Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Νάρκισσοι-σχέσεις, πως μπλέξατε μαζί τους, πως να ξεμπλέξετε, αν θέλετε!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 23 Ιουλίου 2017.

  1. brenda

    brenda FU very much

    Λες να είναι ευτυχισμένοι? Δεν έχω γνωρίσει κανέναν ευτυχισμένο από δαύτους.
    Συνήθως κλαψομούνηδες είναι και στριμμένοι.
    Όλο κάτι τους φταίει.
    Ή κάποιος.
    Σαφώς ποτέ δεν φταίνε οι ίδιοι.
    Για τίποτε.
    Νόμος...
     
  2. lotus

    lotus Silence

    Και ειδικά όταν το ένα μέλος είναι νάρκισσος και το άλλο έχει εξαρτητική προσωπικότητα... θανατηφόρος συνδυασμός!!!
    Και κάπου εκεί αρχίζουν τα παρανοϊκά και χάνεται η πραγματικότητα.
     
  3. lotus

    lotus Silence

    Ένας ναρκισσιστής νομίζει ότι είναι ευτυχισμένος ή νομίζει ότι αγαπάει μόνο όσο κάποιος του κάνει τα χατήρια τη στιγμή που θα σταματήσει αυτό θα δεις ένα πρόσωπο το οποίο δεν θα το αναγνωρίζεις και θα νομίζεις ότι έχεις απέναντι σου έναν άλλον άνθρωπο.
    Και οι περισσότεροι που έχει τύχει να βρεθούν δίπλα σε ένα τέτοιο άτομο παθαίνουν ένα αρκετά ισχυρό σοκ και μετά μπαίνουν σε μια δίνη σκέψεων ειδικά αν είναι ενοχικοί (που οι περισσότεροι συνήθως είναι για να τους τραβήξει ένας ναρκισσιστής που θέλει να σκίζονται για πάρτη του) μα τι έκανα λάθος, μα πως δεν το κατάλαβα από την αρχή κλπ κλπ
    Κι όπως πολύ ωραία έχει πει ένας κοινός μας γνωστός: οι νάρκισσοι καλά κάνουν και υπάρχουν δίνουν χρώμα στη ζωή μας αλλά μακρυά από μας γιατί ένας νάρκισσος δεν έχει γιατρειά
     
  4. brenda

    brenda FU very much

    Υπάρχει ένας δεσμός που δημιουργείται μεταξύ του νάρκισσου και του ''εξαρτητικού'' ή συνεξαρτώμενου -όπως θέλουμε ας τον πούμε-, όπως τον χαρακτηρίζεις κι εσύ.
    Είναι ο ''τραυματικός δεσμός'', που σημαίνει ότι έχουν συνδεθεί αυτοί οι δύο άνθρωποι μέσα από πόνο, ψυχικό ή σωματικό.
    Ο ψυχικός πόνος συνήθως δεν είναι συναινετικός και έχει προκληθεί από το νάρκισσο εκούσια ή ακούσια.
    Το ότι ο συνεξαρτώμενος δεν συναίνεσε σε κάτι τέτοιο, δεν σημαίνει πως δεν ''δέθηκε'' με κάποιο τρόπο με τον νάρκισσο, ειδικά αν αυτός είναι ο τρόπος που έχει μάθει να συνδέεται, από προγενέστερες φάσεις της ζωής του, ή ακόμη από την παιδική του ηλικία.
    Το πρόβλημα γίνεται ορατό ή αντιληπτό, όταν ο συνεξαρτώμενος στρέφεται στο νάρκισσο για να του γιατρέψει το τραύμα που αυτός ο ίδιος του δημιούργησε. Κάτι που μοιάζει και είναι εν πολλοίς, ανέφικτο.
    Και ζητά βοήθεια ο συνεξαρτώμενος και μπερδεύεται απίστευτα και νιώθει αβοήθητος, οπότε είτε αδιαφορήσει, είτε τον αποπάρει, ή ακόμη και ψίχουλα να του πετάξει ο νάρκισσος, αυτός θαρρεί πως είναι έρωτας βαθύς αυτό και αγάπη μεγάλη.
    Ο νάρκισσος δεν ενδιαφέρεται για τα συναισθήματα του συνεξαρτώμενου, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να τον βοηθήσει. Ο συνεξαρτώμενος όμως, μέσα από την χαμηλή αυτοεκτίμηση, το τραύμα και την απόρριψη, νομίζει πως αν δεν τον θέλει ο νάρκισσος, τότε δεν τον θέλει κανείς. Ισοπεδώνει στο μυαλό του όλες τις σχέσεις και νομίζει ότι φταίει ο ίδιος για ό,τι κακό έχει συμβεί.
    Μπλέξιμο, ειδικά αν δεν ενεργοποιηθούν οι επιβιωτικοί μηχανισμοί για να υπενθυμίσουν στον συνεξαρτώμενο πως ο νάρκισσος τον ''στραγγίζει'' ψυχικά και συναισθηματικά (μπορεί και με άλλους τρόπους), για να θρέψει το Εγώ του. Και δυστυχώς, μπορεί να ''δεθεί'' ακόμη περισσότερο με το νάρκισσο και να τυφλωθεί εντελώς ακόμη και σε όσα οφθαλμοφανή εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια του. Να μένει ''εκεί'' γιατί νομίζει πως δεν μπορεί να φύγει, ή δεν έχει κάπου αλλού να πάει, ή ακόμη χειρότερα, να έχει καταρρακωθεί τόσο πολύ η προσωπικότητά του, που να νομίζει πως δεν μπορεί με τίποτα να τα καταφέρει μόνος του, πως έχει ανάγκη τον νάρκισσο.

