Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Νάρκισσοι-σχέσεις, πως μπλέξατε μαζί τους, πως να ξεμπλέξετε, αν θέλετε!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 23 Ιουλίου 2017.

  1. rea..

    rea.. Contributor

    Αν μιλάμε για διαταραχή, τότε οι άνθρωποι που χρειάζονται προστασία και φροντίδα είναι οι διαταραγμένοι.
     
  2. Entheogen

    Entheogen New Member

    Καλησπέρα. Αντιθέτως η παρουσίασή τους ως κάτι εξότικ ή κάτι απειλητικό σε βαθμό «πώς τους εντοπίζουμε» είναι που με προκάλεσε να γράψω το σχόλιο. Η ύπαρξη της διαταραχής φυσικά και ισχύει.

    Αλλά αλήθεια μια κοινωνία που κάποιοι θέλουν να προστατευτούν από νάρκισσους..άλλοι από καταθλιπτικούς..άλλοι από αγχώδεις..άλλοι απο εθισμένους στον τζογο... (μπες με λιγα λόγια και δες την λιστα διαταραχων/disorders) και κρινει συμπεριφορές άλλων με το σκεπτικό να τους εντάξει σε μια κατηγορία προβλήματος που οδηγείται??
    Διότι όπως κατά την γνώμη μου φάνηκε σε αυτό το thread ,δεν είναι εύκολο για τον μη ειδικό (πολλές φορές και για τον ειδικό) να δει τις διαφορές μεταξύ της διαταραχής και του «έχει στοιχεία διαταραχής».

    Σε οτι αφορά το ζήτημα του ποιος ανοιξε το thread, ειλικρινά δεν ξέρω κάποιον απο εδω για να είμαι προκατειλημμένος.Επομένως τα παραπάνω δεν πάνε κάπου επί προσωπικού. Είναι απλώς αντίλογος.
     
  3. charlotte

    charlotte «Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω μοι την θύρα»

    Δηλαδή αυτό είναι αντίλογος;
    Σκέψου ότι έχεις αλιεύσει βιώματα ανθρώπων, που δεν ξέρεις όπως είπες, και δεν ξέρεις και τι συνέπειες είχαν αυτά τα βιώματα πάνω τους. Μήπως λέω μήπως θα έπρεπε να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοι, με ανθρώπους που δεν ξέρουμε; και κατά συνέπεια ο δημόσιος λόγος μας, λιγότερο οξυμένος;
     
  4. brenda

    brenda FU very much

    Όποιος θέλει να συζητήσει, συζητά, φέρνοντας σε κάθε συζήτηση τον χαρακτήρα του και το εγώ του.

    Θα πρότεινα σε όσους νιώθουν ότι θίγονται από το νήμα, ή από το πως παρουσιάζονται οι νάρκισσοι, κατ´αρχάς να το διαβάσουν όλο. Θα δουν, πως ο λόγος που ασχολούμαστε, όσοι ασχολούμαστε, είναι το συντριπτικό ποσοστό του αδιάγνωστου της διαταραχής, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη.
    Μακάρι να μπορούσαν να βοηθηθούν τα καημένα τα παιδγιά.
    Χρειάζεται όμως ένα είδος αυτογνωσίας και ενσυναίσθησης που αντικειμενικά, δεν διαθέτουν, δεν μπορούν, τι να κάνουμε τώρα;

    Να ανοίξετε ένα νήμα να συζητήσετε τον πόνο σας, δεν απαγορεύεται.
    Τα μπαχαλάκια δείχνουν τον βαθμό ενόχλησής σας, χρήσιμα είναι κι αυτά.

    Στους λοιπούς ισοπεδωτικούς τραμπουκισμούς και την λεκτική και νοηματική βία, απαξιώ να δώσω κάποια απάντηση, έχει καταντήσει κανόνας αυτό εδώ μέσα.

