Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ομοφοβία, Ετεροφοβία και λοιπά σπαστικά.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος abaseme, στις 3 Φεβρουαρίου 2014.

  1. abaseme

    abaseme New Member

    Ναι, σέβομαι τις επιλογές των άλλων και αναγνωρίζω σε κάθε άτομο το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Μοναδικές μου προϋποθέσεις και συνάμα κριτήρια, είναι τα θεμελιώδη... να μην προκαλείται βλάβη και να μην παραβιάζεται η βούληση τρίτων.
    Αν τηρούνται αυτά, θεωρώ ότι δεν με αφορά καν να κρίνω τις επιλογές των άλλων.
    Διατηρώ όμως το δικαίωμα στην προσωπική μου άποψη. Την οποία κρατώ αυστηρά για τον εαυτό μου και εκφράζω αποκλείστικά και μόνο στις δικές μου ατομικές επιλογές.
    Με ενοχλεί ο όρος ομοφοβία. Όπως θα με ενοχλούσαν και οι όροι ποδολαγνοφοβία, μαζοχοφοβία, ουροφοβία, ροχαλοφοβία και οποιαδήποτε άλλη αηδία μπορεί να προκύψει στο μέλλον.
    Το ότι κάποιοι/ες δεν γουστάρουν αυτά που γουστάρω εγώ, δεν τους/τις καθιστά φοβικούς/ές. Το ότι κάποιοι/ες δεν γουστάρουν να με συναναστραφούν, δεν αποτελεί εκδήλωση φοβικής συμπεριφοράς. Είναι απλά γούστο τους... και δικαίωμα τους να έχουν διαφορετικα γούστα.
    Και απ' όσο ξέρω, όταν δεν ταιριάζουν τα χνώτα μας, δεν κάνουμε και παρέα... ούτε και γουστάρουμε μαζί.
    Τα (υπαρκτά) περι βίας και καταχρηστικών συμπεριφορών θέματα, εμπίπτουν στην ήδη υπάρχουσα δομή αντιμετώπισης αντικοινωνικών συπεριφορών. Δεν χρειάζεται ξεχωριστή αντιμετώπιση.
    Θεωρώ γελοία και υποκριτική την παρουσία ατόμων που κουνάνε το δάκτυλο και εκτοξεύουν κατηγορίες περί ομοφοβίας, επειδή η συμπεριφορά τους μου βγάζει καθαρά ετεροφοβικά στοιχεία.
    Δεν έχω νιώσει ποτέ περίεργα σε κάποιο χώρο διασκέδασης που δεν διαθέτει προδιαγραφές διαχωρισμού με βάση το φύλο. Σε gay και lesbian χώρους όμως, έχω νιώσει περίεργα. Γιατί άσχετα αν η εναλλακτική σεξουαλικότητα είναι βασικό στοιχέιο της ταυτότητας μου, αν δεν εκδηλωθώ κι αν δεν με γνωρίζουν, αυτομάτως κατατάσσομαι στους άλλους... τους εχθρούς.
    Επιπλέον θεωρω τα Pride events και τα συναφή, άχρηστα και καταχρηστικά. Όλοι και όλες περηφάνια νιώθουμε για τις επιλογές μας. Να βγούνε δηλαδή με σημαίες και ντουντούκες οι στρέητ να διαδηλώσουν την περηφάνεια τους που είναι τέτοιοι ερασταράδες, να βγούμε οι μαζόχες να διαλαλήσουμε κι εμείς την περηφάνεια μας που είμαστε τόσο μαζόχες, να βγούνε οι κοπρολάγνοι με μια πιο οικολογικού τύπου περηφάνεια, οι φετιχιστές να μοιραστονύ κι αυτοί με την κοινωνία την πιο εκλεκτική αισθητική τους αντίληψη, να βγούνε όλοι.. έτσι κι αλλιώς τσίρκο είναι η κατάσταση.
     
  2. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Απάντηση: Ομοφοβία, Ετεροφοβία και λοιπά σπαστικά.

    φίλε 17 Μαιου τι κάνεις;..............................
     
  3. lexy

    lexy .ti.va.

    Απάντηση: Ομοφοβία, Ετεροφοβία και λοιπά σπαστικά.

