Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Νάρκισσοι-σχέσεις, πως μπλέξατε μαζί τους, πως να ξεμπλέξετε, αν θέλετε!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 23 Ιουλίου 2017.

  1. cadpmpc

    cadpmpc Contributor


    Αυτό..!
    Έδιτ:
    (Με την προσθήκη της όποιας επιφύλαξης, όσον αφορά την "παραγωγή" των "ειδικών" στην τρέχουσα χρονική στιγμή, αλλά και της δυνατότητας και ικανότητας του κοινού να μπορεί να τους αναγνωρίσει ως τέτοιους ή μη)...
     
    Last edited: 21 Νοεμβρίου 2017
  2. tithon

    tithon Contributor

    στη φράση
    καταφέρνω να δω μέχρι του σημείου που κάποιος «θεραπευτής» γοητεύεται απ' τον «πάσχοντα» ώστε να μην μπορεί να «διαγνώσει» αλλά έχει έτοιμη την διάγνωση εκ των προτέρων κι εξ ορισμού και κλιμακούμενη.
    θα μπεις στον κόπο να μου περιγράψεις το παραπάνω απ' την μαγεία; - που χάνω.
     
  3. brenda

    brenda FU very much

    Εδώ δεν συζήτησε κανείς για διαταραγμένους ανθρώπους γενικώς.
    Πούτσα-βούρτσα, τόσο προφανείς οι διαφορές και οι ομοιότητες. Ο τίτλος και το περιεχόμενο είναι σαφή. Για τους ναρκισσιστές συζητάμε.
    Όπως ιδιωτικά, έτσι και δημόσια.
    Είναι δυνατόν να υποστηρίζουμε άλλα στην μία περίπτωση και άλλα στην άλλη; Εκεί συζητάνε μόνο οι έχοντες πτυχείο ψυχολογίας σπό το Psycho College, για να ξέρουμε δηλαδής. Ποια είναι η παραγωγή ειδικών και "ειδικών"; Πολύ θα ήθελα να μάθω, ειλικρινά.
    Ξέρω πάντως κάποιους, που όποιο θέμα και να προκύψει, το παίζουν ειδικοί. Και μετά κατηγορούν τους άλλους γι αυτό που κάνουν οι ίδιοι. Κατά Γιούνγκ καλό είναι να το κοιτάξουν...
     
  4. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    @brenda

    Οι τοποθετήσεις μου στο παρόν νήμα (αναρτήσεις #45, 95, 170) είναι σαφείς και ως προς το περιεχόμενο και ως προς τον τύπο.
    Σε συναφή νήματα το ίδιο...
    Οι "ειδικοί" είναι οι δοκτορούχοι α λά καρτ και α λά ποζισιόν προμοτέ, οι ειδικοί είναι οι ελάχιστοι υπόλοιποι, έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι στο διαμορφωμένο νοησιοκρατικό πλαίσιο του "παγκόσμιου χωριού" (από την δεκαετία του ΄60 κυρίως και μετά)...
     
  5. brenda

    brenda FU very much

    Φίλε Καντ, το μόνο που έχω καταλάβει εγώ πέραν πάσης αμφιβολίας πλέον από το παρόν νήμα, είναι πως ότι γίνεται αντιλαμβανόμενο ως απειλή για το αρσενικό κατεξοχήν, Μαστεροκεντρικο κατεστημένο δέχεται δριμεία επίθεση πανταχόθεν, από όλους τους κλασομπανιέρες γιαλαντζομαστεροντόμ και τους παρατρεχάμενους/ες.

    Προφανώς αυτό είναι το φορουμικό conditioning.

    Και συνεχίζω χωρίς να απευθύνομαι πλέον σε κάποιον προσωπικά, απευθύνομαι σε όλους όσους διαβάζουν το νήμα.