    Σε κάποια σπίτια οι καθρέφτες είναι μόνο για να αυτοθαυμάζονται μέσα τους οι ναρκισσευόμενοι.
    Ο καθρέφτης όμως έχει και βαθύτερη ανάγνωση μάγκες.
    Ας κάνει ο καθένας την δικιά του κι ας αφήσει κατά μέρος τις φθηνές επιθέσεις, προσωπικές ή απρόσωπες.
    Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν γιατί επέλεξα το θέμα.
    Ξανά θα πω, πως η συμμετοχή είναι προαιρετική.
    Κανείς δεν σας έπιασε από τον λαιμό, ούτε να το διαβάσετε, ούτε να συμφωνήσετε με κανέναν.
    Η κοσμιότητα όμως, σε ό,τι αφορά τους χαρακτηρισμούς είναι επιβεβλημένη.
    Στην τελική, αγνοείστε το νήμα, έχει ένα ωραίο κουμπάκι.
    Να μην λέμε τα ίδια και τα ίδια 100 φορές.

    Προσέχετε τα like σας, είναι πιο εύγλωττα από τα ποστ σας, ειδικά στην ρητορική μίσους, εσείς οι "υπεράνω", οι "πανεπιστήμονες".

    Καλή καρδιά.

    Κι όση δεν την έχουν/με, δεν πειράζει. Κι ένας μικρός προβληματισμός αρκεί.

    Δυό σπιθαμές μακριά από τον κώλο μας όμως, παρακαλώ, γιατί μάς ζαλίζετε τον έρωτα.
     
  5. Entheogen

    Entheogen New Member

    Charlotte. Κάνεις μια προσπάθεια να ταυτίσεις τα βιώματα σας με την αντιμετώπιση κάποιου ατόμου που πάσχει από μια διαταραχή (και άρα χρήζει βοήθειας και φροντίδας) ή ακόμα χειρότερα κάποιου που απλώς τον «βαφτίσαμε» νάρκισσο, με τρόπο που παραπέμπει σε κάποιον επικίνδυνο που πρέπει να εντοπίζουμε και να αποφεύγουμε. Δεν κρινω λοιπον σε καμια περιπτωση βιωματα. Κρινω αποψεις που μοιαζουν να απευθυνονται οχι σε ατομα που πασχουν απο διαταραχη αλλα σε ατομα που θετουν εν κινδυνω την δικη σας ψυχολογικη ισορροπια. Καταλαβαινεις που ενιωσα την προκληση για να κανω σχολιο?

    Brenda. Ενα thread με το ενδιαφέρον αυτου του thread ειναι λογικο να προκαλεσει ενταση και πιθανως εντελως διαφορετικες οπτικες. Ας ειμαστε δεκτικοι ακόμα και στην ενδεχομενη μαλακια του καθενος απο εμας. Δεν τρεχει κατι. Φορουμ ειναι,δεν θα εξαρτηθει η ζωη του α ή β νικνειμ απο αυτο.
    Εκτος εαν περαν του επικινδυνου των διαταραγμενων θελετε μακρια σας και το επικινδυνο των διαφωνουντων με τις αντιληψεις σας.

    Σε οτι αφορά την ουσια τωρα του thread. Ο ναρκισσισμος οπως τον εχω αντιληφθει προσωπικα προβαλλεται κεκαλυμμενα πολυ συχνα ως υπερμετρη αυτοπεποιθηση και γοητεια από τους ναρκισσους. Αυτη η «σιγουρια» για τον εαυτο τους, συχνα κερδιζει το ενδιαφερον του περιβαλλοντος τους. Ενας ναρκισσος πιστευω ειλικρινα μπορει να ειναι εξαιρετικος επιστημονας, εξαιρετικος γονιος, εξαιρετικος αδερφος, αρκει να μην αφησει αυτην την διαταραχη να τον αποξενωσει απο το περιβαλλον να τον θεσει σε απομονωση και να του βγαλει τα αυτοκαταστροφικα του ενστικτα. Σε αυτο μαλλον χρειαζεται την βοηθεια του περιβαλλοντος του. Στην οριοθετηση του και παράλληλα στην υποστηριξη του οταν προσγειωθει αποτομα.
    Σε οτι αφορα την ενσυναισθηση υποψιαζομαι οτι πολλοι στερουνται αυτης. Ειτε ειναι ναρκισσοι ειτε οχι. Διοτι ενσυναισθηση δεν σημαινει αλληλεγγυη ή συμπόνοια. Ενσυναισθηση δεν σημαινει «συμπασχω μαζι σου».
    Ειναι βαθυτερο. Και ενα σημειο προβληματισμου μου ειναι εαν η ενσυναισθηση (ειδικα σε ενα bdsm forum ειναι καραΣΟΣ ζητημα) βάλλεται εν τελει απο την εξοικειωση των κοινωνιων με ακραιες σκηνες βιας και απο μια καθημερινοτητα ολοενα μεγαλυτερης ιδιωτευσης.
     
