάποιες φορές που μας τυφλώνει ίδια μας η ανάγκη και η επιθυμία μας και όχι ο έρωτας αυτός καθ' αυτός.
     
  10. brenda

    brenda FU very much

    Ωραία, μία σύντομη αναφορά στο πως μπορούν να αναγνωρισθούν οι ναρκισισσιστές λοιπόν.
    Να λοιπόν, ποια σημάδια πρέπει να προσέξει κανείς αν του περάσει από το μυαλό ότι ο απέναντί του είναι νάρκισσος.

    1. Έχει μία αίσθηση μεγαλείου για τον εαυτό του και την αυταξία του.
    2. Τον απασχολούν συχνά οράματα απεριόριστης επιτυχίας, εξουσίας, μεγαλείου, ομορφιάς ή ιδανικής αγάπης.
    3. Πιστεύει ότι είναι ''ιδιαίτερος'' και μοναδικός και ότι μπορούν να τον καταλάβουν, ή ότι θα έπρεπε να σχετίζεται με άλλους 'ιδιαίτερους'' ή υψηλού προφίλ ανθρώπους.
    4. Απαιτεί υπερβολικό θαυμασμό (συνήθως ψαρεύει ασύστολα κοπλιμέντα, και είναι επιρρεπής στην κολακεία).
    5. Έχει μόνιμα την αίσθηση ότι ''δικαιούται'' πράγματα.
    6. Είναι διαπροσωπικά χειραγωγικός (όχι μόνο στις προσωπικές του σχέσεις, τείνει γενικά να αποκομίζει οφέλη).
    7. Στερείται ενσυναίσθησης (αν και ενίοτε το προσποιείται). Είναι απρόθυμος ή και ανίκανος να αναγνωρίσει ή να ταυτιστεί με τα συναισθήματα και τις ανάγκες των άλλων.
    8. Συχνά φθονεί τους άλλους, ή πιστεύει ότι οι άλλοι τον φθονούν, γενικά έχει ένα θεματάκι με τον φθόνο, παρόλο που συνήθως το παίζει υπεράνω, ειδικά όταν περνάει δύσκολα.
    9. Δείχνει αλαζονική, αγενή ή κακοποιητική συμπεριφορά ή αντίληψη σε ότι αφορά τον ίδιο ή και τρίτα πρόσωπα.
    Εντιτ: να σημειώσω και την αυτολύπηση, ειδικά στο στάδιο που θέλει να προσελκύσει το ενδιαφέρον ενός ενσυναισθητικού ατόμου, είναι ένα χαρτί που το παίζει καλά, ειδικά όταν ζορίζεται και βλέπει ότι ο απέναντι αντιστέκεται στην εμπλοκή ή στην απεμπλοκή μαζί του.


    Να σημειώσω εδώ, ότι δύσκολα τα βρίσκει όλα συγκεντρωμένα σε ένα πρόσωπο, αυτός θα ήταν ο τελειωμένος, απόλυτος ναρκισσιστής, σαφώς μη λειτουργικός, ωστόσο υπαρκτός τύπος. Συνήθως βρίσκονται κάποια από τα χαρακτηριστικά έντονα και άλλα λιγότερο έντονα ή και καθόλου. Αυτοί είναι οι λειτουργικοί ναρκισσιστές που καταφέρνουν να μπερδεύουν το περιβάλλον και τους συντρόφους τους, συχνά επί μακρόν.
    Συνήθως μετά την απομάκρυνση καταλαβαίνει κανείς ότι ο σύντροφός του ήταν ναρκισσιστής.
    Δηλαδή, αν τα καταφέρει να απεμπλακεί, γιατί στήνουν γερό παραγάδι οι narcs για να ''δέσουν'' τους συνεξαρτώμενους με χίλιους δυό τρόπους. Το bdsm, δυστυχώς, είναι ένας από αυτούς τους τρόπους.

    Σημ: το φύλο είναι ενδεικτικό, το αρσενικό άρθρο χρησιμοποιήθηκε για οικονομία.
    Συγχωρέστε μου όποιες ελλείψεις, βιαστικά έψαξα τα κιτάπια μου, ελπίζω να το πιάσαμε όμως σωστά το θέμα.
    Παρακαλώ, είστε ελεύθεροι να συμπληρώσετε ότι νομίζετε.
    Με χαρά θα σάς πω την γνώμη και την εμπειρία μου.
     
    Last edited: 23 Ιουλίου 2017
  11. rea..

    rea.. Contributor

    Ο ναρκισσισμός είναι ένα είδος ψυχικής διαταραχής και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

    Συχνά οι άνθρωποι αυτοί υποφέρουν και πέφτουν θύματα χειραγώγησης, ακόμα και από τον πιο κουτοπόνηρο που θα τους εκμεταλλευτεί όταν αντιληφθεί αυτό το αδύναμο σημείο τους.

    Δεν είναι "Θύτες" και είναι λάθος να στοχοποιούμε ανθρώπους ευάλωτους!

    Αν "μπλέξεις" με έναν νάρκισσο θα ταλαιπωρηθείς ..τόσο - όσο αν "έμπλεκες" με οποιονδήποτε άνθρωπο που έχει κάποια ψυχική νόσο.. δεν ευθύνεται ο ίδιος για αυτό.
     
  12. brenda

    brenda FU very much

    Ορθώς τα λέτε. Ωστόσο είναι το είδος της ψυχικής διαταραχής που έχει τα υψηλότερα ποσοστά αδιάγνωστου, καθώς σπάνια οι άνθρωποι αυτοί παραδέχονται το πρόβλημα για να ζητήσουν βοήθεια, συνήθως αυτό γίνεται μετά από πίεση του περιβάλλοντος και με σκοπό να ''ξεγλιστρήσουν'' με μερικές συνεδρίες, στις οποίες, κατά τεκμήριο, δεν συνεργάζονται.
    Σπάνια δε, ξεπερνούν το πρόβλημά τους, τουλάχιστον αυτό αναφέρει η βιβλιογραφία και η εμπειρία.
    Ίσως γι΄αυτό το συζητάμε, όχι για να το λύσουμε, μιάς και προσωπικά θεωρώ, ότι δεν αποκαθίσταται εύκολα μία τέτοια διαταραχή.
    Εξ΄ου και το ''ο σώζων εαυτόν σωθήτω'' που προτείνω εγώ, όχι για να τους στοχοποιήσω, αλλά για να ευαισθητοποιήσω τους υπόλοιπους. Δεν είναι υποχρεωτικό να το βλέπουμε βέβαια όλοι έτσι...