Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ομηρία Γαλλίδας στη Λαμία, ποιά η γνώμη σας;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος trterterterterter, στις 19 Σεπτεμβρίου 2018.

  1. Antonius Block

    Antonius Block We are all just prisoners here of our own device

    Λάθος. Σε περίπτωση που κάποιος αντιμετωπίσει «μπερδέματα» παρόμοια με αυτά του 34χρονου (για αυτό συζητάμε στο παρόν νήμα) θα πρέπει να αποδείξει την ύπαρξη συναίνεσης (έστω και ευλόγως εικαζόμενης από τον ίδιο) για κάθε ξεχωριστή πράξη που έλαβε χώρα, αν θέλει να έχει καλά ξεμπερδέματα (όχι βέβαια τόσο υπεραπλουστευτικά όσο το παρουσίασες, αλλά άλλη πράξη η διείσδυση, άλλη το μαστίγωμα, άλλη το δέσιμο κλπ.). Δεν αρκεί -κατ' αρχήν- η διαπίστωση μιας «γενικού τύπου» συναίνεσης.
     
    Last edited: 25 Σεπτεμβρίου 2018
  2. tithon

    tithon Contributor

    χρήσιμο είναι να ξεδιαλύνετε τη σύγχυση ανάμεσα στην ανάληψη/παράδοση ελέγχου και την παράνομη κατακράτηση.
    το ισχύον νομικό σύστημα δεν αναγνωρίζει σε κανέναν, πλην του εαυτού του, τη δυνατότητα να επιβάλλει ευθέως. δεν είναι σοφό, αλλά μάλλον αστείο, να επιχειρήσει να υποστηρίξει κάποιος σε δικαστήριο οτι έχει αναλάβει (ή παραδώσει) τον έλεγχο συναινετικά.
    σε αυτό το πνεύμα τα δικαιοδοτικά συστήματα κρίνουν πράξεις ξεχωριστά, όχι ιδιότητες, και θεωρητικά δεν ασχολούνται με μπερδέματα αλλά με αδικήματα.
     
  3. Antonius Block

    Antonius Block We are all just prisoners here of our own device

    Εγώ δεν έχω καμία σύγχυση. Εσύ μάλλον βρίσκεσαι σε σύγχυση και δεν ξέρεις τι λες. Ο βασικός ισχυρισμός του 34χρονου ενώπιον του δικαστηρίου θα είναι ότι η γαλλίδα υπήκοος του παρέδωσε τον έλεγχο συναινετικά. Και εφόσον το δικαστήριο πεισθεί (όπως έχει συμβεί σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις), θα κριθεί αθώος.

    Όλα τα υπόλοιπα που λες μου φαίνονται ασυναρτησίες (κάποιες εξ αυτών σωστές, παρ' όλα αυτά). Όσο για το «μπερδέματα», η απόσταση ανάμεσα στο απλό «μπέρδεμα» και την καταδίκη για κακούργημα ή πλημμέλημα σε περιπτώσεις σαν την υπό συζήτηση έχει ως μονάδα μέτρησης τη συναίνεση. Επίσης, δεν ξέρω αν το έχεις συνειδητοποιήσει, αλλά έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του 34χρονου για τα κακουργήματα του βιασμού και της αρπαγής, οπότε είναι ψιλοπροφανές ότι με τον όρο «μπερδέματα» αναφερόμουν σε αυτά τα αδικήματα.

    Πιστεύω ότι έχω εκφράσει με σαφήνεια τη γνώμη μου πάνω στο θέμα του νήματος και έχω δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις (τουλάχιστον αυτές που εγώ θεωρώ σωστές), όπου μου ζητήθηκαν, κάνοντας έτσι ακόμα πιο ξεκάθαρη την άποψή μου. Δε νομίζω ότι έχω κάτι άλλο «χρήσιμο» να προσθέσω στο παρόν νήμα, οπότε «λέω να την κάνω σιγά σιγά», που λέει και το αγαπημένο τραγούδι.
     
    Last edited: 25 Σεπτεμβρίου 2018
  4. tithon

    tithon Contributor

    ένας δικαστής με χιουμορ θα την ρωτήσει αμέσως πώς κατέδωσε τον αφέντη της χωρίς την άδειά του  
    υπεραπλουστευτικά.
     
  5. Antonius Block

    Antonius Block We are all just prisoners here of our own device

    Like!!!    
     
  6. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    @Antonius Block
    Δεν θα γράψω απάντηση αφού αυτό με κάλυψε πλήρως και καλύτερα από ότι θα απαντούσα εγώ
    Μετά από κάποια χρόνια σε τέτοιες σχέσεις διαπιστωσα ότι παρά τα προσωπικά μου μανιφέστα, παντελώς αυτοαναφορικα και αυνανιστικα να προσθέσω, η μόνη συναίνεση την οποία μπορούσα/μπορώ να δώσω είναι ότι "Εσύ ξέρεις καλύτερα από μένα". Η οποία είναι απολύτως καθολική.

