Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο 'Ορισμός' του 'Νορμάλ Ανώμαλου'

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος slave_withasoul, στις 13 Μαρτίου 2006.

  1. slave_withasoul

    slave_withasoul Regular Member

    Ας θέσω πρώτα κάποιες εξαιρέσεις για να ανοίξω το χώρο γι αυτά που θέλω να πω.
    Δε μιλάω για παιδεραστία.
    Δε μιλάω για non-consencual σχέσεις (επιβολή χωρίς συγκατάθεση)
    Δε μιλάω για καταστάσεις που εγκληματικά παραβαίνουν το νόμο.

    Το θέμα μου είναι η ανάγκη πολλών απο την παρέα μας να 'ορίσουν' με τα κείμενα και τις συζητήσεις τους όταν συναντιόμαστε το πώς πρέπει να είναι ο καθένας για να ταιριάζει με κάποια πρότυπα συμπεριφοράς.
    "Αν δεν είσαι έτσι, τότε δεν είσαι πραγματικός σκλάβος."
    "Ο πραγματικός Κυρίαρχος δεν επιτρέπει αυτό, ή φέρεται έτσι, ή αλλιώς!"

    Ήμαρτον Κ/κυρίες και Κ/κύριοι!

    Κατ αρχήν, όπως κι αν ονομάσει κάποιος/α τον εαυτό του/της, είναι κυριαρχικό του δικαίωμα να παραδώσει τον εαυτό του/της και τον έλεγχο της ζωής του/της σε Κάποιον/α. Είναι επίσης δικαίωμά του/της να επανακτήσει αυτόν τον έλεγχο.
    Είναι δικαίωμά του/της να αναζητήσει μέσα του/της τον ΤΡΟΠΟ που έχει την ανάγκη να το κάνει αυτό. Είναι επίσης δικαίωμά του/της να αποφασίσει να συμβιβαστεί με τα θέλω Του/Της Κυρίαρχου αν αυτό που ζητάει δεν είναι ακριβώς αυτό που βρίσκει.

    Απο κει και πέρα, Π/ποιός και Π/ποιά μπορεί να ορίσει ποιά είναι η 'ΝΟΡΜΑΛ' συμπεριφορά για τον κάθε 'τίτλο' ή 'ρόλο' που επιλέχθηκε;
    Ποιός άλλος απ τους εμπλεκόμενους στη σχέση; Ποιός είναι ο 'Κριτής' της 'ομαλότητας' των άλλων;

    Μήπως τα υπερβολικά σίγουρα και 'αυθεντικά' κέιμενα είναι ένας τρόπος να εκφράσουν κάποιοι την ανάγκη τους για κυριαρχία πάνω στο κοπάδι και όχι στους/ις υποτακτικούς/ές ή σκλάβους/ες τους;

    Σας παρακαλώ, κάντε τον αυτο-έλεγχό σας. Μ αυτή τη συμπεριφορά αναγκάζετε κάποιους υποταχτικούς ανθρώπους να υπερβούν την ανάγκη τους να κάτσουν στ αυγά τους χωρίς να μιλάνε.  

    Αφήστε τους ανθρώπους να εκφραστούν χωρίς κριτικές, ταμπέλες και ενοχές!
    Γι αυτό βρισκόμαστε εδώ! Για να εκφράσουμε τη διαφορετικότητά μας! Αποδεχθείτε μας όπως λαχταράμε να μας αποδεχθούν και να μας αφήσουν ήσυχους οι 'έξω νορμάλ'.
    Ψάξτε για την ερωτική σας ευτυχία και αφήστε και τους άλλους να τη βρουν, αν όχι βοηθήστε τους  

    Φιλιά σε 'Ο/ολους και Ό/ολες <--Λογοκριμένο απο την Κυρία μου!  
     
  2. gh_kai_ydwr

    gh_kai_ydwr Regular Member

    Προσυπογράφω!
     
  3. blindfold

    blindfold Contributor

    ωραία αυτά που λες φίλτατε slave_withasoul αλλά δε νομίζω εδώ μέσα να υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στο να μιλήσουν οι σκλάβοι/ες ή Οι Αφέντες/ρες ο καθένας γράφει αυτά που θέλει και τον πρεσβεύουν και σε όποιον αρέσει τα πάντα γίνονται με συνένεση  
     
  4. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    slave withasoul θα συμφωνήσω και γω μαζί σου ... δυστυχώς.

