Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο Πελαργός και το BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος alnair, στις 28 Σεπτεμβρίου 2010.

  1. alnair

    alnair Regular Member

    Σταχυολογώ από παράπλευρο νήμα:

    Παιδί δεν έχω. Θυμάμαι όμως ότι το μόνο που ζητούσα μικρή είναι να βρίσκομαι δίπλα στη μητέρα μου, να κάνω αυτά που κάνει, να βιώνω αυτά που βιώνει. Ήταν ο κόσμος μου ολόκληρος. Παρ' όλο που δεν θυμάμαι τους 9 μήνες της αποκλειστικής συμβίωσής μας, είμαι σίγουρη ότι αποτελώ κομμάτι της, δεν είμαι ξένο σώμα προς αυτήν για να μου κρύβει το αληθινό της πρόσωπο. Θα το θεωρούσα μεγάλη προδοσία αν η μητέρα μου ζούσε διπλή ζωή για να με "προστατεύσει". Διότι τη διπλή της ζωή θα τη διαισθανόμουν, όσο καλά κι αν την έκρυβε. Γιατί έτσι κι αλλιώς, τα παιδιά τα ξέρουν όλα...

    Τελικά τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν σε γυάλα; Είναι εφικτό κάτι τέτοιο; - ερεθίσματα θα πάρουν ούτως ή άλλως. Η μάνα οφείλει να υιοθετεί συμπεριφορές που η ίδια ή οι παιδοψυχολόγοι θεωρούν πως είναι κατάλληλες για τη φυσιολογική του ανάπτυξη; Ποια είναι τα σωστά ερεθίσματα που πρέπει να λαμβάνει ένα παιδί για να βγει σωστό και υγιές; Κι αν οι επιστημονικές υποδείξεις ως προς το μεγάλωμα ενός παιδιού βρίσκουν αντίθετη τη μητέρα; Κι αν η μητέρα έχει επιλέξει να ζει ως σκλάβα κάποιου, τι θα κάνει; Θα φοράει μάσκα μέχρι την ενηλικίωση του παιδιού της; Ο τρόπος που εκφράζουν τον ερωτισμό τους οι γονείς είναι τελικά κάτι που πρέπει να κρύβεται από το παιδί; Ή είναι σωστό μόνο όταν το κάνουν ορθόδοξα ιεραποστολικά και λάθος όταν γίνεται με κολάρο και αλυσίδα;

    Τελικά από τι τραυματίζεται περισσότερο ένα παιδί; Από τον ερωτισμό των γονιών του (όπως κι αν εκφράζεται) ή από την υποκρισία γύρω από αυτόν;
     
  2. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Απάντηση: Ο Πελαργός και το BDSM

    Ορθός ο προβληματισμός. Έχω ήδη πάρει θέση και θα το επαναλάβω:

    Οι γονείς πρέπει να εντάσσουν το παιδί τους στον τρόπο ζωής τους, *όποιος* κι αν είναι αυτός, στο βαθμό που το παιδί είναι έτοιμο να αποδεχθεί κάθε φορά.

    Προφανώς και δεν λες στο παιδί "ξέρεις, εμείς κάθε βράδυ, πηδιόμαστε έτσι!" ούτε και του δείχνεις home made videos της κρεβατοκάμαρας ... αλλά δεν βλέπω γιατί είναι κακό π.χ. να πάει σε παραλία γυμνιστών μαζί με τους γονείς του.

    Ή π.χ. να μάθει το παιδί πως υπάρχουν ομοφυλόφιλοι, και ναι, δεν είναι τίποτα τραγικό, είναι κάτι που συμβαίνει, μπορούν κάλλιστα να έχουν φυσιολογικές οικογένειες** δύο άτομα του ίδιου φύλου.
    {**Με σπίτι, δουλειά, υποθήκη, διακοπές, Σαββατοκύριακα στους παππούδες, παρέα με τα ξαδέλφια κλπ.}

    Ειδικά όσον αφορά σχέσεις D/s, είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο: πάντα γινόταν, είτε σε μητριαρχικά σπίτια, είτε σε πατριαρχικά. Μικρή σημασία έχει ποιος εκ των δύο κρατάει το τιμόνι, αρκεί να υπάρχει δομή. Και το "φαινόμενο" είναι παγκόσμιο.
     
  3. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Ο Πελαργός και το BDSM

    Δύσκολο αλλά ενδιαφέρον θέμα.

    2 διευκρινιστικά ερωτήματα

    1. Σε ποια ηλικία του παιδιού αναφέρεσαι; Στο αισθησιοκινητικό, στο προ-ενεργητικό ή στο στάδιο της εφηβείας;

    2. Μέχρι σε πόσο ασύμβατο οικογενειακό πλαίσιο φτάνουν τα ερωτήματα σου;
     
  4. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Ο Πελαργός και το BDSM

    Seduction, το θέμα είναι ελεύθερο, οι ερωτήσεις δεν μου ανήκουν.

