Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ομοφυλοφιλία: Ας ανοιχτούμε επιτέλους...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Lady_in_Red, στις 5 Μαρτίου 2008.

  1. Lady_in_Red

    Lady_in_Red Regular Member

    κάθε άλλο chemical23 ούτε μπροστά πιστεύω ότι είμαι ούτε τίποτα. Υπάρχουν και άλλοι που έχουν ταυτόσημες απόψεις. Και οπωσδήποτε δεν θέλω να πείσω αλλά εφόσον γίνεται αναφορά σε αυτά που λέω εεε κι εγώ απαντώ. Ειλικρινά το μόνο που ήθελα είναι να πεί ο καθένας την άποψη του για την ομοφυλοφιλία και όχι να κάθομαι να εξηγώ τα γιατί και τα πως μου. Για πολλοστή φορά θα πω ότι αυτά που λέω αντιπροσωπεύουν εμένα, δεν είναι εμπεριστατωμένα και δεν αξιώνω αποδοχής.

    γίνεται ένα παιχνιδάκι που καθένας απαντά σε αυτό που του φαίνεται κάπως, αφήνει τα υπόλοιπα άπέξω, εγω επαναλαμβάνομαι και εν ολίγοις ακρη δεν βγαίνει. ΠΧ εσυ μου λες για το μονοπώλιο της ορθής κρίσης ενώ στο ίδιο ακριβώς ρost είπα ότι μιλάω προσωπικά και παρέπεμψα και σε αρχικό μου post.

    Τέλος πάντων..... Μάλλον τα εξήγησα όλα! για απορίες στείλτε μύνημα μην κουράζουμε και τους υπόλοιπους
     
  2. latexduck

    latexduck Contributor

    Σε 30 χρόνια φίλε μου θα έχει κατέβει τόσο πολύ ο μέσος δείκτης ευφυίας του ανθρώπου που θα τους δεχτούμε σαν κάτι φυσιολογικό...
     
  3. perfect_number

    perfect_number Regular Member

    Απάντηση: Ομοφυλοφιλία: Ας ανοιχτούμε επιτέλους...

    Πραγματικα δε ξερω πώς να απαντησω στο thread αυτο και στα σχολια ως "ειδικος".Σε καθε συζητηση on-line και μη εχω συνηθισει να καταληγει στο κατα ποσο bi ειναι ο γηινος πληθυσμος,ποσα αρθρα ζωολογιας εχει διαβασει ο καθενας,ποσο οκ ειναι ο,τι κανει ο καθεις στο κρεβατι του,κατα ποσο λαθος ειναι καποιος που κρινει τον αλλο απο τις σεξ.προτιμησεις του κλπ

    Δε νιωθω φυσιολογικος,περισσοτερο συνηθισμενος νιωθω πλεον με το γκεη περιβαλλον που καλλιεργω (ο καθενας φροντιζει να φτιαχνει τη "φωλια" του ετσι δεν ειναι?).Τοσο ωστε να το ξεχναω ως διαφορά που εχω με τους γυρω μου.
    Ποτε δεν απαιτησα απο τη κοινωνια να με δεχθει ως κατι νορμαλ και καθημερινο.Συνειδητοποιω το αντικτυπο που εχουν ανθρωποι σαν εμενα σε "κλειστομυαλους" ανθρωπους,στη μανα μου,στη μεση ελληνιδα νοικοκυρα και στον γειτονα που ακουει 2 ανδρικες φωνες να συνοδευουν τα τριξηματα του κρεβατιου μου.

