Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Νάρκισσοι-σχέσεις, πως μπλέξατε μαζί τους, πως να ξεμπλέξετε, αν θέλετε!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 23 Ιουλίου 2017.

  1. Tommy G

    Tommy G Κανείς δεν είναι κανενός - Albert Einstein

    "πώς να ξεμπλέξετε αν θέλετε"

    Μόνη λύση, κλωτσιά απ την πόρτα, No Contact με νύχια και με δόντια, και πλήρης αδιαφορία για τις μετέπειτα δραστηριότητές τους (εκτός αν το τελευταίο το χρησιμοποιείς προς όφελός σου, τουτέστιν να παρατηρείς με αηδία τα μετέπειτα γελοία καμώματά τους και να επιβεβαιώνεσαι, ενώ παράλληλα αντιλαμβάνεσαι ότι οι επόμενες σχέσεις τους είναι νέα δύσμοιρα θύματα). Οτιδήποτε άλλο θα κοστίσει την ψυχική σου υγεία, τα χρόνια σου, τη ζωή σου.
     
  2. ninahaze

    ninahaze Regular Member

    Συμφωνώ απόλυτα. Αν παίξεις με το νάρκισσο πάντα χαμένος θα βγεις.
     
  3. brenda

    brenda FU very much

    Δεν παίζεις ουσιαστικά ποτέ ΜΕ το νάρκισσο. Απλά παίζεις το παιχνίδι του. Μόνη αξιόπιστη λύση -όπου είναι εφικτή- είναι το no contact. Το θέμα είναι πως οδηγείται κανείς αρχικά σε αυτήν την συνειδητοποίηση και στην συνέχεια πως μένει σταθερός και απαρασάλευτος στην απόφαση αυτή, ανάλογα πάντα από τον βαθμό της εμπλοκής του και την δύναμη της αποφασιστικότητάς του.
     
  4. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Η χειρότερη επιρροή του ναρκισσιστή είναι στο ρόλο του τρίτου και εννοώ ανάμεσα σε σχέσεις των δύο που έχει προαποφασίσει να παίξει το ρόλο του συμβουλάτορα, μεσάζοντα, άγιου σώστη, ή demolition man όταν παύει να είναι το αντικείμενο λατρείας. Και το κυριότερο πρόβλημα σε μια τέτοια κατάσταση είναι να καταλάβεις όταν αποτελείς το ένα σκέλος του δυαδικού, ποιοί οι ουσιαστικοί λόγοι που το άλλο σκέλος παραμένει γοητευμένο από ένα τέτοιο άνθρωπο, με εμφανή τέτοια στοιχεία. Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά για μια τέτοια υπόθεση, η ουσία όμως είναι πως έχασα κι επειδή συνεχίζω να συναντώ αραιά και που το άλλο σκέλος, χωρίς να έχουμε σχέση, κοινωνικά και μόνο, εξακολουθώ να ιχνογραφώ το ρόλο του νάρκισσου, τις διαθέσεις του, τα κίνητρα του και να μη μπορώ να κάνω τίποτα. Η σχέση εξάρτησης πάντως, είναι σχέση καθαρά για λόγους πρακτικής ανάγκης και πνευματικής στήριξης που είχα εν μέρει καταλάβει, αλλά όχι εντελώς ορθά στο παρελθόν και τώρα πια δε μπορεί να αξιοποιηθεί, παρά μόνο ως λόγος για να απέχω.
     
  5. Tommy G

    Tommy G Κανείς δεν είναι κανενός - Albert Einstein

    Η συνειδητοποίηση έρχεται μέσα από την ενημέρωση. Πλέον υπάρχει άφθονο υλικό στο ίντερνετ / youtube, ακόμη και σ αυτό το νήμα έχουν γράψει και παραθέσει όλοι πολύ σωστά και χρήσιμα πράγματα.

    Πώς μένεις απαρασάλευτος?

    Do you want your f@@king life back, or what!!

    Be strong!
     
  6. Tommy G

    Tommy G Κανείς δεν είναι κανενός - Albert Einstein

    Λέγεται "triangulation", συνηθέστατη τακτική τους.
     