  6. brenda

    brenda FU very much

    Τιπ οφ δε ντέι, φρι οφ τσάρτζ.
    Παπάκι, το νικ που θέλεις, για να ειδοποιείται το άτομο στο οποίο αναφέρεσαι ή απαντάς και να ξέρει ότι αναφέρθηκες σε αυτόν/ήν.
    Επί της ουσίας τώρα.
    Δεν σε κουόταρα προηγουμένως, γιατί δεν απευθυνόμουν -μόνο- σε σένα. Απευθυνόμουν και σε άτομα που πραγματικά δεν επιθυμώ πλέον, με τα δικά μου κριτήρια να εισέρχομαι σε διάλογο μαζί τους.
    Σε ότι αναφέρεις εδώ, στο παραπάνω κουότ, μάς τα λες λίγο καλύτερα από τις ''μπούρδες'' που χρησιμοποίησες προηγουμένως.
    Σε τι διάλογο να μπει κανείς όταν ο συνομιλητής του τού λέει πως λέει μπούρδες, δεν ξέρω, πόσο παραγωγικός θα ήταν?
    Οι διαφορετικές οπτικές δεν με ενοχλούν. Το αντίθετο, θεωρώ ότι συνεισφέρουν στην κατανόηση των ζητημάτων.
    Η αποσπασματικοποίηση, η προσωποποίηση, οι αφορισμοί και οι χαρακτηρισμοί πάλι, πχ, exotic, ταλιμπάν, δεν ξέρω τι συνεισέφεραν στο ζήτημα.
    Δεκτική στην μαλακία είμαι μόνο όταν την απολαμβάνω και όταν την έχω επιζητήσει. Αλλιώς δεν με ψήνει, λυπάμαι.
    Φυσικά και δεν εξαρτάται τίποτα από ένα ποστ, ένα thread, ή ένα φόρουμ, αλίμονο, αυτό είναι γι΄αυτούς που δεν έχουν και καμιά σπουδαία ζωή, έτσι κι αλλιώς κι εκτονώνουν όλη τους την καταπίεση και την μιζέρια εδώ μέσα, επιτιθέμενοι.
    Ελπίζω να μην κατατάσσεσαι σε αυτήν την κατηγορία, ο χρόνος θα δείξει, δεν έχω δει άλλα δείγματα γραφής σου, για να βιαστώ να σε κατατάξω στην κατηγορία ''στου χαντάκι'', που έχω βάλει, καλώς ή κακώς, αρκετό κόσμο.
    Τους επικίνδυνους τους θέλω μακριά μου στην πραγματική ζωή, στα φόρουμς χεστήκαμε κι η βάρκα έγειρε, ας λέει ο καθένας ό,τι θέλει, αρκεί να μην διαστρεβλώνει τα δικά μου λεγόμενα για να προωθήσει τις αποψάρες του/της/τους.
    Ο δημόσιος λόγος έχει καλά και κακά στοιχεία.
    Μένουν τα γραπτά μας, εδώ εις το διηνεκές, κι ο παρατηρητής τού μέλλοντος θα δει ψύχραιμα, ποιος συνεισέφερε τι και πως, με ποιο ύφος, ποιο στυλ, ποια επιχειρήματα, ποια βιώματα, ποιο γνωσσιακό υπόβαθρο, ποια ρητορική κλπ.
    Όσο είναι εδώ κάποιος για παράδειγμα, του την πέφτουνε αγρίως, τον απαξιώνουν, τον λοιδωρούν και άλλα χαριτωμένα.
    Μετά αυτός ο κάποιος πεθαίνει, και οι ίδιοι που τού την πέφτανε, δηλώνουν συντετριμένοι με την απώλεια.
    Να, τέτχοια χαριτωμένα γίνονται και το στρουμφοχωριό περνάει τις εποχές και διασκεδάζει την ανία του.