    Και μετά, όπως καταλαβαίνουμε, δεν τίθεται θέμα να γιατρευτεί ο νάρκισσος, που έτσι κι αλλιώς έχει πολύ μικρές πιθανότητες, αλλά πως θα γιατρευτεί ο συνεξαρτώμενος, που έχει κονομήσει, στην καλύτερη των περιπτώσεων ένα βαθύ τραύμα, μία ακύρωση της προσωπικότητάς του, της αυτοπεποίθησης και της αξιοπρέπειάς του, τόσο σοβαρή που επηρεάζει όλη του την ύπαρξη.

    Η κολασμένη έλξη που ασκείται στον συνεξαρτώμενο είναι δύσκολο να ξεπεραστεί. Συνήθως, αν καταφέρει να απομακρυνθεί, έστω και για λίγο, η συμβουλή είναι να μην ''μασήσει'' και να μην ξαναεπικοινωνήσει ποτέ και για κανέναν λόγο με το νάρκισσο, καθώς αυτός θα καραδοκεί, για να επιβεβαιωθεί, ή για να τραβήξει τον συνεξαρτώμενο πίσω στο λημέρι του.

    Shit happens all the time, φυσικά, αλλά αν κάποιος αναγνωρίζει τον εαυτό του ή κάποιον γνωστό του στα παραπάνω, καλά θα κάνει να το ψάξει λίγο περισσότερο, ή να το επικοινωνήσει. Δυό σπιθαμές μακριά από τον κώλο σας εύχομαι, είναι μεγάλα ζοριλίκια αυτά...
     