    Και αγαπητέ μου blindfold σε παραπέμπω στο thread περι "εκαπαιδευσης" αν εσύ ή εγω ήμασταν στη θεση της sub σίγουρα θα ημασταν μάχημοι. Εκείνη , ή κάποιος/α αλλη με πιο χαμηλους τόνους και χαρακτήρα λιγοτερο δυναμικό... Δεν ξέρω τι θα εκαναν... πραγματικά!!


     
  5. slave_withasoul

    slave_withasoul Regular Member

    RE: RE: Ο 'Ορισμός' του 'Νορμάλ Ανώμαλου'

    Μάλλον δεν έπιασες το πνεύμα μου blindfold.. Δεν είπα ότι δεν μπορεί να μιλήσει όποιος θέλει..
    Είπα ότι υπάρχει μια προσπάθεια ορισμού του 'νορμάλ', που μοιραία αφήνει όποιον έχει διαφορετικές τάσεις εκτός. Προσθέτω και μια ανοιχτή ή υπόκωφη κριτική για τις επιλογές και τον τρόπο του καθένα.

    Προσθέτω επίσης ότι όπως σε οποιαδήποτε σχέση ανθρώπων, δεν είναι δυνατόν όλοι να αρέσουν σε όλους. Οι αύρες κάποιων δεν κολλάνε με τις αύρες κάποιων άλλων. Αν έχουμε όμως κάποια ωριμότητα, δεν είναι ανάγκη να απορρίπτουμε τον άλλο και τις επιλογές του -και μάλιστα απο θέση αυθεντίας- επειδή δε μας εμπνέει ως άτομο.

    Δεν έχω λόγο αυτή τη στιγμή να στιγματίσω συγκεκριμένες συμπεριφορές συγκεκριμένων ανθρώπων, αλλά ήθελα να τα πω αυτά μήπως και προλάβω χειρότερες εξελίξεις.

    Αυτή την πολύ κοινή απόρριψη του διαφορετικού, που έχει πληγώσει πάρα πολύ κόσμο, ας κάνουμε το βήμα να την ελέγξουμε, τουλάχιστον μεταξύ μας. Θα είναι ένα καλό παράδειγμα για όλους.
    Ας το κάνουμε αυτό το βήμα, κι ας σεβαστούμε τον άλλον επειδή κι αυτός έκανε πολλά βήματα για να έρθει ως εδώ. Έστω κι αν δε μας ταιριάζει ως άτομο. Θα δούμε τότε ότι, πρακτικά, δε μένουν λόγοι διαφωνίας μεταξύ μας.
     
  6. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου slave withasoul αλλά μπορείς όπως το έκανες εδώ , με αυτόν τον αέρα να το καταθέτεις πάντα . Θαυμάζω αυτούς που διεκδικούν τα θέλω τους απέναντι σε όποιο κατεστημένο . Στην διατύπωση κρύβεται όλη αλήθεια . Λέξεις απλές , μάτια καθαρά και συνειδήσεις με ψυχή...
     
  7. savra

    savra Guest

    RE: RE: Ο 'Ορισμός' του 'Νορμάλ Ανώμαλου'

    Θα ήθελα να δηλώσω πως νιώθω περήφανος ανώμαλος!  


     
  8. gaby

    gaby Guest

    slave withasoul συμφωνώ μαζί σου σε επίπεδο αρχής.

    Γενικά το πρόβλημα είναι ότι ως προς τις αρχές συμφωνούμε Ό/όλοι και δε θα βρεθεί κάποιος να διαφωνήσει, επί της εφαρμογής τους είναι που αρχίζουν να υπάρχουν τα προβλήματα επικοινωνίας και συνεννόησης <χαμόγελο>

    Καμμιά φορά, όταν σε κάποιο γραφείο ή κάποια συνεργασία επικρατεί το χάος, βγαίνει κάποιος και λέει "παιδιά, ακόμα και στις παρτούζες υπάρχει μεγαλύτερη τάξη από δω, ας συμμαζέψουμε λίγο τα πράγματα, ας συνεννοηθούμε για να βγει η δουλειά και για να μη στενοχωρεθούμε στο τέλος".