    Ο όρος ομοφοβία δεν είναι καταχρηστικός και ούτε αποτελεί μια αυτονόητη αντικοινωνική συμπεριφορά που εντάσσεται στο γενικό πλαίσιο τέτοιων συμπεριφορών.
    Ως ομοφοβικός χαρακτηρίζεται εκείνος που είτε χρησιμοποιώντας λεκτική είτε φυσική βία - κάποτε με ακραίο τρόπο - κάνει διακρίσεις σε βάρος ατόμων που αυτοχαρακτηρίζονται ή χαρακτηρίζονται ως ομοφυλόφιλα.
    Είναι δύο διαφορετικά πράγματα το "σε απορρίπτω επειδή δεν μου κάνεις" και το "σε απομονώνω βίαια κοινωνικά, επειδή οι απολύτως προσωπικές σου επιλογές δεν μου αρέσουν".

    P.S Γενικότερα είναι γελοίος όποιος χρειάζεται να κουνήσει το δάχτυλο .. Τσίρκο δεν πάμε, σεβόμαστε τα ζώα  
     
  4. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Ομοφοβία, Ετεροφοβία και λοιπά σπαστικά.


    Ένας όρος από μόνος του δε μπορεί να είναι καταχρηστικός.
    Δυστυχώς χρησιμοποιείται συνήθως καταχρηστικά στην Ελλάδα όπως και για κάποιες δήθεν φοβίες (π.χ. «Ισλαμοφοβία») που όμως δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε.
     
  5. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Απάντηση: Ομοφοβία, Ετεροφοβία και λοιπά σπαστικά.

    Δυστυχώς οι περισσότεροι αποδέκτες μιας "φοβίας" όταν έρθουν σε "ισχυρή" θέση ή ακόμα και όταν είναι "από κάτω" είναι ακόμα πιο αντικοινωνική συμπαριφορά από αυτούς που είχαν "θέμα" μαζί τους.
     
  6. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Για να φτάσει μια κοινωνική ομάδα/μειονότητα στο σημείο, να νιώσει την ανάγκη να "διαλαλήσει" την όποια "υπερηφάνεια" για την διαφορετικότητα της...
    Ίσως και η "σκανδάλη" να ήταν/είναι, η χρόνια της καταπίεση από την όποια πλειοψηφία...
    Όσο και τα όποια Pride να είναι για πολλούς/ες αντιαισθητικά...
    Για μένα είναι γραφικά, αλλά κατανοώ την αιτία από πίσω τους...

    Ο καθένας/καθεμία είναι ελεύθερος/η να σκέφτεται και να κρίνει τους άλλους, όπως του/της αρέσει...
    Έχει ακόμη και δικαίωμα να κατακραυγάσει/τελέσει ακραίες πράξεις...
    Δυστυχώς όμως για κείνον/ην, προβλέπεται η κατ' εμέ ορθότατη του/της τιμωρία από τον νόμο...
    Υπάρχει κάτι που παίρνει την ονομασία ανθρώπινα δικαιώματα...
    Και δεν καταπατούνται για κανένα λόγο...

    Που μπορεί να προκληθεί βλάβη μονάχα με το γεγονός ότι οι gay/bi/lesbian και λοιπές κοινωνικές ομάδες που "παρεκκλίνουν" της ορθής σεξουαλικής πλειονότητας, υπάρχουν και κυκλοφορούν γύρω και δίπλα μας?
    Όπως έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν, σαν όλους τους άλλους?

    Γιατί ένα straight ζευγάρι που "χαλβαδιάζει/μπαλαμουτιάζεται" σε δημόσιο χώρο, μπορεί να είναι ενοχλητικό στην χειρότερη περίπτωση?
    Ενώ ένα gay ζευγάρι που θα είχε την ίδια συμπεριφορά ( αν και σπανιότατα έχω δει εγώ τουλάχιστον gay/lesbians να κάνουν τις "αηδίες" πολλών straight σε δημόσιο χώρο ), είναι άκρως ενοχλητικό αν όχι σιχαμερό ?

    Και παρακαλώ, μην ακούσω τα κλασικά περί παιδιών που παίρνουν άσχημο παράδειγμα...Περί τηλεοράσεως και συνωμοσιών "εκgayισμου" κτλ κτλ...Gayλίκι δια της μίμησης η της νουθεσίας, δεν έχει αποδειχτεί ακόμη ότι είναι δυνατό...