  5. sleeper

    sleeper ...urban dreaming... Contributor

  6. KASEFI

    KASEFI New Member

    Πρ’ολο που μέσα στο μυαλό μου οι νάρκισσοι δεν ήταν άνθρωποι που θα μπορούσαν να κάνουν κακό, μετά από το νήμα αυτό, μπήκα στην διαδικασία να ψάξω τις σχέσεις μου και κατέληξα στο εξής συμπέρασμα... ναι υπάρχουν, ναι μπορούν να κάνουν κακό και ναι έχω κάνει σχέση μαζί τους κάποια στιγμή...
    Θεωρώ ότι τα «θύματα» αυτής της σχέσης είναι άνθρωποι οι οποίοι την συγκεκριμένη περίοδο της ζωής τους, είχαν χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, έχουν βαθιά ενσυναίσθηση και είναι ενοχικοί.. πράγματα που αναφέρατε όλοι σε προηγούμενες αναρτήσεις...
    όπως άλλωστε κατάλαβα ότι ήμουν και γω... τότε...
    Δύσκολα καταλαβαίνεις τους νάρκισσους... ζεις μια τρέλλα... ένα σκωτσέζικο ντους... και ανάλογα το ποσο χρειάζεσαι να εξαρτηθεις, τόσο δύσκολο είναι να απεμπλακείς από μια σχέση μαζί τους...
    Δεν είναι θέμα εξυπνάδας ή βλακείας... έτσι τουλάχιστον θέλω να πιστεύω γιατί με συμφέρει... 
    Το ποσο εύκολα μπορείς να απεμπλακείς, έχει άμεση σχέση για μένα με το ένστικτο αυτοσυντήρησης.
    Όπως επίσης την δουλειά που έχεις κάνει με τον εαυτό σου, για να καταλάβεις, κάποια στιγμή ευτυχώς, ότι δεν είσαι αυτό που προβάλλει ο άλλος πάνω σου...
    Δύσκολα και τα δυο, όχι ανέφικτα...
    Σημασία έχει να αγαπήσεις τον εαυτό σου, ναι εμπεριέχει ένα στοιχείο εγωκεντρισμού και ναρκισσισμού, αλλά θέλω να πιστεύω υγιούς, και να συνειδητοποιήσεις ότι ο άλλος δεν θα αλλάξει, δεν μπορείς να γειάνεις όλες τις πληγές του... γιατί κακά τα ψέματα όλοι κρύβουμε μια Φλόρενς Νάιτινγκειλ μέσα μας...
    Βοήθεια μας...
     
  7. brenda

    brenda FU very much

    Τι λες αγάπη μου γλυκιά? Γιατί να μην ταιριάζει? Γάντι ταιριάζει. 

    Με αυτήν την ευκαιρία, θέλω να αναφερθώ και σε ένα είδος σχέσης που είναι λίγο δύσκολο να διαρραγεί, αυτό με την μανούλα-νάρκισσο, που εν πολλοίς, είναι και ένας από τους πολύ σημαντικούς λόγους που στην μετέπειτα ζωή του το άτομο συνδέεται και ερωτικά με narcs.

    Η μανούλα-νάρκισσος λοιπόν...

    Η κόρη ή ο γιός μιας ναρκισσιστικής μητέρας, είτε πιστεύει πως δεν κάνει τίποτε κακό ή λάθος, ή, παρόλες τις αποδείξεις για το αντίθετο, νομίζει πως ποτέ είναι αρκετά καλός ή καλή. Συνήθως, η πλειοψηφία ανήκει στην δεύτερη κατηγορία. Τα θέματα της αυτοεκτίμησης κάνουν τα παιδιά αυτά ιδανική ''τροφή'' για όποιον θέλει να νιώσει ανώτερος, ναρκισσιστή ή όχι.

    Τα όρια, πολλές φορές δεν υπάρχουν, οπότε δεν αφομοιώνονται από τα παιδιά των ναρκισσιστών. Συχνά λειτουργούν σαν προέκταση για τις ανικανοποίητες φιλοδοξίες ή επιδιώξεις της. Στα παιδιά συχνά δεν επιτρέπεται να έχουν ιδέες που δεν συμφωνούν με τις δικές της, είναι οι μητέρες που ανοίγουν την αλληλογραφία σου (been there, experienced that), διαβάζουν τα μηνύματα του κινητού σου, παραβιάζουν κάθε έννοια ιδιωτικότητας και ορίων. Ο συναισθηματικός εκβιασμός είναι το κλειδί τους για να γίνεται το δικό τους.

    Το παιδί πρέπει να μάθει να κατασκευάζει όρια για τον εαυτό του και να μάθει να αντιλαμβάνεται μόνο του την αξία του. Το πνεύμα του ενίοτε τσακίζεται και αν δεν μάθει να είναι δυνατό, θα νιώθει ηττημένο μέχρι να ενηλικιωθεί. Δεν παίρνει την επιβεβαίωση που χρειάζεται για να αναπτύξει συναισθηματική ασφάλεια και δεν τολμά να διαφοροποιηθεί από τις εντολές της. Αν η μητέρα, που υποτίθεται πως σε αγαπά δεν αναγνωρίζει την αξία σου, τότε ποιος θα το κάνει?