    Το κακό είναι, πως δεν βλέπεις το φατσάκι του άλλου και πως στραβώνει την μουρίτσα του όταν στάζει το δηλητήριο.
    Βέβαια κάποιους, που τους ξέρουμε και δια ζώσης, μπορούμε να τους φανταστούμε, το κάνει εντελώς απολαυστικό όλο αυτό.
    Τους φαντάζεσαι εκεί, να χτυπιούνται και το μικρό σαδιστάκι μέσα σου γελάει και απολαμβάνει, ακόμη και την μικροψυχία του άλλου που γίνεται μεταδοτική και σε πιάνει κι εσένα λίγο, χοχοχοχο.

    Χαίρομαι που φτάνεις -επιτέλους- και στην ουσία του thread, δεν διαφωνούμε κάπου στο τι μπορεί να είναι ένας νάρκισσος, αν και έχω ενστάσεις στην ουσιαστική επιρροή του περιβάλλοντος, η μανουλίτσα μου, παραδείγματος χάριν, που είναι σχολείο μεγάλο, χαμπάρι δεν πήρε, από όλη την υποστήριξη που δέχθηκε όλα τα χρόνια από το περιβάλλον της, απλά ίσως να παρέμεινε πιο λειτουργική.
    Θα μου επιτρέψεις να πω ότι ενσυναίσθηση είναι να μπορώ να αισθανθώ ότι αισθάνεσαι, χωρίς απαραίτητα να πάσχω σε περίπτωση που πάσχεις. Αν ο έρμος ο ενσυναισθητικός βιώνει όλον τον πόνο όλου του κόσμου, θα γίνει κομμάτια πολύ πριν την ώρα του, ο σύγχρονος ορισμός, λαμβάνει υπόψη του την ψυχική προστασία των ενσυναισθητικών και την δική τους λειτουργικότητα.
    Φυσικά και βάλλεται η ενσυναίσθηση, από τον υλικό πολιτισμό, τον άκρατο παρτακισμό, τον διάχυτο μισανθρωπισμό, το να ψοφήσει το φλαμίγκο του γείτονα (η πολιτισμική μας πρόοδος έγκειται στην αντικατάσταση της κατσίκας, απλά, με κάτι πιο τρέντυ), και το να αποθάνουν οι οχτροί μου, να ζήσουν μόνο οι φίλοι μου κι όσοι εγώ αγαπώ και μού κάνουν εμένα τα χατήρια.

    Γέλιο που θα ριχνε ο Διογένης με την κοινωνία μας σήμερα.
    Καλά για το φόρουμ, δεν το συζητώ, θα κατουριόταν πάνω του από τα γέλια και θα μάς μιλούσε και για το omorashi.
     
  7. Morfonios

    Morfonios When i want your opinion then i' ll remove the gag

    Fact 1. Υπαρχει οντως μια μεριδα πληθυσμου που μπλεκει με καποιον που ειναι κοινως μαλακας/παρτακιας/οτιδηποτε και του κολλαει μια ταμπελα χωρις να εχει γνωσεις αλλα ουτε και την απαραιτητη κριση, στην προσπαθεια του να αποδωσει μια εξηγηση σε οτι εγινε ή και να βλαψει τον οποιον υπαιτιο (?) . Αγνωστο το ποσοστο επι του συνολικου πληθυσμου.

    Fact 2. Υπαρχουν οντως ανθρωποι που πασχουν απο ναρκισσιστικη διαταραχη, 1 στους 10 συμφωνα με στατιστικα αν θυμαμαι καλα - οχι οτι εχει και σημασια, και αν υπαρχουν εκμεταλλευτες, εξορισμου υπαρχουν και εκμεταλλευομενοι, πολλαπλασιοι του 1 στους 10, διοτι οι ναρκισσιστες εχουν πολλους παραλληλους στοχους. Για την ακριβεια η καθημερινοτητα τους και ολη τους η αλληλεπιδραση με το ατομο και την κοινωνια εχει ως σκοπο την ευρεση οσων περισσοτερων στοχων γινεται.

