Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ομοιότητες BDSM και θρησκείας (με την ευρεία έννοια)

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 6 Ιουλίου 2005.

  1. espimain

    espimain Contributor

    Το θρησκευτικό συναίσθημα δεν αντιβαίνει με τον ερωτισμό, ούτε και με τον εναλλακτικό ερωτισμό.
    Μην βλέπετε το ένα να αντιβαίνει στο άλλο. Μπορούν και συνυπάρχουν.
     
  2. MasterK77

    MasterK77 Regular Member

    Δεν ειπα κατι τετοιο.Αντιθετως. Συμφωνουμε, μπορουν και συνυπαρχουν. Και μολις εντοπισαμε μια ομοιοτητα, ενα συσχετισμο θρησκειας και ερωτισμου / εναλλακτικου ερωτισμου, υπο την μορφη της συνυπαρξης και το σπασιμο κανονων.
    Ενας η μια συντροφος σας τεινει προς την μερια του ενος ή του αλλου ( Κ/υ, Α/σ, t/b, Σ/μ ). Ποσο θα σπαζατε τους κανονες τους για αυτη τους την ταση?
     
  3. espimain

    espimain Contributor

    Προσωπικά δεν έχω τέτοιους κανόνες.
    Πάντως σεβάστηκα την παράκληση.
    "Παρακαλώ σήμερα, Μ. Παρασκευή, επιτρέψτε μου να νοιώσω τη μυσταγωγία του Θείου Δράματος".
     
  4. MasterK77

    MasterK77 Regular Member

    Δεν εχεις τετοιους κανονες αναφορικα με το θρησκευτικο συναισθημα? Τον ερωτισμο / εναλλακτικο ερωτισμο? Ή ουτε στο ενα ουτε στο αλλο?

    Υποθετω απο τα οσα γραφτηκαν ως τωρα, οτι εσεις (εσυ και η συζυγος σου) νοιωθετε, βιωνετε την μυσταγωγια του θειου δραματος μαζι και καλα κανετε, οπως επισης οτι και τα δυο συνυπαρχουν σε εσας τοσο ατομικα οσο και σαν ζευγος αρμονικα.
    Ισχυει το ιδιο για ενα ζευγαρι (στο οποιο συνυπαρχουν θρησκευτικο συναισθημα και ερωτισμος / εναλλακτικος ερωτισμος) το οποιο δεν ειναι παντρεμενο, στον ιδιο βαθμο?
    Επισης, τι γινεται εαν υπαρχει ααυμμετρια αυτης της συνυπαρξης? (για παραδειγμα κυριαρχικο, αφεντιστικο, tοpικο, σαδιστικο ατομο με χαμηλοτερο θρησκευτικο συναισθημα και υποτακτικο, σκλαβικο, μποτομικο, μαζοχικο ατομο με υψηλοτερο, οπου το πρωτο απαγορευει στο δευτερο σε μια δεδομενη στιγμη απο το να παραστει σε μια μυσταγωγια θρησκευτικη γιατι εχει ορεξη για μυσταγωγια ερωτικη?)
     
  5. espimain

    espimain Contributor

    Νομίζω ότι πολύ αναφερθήκαμε σε προσωπικές περιπτώσεις.
    Νομίζω ότι θα βοηθηθείτε στις απορίες σας, με μελέτη και προσωπικές δια ζώσης συζητήσεις.
    Πιθανόν να σας βοηθούσε μια συζήτηση με κάποιον πνευματικό.
    Το φόρουμ μάλλον δεν είναι κατάλληλο μέρος για μεγαλύτερη εμβάθυνση σε υπαρξιακά προβλήματα.
     
  6. MasterK77

    MasterK77 Regular Member

    Τα συζητησα και τα συζητω με πνευματικους, ειτε φορανε ρασα ειτε οχι. Αλλους βδσμ-αδες οχι ομως, εξου και η παρουσια μου εδω.
    Δοθηκε μεγαλο περιθωριο για να απαντησεις αφηνωντας πισω προσωπικες περιπτωσεις γιατι καταλαβαινω οποιουσδηποτε ενδοιασμους και προτιμηση αποφυγης απαντησης σε ενα τετοιο θεμα.
    Το να ρωτησω ή να εχω απορια και να απευθυνθω σε ατομο που γνωριζει τα αρχαια κειμενα ΚΑΙ ασχολειται με βδσμ, κατατασσεται στα υπαρξιακα προβληματα? How cum?
     
