Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Νάρκισσοι-σχέσεις, πως μπλέξατε μαζί τους, πως να ξεμπλέξετε, αν θέλετε!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 23 Ιουλίου 2017.

  1. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Aπό το SSC το μόνο που χρειάζεται είναι το Sane...
    Τα υπόλοιπα είναι για μη Sane άνθρωπες, που δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι Sane...
    Γι' αυτό χρειάστηκε να ειπωθεί και το RACK...
    Για ακόμη πιο ...μη Sane..!
    Πα να πει... ποια έλλογα όντα, θα έκαναν κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλειά τους ή που θα ασκούσαν μια χ πρακτική απεμπολώντας την συναίνεση ή δεν μπορούν να καταλάβουν αν μια πρακτική εμπεριέχει ρίσκο..?
    Μα τα έλλογα όντα που δεν μπορούν να καταλάβουν μια έννοια χωρίς ISO και DIN, σταδιάλα...
    Έλλογα... Πφφφ!

    Σαν αμερικάνικο μάνιουαλ μού ακούγεται...
    Κάτι σε..:
    "Ο πλήρης εξοπλισμός ασφαλείας του μοτοσυκλετιστή ΔΕΝ εξασφαλίζει κατά κανένα τρόπο πως ο ίδιος δεν θα τραυματιστεί σε οποιοδήποτε βαθμό σε περίπτωση ατυχήματος"...
    ..."...Έλα, μη μού το λες, δεν το πιστεύω..."..!
     
  2. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Γι αυτο και οι μισες αμερικανικες ταινιες εχουν σκηνες απο αιθουσες δικαστηριων.

    Ειναι ενας τροπος ζωης.
     
  3. Ναι, σαφώς έχετε δίκιο ότι δεν είναι τόσο όμορφα και τόσο αγγελικά στην πράξη. Εννοούσα ότι το SSC τα καλύπτει όλα σε θεωρητικό επίπεδο. Σε πρακτικό επίπεδο είμαι βέβαιος ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα, και είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζετε καλύτερα από μένα.

    Ευχαριστώ για την πρόταση. Ομολογώ ότι δεν γνώριζα τον όρο RACK. Πολύ ενδιαφέρον. Ωστόσο αν καταλαβαίνω καλά, η συγκεκριμένη λογική βασίζεται στην κατανόηση των συνεπειών του αυξημένου ρίσκου. Δεκτό. Για τις περιπτώσεις για τις οποίες συζητάμε, όμως, το πρόβλημα ουσιαστικά είναι η έλλειψη κατανόησης (του ρίσκου και άλλων πραγμάτων). Οι συμπεριφορές των ατόμων με αυτές τις διαταραχές ενίοτε οδηγούν στον υποχρεωτικό εγκλεισμό τους (π.χ. μετά από μία απόπειρα αυτοκτονίας, για την περίπτωση του οριακού). Άρα τι κατανόηση και τι συναίνεση υπάρχει εδώ, όπως επισημαίνει και η Brenda;! Η λογική του RACK τονίζει ότι αυτά τα άτομα δεν έχουν θέση στον χώρο. Κάτι που είναι προφανές και στο οποίο συμφωνούμε!
     
  4. tithon

    tithon Contributor

    δεν πήγε ο νους μου οτι οι «όλοι» είμασταν εσείς κι εγώ. εξ ου η πιθανή παρεξήγηση.

