Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ομοιότητες BDSM και θρησκείας (με την ευρεία έννοια)

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 6 Ιουλίου 2005.

  1. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Θα ηθελα να δωσω καποιες διευκρινησεις σχετικα με το νοημα του ποστ μου #47 μετα απο τις ενδιαφερουσες ενστασεις του KyriosG. Θεωρω οτι κοινος τοπος των απανταχου Σαδομαζοχιστων που εκφραζονται με τον αποτυχημενο κατα τη γνωμη μου ορο Bdsm ειναι το σαδιστικο ένστικτο. Το ενστικτο αυτο κατευθυνεται προς τους άλλους(εξωστρεφης σαδισμος , Κυριαρχοι , Μαστερς) ειτε προς τον ιδιο τον εαυτο( εσωστρεφης σαδισμος , υποτακτικες , σκλαβες). Το ενστικτο αυτο δεν ειναι καλο η κακο , και αποφευγω εσκεμμενα να κανω αξιακες κρισεις. Το αν ειναι καλο, δημιουργικο και λυτρωτικο η οχι εξαρταται απο τον τροπο που το χρησιμοποιει κανεις. Αν δεν εχεις την συναινεση του αλλου τοτε εισαι ενας abuser που σύντομα θα εγκληματισεις . Το σαδιστικο ενστικτο κυριαρχει και συνυπαρχει σαν πρωτόγονη αναγκη οπως το ενστικτο επιβιωσης. Ανεξαρτητα απο τις διαφοροποιησεις στις επιμερους λεπτομερειες της εκφρασης της (Dom, Masters κλπ)ο κοινος τοπος ολων ειναι το ενστικτο αυτο. Και εξαρταται απο σενα το πως θα το χρησιμοποιησεις οποτε και θα υποστεις και τις αναλογες συνεπειες.
    Τελος οσον αφορα τα στατους Dom η Master αυτα τεινουν να εκφράζουν επιμερους λεπτομερειες της σαδομαζοχιστικης σχεσης οπως διαρκεια αυτης μεσα στο εικοσιτετραωρο και αν γινονται αποδεκτα τα ορια του υποτακτικου κλπ οπως εχουν αναλυθει σε τοσα αλλα threads. Πολυ συχνα στις αναλύσεις αυτες προβάλλεται η αποψη οτι η Σαδομαζοχιστικη σχέση οδηγει στην βελτίωση της προσωπικοτητας της υποτακτικης μεσα απο την διαρατικοτητα και καθοδηγηση του Κυριαρχου. Αυτο μου φανταζει σαν διαφημιστικο σποτ του τυπου "Ελατε στον μαγικο κοσμο του Σαδομαζοχισμου Διορατικοι μεντορες σας βελτιώνουν με χρηση απολαυστικων πλην επώδυνων μεθόδων" Αυτο θα ηταν διασκεδαστικο ισως να το αναφέρουμε σαν υπεράσπιση του σαδομαζοχισμου σε ενα ενδεχομενο δικαστηριο των Vanilla εναντιον μας με σκοπο να τους δείξουμε οτι κατα βαθος ειμαστε "καλα " παιδια και να κανουμε τον Σ/μ pollitically correct αλλα μεταξυ μας νομιζω οφειλουμε να ειμαστε ειλικρινεις. Οχι το ενστικτο δεν εχει τετοιες λεπτεπίλεπτες ευαισθησίες ώστε μέσα στη μέθη του σαδισμου να ειμαστε σε θέση να προάγουμε την προσωπικότητα της υποτακτικης. Και σε τελικη αναλυση δεν ειναι αλαζονικο να πιστευουμε οτι μπρουμε να ξερουμε τι προαγει και τι οχι και με ποια κριτηρια την προσωπικοτητα καποιας? Δεν ειναι πιο τίμιο να πούμε οτι εκτονώνουμε το αβησαλλέο πλην απολαυστικο ένστικτο του σαδισμου , πρωτόγονα θυσιάζοντας το κορμι της υποτακτικης στον βωμό της επώδυνης απολαυσης?
    Νομιζω οτι η πεμπτουσια του σαδομαζοχισμου βρίσκεται στο SM και ειναι πραγματικα αδιαφορο και δευτερευον αν οχι τριτευον το b και to d στον ορο bdsm.
     
  2. enslaveme

    enslaveme Regular Member

    RE: RE: Ομοιότητες BDSM και θρησκείας (με την ευρεία ένοια)

    πολυ πεζη και "κρυα" η αποψη σου αγαπητη φιλη και γι αυτο το λογο πολυ πραγματικη και ρεαλιστικη,συμφωνω 100% μαζι σου,επετρεψε μου μονο να προσθεσω το οτι ουτε η αναγκη για υποταγη δεν ειναι φυσικη οπως λες,για να ειμαστε 100% ρεαλιστες ειναι μια απο τις πολλες "τεχνιτες" αναγκες στη ζωη καποιου ανθρωπου,αν μπορουσες να παρεις μια σκλαβα και να την εβαζες να μεγαλωσει απο την αρχη σε ενα διαφορετικο περιβαλλον μπορει να κατεληγε και Dom (θεμα εξωτερικων παραγοντων και συνεπως τεχνιτη αναγκη),

    οσοι αρεσκονται στο να πιστευουν ακραδαντα και να χρησιμοποιουν εκφρασεις οπως "εκ γενετης κυριαρχος" η "εκ γενετης σκλαβος" μπορουν να κοιμουνται και να ονειρευονται αφοβα,δεν διαφερουν στην πραγματικοτητα και πολυ απο καποιους που πιστευουν τυφλα σε μια θρησκεια περιμενοντας την δευτερα παρουσια.
     