    Ποτε δεν εκρινα καποιον απο το κατα ποσο δεχεται την ομοφυλοφιλια ή οχι.Το θεωρω απολυτα ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ να γυρισει και να μου πει καποιος:"Αλεξη,απο τη στιγμη που εμαθα οτι εισαι ομοφυλοφιλος,νιωθω ενα εμποδιο αναμεσα μας που μου μειωσε το ενδιαφερον μου να σε κανω παρεα".Αλλα αυτο που θεωρω εγω φυσιολογικο,δεν το εχω ακουσει ποτε!
    Παρα μονο ανθρωπους που εχουν παραδεχθει οτι δεν εχουν προβλημα με τους γκεη,αλλα στη παρεα οταν μαθουν οτι μου αρεσουν οι αντρες,μετα δε με κοιτανε καν στα ματια.Ή αλλους που το κρατουν ως λαβαρο για την ανοιχτομυαλια τους.

    Δε θελω να καταληξω καπου..
     
  4. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Δηλαδη για να δεχτει καποιος τους ομοφυλοφιλους πρεπει να ειναι βλακας?Γιατι με την ιδια λογικη να μην πρεπει να ειναι βλακας να δεχτει και καποιον ο οποιος εχει μια σκλαβα ή καποια που εχει ενα σκλαβο?
     
  5. apeirosprothimos

    apeirosprothimos Regular Member

    Συμφωνώ απόλυτα..., έτσι ακριβώς είναι....

    Συμφωνώ απόλυτα..., αυτή είναι η πραγματικότητα.....
     
    Last edited: 6 Μαρτίου 2008
  6. Syrah

    Syrah Contributor

    α) Αναφέρεσαι στο ένα από τα κριτήρια που ανέφερα, μέσα από τα οποία θα μπορούσε κανείς να αξιολογήσει την ομοφυλοφιλία. Αν λοιπόν θέλεις να σταθούμε σε αυτό, σαφώς η ομοφυλοφιλία είναι μία λανθάνουσα σεξουαλική συμπεριφορά, και αυτό καθίσταται εύκολα σαφές αν αναλογιστούμε πως θα εξελίσσονταν το ζωικό βασίλειο αν η πλειοψηφία των ανθρώπων παρουσίαζε αυτή την τάση. Οι επόμενες γενιές θα ήταν και οι τελευταίες...

    β) Μία σεξουαλική συμπεριφορά δεν αφορά μόνο στην ανατομία μίας διείσδυσης, συνεπώς δεν στέκει να κάνουμε τη συνεπαγωγή -ακόμη και με αποκλειστικό κριτήριο κανονιικότητας το (α)- πως οτιδήποτε πλην αυτής δεν αφορά στη σεξουλική μας συμπεριφορά.

    γ) Ειδωμένη η ομοφυλοφιλία μέσα από διαφορετικό πρίσμα, μπορεί να αξιολογηθεί ως φυσιολογική. Ανέφερα ένα παράδειγμα, λέγοντας πως αν σκεφτεί κανείς τι απαντάται στη φύση, ασφαλώς θα αντιληφθεί ότι το φαινόμενο της ομοφυλοφιλίας είναι φυσικό.

    δ) Το να απαιτήσει ο ομοφυλόφιλος αναγνώριση του (γ) λόγου χάρη, απαιτώντας συνεπαγωγικά και ίση μεταχείριση από κάθε άποψη το βρίσκω ορθότατο. Το να αξιώνει την αποδοχή της πλειοψηφίας πως η ομοφυλοφιλία δεν είναι αποκλίνουσα συμπεριφορά -αποκλίνουσα από την αντίστοιχη του μέσου όρου, και όχι αποκλίνουσα του ορθού, παρότι στο (α) εξήγησα πως και "ορθή" βάσει του κριτηρίου που αφορά στην επιβίωση ενός είδους, επίσης δεν μπορεί να είναι- είναι μάλλον μάταιο.