    μιά δεύτερη πιθανή παρεξήγηση είναι το περιεχόμενο στο οποίο συμφωνούμε (εσείς, εγώ ή και άλλοι)
    στο ποστ που περιέχει και αυτό το απόσπασμα:
    συμφώνησα, δίνοντας λαηκ. συμφώνησα οτι ζητούμενο δεν είναι η δαιμονοποίηση αλλά ο χειρισμός του προβλήματος (με τα εισαγωγικά που σωστά προσέθεσε ο συνομιλητής). συμφώνησα οτι επιδίωξη δεν είναι η τιμωρία του πάσχοντα, και συμφώνησα οτι προέχει η «προστασία» των ατόμων που βλάπτονται (ή «βλάπτονται») απ' το πρόβλημα, του «πάσχοντος» συμπεριλαμβανομένου.
    μιά καλή (και απαραίτητη) αρχή για τη διαχείριση του προβλήματος είναι η κατάδειξή του. στον ενδιαφερόμενο πρώτιστα. στον φέροντα τις εκδηλώσεις.
    σε αυτήν την κατάδειξη εμποδίζει δραστικά η δαιμονοποίηση. επιτρέπει και προσκαλεί σε ανάθεση ναρκισσισμού στον απέναντι, στους απέναντι ορθότερα.
    με αυτόν τον τρόπο ο ναρκισσιστής κολακεύεται διαπιστώνοντας χαρούμενος οτι είναι περικυκλωμένος από «ναρκισσιστές» που τον κακοποιούν, δεν τον καταλαβαίνουν, τον εκφοβίζουν, δεν τον σκέφτονται, δεν του κάνουν τα χατήρια, δεν κάθονται να τους νικάει, δεν του δίνουν την προσοχή που του «αξίζει». όπως και σε αδελφό νήμα που είναι σε εξέλιξη, η συζήτηση έχει οδηγηθεί σε χολυγουντιανού τύπου ταμπέλες. με καλούς και κακούς που γράφουν στο κούτελο τις ιδιότητές τους. εκφράζεται έκπληξη αν δεν είναι αδιαφιλονίκητο ποιός μπορεί να είναι θύμα και ποιός θύτης εκ των προτέρων. εκφράζεται ναρκισσιστική απαίτηση κολακείας του θυματοποιημένου με περισσή δραματοποίηση.

    επιμένω λοιπόν:
    ακόμη και τα μικρά παιδάκια, που εισήχθησαν ως εξαίρεση, αλλά που πάντως καμμιά σχέση δεν έχουν με την συζήτηση στο συγκεκριμένο νήμα, που μεγάλωσαν ή μεγαλώνουν σε περιβάλλον με διαγνωσμένη διαταραχή, είτε μαθαίνουν να την χειρίζονται έγκαιρα είτε θυματοποιούνται (ακόμη και γιά πάντα). δεν αντιδρούν όλα τα παιδάκια με τον ίδιο τρόπο, το καθένα έχει τον δικό του τρόπο, που χαρακτηρίζει το παιδάκι, όχι το περιβάλλον του μονοσήμαντα.
    θυματοποίηση διαλέγουν κι άλλα παιδάκια, ακόμη και χωρίς επιβαρυμένο περιβάλλον.
    χρήσιμο μου φαίνεται, λοιπόν, να λέμε «αποθυματοποιήσου, αν θες. είναι δική σου δουλειά» αντί να λέμε «φταίν τ' αδέρφια, τα πρωτοξάδερφα, οι θειές και η κουμπάρα που θυματοποιήθηκες». περαιτέρω, δεν μου φαίνεται χρήσιμο να κολακεύουμε οποιονδήποτε οτι έπεσε θύμα και το κατάλαβε μετά, και τι καλός που είναι που απομάκρυνε τον «ναρκισσιστή» αλλά σε «ναρκισσιστές» (βαφτισμένους) επιστρέφει αέναα.

    η συνεισφορά που έχω να καταθέσω στο νήμα είναι η παρακάτω:
    αν βλέπει κάποιος πολλούς ναρκισσιστές γύρω του, χρειάζεται να το ψάξει, μάλλον όχι στους γύρω του.
    σε άλλα νήματα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η διατύπωση με αντικατάσταση του ουσιαστικού.


    κατανοώ την επιλογή σας να εστιάσετε σε συγκεκριμένη προσέγγιση, αλλά δεν είναι τεχνικό ζήτημα η αμφισβήτηση της προσέγγισης.
    δεν βλάπτονται απ' τον νάρκισσο, αν δεν θέλουν, ισχυρίζομαι. μπορούν να «βλάπτονται» απ' τις εκδηλώσεις του ναρκισσισμού (του δικού τους ή του μη δικού τους) ή μπορούν να αλληλεπιδρούν και να διαλέγονται με την πραγματικότητα και το περιβάλλον τους, με ή χωρίς φορτία.