    Kαταλαβαίνω με χαρακτηριστική χρονοκαθυστέρηση τι εννοούσε ένα αποχωρήσαν μέλος όταν έλεγε πως δημιουργούμε περισσότερα στερεότυπα απ΄όσα καταρρίπτουμε, εδώ είναι τα γαμημένα τα στερεότυπα, εδώ και η αέναη αναπαραγωγή τους.
    Ό,τι γίνεται στρεβλά αντιληπτό ως αποδόμηση του καλού μας κυριούλη, γιατί ο κυριούλης το αντιλαμβάνεται ως αποδόμηση, όχι γιατί ισχύει κάτι τέτοιο, του επιτιθέμεθα με άκρατο μένος, ακόμη κι αν ο άλλος μιλάει για την μαμά του, την σούμπα γκόμενά του κι όχι για τον θιγμένο, καημένο κυριούλη που όλως συμπτωματικώς, έχει και κάμποσα από τα χαρακτηριστικά της διαταραχούλας, του οποίου προφανώς το άπαν σύμπαν πρέπει να τού χαϊδεύει τ΄αυτάκια και να μην κάνει καμία αναφορά σε θεματάκια που ο ίδιος νιώθει ότι τον αφορούν, ή τον ενοχλούν. Είναι άλλωστε προστατευόμενο είδος, ο Έλληνας κυριούλης μπούλης, εφάμιλλο της Ελληνικής αρκούδας, χρήζει προστασίας, μην και χαθεί η ράτσα.

    Θα βρούμε 500.000 χιλιάδες δικαιολογίες για να προσωποποιήσουμε τα πάντα και να πάμε και πάλι στο γαμιολίκι το ad hominem.
    Όπως είπα και σε ένα άλλο ποστάκι, με άλλη αφορμή, που διαγράφηκε σε χρόνο dt, νισάφι πχια, εγώ το βαρέθηκα αυτό το σενάριο, ό,τι κι αν λέμε, από βίωμα, προσωπική τοποθέτηση, επιστημονικό άρθρο, ή απλή άποψη, να δέχεται άσχετες, ομαδικές, χύδην επιθέσεις, γιατί δεν εξυπηρετεί την στερεοτυπική θεώρηση των πραγμάτων ως αντιλαμβανόμενα, στο εν Ελλάδι bdsm. Συγνώμη κιόλας, που δεν είμαστε αυτό που θέλετε, ξεχάσαμε να σάς ζητήσουμε την γνώμη και την επικύρωση, ψάχτε αλλού χειροκροτητές των απόψεών σας. Εμείς γκώσαμε.

    Σε ένδειξη διαμαρτυρίας λοιπόν και σε μία προσπάθεια αποτοξίνωσης, από πραγματικά εξαιρετικά τοξικούς ανθρώπους και απόψεις, δεν θα ξανασυμμετάσχω στο παρόν νήμα, παρά μόνο όταν και εάν αποκατασταθεί η ισορροπία του διαλόγου, χωρίς το bullying και την αποδόμηση που συστηματικά γίνεται και είναι ανεκτή από όλους σχεδόν, τις καλύτερες ευχές δίνω στην ομήγυρη, αλλά δεν παλεύεται το πράγμα, κάθε φορά πρέπει να επαναλαμβάνουμε τα αυτονόητα και αυτό γαμεί κάθε διάθεση για συζήτηση, είναι η συζήτηση μεταξύ μαρμότας και Σισύφου. Καλό κουράγιο σε όσους αντέχουν ακόμη.

    Σάς φιλώ στην μούρη, ραντεβού στα τσιπουράδικα...
     
  6. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Εγώ δεν θέλω να μην ξανασυμμετάσχεις στο παρόν νήμα @brenda .

    Κι εμείς που δεν έχουμε καμία πρόθεση να χαλάσουμε τη συζήτηση, αλλά αντιθέτως μας αρέσει, έχουμε επίσης και εξίσου δικαίωμα να σε ακούσουμε, εγώ κερδίζω προσωπικά από αυτό, και να συζητήσουμε πάνω στο νήμα, αν έχουμε και θέλουμε να πούμε κάτι.

    Εμάς το δικό μας χατήρι δεν θα το λάβεις υπ΄ όψη;

    Και μιλάω σοβαρά.
     