  7. brenda

    brenda FU very much

    Πολλοί, λένε πολλά πάνω στο θέμα, ο καθένας ανάλογα με την βασική του τοποθέτηση και την έκθεσή του ή μη, στο πρόβλημα.

    Αυτό που ενδέχεται όμως οι πολλοί να μην γνωρίζουν, αν δεν το έχουν νιώσει στο πετσί τους, αν δεν το έχουν βιώσει στην ζωή τους, είναι πως ο άνθρωπος που καταφέρνει, συνήθως με πολύ κόπο και επίμονη προσπάθεια να απεμπλακεί, κερδίζει πίσω τον εαυτό του και την ζωή του.

    Σε αυτό ακριβώς αναφέρεται το νήμα και όχι στο ποιον, τις δυσλειτουργίες, ή τις διαταραχές των ναρκίσσων.

    Εγώ προσωπικά, χαίρομαι που κάποιοι άνθρωποι το βλέπουμε αυτό και έστω και ένας να βοηθηθεί στο ελάχιστο μέσα από τις απόψεις που κατατίθενται εδώ αξίζει όλη την λάσπη που δέχθηκε το νήμα -και όχι μόνο-.

    Αυτά, "τα παίρνει το ποτάμι" της λήθης.

    Μακάρι να μπορούσαμε να λύσουμε συνολικά το πρόβλημα.
    Είναι απόλυτα σαφές ότι δεν μπορούμε.
    Μπορούμε όμως να συμβάλλουμε, ο καθένας με τον τρόπο του -και με την αντίθεσή του ακόμη-, στην αύξηση της συλλογικής και της ατομικής συνειδητότητας πάνω στο θέμα.

    Ευχαριστώ όσους συμμετέχουν, καλοπροαίρετα ή μη, καθώς αυτό αποδεικνύει εν τοις πράγμασι, πως το θέμα υφίσταται.
    Δεν είναι ούτε υπερβολή, ούτε αποκύημα της φαντασίας κανενός εμπλεκομένου, ούτε πια ένα ακόμη θέμα που μπαίνει κοινωνικά "κάτω από το χαλί".

    Το φως, έχει τυραννίες, δε λέω, αλλά είναι και λυτρωτικό, έως και ψυχοκαθαρτικό θα έλεγα, όταν πέφτει πάνω σ´ένα τέτοιο θέμα.

    Καλή μας συνέχεια εύχομαι, καλή χρονιά σε όλους μας, πιο φωτεινή και πιο συνειδητή, με αγάπη, σεβασμό στον εαυτό μας και τους άλλους, δύναμη και υγεία, σωματική και ψυχική!
     
  8. ninahaze

    ninahaze Regular Member

    Επισης για οσο περισσότερο καιρο μπλεκεις η ασχολεισαι με ναρκισσο, θα σου παρει πολυ παραπανω να αποτοξινωθεις. Toxic is toxic.
    Είναι πολυ δυσκολο γιατι μαλλον εχεις βγει διαλυμένος χωρις καμια μνημη, συνειδητοτητα του εαυτου σου. Και νιώθεις ακομα πιο αδυναμος απο ποτέ. Αλλα οσο καιρο απεχεις ολα καλυτερα γινονται, αργα και με προσπαθεια. Και ολο και πιο αδυναμος σου φαινεται και ολο χανει την αιγλη του/της. Και ξαναβρισκεις και εσυ τη δικια σου πραγματικη αιγλη.
     