    ΥΓ. Όχι, δεν μιλάω για την εφηβεία. Επίσης αναφέρομαι στο bdsm, αλλά οι τοποθετήσεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν και άλλα εναλλακτικά πλαίσια.
     
  5. Sado_M

    Sado_M Owner of pet kathavra

    Απάντηση: Ο Πελαργός και το BDSM

    Ενα παιδι μοιαζει σαν φυλλο λευκου χαρτιου. Καθε κινησι των γονιων και των γυρω του, μοιαζει με γραμμη απο το μελανι ενος στυλου. Και ο ερωτισμος, και η υποκρισια αποτυπωνεται πανω σε αυτο. Καθε παιδι σαν λευκο χαρτι αθελα και φυσιολογικα γινεται δεκτης των περιστασεων που αντανακλουν πανω του. Η λεπτομερεια ειναι οτι το χαρτι αποροφα την αντανακλασι, και οχι την πραγματικη αιτια για το οτι συμβαινει γυρω του. Και αυτο απο αδυναμια ενος παιδιου να συνδεσει το ενα κομματι της πραγματικοτητας με το αλλο, λογο αμαθειας προγενεστερων και ευλογηςς χρονικης διαφορας με τους υπολοιπους, ετσι ωστε να βγει το πραγματικο συμπερασμα για καποια συμπεριφορα των γονιων του μεσα του. Η αποροφυσι της αντανακλασης ειναι το πιο ευκολο, προσιτο, και κατανοιτο. Οποτε ενα παιδι θα παρει απο αυτο που αντανακλαμε ασχετα αν το θελαμε η οχι, η θελαμε να παρει κατι αλλο εκτος απο αυτο που αντανακλαμε. Ομως ο ελενγχος απλα περιοριζει, και λιγο καθωριζει οταν προκειται για ακριβη μεταδοσι συναισθηματων και σκεψεων προς ενα παιδι. Οποτε ο πιο ενεργητικος γονης αποδιδει και τις περισοτερες μολυβιες στον ακολουθο του. Οι μολυβιες χαρακτηκαν και αποτελουν την πιο ποικιλομορφη προσωπικοτητα ενος παιδιου αναδυοντας ενα καινουργιο φασον η κοπιας εφαμιλο των γονιων, και αυτο ειναι η ζωη.
     
  6. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Ο Πελαργός και το BDSM

    Οταν η επιστήμη έχει φτάσει σε τόσο υψηλά στάδια μελέτης και ανάλυσης που είναι σε θέση να προτείνει ακόμα και τα κατάλληλα παιχνίδια, με απόσταση μηνών, για την σωστή διαμόρφωση της παιδικής κουλτούρας, πιστεύω πως οποιαδήποτε εικόνα που θα δώσουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες στο παιδί, χρειάζεται τεράστια προσοχή και πολύ ώριμη και ευαίσθητη σκέψη.

    Θεωρώ πως ασχέτως BDSM οι γονείς/κηδεμόνες έχουν βαθιά υποχρέωση να αποκτήσουν την απαραίτητη γνώση για το πως θα χειριστούν τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού, όπως επίσης να αναζητήσουν συμβουλές από ειδικούς σε αρκετά ζητήματα που θεωρούνται κάπως πιο λεπτά ή πιο ιδιαίτερα.

    Επιπλέον παίζει μεγάλο ρόλο η ηλικία του παιδιού που προσλαμβάνει την κάθε παράσταση.

    Οσο αφορά το bdsm, φρονώ (πάντα με δεδομένο την ηλικία του παιδιού) πως αλλιώς θα νιώσει αν δει μια εικόνα της μητέρας του ξαπλωμένη στα πόδια του πατέρα του, που ενδεχομένως θα του βγάλει τρυφερότητα και αλλιώς αν στην εικόνα προστεθεί ένα κολάρο στο λαιμό της μάνας με μια αλυσίδα που καταλήγει στο χέρι του πατέρα.

    Επίσης αν το παιδί (πάντα με δεδομένο την ηλικία του) προσλαμβάνει ως ακουστικό ερέθισμα ένα ανορθόδοξο τρόπο ομιλίας ανάμεσα στους γονείς του, πχ: μάλιστα κύριε, ή έναν αντισυμβατικό τρόπο συμπεριφοράς ανάμεσα τους, πάλι υπάρχει κίνδυνος κάποια στιγμή καθώς αναπτύσσεται να του δημιουργηθεί "πρόβλημα" που να εκδηλωθεί ποικιλοτρόπως στη συμπεριφορά του.

    Η ποιότητα σχέσεων των γονιών/κηδεμόνων του αλλά και η γενικότερη δομή και λειτουργία της οικογένειας θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο φερσιμό του καθώς ενηλικιώνεται.

    Μη λησμονούμε πως το παιδί θα βρεθεί αντιμέτωπο με εικόνες και παραστάσεις από συμπεριφορές άλλων γονέων σε πάρα πολύ μικρή ηλικία. Θα εντοπίσει αμέσως τις διαφορές και κάποια στιγμή θα τις καταλάβει.