    Γενικά, αν η σεξουαλική μου συμπεριφορά δεν αποτελεί τροχοπέδη στην απόκτηση μίας ποιοτικής ζωής, δεν βλέπω το λόγο γιατί θα πρέπει να διατυμπανιστεί και να "τύχει αποδοχής":

    Επ αυτού:

    θα επαναλάβω ό,τι με διαφορετικά λόγια έγραψα στον Kits σε παράλληλο νήμα, όπου η μονογαμικότητα συνδέθηκε με τις θρησκευτικές αγκυλώσεις:

    Η πολυγαμιικότητα, η ομοφυλοφιλία, ο φετιχισμός, το BDSM, οι παραφιλίες, και οποιαδήποτε σεξουαλική συμπεριφορά αποκλίνει της σύνηθους, δεν συνιστούν ενδεικτικά φιλοπροοδευτισμού και κακώς αξιολογούνται αποκλειστικά μέσα από αυτό το πρίσμα. Οι σεξουαλικές μας προτιμήσεις διαμορφώνονται από πλήθος παραγόντων, εντός των οποίων πολύ πιθανώς και η ηθική (και τονίζω πως μιλώ για προτιμήσεις και όχι τελικές επιλογές, οι οποίες αδιαμφισβήτητα αφορούν και στην ηθική). Μα όχι μόνο από την ηθική. Γιατί αν αξιολογηθούν μόνο με αυτό το κριτήριο θα προκύψει το, πολύ λογικό κατά τη γνώμη μου, ερώτημα που έθεσε η Mirella:

    ΥΓ. Ένας ομοφυλόφιλος που δεν ικανοποιεί την ομοφυλοφιλία του από ντροπή ή φόβο, χαρακτηρίζεται ως ανασφαλής. Ένας ομοφιλόφυλος που θέλει να πείσει τους υπόλοιπους ότι είναι και εκείνοι ομοφυλόφιλοι, πώς χαρακτηρίζεται; Μήπως τελικά η ανάγκη να προσδώσουμε στα δικά μας (στατιστικά αποδεδειγμένα αποκλίνοντα) ιδιάζοντα γνωρίσματα καθολική εφαρμογή, μαρτυρά την υποσυνείδητη επιθυμία μας να ανήκουμε στην πλειοψηφία; Δεν είναι κακό να θέλει κανείς να ανήκει στην πλειοψηφία, μα το να επιμένει να βλέπει στην πλειοψηφία την προβολή του εαυτού του, μαρτυρά τόση έλλειψη αποδοχής της διαφορετικότητάς του, όση και το να ακρωτηριάζει εαυτόν προκειμένου να εξαλείψει τη διαφορετικότητά του από την πλειοψηφία.
     
  7. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    θελω να αγιασω και δεν με αφηνουν ....
    Αχ πολυ το κουραζετε το μυαλουδακι ...
    Δεδομενο Νο1 : ΑΥΤΟ ειναι κατα 95% σαιτ γνωριμιων και κατα 5% ανταλαγης αποψεων .. (μην μου πεις κανεις το αντιθετο  )
    Δεδομενο Νο2 : Το να βαλεις αγγελια του τυπου : "Ζηταω μια πετρα να σταθω , δυο ηλιους να με ζεστανουν , και μια αγκαλια πουλια εξωτικα την λιμπιντο να γιαννουν.." ακουγεται μαλλον μπαναλ και ολιγον παρακαλετο ...
    Δεδομενο Νο3 : Παρακαλετο μουνι = ξυνο γαμησι
    Τι σκαρφιζεται λοιπον ο ποιητης ? .... να αναψει την ολοκαινουργια φωτεινη επιγραφη : "Ανοιξαμε και σας περιμενουμε" .
    Ακομα δεν εχω καταλαβει ΠΡΟΣ ΤΙ η αναλυση για οσα γουσταρουμε ???????
    Θες παιαδακι μου να ανακοινωσεις οτι ο κωλος σου ειναι διπλης κατευθυνσης ή το μουνακι σου διψαει για γυναικια χειλακια ? .... προς τι οι τεκμηριωσεις επι των τεκμηριωσεων ? ...
     
  8. Emma

    Emma Contributor

    @Syrah, συμφωνώ σε όλα. Ευχαριστώ για την απάντηση  
     
  9. chocollata78

    chocollata78 Regular Member

    υπαρχει "φυσιολογικο", υπαρχει και το αντιθετο του, το "παθολογικο". Αυτοι οι οροι δεν μπορουν να αφορουν τα παντα.