    Μη έχοντας αυτοπεποίθηση ή όρια, πέφτει εύκολα στα δίχτυα οποιουδήποτε τον/την βεβαιώσει πως είναι όμορφος/όμορφη, πως αξίζει κάτι. Ζητάει τόσο απεγνωσμένα την τρυφερότητα που νιώθει πως επιτέλους, έχει θέση στην ζωή κάποιου. Ενδεχομένως έτσι να μπλέκεται στην πρώτη του/της ναρκισσιστική σχέση, έλκεται από τον νάρκισσο, γιατί έτσι έχει μάθει να συνδέεται, και ο κάθε νάρκισσος το αναγνωρίζει αυτό, γιατί έτσι τροφοδοτεί το Εγώ του, με τέτοια άτομα. Στην συνέχεια έρχεται η υποτίμηση και η διάθεση για έλεγχο. Μετά την μανούλα και η ρομαντική σχέση μετατρέπεται σε εξουσιαστική και καταπιεστική με στοιχεία υποτίμησης.

    Πολύ συχνά, μαζί με αυτήν έρχεται και η κατάθλιψη.
    Οι μαμάδες-ναρκισσίστριες, συχνά παίρνουν τον έλεγχο της ανατροφής του εγγονιού τους, κακομαθαίνοντάς τα πέρα από κάθε λογική, θέλοντας να κερδίσουν την αγάπη των μικρών έναντι των γονέων-παιδιών τους. Αν εκεί τα παιδιά δεν αντιδράσουν, ενδέχεται να χάσουν μία ακόμη μάχη, απομακρυνόμενοι συναισθηματικά από τα δικά τους παιδιά και υποτασσόμενοι και πάλι στην ''παντοδύναμη'' μαμά-νάρκισσο.

    Τα συναισθηματικά σημάδια είναι παρόντα. Το χτίσιμο της αυτοπεποίθησης κάνει τα παιδιά να αναρωτιούνται για τις ικανότητές τους, την εμφάνισή τους, αν απορροφώνται υπερβολικά από τον εαυτό και την εικόνα τους, αν είναι όντως ειλικρινείς στους άλλους και στον εαυτό τους, αν έχουν υπερβολική ανάγκη τους άλλους.

    Χρειάζονται ένα καλό σύστημα υποστήριξης στην ζωή τους και πρέπει να μάθουν εκ νέου να εμπιστεύονται τους ανθρώπους.
    Δεν είναι μόνο θέμα φύσης, αλλά κυρίως ανατροφής, καθώς οι μαμάδες είναι προϊόν της δικής τους ανατροφής, όπως είμαστε κι εμείς.
    Πρέπει να τις συγχωρέσουμε για τον πόνο που μάς προκάλεσαν και να σπάσουμε το μοτίβο, μεγαλώνοντας τα δικά μας παιδιά, -όσοι έχουμε-, με διαφορετικό τρόπο. Τα λάθη είναι αναπόφευκτα, αλλά ακόμη κι αν νιώθουν τα παιδιά των μαμάδων-νάρκισσων σαν θύματα, πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως αυτός ο κύκλος σπάει και να είναι αυτό που θα επιλέξουν να είναι.

    Είτε επιλέξουν να αγκιστρωθούν από το παρελθόν και να γλείφουν τα τραύματά τους, με καταθλίψεις και άλλα ψυχικά φορτία, είτε να ορθώσουν το ανάστημά τους, να διαφοροποιηθούν και να είναι ευγνώμονες που συνειδητοποίησαν την αλήθεια τους, σπάζοντας αυτόν τον φαύλο κύκλο της ζωής τους.