    Ακόμη πάντως και αν θα καθησύχαζε κάποιους ως σκέψη, όχι σε καμία τέτοια περίπτωση ever στα δικαστικά χρονικά δεν έχει αθωωθεί ο εκάστοτε κατηγορούμενος. Ακόμη και αν η κάθε Γαλλίδα ήθελε επιτηδες να τον οδηγήσει να σαπίσει σε ένα κελί, δεν υπάρχει διαφυγή. Δυστυχώς.

    Part of the fucking game θα έλεγα κυνικά. Για αυτό προσέχουμε που μπλέκουμε.
     
  7. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    ναι, αλλά η άλλη πλευρά θα πει οτι δέχτηκε εκβιασμό και φοβήθηκε...

    επίσης, απο εμπειρία από φίλους, έχω δει οτι όποιος κρίνεται προφυλακιστέος σπάνια αθωώνεται. μπορεί να τον ρίξουν στα μαλακά με μια ελαφρά ποινή που να ισοφαρίζει το χρόνο προφυλάκισης, αλλά σπάνια να του πουν οτι είστε αθώος και τσάμπα σας κρατάμε στη φυλακή τόσους μήνες... μάλλον για να μην διεκδικούν αποζημιώσεις μετά.
     
  8. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    αυτό έτσι και το πεις σε δικαστήριο, θα ζητήσουν ψυχιατρική γνωμάτευση...  
     
  9. Antonius Block

    Antonius Block We are all just prisoners here of our own device

    Αυτό ισχύει για εσένα. Εγώ δεν αναφέρομαι σε εσένα. Υπάρχουν πάμπολλες περιπτώσεις στις οποίες κάποιος δεν μπορεί ή δε θέλει να δώσει τη συναίνεση που δίνεις εσύ. Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η αρχική και "γενική" συναίνεση (όπως αυτή που αναφέρεις) για κάποιο λόγο αίρεται στην πορεία (είτε γιατί ο δότης της δεν ήξερε τι τον περιμένει, είτε γιατί τελικά ο λήπτης δεν «ξέρει καλύτερα» από το δότη, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο), αλλά δεν υπάρχει τρόπος να εκφραστεί αυτή η άρση της συναίνεσης. Εδώ κολλάει και η ευλόγως εικαζόμενη συναίνεση. Εκεί να δεις «γέλιο»...

        Παντελώς εσφαλμένη και επικίνδυνα στρεβλωτική της αλήθειας άποψη. Σε ευχαριστώ πάντως που με έκανες και γέλασα.

    Μα εγώ δεν είπα ότι το δικαστήριο όντως θα πεισθεί για τον ισχυρισμό του, είπα «εφόσον πεισθεί». Ίσα ίσα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, συμφωνώ μαζί σου ότι ο ισχυρισμός του θα απορριφθεί «μετ' επαίνων» και πιστεύω ότι θα φάει και πολλά χρόνια φυλακή. Ανέφερα όμως ότι υπάρχουν πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις (με διαφορετικά προφανώς πραγματικά περιστατικά), στις οποίες το δικαστήριο έχει πεισθεί περί της ύπαρξης ρητής -και προφανώς, εκ των υστέρων, μη ομολογούμενης από τον δότη- συναίνεσης ή περί της ύπαρξης ευλόγως εικαζόμενης συναίνεσης στο πρόσωπο του κατηγορουμένου και, εν αντιθέσει με τα όσα αναφέρει η @margarita_nikolayevna, έχει κρίνει αθώο ή έχει «ρίξει στα πολύ μαλακά» τον κατηγορούμενο (για αυτόν ακριβώς το λόγο), θέλοντας έτσι να τονίσω τον σημαίνοντα ρόλο της συναίνεσης σε περιπτώσεις σαν αυτή του 34χρονου.

    Food for thought: http://www.toperiodiko.gr/τι-μου-έμαθε-η-δίκη-του-βιασμού-μου-ομό/#.W6tZaMmEY0M
     
    Last edited: 26 Σεπτεμβρίου 2018
  10. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    Η άρση της συναίνεσης με έναν εξαιρετικά απλό τρόπο: χωρισμός λέγεται. Ή release για τους πιο τυπικούς.
    Όσο για την πρώτη παράγραφο, έχω να σας πω ότι σε Κ/υ σχέσεις, μόνον αυτή η συναίνεση μπορεί να υπάρξει.
    Για περιπτώσεις "παιχνιδιών", δεν πάμε στα απατα, παίζουμε στην ακροθαλασσιά...

    Αλίμονο, χαρά μου να χαίρονται οι άλλοι  
    Καλού κακού πάντως, θα έλεγα το γνωστό ρητό do not try this at home. Από την άλλη, της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες, ο,τι λέει η καρδούλα του, του καθενός.  
     
  11. tithon

    tithon Contributor

    τελείως like!
     
  12. whisperer

    whisperer Regular Member


    δε θ αθωωθει ο εν λογω γιατι ο νομος κανει λογο για το αν η συναινεση ειναι αντιθετη με τα χρηστα ηθη και οπως αναφερει οι σαδομαζοχιστικες πρακτικες προσκροουν στα χρηστα ηθη
    καντε ενα κοπο να δειτε το ποστ μου στο 8
     
    Last edited: 26 Σεπτεμβρίου 2018