    Καλώς η κακώς κάποιες φυσιολογικές ελευθερίες, κάποια δικαιώματα, σε αρκετές περιπτώσεις στους αποδέκτες τους, με τον έναν τρόπο η με τον άλλο, τις αρνούμαστε...
    Και καλά κάνουν και τις διεκδικούν...

    Μετά όσο μπορεί να την πέσει "χοντρά" ένας gay, μια lesbian σε κάποιον/α...
    Εξίσου ενοχλητικός/η μπορεί να είναι ένας/μια straight...

    Ως προς την υποκρισία η όχι των μη ομοφοβικών...
    Εγώ είμαι straight, και εκνευρίζομαι όταν μου κάνουν μαθήματα "ηθικής", "κοινωνικής παιδείας" η το χείριστο - παντα κατ' εμέ -, μου στρέφουν το "δαχτυλάκι" και μου μιλούν για κανόνες κοινωνικής συνοχής και ορθότητας...
    Πόσο "διαβρωτική" είναι τελικά η διαφορετική σεξουαλική επιλογή των άλλων γι' αυτή την "καλολαδωμένη" κοινωνία, που σάπια είναι για πλείστους άλλους λόγους ?
    Και την οποία αποτελούμε και εμείς σαν μονάδες...Αλλά εννοείται, ότι είναι πάντα οι άλλοι οι "λίγοι", οι κακοί, εμείς είμαστε μονίμως στο απυρόβλητο...
    Όποτε μας βολεύει είμαστε μέρος της ομάδας, όποτε δεν μας βολεύει είμαστε "ανεξάρτητοι"...."ξεχωριστοί"...

    Ως προς το "αμήχανο" σε χώρους αποκλειστικά για gay/lesbians και εγώ έχει τύχει να βρεθώ...Και ούτε με δάγκωσαν, ούτε τον κώλο μου λιγουρεύτηκε κανείς...
    Επαναλαμβάνω, ο καθένας έχει δικαίωμα στις σκέψεις του και στον τρόπο λειτουργίας του...
    Αρκεί η συμπεριφορά του και τα λόγια του, να μην προκαλούν βλάβη σε κανέναν...
    Και σε όποιον δεν αρέσει να βλέπει τους gay/lesbians και λοιπούς υπό την ομπρέλα του LGBT ας γυρίσει το κεφάλι του από την άλλη μεριά...
    Δεν είναι τόσο δύσκολο, ούτε οι δημόσιοι χώροι είναι της αποκλειστικής κτήσεως του...
    Και μας αρέσει η όχι ο όρος ομοφοβία είναι υπαρκτός...Και εξηγεί μια έννοια εξίσου υπαρκτή...
    Αλλά η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει πρωτίστως να φαίνεται τίμια...Δεν πα να μην είναι...
    Τουτέστιν, ας είμαστε ρατσιστές, αλλά ουέ κι αλίμονο αν κάποιος/α τολμήσει ρατσιστές να μας χαρακτηρίσει...
    Τζιζ κακά...
    Στο τέλος όλοι είμαστε ρατσιστές με τον ένα τρόπο η με τον άλλο...
    Αλλά δεν το γνωρίζουμε...
    Σωστό ε?
    Misery loves company που λένε και αν δεν έχουμε "όχλο" από πίσω μας, αν δεν τσουβαλιάζουμε και άλλους μαζί μας...Άποψη δεν έχουμε...

    Αφού το λένε οι άλλοι για εμάς, ότι είμαστε όλοι/ες υποκριτές/ριες...κάτι θα ξέρουν παραπάνω από εμάς για εμάς...

    Άλλο δεν γουστάρω κάποιον και αποφεύγω να τον συναναστρέφομαι...εντελώς φυσιολογικό και ανθρώπινο...είπαμε, ο καθένας με τα γούστα του...

    Άλλο τον χλευάζω, τον λοιδορώ, του αποστερώ ευκαιρίες και δικαιώματα και σε ακραίες περιπτώσεις ( γιατί μην λέμε, ότι δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν ) τον προπηλακίζω...
    Επειδή οι επιλογές του/τρόπος έκφρασης του δεν μου "κάθεται στο στομάχι"...η δεν τον καταλαβαίνω...

    Αυτό το τελευταίο για μένα τουλάχιστον είναι -φοβία...Όμο/έτερο/trans/πεπονοφλουδό κτλ κτλ

        
     
    Last edited: 27 Δεκεμβρίου 2014
  7. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Ειχα πάει χτες θέατρο.Τελειώνοντας λοιπόν η παράσταση ακούω κάποιον να αποφαίνεται:
    "τελικά την παράσταση την έσωσε αυτή η πούστρα, ο...."