    Σε όσους αναγνωρίζουν την μαμά τους στην παραπάνω περιγραφή, δεν μπορώ παρά να δηλώσω αλληλέγγυη και να πω, πως ό γέγονε, γέγονε. Δεν είμασταν και δεν είμαστε ποτέ υποχρεωμένοι να εκπληρώσουμε κανενός τις προσδοκίες, ούτε καν τις δικές μας, καθώς συχνά είναι προϊόν conditioning και μάλιστα χωρίς την συναίνεσή μας.
    Ο δρόμος προς την συναισθηματική αποδέσμευση και την προσωπική ελευθερία είναι ανοιχτός, αρκεί να τον δούμε ή να ψάξουμε να τον βρούμε. 
     
    Last edited: 28 Οκτωβρίου 2017
  8. brenda

    brenda FU very much

    Με συγκίνησε το ποστ σου, να είσαι καλά...Όπως με έχουν συγκινήσει και τα πμ που έχω λάβει, από άτομα, που είτε εξέφρασαν δημόσια τις εμπειρίες τους, είτε το απέφυγαν, αλλά μου έδειξαν πόσο τους άγγιξε αυτό το θέμα. Σάς ευχαριστώ όλους θερμά. 
     
  9. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Ερώτηση: Ποιος μπορεί να κάνει "κακό" και με ποιον τρόπο σε άλλον άνθρωπο;

    Νομίζω ότι πιάνω μια υπερβολή, έτσι όπως παρουσιάζεται ένας νάρκισσος.
     
  10. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

     

    Ω, μανούλα. <3
     
  11. espimain

    espimain Contributor

    Χρόνια πολλά σε όλους τους ναρκισσοασχολούμενους.
    Σήμερα του Αγίου Ναρκίσσου,
    Μεγάλη η χάρη του.
     
  12. Iagos

    Iagos Contributor

    Ενδιαφέρον νήμα..

    Διαβάζοντας το έμαθα να φοβάμαι τους ανθρώπους περισσότερο..

    Βλέπω νάρκισους παντού πλέον να έρχονται απειλητικά προς το μέρος μου να με κατασπαράξουν.

    Ο περιπτεράς μου είναι ναρκισος, ο μανάβης μου είναι νάρκισος, οι από κάτω είναι νάρκισοι, η κυρία με το μωρό στο καροτσάκι που διασχίζει το φανάρι είναι νάρκισος, η μάνα μου είναι νάρκισος, ο πατέρας μου είναι νάρκισος, ο θείος ο Μήτρος είναι νάρκισος.

    Όσο το διαβάζω τόσο περισσότερο βλέπω γύρω μου νάρκισους να ξεφυτρώνουν από παντού.

    Νάρκισοι με δύο κεφάλια, νάρκισοι με οχτώ ματιά, νάρκισοι πυραμιδοκέφαλοί.

    Στον ύπνο μου έρχονται νάρκισοι με τσεκούρια να με κατασπαράξουν.

    Υπέροχο νήμα για να μείνεις μόνος σου και να μην αγγιξεις άνθρωπο, να μην αγκαλιάσεις άνθρωπο.
    Πρώτα θα κάνει το τεστ ναρκισισμού και μετά.

    Έτσι πρεπει.

    Πίσω από κάθε άνθρωπο που σου δίνει το χέρι, το βλέμμα, το φιλί μπορεί να κρύβεται ένας απαισιος νάρκισος.

    Επειδή λόγω του νήματος το έψαξα πολύ κάπου διάβασα πως οι νάρκισοι έχουν έρθει στην γη από τον πλανήτη Γουσουαδαντορ με σκοπό να μολυνουν τους ανθρώπους και να φέρουν τον αντίχριστο.

    Δεν ξέρω αν το ξέρατε αλλά ισχύει.

    Προσοχή στους νάρκισους.

    Ακόμα και στα λουλούδια νάρκισους, προσοχή, γιατί έχουν μέσα την μοχθηρία και η μυρωδιά τους σε μετατρέπει σε νάρκισο.

    Σήμερα ξερίζωσα πέντε από δαύτα.

    Αλλά δεν φτάνει μόνο το ξεριζωμα.

    Θέλει να τα κάψεις πριν την ανατολή του Ηλιου κοιτώντας προς τον βορά.

    Iagos
     
    Last edited: 31 Οκτωβρίου 2017