  3. llazouli

    llazouli Contributor

    Αγαπητέ enslaveme, έχεις δίκιο, η έκφραση ''φυσική'' ανάγκη μπορεί να παρερμηνευτεί.
    Εννοούσα την τάση που υπάρχει στον καθένα απο μας, αυτή που μας ενεργοποιεί να μπούμε στη διαδικασία εξερεύνησης και ανακάλυψης του τι πραγματικά είμαστε και θα κατευθύνει την επιλογή του ενός, του άλλου ή του τρίτου δρόμου.

    Συμφωνούμε απόλυτα, κανείς δεν γεννιέται κυρίαρχος ή σκλάβος. Ακόμη και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της γενετικής δέχονται πως τα γονίδια δεν είναι ακριβώς η μοίρα μας αλλά όπως βλέπουμε συχνά πυκνά, υποκλίνονται στην ανθρώπινη θέληση.
    Όπως έγραφε κάποιος ερευνητής καθηγητής που δυστυχώς τώρα ξεχνώ τ' όνομά του
    ''κάποιος που γεννήθηκε με έμφυτη συστολή μπορεί να γίνει αγοραφοβικός, μπορεί όμως να γίνει και ποιητής''

    το ριζικό μας δεν μπορεί να γραφεί πουθενά..σε καμία γραφή έστω και αγία

    το χτίζουμε μέρα με τη μέρα...
     
  4. G_E

    G_E Contributor

    Θα ημασταν πολύ τυχεροί και ευτυχείς αν "μη πιστευοντας" σε κάποια θρησκεία καθαρίζαμε με τους δογματισμούς και τις πλάνες μέσα μας.

    Η μη πίστη δεν είναι αυτάρεσκη δικαίωση - δεν είναι παρά μια άρνηση ή έστω "μη προσχώρηση" στην πρόταση των πιστών. Αν η απόρριψη γίνεται με τους ίδιους επιφανειακούς όρους με τους οποίους κάποιοι άλλοι προσχωρούν στην πίστη τοτε, για μένα, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά.

    Αν όμως δούμε την πνευματικότητα των θρησκειών, πίσω απ τις απλουστεύσεις που οι ίδιες προωθούν, τότε ο ένθεοι και άθεοι εχουν πολλά να πουν - οχι πάντα σε πλήρη διαφωνία.
     
  5. HumiliationFactorX

    HumiliationFactorX New Member

    Ο Neil Young ειχε πει καποτε: "..and once you're gone you can never come back, when you're out of the blue and into the black..".
     
  6. gaby

    gaby Guest

    rolfo έχεις απόλυτο δίκηο.

    Όχι, δε νομίζω να έχει εξαντληθεί. Αν και παραλίγο να πάει από βίαιο θάνατο με τα πλήγματα που του είχα καταφέρει στο παρελθόν <χαμόγελο>.

    Έχω την αίσθηση ότι ο "κοινός τόπος" της θρησκείας με το BDSM είναι η λατρεία.

    Αλλά είναι ένα θέμα που δεν έχω "αγγίξει" προς το παρόν.
     
  7. Mavrobasilis

    Mavrobasilis Regular Member

    RE: RE: Ομοιότητες BDSM και θρησκείας (με την ευρεία ένοια)

    Είσαι ο τελευταίος που ανίμενα να συγχέει πίστη στο Θείο και θρησκεία.
    Ή, δεδομένης της εκφραστικής σου δεινότητας, έστω να γράψει κάτι που αφήνει τέθοια εντύπωση.

    Επίσης με ενοχλεί αισθητικά ο αφορισμός σου σχετικά με τους θρήσκους.
    Μολονότι συνειδητά και, λόγω εμπειριών, επιβεβαιωμένα άθεος, αποφεύγω να προβώ σε τέθοιες γενικεύσεις.
     