    Περί αυτού πρόκειται και εδώ   Αυτό που καμμιά φορά φαίνεται ως πατρονάρισμα ή ως κουκούλωμα ενός θέματος είναι η προσπάθεια να ξεκαθαρίσει ένας όρος ή να φανεί και μία νέα πλευρά του για να ξέρουμε για τί μιλάμε. Για να πάρουμε νέες ιδέες ή νέες κατευθύνσεις. Για να προετοιμαστούμε για κάποιο ενδεχόμενο, δυσάρεστο ή ευχάριστο. Για να γνωρίσουμε την άποψη κάποιου Α/άλλου.

    Προσωπική κριτική σε προτιμήσεις και γούστα Ό/όλοι αποφεύγουμε να κάνουμε και καμμιά φορά και εγώ νιώθω πολύ έντονα με κάτι που έχω εκλάβει ως προσωπική κριτική σε μία άποψή μου - που προφανώς, περιέχει και κάτι που με αγγίζει συναισθηματικά, αλλά όταν συμβαίνει αυτό, ρωτάω κάπως, το συζητώ, το διευκρινίζω και πάντα μα πάντα, λύνεται το θέμα, επειδή πραγματικά, Κ/κανείς δεν έχει την πρόθεση να προσβάλει.

    Τώρα, για την εσωτερική ανάγκη κάποιων υποτακτικών να γίνονται κατανοητοί σε συναισθηματικό επίπεδο χωρίς να μιλάνε, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Είναι καημός μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Αν δεν φώναζα για τα δικά μου τίποτα δεν γινόταν. Δεν έχω βρει τον τρόπο να πετύχω ισορροπίες στο πώς θα καλύπτω τις βασικές μου ανάγκες μένοντας σιωπηλή και αν έχεις κάτι να προτείνεις, με ενδιαφέρει απολύτως <χαμόγελο>

    Πάντως, δε φταίει το φόρουμ γι αυτό το τελευταίο θέμα. Εγώ είχα το πρόβλημα από τότε που πήγα σε παιδικό σταθμό.
     
  9. Tor

    Tor New Member

    Αυτό είναι ένα θέμα που απασχολεί κατά καιρούς αρκετό κόσμο.
    Πιστεύω πως δεν υπάρχει μόνο ένας δρόμος και μόνο ένας τρόπος που να είναι «ο μοναδικός ορθός» για να ορίζει ποιος είναι ο αληθινός, ο σωστός τρόπος να είναι κάποιος κυρίαρχος, αφέντης, Top, υποτακτικός, switch, bottom, pet ή σκλάβος, κ.ο.κ.
    Αλλά υπάρχουν οι βασικοί ορισμοί που ουσιαστικά ασχολούνται με το δυναμικό και τις βασικές αρχές κάθε τύπου και είδους.

    Γι΄ αυτό και θα διαφωνήσω μαζί σου slave_withasoul στο θέμα των ορισμών.
    Θεωρείς πως είναι δυνατό να λογιστεί κοινότητα, μια ομάδα από κάποια άτομα που στερούνται κοινό κώδικα αντίληψης των βασικών εννοιών?

    Προσωπικά δεν έχω δει καμιά bdsm κοινότητα στην οποία να θεωρείται λογικό και πρέπων το να μπορεί η «σκλάβα» να πάει να κτυπήσει φιλικά στον ώμο κάποιο Κυρίαρχο και να του πει «έλα ρε φίλε πως πάει?» και αν δεν υπάρχουν κοινοί ορισμοί και κοινές αντιλήψεις για τα βασικά, έτσι θα καταντήσουμε. Να δηλώνει κάποια σκλάβα να μην υπάρχει κανένας βασικός ορισμός για το τι είναι και πως φέρεται μια σκλάβα και να συμπεριφέρεται ωσάν κακομαθημένη, κακότροπη γυναικούλα κι εμείς να σκύβουμε και να λέμε μα αφού δηλώνει σκλάβα ας το αποδεχτούμε. Ή να δηλώνει κάποιος Master και να βλέπεις τη «σκλάβα» του να τον σέρνει απ τη μύτη και να του δίνει διαταγές κι εκείνον να σκύβει το κεφάλι και να υπακούει. Ε ναι ρε φίλε δεν είναι κυριαρχία αυτό πώς να το κάνουμε. Πρέπει να το αποδεχτούμε ως τέτοιο επειδή το λέει και δεν κάνει να ορίζουμε το ένα ή το άλλο?
    Εδώ κι αν χωράει το ήμαρτον!