    Οσο λοιπόν ο μέσος Ελληνας νοιώθει την ανάγκη να αποστασιοποιείται τόσο χυδαία απο την σεξουαλική διαφορετικότητα ενός ατόμου που ταυτόχρονα εκτιμά και αναγνωρίζει τις ικανότητες του, καταλαβαίνετε πως έχουμε ακόμα πολύυυυ δρόμο να διανύσουμε ως κοινωνία...
     
  8. Elysium

    Elysium Contributor


    Προφανώς τον όρο «κοινωνική ηθική» δεν τον έχεις ξανακούσει ή σου είναι παντελώς αδιάφορος. Καλό είναι να σέβεται κάποιος την πλειοψηφία πριν ζητήσει τον σεβασμό της μειοψηφίας. Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία. Εκτός κι αν οι μειοψηφίες θέλουν να επιβάλλονται στην πλειοψηφία.

    Τουτέστιν, ας είμαστε φασίστες, αλλά ουέ κι αλίμονο αν κάποιος/α τολμήσει φασίστες να μας χαρακτηρίσει...
    Τζιζ κακά...
     
    Last edited: 27 Δεκεμβρίου 2014
  9. gaby

    gaby Guest

    Το μόνο που έχω εντοπίσει ως διαφορετικότητα που με ενοχλεί σε παρέες ομοφυλοφίλων είναι ότι τείνουν να οικειοποιούνται χώρους και καταστάσεις και μετά να αποκλείουν τους άλλους από αυτές. Όποιος γνώριζε το μπαρ του Pierro στη Μύκονο πριν γίνει στέκι ομοφυλοφίλων θα καταλάβει αυτό που εννοώ. Κατά τα λοιπά, έχω τη γνώμη πως οι ομοφυλόφιλοι κρούουν και λίγο ανοιχτές θύρες. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω την ανάγκη για outing και ειλικρινά σκέπτομαι τον Κουμανταρέα, όμως δεν έχω και θέμα αν κάποιος την έχει και δεν θα τον κακοκρίνω για αυτό, σε καμία περίπτωση. Αν πάντως το στυλ είναι ότι κάτι πέτυχε έναντι της νορμαλιτέ, τότε μέσα μου θα πω "άντε γειά".

    @underherfeet

    χυδαιότητες τέτοιου τύπου λέγονται για όλους τους ανθρώπους ιδίως σε κάτι καρτιέ της Αθήνας όπου επίκρατεί η αντίληψη ότι η επιτυχία του άλλου είναι αποτέλεσμα συνομωσίας ενίοτε και της διεθνούς σιωνιστικής, η ατάκα που σε χάλασε θα μπορούσε να είναι "τό 'σωσε η πουτάνα" ή "το 'σωσε ο μουρλός" - και να μιλάει ο άλλος για φτασμένα ταλέντα  
     
  10. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Μου είχες ειλικρινά λείψει...Εγώ δεν βούλωσα ποτέ κανέναν...
    Elysium ο όρος "κοινωνική ηθική" μου είναι παντελώς αδιάφορος...όταν είναι "μαζικοποιημένη ηθικολογία" και όχι ηθική...
    Το ζήτημα είναι ότι τι κάνει ο άλλος/η στο κρεβάτι του/της, η αν γουστάρει να κυκλοφορεί στον "δρόμο" όπως όλοι οι άλλοι...
    Να μην χρειάζεται καν να ζητήσει την άδεια της πλειοψηφίας...
    Αν κάποιος στην πέσει, δικαίωμα σου να τον απωθήσεις...
    Με ποιον γαμιέται η όχι...Σίγουρα δεν σου πέφτει λόγος...
    Ο σεβασμός δεν κοιτάει πλειοψηφίες η μειοψηφίες...
    Η κάποιος τον έχει η δεν τον έχει καθόλου...

    Τον χαρακτηρισμό φασίστας, εσύ τον χρησιμοποίησες...όχι εγώ...
    Αλλά σε κάθε περίπτωση και φασίστα να με πεις και ξεκάθαρα...
    Δεν ζορίζομαι καθόλου...
    Γιατί ξέρω καλά ότι δεν είμαι...
    Αλλά προερχόμενο από εσένα, το παίρνω σαν φιλοφρόνηση χαχαχα...
    Αν για σένα είμαι...Γνώμη σου και δικαίωμα σου...