  9. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Εδώ και αρκετά χρόνια κρατάω ημερολόγιο και ο στόχος είναι να το διαβάζω μετά από καιρό και να αντλώ απ' τις εμπειρίες μου, όσο και ψύχραιμα να ξαναβλέπω τα λάθη μου. Όταν ξαναδιάβαζα το συγκεκριμένο κομμάτι όχι μόνο αρρώστησα, αλλά αμφέβαλα για την αντικειμενικότητα μου και για το κατά πόσο τα πράγματα ήταν έτσι κι όχι αλλιώς. Άρχισα να έχω δεύτερες σκέψεις, να φοβάμαι μήπως αδίκησα κι έχασα σημαντικούς ανθρώπους απ' τη ζωή μου. Λίγο καιρό μετά ήμουν σε μια καφετέρια και μιλούσα με κάποιον για όλα τα περιστατικά, χωρίς να έχει αναφερθεί το όνομα αυτού του ανθρώπου. Ένας άλλος που ήρθε στην παρέα -το μέρος είναι μικρό κι αυτό διευκολύνει το ''ουδέν κρυπτό για πάντα'' που συνήθως είναι ουτοπικό, εκτός κι αν βασιστούμε στην επιβεβαίωση του Πλούταρχου στο πολύ χαρακτηριστικό ''Περί των υπό του θείου βραδέως τιμωρούμενων''- και αφού μας άκουσε για ώρα, φεύγοντας με πήρε παραπέρα και με ρώτησε αν μιλάω για τον ... κι εκεί ήρθε η επιβεβαίωση μου.


    Με την επιβεβαίωση ήρθε και η δύναμη. Ήρθε αρχικά η σκέψη της εκδίκησης, κυρίως γιατί τότε χαρακτηριστικά αποκαθηλώθηκα στα λόγια του εγώ ως τοξικός, αλλά αυτό που κέρδισα απέχοντας, αρκούσε για να μην εμπλακώ ξανά κι αυτό κάνει την επαγγελματική συνεργασία κάποιες στιγμές δυσβάσταχτη, γιατί στη δουλειά πάνω, ειδικά σε μικρά μέρη, τους αξιόλογους συνεργάτες δε μπορείς να τους απορρίπτεις.
     
  10. brenda

    brenda FU very much

     

    Eίναι μία υπέροχη σιωπή...
     
  11. E. Dantes

    E. Dantes Uno, nessuno e centomila

    Βιβλιογραφία για κάποιον που θέλει να το ψάξει λίγο περισσότερο, και που με προσεκτική αναζήτηση μπορεί να βρει διαθέσιμη για κατέβασμα σε διάφορα sites


    • Disarming the Narcissist - Audiobook σε mp3 files
    • Why is it always about you the seven deadly sins of narcissism
    • THE ANALYSIS OF THE SELF - A Systematic Approach to the Psychoanalytic Treatment of Narcissistic Personality Disorders
    • Understanding_and_Treating_Pathological_Narcissism
    • The_Narcissistic_Pursuit_of_Perfection
    • Shame_The_Underside_of_Narcissism
    • Transforming_Narcissism_Reflections_on_Empathy-_Humor-_and_Expectations
    • How-to-talk-to-a-Narcassist
    • Revenge: Narcissistic_Injury-_Rage-_and_Retaliation
    • Healing from a Narcissistic Relationship A Caretaker's Guide to Recovery, Empowerment, and Transformation
    • Narcissism and Character Transformation The Psychology of Narcissistic Character Disorders Studies in Jungian Psychology
    • When Loving Him is Hurting You Hope and Help for Women Dealing With Narcissism and Emotional Abuse
    • Understanding_Narcissism_in_Clinical_Practice

    (με τυχαία σειρα)



    Η κοινωνιολογική διάσταση

    the_culture_of_narcissism, κλασικό

    The Mirror Effect- How Celebrity Narcissism is seducing America


    Αν βρώ καμια φορά χρόνο και όρεξη, θ επανέλθω με επεξηγησεις και review των άνω.


    Υ.Γ. Σχετικό εξπλέην είχε γίνει κι εδώ

    https://www.greekbdsmcommunity.com/posts/671549/
    Δεν ξέρω αν έχει αναφερθει πριν αλλα δεν εχω κουραγιο να το ψαξω τωρα.
     
    Last edited: 20 Φεβρουαρίου 2018
  12. Tommy G

    Tommy G Κανείς δεν είναι κανενός - Albert Einstein

    I can't quite grasp how deeply sick a person can be...
     
    Last edited: 25 Φεβρουαρίου 2018