  7. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    @brenda

    Kανείς δεν θα μπορούσε να πει πως η οπτική σου δεν αποτυπώνει με σαφήνεια πάμπολλες αντιλήψεις, που λίγο-πολύ διαμορφώνουν το κλίμα του φόρουμ αυτού.
    Αντιλήψεις, που με ορισμένη λεκτική, ρητορική και επιχειρηματολογία εστιάζονται γύρω και με αφορμή συγκεκριμένα κείμενα και τοποθετήσεις συνομιλητών/συμμετεχόντων, ανεξάρτητα από στάτους, βιώματα, πρακτικές, αλλά και τα ευρύτερα προσωπικά του καθενός χαρακτηριστικά στο καθημερινό γίγνεσθαι.

    Ακριβώς λοιπόν, επειδή τα παραπάνω είναι σαφέστατα αντιληπτά, κατανοητά και ερμηνεύσιμα, στον όποιο βαθμό, από συμμετέχοντες, που για τους όποιους λόγους, μπορούν να εντοπίσουν με μικρή ή μεγαλύτερη ακρίβεια, τα ελατήρια που παράγουν τέτοιες, ας τις πούμε ελλειμματικές, αποσπασματικές, στανικές ή ονειροφαντασιακές ή αφαιρετικές ή ξεκομμένες προσεγγίσεις, χρειάζεται και η ανάλογη στάση και αντιμετώπιση των φορέων αυτών των προσεγγίσεων.

    Η στάση και αντιμετώπιση τέτοιων προσεγγίσεων είναι τυπολογικά γνωστή και οφείλει να ακολουθείται πρακτικώς απαρέγκλιτα, εάν και εφόσον σκοπός της είναι να καταστεί σαφής η δυσλειτουργικότητα και ό,τι την γεννάει, των φορέων που που την ανα/παράγουν.
    Σε ποιούς συμμετέχοντες θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο σαφές?
    Μα σε αυτούς που έχουν τους επικοινωνιακούς και αντιληπτικούς τους πόρους καθαρούς, οι οποίοι αυτοί θα εκτιμήσουν το γεγονός πως θα γλυτώσουν σημαντικό χρόνο στην προσπάθειά τους να "δούν" τα πράγματα, ας πούμε, σε ένα σχετικά θορυβώδες ή θολό τοπίο.

    Οι υπόλοιποι, που για τους όποιους λόγους, δεν έχουν καθαρούς τους πόρους τους, δεν αποτελούν κοινό, στο οποίο θα μπορούσε να απευθυνθεί κάποιος, για αυτούς ακριβώς τους λόγους.

    Το εύλογο ερώτημα πως η οπτική μου μπορεί να υποκρύπτει έναν κάποιον ελιτιστικό χαρακτήρα, θα αντείπω με την χρήση της λέξης ρεαλιστικό.
     
  8. lotus

    lotus Silence

    Δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανέναν ο οποίος δεν είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του ή για τους άλλους φαινομενικά να δεχτεί βοήθεια και οι νάρκισσοι δεν δέχονται ότι έχουν διαταραχή ή ακόμη κι αν το δεχτούν σύντομα θα σταματήσουν και θα επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση τους.
     
  9. rea..

    rea.. Contributor

    Είναι σαφές ότι αυτό το νήμα δεν δέχεται διαφορετικές τοποθετήσεις. Δεν θέλω να δημιουργώ εντάσεις ούτε να προκαλώ συναισθηματική φόρτιση σε κανέναν. Αν και όταν ανοίξει για όλες τις θέσεις, με χαρά να σας απαντήσω δημοσίως, προς το παρόν αν θέλετε μπορώ να σας απαντήσω σε πμ.

    Σας ευχαριστώ για την πρόταση διαλόγου, αλλά το περιβάλλον δεν ενδείκνυται.
     
  10. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    αυτά πρέπει να τα έχει όλα ταυτόχρονα για να κάνει qualify?  
     
  11. dina

    dina Σκλαβα της Brt Contributor

  12. Tommy G

    Tommy G Κανείς δεν είναι κανενός - Albert Einstein