    Εξηγιεμαι. Για να δουμε τι ειναι φυσιολογικο, πρεπει πρωτα να ορισουμε τι ειναι φυσιολογικο. Φυσιολογικο ειναι το συνηθισμενο; ή ειναι οτι διαιωνιζει το ειδος...(αλλα ετσι θα καθιστουσαμε τους εαυτους μας σκλαβους του ειδους μας, σκλαβους ενος αγραφου νομου...). Φυσιολογικο ειναι να βρησκει ο καθενας της την ευχαριστηση μεσα απο τα πραγματα που επιθυμει. Παθολογικο ειναι οταν μια ψυχοσωματικη κατασταση δεν αφηνει τον ανθρωπο να βιωσει αυτα που θελει...

    Οπως και να εχει, στο θεμα του σεξ δεν μπορουμε να μιλαμε για φυσιολογικο ή παθολογικο, ομαλο ή ανωμαλο (εντελως ρατσιστικη ορολογια, να καταργηθει παραυτα!), οπως δεν μπορουμε να λεμε ειναι φυσιολογικο να μας αρεσει το ποδοσφαιρο ή το ...τεννις! Μπορουμε να μιλαμε μονο για τι μας αρεσει να παιζουμε και ποιους αντιπαλους θελουμε!
     
  10. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Το αντιθετο του φυσιολογικου ειναι το μη φυσιολογικο,οχι το παθολογικο.Αυτο γιατι πολυ απλα το φυσιολογικο δεν οριζεται.Εφοσον δεν εμπεριεχει εγκληματικες πραξεις και εχει συναινεση φυσιολογικο ειναι οτι ταιριαζει στον καθενα καλυτερα.
     
  11. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    δεν υπαρχει τιποτα φυσιολογικο και τιποτα ΜΗ φυσιολογικο ... εκτος αν τα μελη του φορουμ ειμαστε μια ομαδα εξωγιηνων που ζει σε καποιο μακρινο γαλαξια και τα περι γης ειναι μονο μια ομαδικη παραισθηση ....
    Αν το νιωθω ΕΓΩ που αποτελω κομματι της φυσης , τοτε ειναι φυσιολογικο ... παει και τελειωσε ο κοσμος να χαλασει ...
    Τωρα η ανωμαλια , ειναι αλλο θεμα ... και εδω μεσα δοξα το Θεο υπαρχει μπολικη ... αν δεν υπηρχε θα ειμασταν αλλου ....
    Στο δε θεμα "ανασφαλεια" ? .... ουουουυυυ ... μπορουμε να κανουμε και εξαγωγες για τα επομενα 1000 χρονια ....
    Αν εβλεπε ο μαρκησιος Ντε Σαντ απο μια μερια την ελληνικη εξελιξη του ΒΔΣΜ θα ειχε γραψει το καλυτερο του εργο : "Εκει που οι τρελοι τα εχουν τετρακοσια" ... αφου εχουμε αυτη την εκπληκτικη ικανοτητα να τεκμηριωνουμε λογικα τις ανωμαλιες μας ....

    " γ) Ειδωμένη η ομοφυλοφιλία μέσα από διαφορετικό πρίσμα, μπορεί να αξιολογηθεί ως φυσιολογική. Ανέφερα ένα παράδειγμα, λέγοντας πως αν σκεφτεί κανείς τι απαντάται στη φύση, ασφαλώς θα αντιληφθεί ότι το φαινόμενο της ομοφυλοφιλίας είναι φυσικό. "
    Μαλλον μιλαμε για το ιδιο πραγμα εδω ... αλλα γιατι "διαφορετικο πρισμα" ... γιατι οχι μια κοινη , ξεκαθαρη εικονα , παραδεκτη απο ολους ? ...
     
  12. Ο DeSade πιθανώς δεν θα ασχολιότανε καθόλου με το σημερινο bdsm όπως το γνωρίζουμε είναι το πιο πιθανό