  7. espimain

    espimain Contributor

    Με ενοχλεί να απευθύνομαι σε κάποιον στο πληθυντικό και να μου απαντάει στον ενικό.
    Η επανάληψη ερωτημάτων με αλλαγή της σειράς των λέξεων ή με την πρόσθεση κάθε φορά και μια νέας παραμέτρου, είναι μια διαλεκτική μέθοδος που την ξεπέρασα στην τρίτη γυμνασίου.
    Το θέμα της προσέγγισης των Επιστολών των Αποστόλων, διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία στην πέμπτη δημοτικού.
    Άλλο πράγμα να προσπαθήσω να βοηθήσω σε κάποια απορία, βασιζόμενος στην όποια εμπειρία μου και άλλο να καλούμαι κάνω κατήχηση και λειτουργική.
    Δεν δήλωσα ότι κατέχω καμία ειδική γνώση.
     
  8. MasterK77

    MasterK77 Regular Member

    Κατανοητο, και μενα με ενοχλουν καποια πραγματα. Δεν τα αφηνω ομως να επηρεασουν τους συνειρμους μου οταν εξεταζω ενα θεμα που βρισκω ενδιαφερον. Στην τριτη γυμνασιου προσπαθουσα να καταλαβω γιατι η δασκαλα με ελεγε παιδι του διαβολου / σατανα γιατι εγραφα με το αριστερο και στην πεμπτη ειχα 'θεμα' γιατι διαβαζα ολες τις μαθηματικες πραξεις 'αναποδα΄. Δεν το λεω με πικρια αυτο,ουτε για να ριξω ευθυνες σε οποιαδηποτε θρησκευτικα πιστευω, καθε αλλο, τα λεω με μια βαθια κατανοηση ως προς τις γνωσεις,τις ικανοτητες, τις αντιληψεις και την ανοχη σε διαφορετικοτητα που παρουσιαζαν αυτοι οι δασκαλοι και η εποχη τους. Στην τριτη και την πεμπτη ταξη, το τελευταιο πραγμα που με απασχολουσε ηταν οι επιστολες των αποστολων. Θα σου μιλω στον ενικο, μου δινει μια αισθηση οικειοτητας αυτο και με ευκολυνει στον τροπο εκφρασης μου. Αν θες και εσυ μιλα μου στον ενικο, αν προτιμας να μην μιλαμε για αυτο το λογο, θα το σεβαστω.

    Η επαναληψη αποσκοπουσε στο απλο 'να το πω αλλοιως μιας και απαντηση δεν πηρα'. Η επιπροσθετη παραμετρος, ερχεται απο μονη της και μοιραζομαι τις αυθορμητες σκεψεις μου αμασητες, χωρις φιλτρα. Ενοχλει? Σιγουρα, καποιους. Επιλεγουν εαν θα διαβασουν ή οχι.
    Δεν ζητηθηκε κατηχηση και λειτουργικη. Εσυ ζητησες να υποδειξω που λεει ο ορθοδοξος χριστιανισμος για το τι πρεπει να μην κανει ο κοσμος στο λαικο κρεβατι*, κατι το οποιο απαντησα 2 φορες με την αναφορα στο τι πρεπει να κανει συμφωνα με την δικη μου κατανοηση με τον οπως λες τροπο σκεψης που ειχες στην τριτη δημοτικου, χωρις αλλαγη σειρας λεξεων, προσθεση νεων παραμετρων και κανωντας ερωτησεις πανω σε αυτο (πλεον με αλλαγη σειρας λεξεων κλπ).

    *Εαν το παρω παραπερα και αναρωτηθω για το κληρικο κρεβατι, καποιος μπορει επισης να πει οτι εχω υπαρξιακα.Καποιος θα με πει προπαγανδιστη ή οτι αποσκοπω αλλου. Καποιος αλλος θα ρωτησει γιατι αναρωτιεμαι τετοια θεματα. Καποιος μπορει να κανει διδακτορικη διατριβη στο θεμα αυτο. Γιατι το κανω? Δεν ξερω, ισως ειναι τοσο πολυπλοκο οσο το γιατι ενα ατομο επιλεγει χ-ψ φετιχ ή τοσο απλο οσο το 'με ενδιαφερουν οι ενδιαφερον ερωτησεις οι οποιες μπορουν να βοηθησουν στην κατανοηση, προληψη καποιων κοινωνικων φαινομενων (στην περιπτωση αυτη, οι αποκλινουσες μη συναινετικες σεξουαλικες συμπεριφορες).
     
    Last edited: 7 Μαρτίου 2018
  9. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Κάτι μού θυμίζει από μπουγάτσα η υπόθεση, κανάδυό χρόνια πριν, εδώ μέσα....
     
  10. espimain

    espimain Contributor

    Εκεί αυτοί που μιλούσαν για μπουγάτσα, τουλάχιστον, την είχαν δοκιμάσει και γνώριζαν αμφότεροι την μπουγάτσα Δωδώνη.