  8. perseus

    perseus New Member

    Με κάθε σεβασμό προς όσους μίλησαν πρίν από εμένα, νομίζω και εγώ οτι το να συγκρίνει κανείς το BDSM με Θρησκεία είναι τουλάχιστον ΥΠΕΡΒΟΛΗ!!! Εν τέλει, ΚΑΘΕ Θρησκεία έχει πάντοτε έντονο το στοιχείο του αλτρουισμού, κάτι το οποίο δεν μπορεί να ειπωθεί πάντοτε για το BDSM... Αλλο πράγμα είναι να είσαι καλός όλη σου τη ζωή περιμένοντας τη μετά θάνατον δικαίωση και άλλο η δικαίωση αυτή να έρχεται υπό μορφήν...ξυλοδαρμού και μάλιστα το ίδιο βράδυ! Αν μή τι άλλο, υπάρχει διαφορά ΚΛΙΜΑΚΑΣ, νομίζω! Επίσης, συμφωνώ απόλυτα με όσους διαφωνούν με την ακραία εμπορευματοποίηση που έχει γνωρίσει ο χώρος του BDSM τα τελευταία χρόνια. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο έγραψα και τα πόστς σχετικά με τα πάρτυ BDSM και την πορνογραφία, για τα οποία περιμένω πάντα τις απόψεις σας, γιατί πιστεύω οτι είναι από τις κατ εξοχήν εκφράσεις αυτής της εμπορευματοποίησης και της αποθέωσης ενός κακώς εννοούμενου lifestyle. Ευχαριστώ. 
     
  9. Mavrobasilis

    Mavrobasilis Regular Member

    RE: RE: Ομοιότητες BDSM και θρησκείας (με την ευρεία ένοια)

    Δε μου φαίνεται τεκμηριωμένη μα ωστόσο μου φαίνεται κατανοητή.
    Ας μου επιτραπεί η έκφραση 'τη δικαιολογώ'.

    Η πίστη είναι ζήτημα βαθειά υποκειμενικό και δεν επιδέχεται εξ ορισμού αντικειμενική και ορθολογιστική τεκμηρίωση. Με αυτό ως δεδομένο, φυσικά δε λογούμαι ως αγνωστικιστής μα ούτε ως άθεος με την τυπική έννοια: πολύ απλά δε ψηφώ πίστη ή νόμο. Ούτε φυσικά με γνοιάζει αν υπάρχει θεός.

    Κακώς εννόησες, δε σε εγκάλεσα επί προθέσει χλευασμού.
    Όμως ο τρόπος που εκφράστηκες ήντονε σαφώς διττός και φυσικά κρίθηκαν κατώπι αναγκαίες οι διευκρινίσεις.

    Φρονώ πως λίαν συντόμως θα επανέλθομε με το απαραίτητο thought-fuel, καλιά μπεγιεντίζω το ιρλαντέζικο.
     
  10. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Ομολογω (και παλι) οτι δεν καταφερα να διαβασω και τις 6 προηγουμενες σελιδες .. και παλι λοιπον συγνωμη αν επαναλαβω αποψη που εχει ειπωθει ξανα ..
    Σαφεστατα οχι δεν υπαρχει ουδεμια σχεση BDSM και θρησκειας ... Το πρωτο αποτελει εκφραση του ανθρωπου και περιπλανηση στην Εδεμ των αισθησεων του .
    Αντιθετα και συμφωνα με τον Ενγκελς "Η Καταγωγη της Οικογενιας ,της Ατομικης Ιδιοκτησιας και του Κρατους" , τουλαχιστο οι δυο δογματικες θρησκειες (Χριστιανισμος και Μουσουλμανισμος) εφευρεθηκαν για να εξυπηρετησουν ενα και μονο ενα σκοπο... : Το χρημα .... και ποιο συγκεκριμενα η θρησκεια αποτελεσε το μεσο με το οποιο η περιουσια περασε απο τον ενα ανθρωπο (ως κοινωνικη μοναδα) στο κρατος .
    Αν και το συγχρονο μαρκετινγκ εχει βρει τον τροπο να εξαπατα τις επιθυμιες μας νομιζω οτι η τεχνητη αδυναμια μπροστα στον υπερδυναμο θεο δεν σχετιζεται με την αδυναμια στο καλεσμα των αισθησεων ....
    Και αν το οσα ειπα ενοχλουν καποιους και λογο των ημερων .. μην με παιρνετε στα σοβαρα .. μια αποψη λεω μονο .. αλωστε ο ιδιος ειμαι τοσο εγωιστης που δεν πιστευω οτι υπαρχει κατι ανωτερο απο μενα (απο τον ανθρωπο γενικα) .. αρα δεν εχω και θρησκεια ...
     
  11. mistress searcher

    mistress searcher New Member

    Για να φροντιζεις τους ανθρωπους και να υπηρετεις τον ουρανο χρειαζεται να εισαι μετρημενος. Να μην εχεις αντιληψεις και να προσηλωνεσαι στον Λογο και την θηλυκη φυση.Τοτε παραμεριζονται οι κινδυνοι και οι περιορισμοι.
    " Παιδων αθυρματα τα ανθρωπινα δοξασματα"
     
  12. Princess_of_Pain

    Princess_of_Pain Regular Member

    Αν και πιστεύω δεν μπορώ να συγκρίνω την θρησκεία με το BDSM.
    Νομίζω ότι είναι δύο εντελώς αντίθετες έννοιες.
    Ο χριστιανισμός διδάσκει την ελευθερία του ανθρώπου "όστις θέλει οπίσω μου ελθείν"ενώ το BDSM έχει Αφέντες και σκλάβους.
    Οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση σε δύο εντελώς διαφορετικές έννοιες.