    Συμφωνώ μαζί σου και έχω διαφωνήσει με κείμενα που αυτοί που τα έθεσαν δεν είχαν σαν στόχο τον ευρύτερο προβληματισμό και συζήτηση, αλλά την προσωπική τους προβολή με μια προσπάθεια χειραγώγησης όλων των υπόλοιπων, αυτό που εσύ ονομάζεις ανάγκη για κυριαρχία πάνω στο κοπάδι από κάποιους.
    Αλλά σίγουρα δεν είναι όλα τα κείμενα έτσι και πέραν τούτου, θεωρώ αναφαίρετο δικαίωμα του καθένα να γράφει και να εκφράζει αυτό που επιθυμεί και των υπόλοιπων να απαντήσουν να κρίνουν, να διαφωνήσουν ή να συμφωνήσουν.

    Ας πάμε λίγο και στη διακήρυξη δικαιωμάτων που αναφέρεις.
    Από πότε μια σκλάβα έχει οποιοδήποτε δικαίωμα όταν κι εφόσον έχει παραδώσει τον εαυτό της πέρα από το δικαίωμα να ζητήσει release?
    Κι ακόμη κι αυτό δεν έχεις ακούσει για σκλάβες που έχουν αποποιηθεί ακόμη κι αυτό το δικαίωμα επανάκτησης του ελέγχου?
    Και πάλι, μάλλον το πρόβλημα εδώ δεν είναι αυτά που λες αλλά το ότι μάλλον εσύ λες σκλάβα και εννοείς ίσως κάτι εντελώς διαφορετικό απ΄ αυτό που εννοώ εγώ ή κάποιοι άλλοι,
    Κάτι που για άλλη μια φορά αποδεικνύει την ανάγκη ύπαρξης κοινών αντιλήψεων για τους βασικούς ορισμούς από όλους.

    Θεωρώ πως ενώ αυτό το κείμενο γράφτηκε για να «κτυπήσει» τους απόλυτους ορισμούς και τις προσωπικές κρίσεις για το τι είναι λάθος ή σωστό, υποπέφτει το ίδιο σε αντίφαση με αυτό που υποτίθεται πως «κτυπά», όταν αρχίζει να λέει στους υπόλοιπους τι είναι σωστότερο, τι δικαιώματα έχει ο ένας και ο άλλος και τι πρέπει να κάνουν, για τι να ψάξουν κ.ο.κ.
    Όσο για τον «εξαναγκασμό» κάποιων να μιλήσουν, θα πω απλά πως κανείς δεν αναγκάζει κανένα σε τίποτα, ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεων και αποφάσεων του και αν κανείς έχει την ανάγκη να ρίξει και να προβάλει ευθύνες στους άλλους για το ότι τον «ανάγκασαν» παρά τη θέληση του να κάνει, μάλλον κάτι δεν έχει εμπεδώσει.
    Ας μιλήσουμε λοιπόν και για το ψάξιμο της ερωτικής ευτυχίας, όπου έχω να πω πως προσωπικά πιστεύω πως δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να έχει στο μυαλό κάποιος που μπαίνει σε μια κοινότητα σαν πρωταρχικό και μοναδικό στόχο, γιατί αν ήταν έτσι όσοι είναι με σύντροφο δεν θα είχαν θέση εδώ.

    Και αν δεν εκφράσουν αυτά που σκέφτονται, όπως τα σκέφτονται, αν δεν ρωτήσουν αν όντως έχουν τι να ρωτήσουν, αν δεν γράψουν κείμενα, αν δεν συζητήσουν βάση κειμένων, πως θα αναπτυχθούν εκείνοι που νοιάζονται για κάτι πέρα από την «προσωπική τους ερωτική τους ευτυχία» και ακόμη κι αυτοί που έχουν βρει την προσωπική ευτυχία και ψάχνουν τη φιλοσοφία?