    Fact 3. Καπου σε μια γωνια ενος φορουμ με χιλιαδες θεματα, φτιαχνεται ενα νημα που αφορα πληροφοριες και εμπειριες με ναρκισσιστες και αγνωστοι, χωρις καμια προκληση, χωρις να εχει ειπωθει καμια υπερβολη που να θιξει συγκεκριμενα καποιο μελος του φορουμ, βαλλουν κατα συγκεκριμενων αγνωστων, υποννοωντας οτι ανηκουν στην κατηγορια ανθρωπων που θιγεται στο fact 1, προσβαλλοντας και ακυρωνοντας με αυτον τον τροπο τις εμπειριες τους

    @espimain πιστευω σε εσενα. Ειμαι σιγουρος οτι θα βρεις το λαθος  
     
  8. tithon

    tithon Contributor

    τυπικά συμπτώματα του αποκαλούμενου ναρκισσισμού (μιας αυταναφορικής ή εγωκεντρικής διαταραχής συμπεριφοράς γνωστής και σαν ωραιοπάθειας)
    που φαίνεται πως είναι εκδήλωση μανιοκατάθλιψης, είναι: συναισθηματική παλινδρόμηση, αίσθημα καταδίωξης, υπερευαισθησία σε κριτική, αμφισβήτηση ή αντίλογο, και ανεξέλεγκτος θυμός (οργή).

     
     
  9. espimain

    espimain Contributor


    Μα το έχω βρεί.
    Μπορείς να το βρεις κι εσύ, αρκεί να προσέξεις ποιος είναι οργισμένος.
     
  10. Seras Victoria

    Seras Victoria Danger! Danger! High Voltage! Contributor

    Να μετονομαστεί το φόρουμ "Σύλλογος Φίλων Ναρκισσιστών" ;
    Μια ιδέα πετάω μιας και πολύ στεναχωρέθηκαν κάποια παιδιά που κάποιος ασχολήθηκε με την συγκεκριμένη κατηγορία. Πολύ όμως...
     
  11. brenda

    brenda FU very much

    Σταμάτα, εμείς φταίμε για όλα!
    Και που υπάρχουν νάρκισσοι εμείς φταίμε!
    Και που δεν τους αντιμετωπίζουμε ως αναξιοπαθούντες, εμείς πάλι.
    Πάντα, εμείς θα φταίμε, όπως και να' χει.
    Το παίρνεις απόφαση αυτό και γίνεται η ζωή πολύ πχιο εύκολη και διασκεδαστική. 

    ΥΓ. Α και που' σαι, έλα να σου δείξω και πως να σκέφτεσαι, γιατί δεν σκέφτεσαι σωστά, ΕΓΩ ξέρω, πώς πρέπει να σκέφτεσαι...
     
  12. Entheogen

    Entheogen New Member

    @brenda Ειδες εκσυγχρονιστηκα.

    Σε χαλασε το μπουρδες που ειχε διπλα ενα «σχηματικες», τουτεστιν οι μπουρδες που εχουν ως χαρακτηριστικο την προσπαθεια να σχηματοποιησουν-ταμπελιασουν κατι πιο περιπλοκο που αδυνατουν να κατανοησουν.
    Δεν σε χαλασαν ομως τα σχολια για συνανθρωπους σου που τους εβαλαν στην κατηγορια του αθεραπευτου! του επικινδυνου! του συμφεροντολογου...
    Για τα ταλιμπαν εξοτικ αυταρχικα και democratize τι να σου εξηγησω τωρα. Εδω δεν καταλαβαινετε τι σημαινουν αυτα που λετε (παρεμπιπτοντως πανω σε θεματα που γινονται συνεδρια ειδικων και δεν βγαζουν ακρη), θα καταλαβαιτε πώς η δαιμονοποιηση του αλλου ως «κακου» υπηρετει την δικη μας εικονα ως «καλου»?
    Τελος παντων.
    Παιρνω τις «οξειες» κριτικες μου και τις «υπερανω» αποψεις μου και παω να παιξω αλλου, τρεις σπιθαμες απ τον κωλο σας -οχι δυο.
    Καλη συνεχεια στην ταυτοποιηση του κινδυνου, καλη επιτυχια στην δραση εξουδετερωσης του