    Υ.Γ.

    Με μένα οι σοφιστίες και τα αναμασημένα στερεότυπα, δεν πιάνουν...
    Αλλά μόνο τα επιχειρήματα όσο και να μην συμφωνώ με κάποια ( και στην περίπτωση σου σχεδόν με όλα )
    Φαίνεται η ότι το είχες ξεχάσει...
    Η ότι σου είχα λείψει κι εγώ χαχαχα... 
    Αποσπώντας από ένα ολόκληρο συλλογισμό ένα μικρό μέρος και στρεβλώνοντας το ad arte...
    Δεν νομίζω ότι είναι εξυπνάδα...
    Αν κάποτε αποφασίσεις να συζητήσεις και όχι να τσιγκλάς άσκοπα...
    Εδώ είμαστε...
    Μέχρι τότε...Καλές γιορτές να έχεις...και με υγεία...Από καρδιάς...


     
     
  11. Elysium

    Elysium Contributor

    Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα Tenebra. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη σεβασμού προς την πλειοψηφία. Για να το πω ξεκάθαρα: Δε γουστάρει ρε φίλε να βλέπει ο κόσμος ομοφυλόφιλους (πούστηδες που αναφέρθηκε και παραπάνω) να χαμουρεύονται στο δρόμο. Το θεωρεί αφύσικο, προσβλητικό, αντιαισθητικό κι απολίτιστο.
    Μπορείτε να το καταλάβετε; Όχι. Μπορείτε να σεβαστείτε. Επίσης, μάλλον όχι. Θέλετε να το επιβάλλετε στην πλειοψηφία με το ζόρι μέσω νόμων, αντιρατσιστικών ηλιθίων οργανώσεων, LGBT και λοιπών ανοησιών; Ευχαρίστως.


    Υ.Γ. Σ' εσένα τα παραπάνω φαίνονται ως «τσίγκλημα». Εμένα όμως είναι οι απόψεις μου (και κυρίως είναι η αλήθεια που επικρατεί έξω). Τι να κάνουμε. Αν δεν αρέσουν, ζήτησα εδώ και καιρό να διαγραφεί το προφίλ και οι δημοσιεύσεις μου. Δεν το κάνουν παρά στέλνουν ban.
     
    Last edited: 27 Δεκεμβρίου 2014
  12. aethereal

    aethereal Guest

    το παθος για μισος και οι διακρισεις κατα της ομοφυλοφιλιας εχουν κατα την αποψη μου τον ιδιο παρονομαστη με ολες τις εκφρασεις μισους προς διαφορες μειονοτητες
    η εκφραση της αποστροφης με ακραιο τροπο λειτουργει ως μια διεξοδος του μισους υπο την "αιγιδα"αλλοτε της θρησκειας,κοινωνιας,εθνους,ρατσας,φυλου κατω απ την οποια και συμφωνα με τη λογικη του οχλου απελευθερωνονται τα καθαρα και α(γ)ρια ενστικτα.
    προσωπικα,οταν μια φιλη μου ομοφυλοφιλη μιλησε για τη ζωη που ελευθερωθηκε επιτελους να ζησει στην αθηνα ως φοιτητρια,χαρηκα επειδη η καταπιεση και η συμπιεση στα κοινωνικα και λοιπα πρεπει μονο δυσαρμονιες μπορει να δημιουργησει
    παρολα αυτα, η κραυγαλεα δημοσια επιδειξη/εκφραση της ομοφυλοφιλιας για μενα,εμπεριεχει μια επιθετικοτητα (κατα πασα πιθανοτητα αποτελεσμα-αντιδραση της καταπιεσης και του επιθετικου αρνητισμου που εχει δεχθει και δεχεται) που ωστοσο δεν μου αρεσει αισθητικα ως παρωχημενη και γκροτεσκο.το ιδιο αισθανομαι και για κοινωνικα αποδεκτες συμπεριφορες οταν αυτες διακατεχονται απο την υπερβολη και καποια προσπαθεια επιδειξης κι αποδειξης.....(βλ. στρ8 ζευγαρια να ερωτοτροπουν σε καφετεριες,σουπερ-μαρκετ,στην ερμου,στο αστικο κτλ)..
     
    Last edited by a moderator: 27 Δεκεμβρίου 2014