    επιλέγουν οι άνθρωποι τοις πράγμασι. δεν περιορίζονται σε «αποφάσεις» ρητά διατυπωμένες σε συγκεκριμένη γλώσσα και με ορισμένη ορολογία.
    ζητούμενο, νομίζω είναι η λειτουργικότητα, η αξιολογική κατάταξη περιέχει κατεύθυνση. δεν συμμερίζομαι απολύτως τη διάκριση σε καλούς και κακούς ούτε σε ανίκανους και ικανούς. με χαρακτηριστικά διακρινόμαστε, ισχυρίζομαι.
     
  5. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @cadpmpc : Γνωρίζουμε αμφότεροι πως κατανοείτε περισσότερα απ' όσε θέλετε να φαίνεται ότι κατανοείτε. Μην αδικείτε όμως τον εαυτό σας φίλτατε.

    @Μάγιστρος Πόνος : Γνωρίζετε, πιστεύω, πως τα φαινόμενα, συχνά, απατούν.
     
  6. Winter's Dew

    Winter's Dew Regular Member

    @tithon θα ήθελα να ρωτήσω από πού προκύπτει ότι οι εγωπαθεις έχουν κ κάποια κατάθλιψη;
    Δε σημαίνει ότι οποίος πάσχει από κάποια διαταραχή αυτομάτως συνυπάρχει κ κάποια, έστω κ συγκαλυμμένη, κατάθλιψη.

    Κατά τα άλλα, αν κ συμφωνώ απολύτως ότι η δαιμονοποίηση κ ο οστρακισμός είναι μη αποδεκτές αντιδράσεις είμαι της άποψης ότι ο καθένας μας, με ο,τι κουβαλάει, είναι υπεύθυνος της "σωτηρίας" του.
    Ο παθολογικά εγωπαθης/ναρκισσιστης πολύ δύσκολα θα θελήσει να "δει" εκτός της πάθησης του και να επιλέξει τον δύσκολο δρόμο της οποίας θεραπευτικής προσέγγισης.
    Και έτσι ακριβώς υπεύθυνος για τον εαυτό του είναι κ οποίος εμπλέκεται με τους ναρκισσιστες. Το νήμα θίγει τους εμπλεκόμενους οι οποίοι βέβαια πρέπει να έχουν κ τον ανάλογο βαθμό συναίσθησης κ θέλησης απεμπλοκής ώστε να κατανοήσουν ότι το νήμα τους αφορά.
    Ορθώς θίγεται κατά τη γνώμη μου λοιπόν από τον tithon όταν αν γύρω σου τελικώς διακρίνεις πολλούς ναρκισσιστες, μάλλον πρέπει λίγο να ψάχνεις.

    @Μάγιστρος Πόνος η έννοια της "κοινότητας" στο μυαλό μου, της ελληνικής τουλάχιστον, δεν υφίσταται καν ως ενιαίο σύνολο, το οποίο παίρνει αποφάσεις εξυγίανσης κ "αυτοπροστασίας". Αν κ αυτό ήδη αναλύθηκε.

    Πάντως να παρατηρήσω κάτι;
    Πριν κάνα χρόνο+ είχε δημιουργηθεί ένα τοπικ με θέμα ψυχικές διαταραχές κ BDSM, ήταν πολύ γενικό αν θυμάμαι, δεν εστιαζε σε συγκεκριμένες ασθένειες.
    Εκεί δεν είδα και πολλές αντιδράσεις... Εδώ που θίγεται πολύ συγκεκριμένα μια, η οποια μπορεί να βρει άπειρο γόνιμο έδαφος στα Κυριαρχικά άτομα γιατί τόσες αντιδράσεις;
     
  7. brenda

    brenda FU very much

    Κανονικά δεν θα το έκανα, αλλά επιμένετε, αλλά θα αντεπιμείνω κι εγώ και θα σάς καλέσω να μάς καταδείξετε τα σημεία της ''περισσής δραματοποίησης'', γιατί σάς χάνω σε αυτόν τον συλλογισμό σας. Ποιος δραματοποίησε περισσά κατά την γνώμη σας?
    Που αναφέρει κάποιος από τους συμμετέχοντες πως πρέπει να ''κολακεύεται'' ο θυματοποιημένος?
    Κατ΄εμέ κάνετε μεγάλα λογικά άλματα, χωρίς τεκμηρίωση.
    Από την άλλη, πραγματικά θα ήθελα να σάς καταλάβω και να δω που εστιάζετε εσείς σε ό,τι αφορά το θέμα.