    Ακόμη κάτι που θεωρώ πως υποστηρίζει τη θέση μου για την ανάγκη ύπαρξης κοινών ορισμών στα βασικά σημεία, ακριβώς για να μην τα ορίζει ο καθένας όπως γουστάρει, είτε έχει τις γνώσεις και την εμπειρία και τις ικανότητες να το πράξει, είτε όχι, είναι το γεγονός πως θεωρητικά δείχνουν να συμφωνούν με τέτοιες απόψεις που μιλάνε για ανοχή, άτομα που έχουν επιδείξει σε παλιές τους εκφράσεις, όχι απλά έλλειψη ανοχής, αλλά πρωτοστάτησαν σε χαρακτηρισμούς ακραίους και προσωπικούς ορισμούς βασικών θεμάτων και όρων, προσβλητικούς για εκείνους που τους αφορούσε και επιβεβαιώνει αυτό που αναφέρει η tender lilly. Ως προς τις αρχές συμφωνούμε, τι γίνεται όμως στην πράξη?

    Όσο για τις εντάσεις που κατά καιρούς κάνουν την εμφάνιση τους εδώ, πιστεύω πως οφείλονται σε φόβο, αδυναμία κατανόησης και παντελή έλλειψη ανοχής για ότι ξεφεύγει από το μυαλό του καθενός, αλλά επίσης και για τους λόγους που ανέφερε ο MasterJp
    Αν θεωρεί κάποιος πως κάτι που έχει γράψει κάποιος άλλος τον αδικεί ή δεν συμφωνεί έχει το δικαίωμα να εκφράσει τις αντιρρήσεις του και να αποδείξει αν μπορεί αυτό το οποίο λέει.
    Διαφωνούσα με την άποψη πως ο κυρίαρχος δεν μπορεί να απολαύσει πόνο? Το εξέφρασα και το αιτιολόγησα.
    Τι έπρεπε να γίνει δηλαδή?
    Να μην λέει κανείς την άποψη του μπας και η άποψη του διαφέρει από αυτά που αντιλαμβάνεται ο άλλος?
    Και αρκετοί λένε την άποψη τους αλλά μόλις κάποιος διαφωνήσει μαζί τους, αντιδράνε άσκημα, αρχίζοντας με υπεροψία να ζητάνε συγνώμη που εξέφρασαν άποψη και άλλα τέτοια, για να καλύψουν την τσαντίλα τους που διαφώνησαν μαζί τους.
    Εγώ θα έλεγα πως όποιος δεν αντέχει να διαφωνούν μαζί του, ας μην γράφει καθόλου.
    Αλλά από τη στιγμή που γράφει, φυσικό είναι πως για χάρη της συνέχισης του διαλόγου και όχι μόνο, κάποιοι θα πρέπει να διαφωνήσουν και κάποιοι να συμφωνήσουν και καθ΄ αυτόν τον τρόπο θα γίνει ανταλλαγή απόψεων.
    Όταν δε, ανταπαντά κάποιος έντονα, τι περιμένει να του απαντήσουν όλοι ήρεμα?
    It needs (at least) two to tango….όπως λέει και ο MasterJp.
    Κάπως έτσι…
     
  10. phoenixxx

    phoenixxx Regular Member

    slave_withasoul εύγε!

    Το πρόβλημα είναι πως στην Ελληνική Κοινότητα BDSM, έχουμε το ίδιο πρόβλημα που έχουμε και στην Ελληνική κοινωνία:

    Δεν είμαστε ανεκτικοί στις επιλογές του Ά/άλλου.

