Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ξεκάθαρο ή άτυπο BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 20 Δεκεμβρίου 2006.

  1. gaby

    gaby Guest

    Γίνεται λόγος αυτές τις μέρες για μία ακόμα φορά και πολύ καλά, για ερωτικές σχέσεις αλλά και σχέσεις ζωής μεταξύ δύο Κυρίαρχων και έχει γίνει κάποια ελάχιστη κουβέντα για τέτοιες σχέσεις μεταξύ δύο υποτακτικών.

    Καταλαβαίνω απόλυτα και υφίσταται απ ότι γνωρίζω, ένα ζευγάρι (για κάποιους λόγους) λαιφσταιλ Κυρίαρχων να μοιράζεται για κάποιο διάστημα έναν υποτακτικό ή μία υποτακτική ή και ένα ζευγάρι υποτακτικών. Είναι μία κατάσταση που υπάρχει στο λαιφσταιλ και έχει κάποιους κανόνες ασφαλείας όπως π.χ. ότι στους υποτακτικούς έχουν τεθεί ξεκάθαρα όρια και πιθανά κάποιος χρονικός ορίζοντας της σχέσης. Πάντα μου έχει δώσει την εντύπωση ότι το ζευγάρι των Κυρίαρχων είναι πρωτίστως πολύ κάλοί φίλοι και μετά όλα τ άλλα.

    Έχω γνωρίζει ζευγάρια που και οι δύο είναι κυριαρχικά άτομα στη ζωή και η σχέση τους μπορεί να είναι απίστευτα ικανοποιητική και σπινθηροβόλα, μέχρι που συμβαίνει καμμιά φορά, όχι να βαρεθούν ο ένας τον άλλον αλλά να κουραστούν ο ένας από τον άλλον και τότε η ψυχή τους και όχι η διασκέδασή τους θ αναζητήσει το υποτακτικό ταίρι. Έχω κι εγώ ανάλογο βίωμα, ήταν η κατάσταση που με αφύπνισε ως υποτακτική.

    Έχω γνωρίσει ζευγάρια που είναι και οι δύο υποτακτικοί και εκεί δεν έχω προσέξει να υπάρχει ο σπινθήρας.

    Έχω βρεθεί με άτυπο υποτακτικό που τον τράβηξε η επιφανειακή κυριαρχικότητα των 20 χρόνων μου αλλά στάθηκε των αδυνάτων αδύνατο να συνεννοηθουμε ερωτικά και μέχρι να καταλάβω το γιατί αυτό με γέμιζε με τύψεις.

    Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω από την μέχρι τώρα εμπειρία μου στον χώρο του BDSM, όπου Κυριαρχία και υποταγή σημαίνουν πολύ συγκεκριμένα πράγματα στην πράξη:

    Πώς κάποιος που μπορεί και θέλει να εκφράζεται ερωτικά ευρισκόμενος στο Domspace, που νιώθει την ανάγκη εκείνη την ώρα να κυριαρχεί με τους πλείστους τρόπους, πώς Αυτός ή Αυτή θα ικανοποιηθούν ερωτικά με ταίρι που θέλει το ίδιο πράγμα; Εναλλάξ; Ή ικανοποιούν άλλες ανάγκες Τους ο ένας μέσα από τον άλλον - σεβαστό, θεμιτό και ανθρώπινο;

    Προσωπικά ως femsub δυστυχώς δεν μπορώ να βρεθώ με κάποιον που να μην με κάνει να νιώθω την ανάγκη να Του υποταχτώ και δεν μπορώ να παραδεχτώ μέσα μου να υποτάξω κανέναν. Άλλο αν γίνει κάτι τέτοιο κατόπιν εντολής κλπ κλπ, αυτά γίνονται και η σχέση των δύο Κυρίαρχων με τον υποτακτικό ουσιαστικά ως ένα παρατεταμένο παιχνίδι ξεκίνησε.

    Δηλαδή, όταν εδώ κι εκεί σε διάφορα νήματα μιλάμε για τέτοιες επιμειξίες, τις εννοούμε σε όρους καθαρά BDSM ή είναι δεσμοί που προέκυψαν και έχουν όμως κάποια BDSM χαρακτηριστικά;
     
  2. month

    month Regular Member

    Βασικά η σχέση δύο κυριαρχικών, απο όσα ξέρω μπορεί να λέω μπαρούφες, είναι δύκολη, σχεδόν τόσο δύσκολη όσο και η σχέση δύο υποταχτικών. Αν και στην δεύτερη περίπτωση ο λιγότερο υποτακτικός αναπληρώνει το κενό του κυριαρχικού, στην πρώτη έχουμε την αναπόφεκτη σύγκρουση χαρακτήρων, εκτός αν θεωρεί ο ένας τον άλλο ισάξιο, πράγμα κάπως σπάνιο απο την πρωσοπική μου εμπειρία.
    Πάντως δεν είναι μόνο θέμα κυριαρχικών, υποταχτικών, κτλπ. Είναι γενικότερα θέμα σχέσεων. Πως μπορείς να ξέρεις σε μια σχέση τι ρόλο θα παίξεις; Μπορεί να χρειαστεί να γίνεις ο/η κυρίαρχος σε κάποια σημεία για να λειτουργήσει η σχέση.
    Και τέλος αν έχεις πρόβλημα, απλά βρες κάποιον που να σου γεμίζει τις ανάγκες αυτές και τελειώνει η υπόθεση. Καλό κυνήγι!
     
  3. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Χωρίς να έχω την εμπειρία για να μπορώ να εκφέρω μια εμπεριστατωμένη άποψη , θα διακινδυνεύσω μια αναγωγή από τη θέση μου , ότι όλες οι διαπροσωπικές σχέσεις χαρακτηρίζονται εμμέσως πλην σαφώς από το στοιχείο της εξουσίας και θα πω ότι και σε περιπτώσεις σχέσεων υποτακτικών τύπων , ασυναίσθητα κάποιος /α εκ των δύο θα αναγκαστεί να πάρει εμμέσως το ρόλο του κυριαρχικού/ης.Ίσως αυτό να μη γίνει συνειδητά , ίσως να έχει πολύ περιορισμένες ή και καθόλου αναφορές σε BDSM στοιχεία με την έννοια του casoual, αλλά τελικά κάποιος , κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνει κάτι, να προβεί σε μια άλφα ενέργεια.Κι απ' τη στιγμή που θα κάνει κι ο άλλος/η θα το δεχτεί , για μένα εισερχόμαστε ατύπως σε μια κατάσταση κυριαρχίας/υποταγής , έστω κι αν οι ρόλοι αντιστρέφονται από θέμα σε θέμα.Όπότε προσωπικά θα εντάξω την εν λόγω κατάσταση στο γενικότερο χώρο του BDSM.
    Βέβαια ίσως δεν είμαι και ο πιο ενδεδειγμένος του φόρουμ για να μιλήσω γιατί ούτως ή άλλως θεωρώ ότι ο όρος vanilla είναι αδόκιμος και οι σχέσεις που αυτός οριοθετεί , πρακτικά ανύπαρκτες.
     
    Last edited: 22 Δεκεμβρίου 2006