    Καλά κάνετε και επιμένετε, θα σάς το κάνω κι άλλο φραγκοδίφραγκο, για να καταλήξουμε κάπου. Η σύνδεση με τα παιδάκια, είναι πως όταν μεγαλώνουν, είναι επιρρεπή στους δύο ρόλους, αυτούς του νάρκισσου και του συνεξαρτώμενου. Αυτά λένε και πάλι οι ειδικοί. Πως έχουν σοβαρά περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν την διαταραχή και να συνδεθούν. Σε αυτό ακριβώς εστίασα κι εγώ. Αν δεν σάς αρέσειο συσχετισμός, δικαίωμά σας, αλλά αδικείται τον εαυτό σας λέγοντας πως δεν δεν έχουν σχέση με την συζήτηση.
    Το θέμα δεν είναι πόσοι είναι οι ναρκισσιστές, αλλά πως συνδέονται και πως αλληλεπιδρούν.
    Το καταλαβαίνω πως δεν σάς αρέσει το θέμα, ωστόσο συνεχίζετε σθεναρά να συνδράμετε σε αυτό, μέσα και από την αντίθεσή σας αυτή.
    Άρα, βγάζετε ένα συμπέρασμα που θέλει να μας πει καθαρά τι ακριβώς?
    Πως επειδή είμαστε όλοι νάρκισσοι, γι΄αυτό συζητάμε για το θέμα?
    Να χαρώ εγώ... 





    Μαζί σας στην μη διάκριση σε καλούς και κακούς. Σε κακοποιητικούς και κακοποιημένους, υπάρχει τελικά διάκριση ή όχι?
    Ή μήπως κι αυτό συμβαίνει στην φαντασία των ανθρώπων?
     
  8. tithon

    tithon Contributor

    όχι, δεν σημαίνει. υπόβαθρο συμπεριφορών σαν την απαίτηση προσοχής, κολακείας, θαυμασμού μπορεί να ειναι αίσθημα ανεπάρκειας ή απόρριψης, ή και ιδεασμός διαψευσμένης μεγαλομανίας.

    δεν είχα συνδέσει ως τώρα οτι η δαιμονοποίηση στόχευε τα κυριαρχικά άτομα. είναι ενδιαφέρουσα διάσταση. είχα περιοριστεί σε άλλη στόχευση, στον εκάστοτε απέναντι που δεν συμμορφώνεται στις προσδοκίες μας.
     
  9. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Σε κάθε περίπτωση ισχύει αυτό..:
    https://www.greekbdsmcommunity.com/...εμπλέξετε-αν-θέλετε.75188/page-15#post-849258
    Όσο κι αν αισθανόμαστε επαρκείς, στον όποιο βαθμό, για μια παρόλα παραπάνω σε "πιο" επί τον τύπον των ήλων περιστάσεις...
     
  10. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Μπααα... με ψιλοπροσέχω..! Ένιγουέι, το ενδιαφέρον πάντα θετικό είναι...
     
  11. tithon

    tithon Contributor

    εννοείτε οτι σας πιέζουν; δεν είναι δική σας επιλογή;


    τελικά είναι κακοί οι ναρκισσιστές; κάνω καλά που τους αποφεύγω;

    κακοποιήσαντες ή/και κακοποιηθέντες γνωρίζω και γνώρισα, συγκεκριμένα και κατά περίσταση. εξ ιδιότητος, εξ' ορισμού ή εκ προοιμίου δεν γνώρισα.
     
  12. brenda

    brenda FU very much

    Δεν συνηθίζω να κάνω τίποτα που δεν είναι επιλογή μου, να χαρείτε, αφήστε τα λεκτικά ευκολίκια το λοιπόν.
    Σας προτείνω επίσης να καταθέσετε τις προτάσεις σας στην επόμενη αναθεώρηση του DSM. Μοιάζετε να ξέρετε πολύ περισσότερα από αυτούς τους ανίδεους ψυ.
    Και προφανώς οι εμπειρίες σας επέχουν θέση κανόνα.
    Άλλωστε τι DSM, τι BDSM.
    Ένα B τα χωρίζει...