    Το βασικό πρόβλημα που εμφανίζεται στην Κοινότητα με λύπη μου βλέπω πως εξακολουθεί να υφίσταται, είναι πως αρκετά Μέλη (συνήθως με κεφαλαίο Μ γιατί είναι κυρίως Κυριαρχικοί) προσπαθούν να επιβάλουν τις πατροπαράδοτες ελληνικές απόψεις Τ/τους, σχετικά με το τι είναι "Σωστό" και τι "Απαγορευμένο". Επιπλέον υποστηρίζουν πολλά ωραία όπως το ότι οι αρσενικοί υποτακτικοί "δεν είναι ποτέ Άνδρες" με κεφαλαίο Α, το ότι τα strap-on έχουν μαγικά "εξαφανιστεί από τα sex shop" μια και σύμφωνα με "την τελευταία έρευνα" δεν τα αγοράζει κανείς μια και "δεν χρησιμοποιούνται πια" (!!!), το ότι το BDSM θα πρέπει να είναι απαραιτήτως αποστειρωμένο και θεωρητικό και χωρίς ίχνος πραγματικότητας και ερωτισμού μέσα του, το ότι θα πρέπει Ό/όλοι να λειτουργούμε βάση 2-3 βασικών στερεοτύπων, τα οποία αν τολμήσουμε να τα παραβιάσουμε, τότε δεν είμαστε "πραγματικοί" και πρέπει να αμφισβητούνται αυτόματα οι επιλογές μας.

    Η Κοινότητα αυτή υποτίθεται είναι ένας τόπος που μπορούμε Ό/όλοι να αναπτύξουμε την διαφορετικότητα μας. Όμως πολλές φορές καταλήγει να είναι ένας τόπος διωγμού για τις επιλογές του Ά/άλλου και ένας τόπος που αν θα "τολμήσεις" να πεις την γνώμη σου για το πιο απλό πράγμα, θα πρέπει να "είσαι προετοιμασμένος να πολεμήσεις μέχρι εσχάτων". Σε λίγο δεν θα πρέπει να μιλάμε πια για τις προτιμήσεις μας εδω μέσα...!

    Στάσεις και επιλογές κρίνονται ασύστολα, γίνονται συνεχώς προσπάθειες "συνετισμού" με το "Δόγμα" των "5-6" (δεν μιλάω για τον Κύριο MasterJp, τον Konstantino, και τους mods), και όλοι οι υπόλοιποι παρακολουθούμε τις εξελίξεις βουβοί, άναυδοι και γεμάτοι απορία...

    Το πρόβλημα είναι πως Π/πολλοί δεν μπορούν να σεβαστούν τις επιλογές των υπολοίπων, επιδεικνύοντας έναν ελιτισμό άνευ ορίων. Και τον ελιτισμό αυτό δεν διστάζουν να προσπαθούν να τον επιβάλουν με την όποια ευγλωττία τους πάνω στα υπόλοιπα Μ/μέλη, που δεν έχουν την ίδια ίσως δυνατότητα έκφρασης.

    Μήπως τα έχουμε μπλέξει λίγο τα πράγματα και κάνουμε πολιτική εδώ μέσα; Μήπως στην τελική, δεν έχουμε καταλάβει το που βρισκόμαστε;



    Υ.Γ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, το κείμενο αυτό το γράφω αυτοβούλως, χωρίς καμία παραίνεση από την Κυρία μου. Θυμάμαι ακόμα πως είναι να έχεις δική σου βούληση κα γνώμη, αν και είμαι slave. Και εξακολουθώ να έχω δικαιώματα, όπως αυτό του να έχω δική μου επιχείρηση, να ψηφίζω και να εκφράζομαι ελεύθερα! Καλό είναι να μην μπλέκουμε την φαντασία με την πραγματικότητα...
     
  11. gaby

    gaby Guest

    Το αυτοβούλως είναι θαυμάσιο Porcelain Doll[Smart]. Μα ουσιαστικά αφορά εσάς και την Κυρία σας.

    Ως moderator θα με ενδιέφερε να παραμείνει αυτό το νήμα συζήτηση απόψεων και όχι ίσως σκιώδης περιγραφή μελών του φόρουμ που μπορεί να έχουν ενοχλήσει κάποιους άλλους.

    Αυτά που γράφετε παραπάνω είναι συναισθήματα που μπορεί να προκύπτουν μεν από τις καταγεγραμμένες απόψεις άλλων αλλά είναι αναπόδεικτα ως προς τις προθέσεις τους δε.

    Η αλήθεια είναι ότι έχετε ένα δίκηο στο ποστ σας.

    Ως κοινωνία δεν είμαστε ανεκτικοί στις επιλογές των άλλων. Αν και εσείς προσωπικά πιστεύω να μην έχετε κάποιο παράπονο από εμάς εδώ. Γενικά το φόρουμ σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα είναι μάλλον, κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα, πιό προχωρημένο από την κοινωνία εν γένει και ας μην είναι πάντα όπως θα το θέλαμε.

    Παραλείπετε όμως και κάτι άλλο.

    Ότι ως άτομα αυτής της κοινωνίας, υποκύπτουμε πάρα πολύ εύκολα στο συναίσθημα του φθόνου. Σχεδόν καθόλου αντιστάσεις.

    Καλύτερα ίσως θα ήταν να φροντίζουμε τα του εαυτού μας και να αφήνουμε τους άλλους να προσέχουν τα δικά τους. Δε νομίζετε;
     
  12. phoenixxx

    phoenixxx Regular Member

    RE: RE: Ο 'Ορισμός' του 'Νορμάλ Ανώμαλου'

    Δεν έχω κατηγορήσει ποτέ προσωπικά ούτε τους υπεύθυνους της κοινότητας, ούτε σκοπεύω να ανοίξω παλιές πληγές αγαπητή tender lilly. Δεν το έχω κάνει ποτέ προσωπικά, ούτε θα το κάνω ποτέ. Σέβομαι την δουλειά που κάνετε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεται. Σε κανένα post μου, ποτέ, δεν θα δει ποτέ κανείς αρνητική κριτική, με μια εξαίρεση κατά την διάρκεια της "λευκής απεργίας", που ζητούσα την επιστροφή των mods.
    Έτσι και στην προκειμένη περίπτωση, δεν αφήνω αιχμές για τους mods. Tον όρο "πολιτική" τον χρησιμοποιώ όπως και ο slave_withasoul...

    Επίσης δεν με έχει βάλει κανείς να γράψω κάτι, αυτό εννοώ με την λέξη "αυτοβούλως". Έχω την δική μου αυτόνομη σκέψη και την άδεια να την διατυπώνω ελεύθερα... Δεν χρειάζομαι κατεύθυνση για το τι θα γράψω και όσο έχω την δυνατότητα να εκφράζω τη γνώμη μου, μπορεί και να μην εκφράσω τις ίδιες απόψεις με την Κυρία μου. Και αυτό είναι η ρητή της επιθυμία. Για αυτό παρακαλώ, όσον αφορά τα post μου, να απευθύνεστε σε εμένα και μόνο.

    Προφανώς έχω παρεξηγηθεί, μια και το έναυσμα για το post αυτό ήταν το thread που άνοιξε ο slave_withasoul. Εκφράζω και εγώ το παράπονο μου για την αντιμετώπιση που έχουν οι subs από μια μερίδα Μ/μελών, ειδικά από μέλη τα οποία δηλώνουν είτε Κυρίαρχοι, είτε εκτός χώρου. Το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό (για μένα θεμελιώδες) και σχετίζεται άμεσα με το θέμα του thread. Είναι σίγουρα το σημαντικότερο αγκάθι που ταλαιπωρεί την κοινότητα. Δεν θα πρέπει να το σκεπάσουμε, αλλά να προβούμε σε εποικοδομητικό διάλογο πάνω σε αυτό, με επιχειρήματα και όχι flames.

    Δεν κατονομάζω πρόσωπα, γιατί απλά δεν επιθυμώ την αντιπαράθεση μαζί Τ/τους, απλά θέλω να δώσω ένα μήνυμα που πιστεύω πως εκφράζει πολλά μέλη. Το μήνυμα είναι πως πρέπει να υπάρχει ανοχή για τις επιλογές του άλλου. Σε αυτό νομίζω συμφωνούμε. Αν αυτή η "σκιώδης περιγραφή" ενοχλήσει λυπάμαι, αλλά και αυτό που γίνεται είναι πολλές φορές, το λιγότερο προσβλητικό, για μια μεγάλη κατηγορία μελών. Το κείμενο του slave_withasoul το περιγράφει με μεγάλη ακρίβεια, και με καλύπτει απόλυτα και το προσυπογράφω, χωρίς να προσθέσω τίποτε άλλο.

    Το κομμάτι περί φθόνου, συγνώμη, δεν το κατάλαβα...   Τι εννοείτε;