    Δεν είμαι αρμόδιος να γράψω το τι και πως μπορεί να επηρεάσει ψυχοσυναισθηματικά ένα παιδί καθώς μεγαλώνει, αλλά η γνώμη μου είναι πως το BDSM (και κάθε παράδοξη γονεϊκή συμπεριφορά) δεν πρέπει να έχει καμία θέση στην αντίληψη, ακόμα και στη διαίσθηση ενός παιδιού τουλάχιστον μέχρι να λήξει το προ-ενεργητικό στάδιο του. (12 ετών)
    Η κατάθεση την άποψης μου δεν έχει να κάνει με καμία αντίληψη πως το παιδί πρέπει να μεγαλώσει στη "γυάλα", απλά καταγράφω την ευαισθησία και την υπευθυνότητα που πρέπει να επιδείξουν οι γονείς για το παιδί από τη σύλληψη του.

    !!! Τίποτα, μα τίποτα ΔΕΝ είναι απλό στη ανατροφή και στο γαλούχισμα ενός παιδιού. Πόσο μάλλον να ονομάζουμε ως το πιο απλό πράγμα στον κόσμο, τις σχέσεις D/s σε ότι το αφορά!
     
  7. garfield83

    garfield83 Regular Member

    Απάντηση: Ο Πελαργός και το BDSM

    Ωστοσο και ποσο γυαλα δεν θα μπορουσε να χαρακτηριστει το παιδι να ζει σε εναν χωρο bdsm επειδη θελουν οι γονεις. Και μην ξεχναμε οτι τα παιδια εχουν την ταση να αντιγραφουν και μεχρι καποια ηλικια θεωρουν τους γονεις τους Θεους.Αρα το να το βαλεις το παιδι σε μια τετοια διαδικασια τυπου παραλια γυμνηστων κλπ δεν του δινεις τη επιλογη που εσυ νομιζεις ισα ισα που το περνας στην αλλη ακρη λεγοντας του οτι αυτη ειναι η μονη και σωστη επιλογη.Και τελως παντων θεωρω οτι το τι κανουμε στην κρεβατοκαμαρα μας αφορα εμας τους 2 οι οσους εμπλεκονται σε εκεινη την περιπτωση και μονο αυτους τα παιδια ειναι ενα τελειως διαφορετικο κομματι.Και απλα ας σκεφτει ο καθενας ακομα και τωρα που ειναι 20-30-40 πως θα του φαινοταν αν ερχοντουσαν οι γονεις του και του ελεγαν οτι ξερεις εμεις καναμε παρτουζες η οτιδηποτε αλλο.
     
  8. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Ο Πελαργός και το BDSM

    Δεν ξέρω αν κάποιος από σας είναι γονιός,αλλά εγώ σαν μάνα ενός 14χρονου αγοριού,έχω να πω ότι στο παιδί μας λέμε την αλήθεια,γιά οτιδήποτε συμβαίνει και το αφορά μέσα ή έξω από το σπίτι.Του εξηγούμε από μιά ηλικία που μπορεί και αντιλαμβάνεται, γιά τους κινδύνους που μας περιτρυγυρίζουν,γιά την σεξουαλικότητα των φύλων,το βοηθάμε να διορθώνει τα λάθη του και να βρίσκει τον δρόμο του,το επικροτούμε και το επιπλήττουμε όπου χρειαστεί, αλλά πιστέψτε με σαν μάνα, πέρα από θεωρίες και μεγάλα λόγια, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να εκθέσεις τις προσωπικές ερωτικές προτιμήσεις στο παιδί σου...Δεν θα σας κουράσω εξηγώντας σας γιατί.Απλά κάντε μιά αναδρομή στο παρελθόν σας. Γυρίστε σε μιά τρυφερή ηλικία από 10 εως 15 και σκεφτείτε τι θα νοιώθατε αν ακούγατε τους γονείς σας να σας μιλάνε γιά τα ερωτικά τους......η προσωπική μας απελευθέρωση δεν αφορά τα παιδιά μας. Ούτε το ότι δεν θα τους αποκαλύψουμε την ερωτική μας ζωή μας καθιστά μακριά απο τα παιδιά μας ή υποκριτές.Και μην πέφτετε στην παγίδα ότι η σύγχρονη ψυχολογία λεει αυτό και κείνο και το άλλο.Ένα παιδί δεν είναι πειραματόζωο.Για ένα γονιό είναι όλη του η ζωή,η ανάσα του και δεν πιστεύω ότι θέλει κανένας γονιός να χάσει κομμάτι από αυτό.
    Ευχαριστώ γιά την υπομονή σας:nod:
     
  9. Ninevi

    Ninevi Regular Member

    Απάντηση: Ο Πελαργός και το BDSM

    Ευχάριστα ανατρεπτικό.
     
  10. Ωκεανός

    Ωκεανός Flüggåэnk∂€čhiœßøl∫ên

    Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με την τοποθέτηση του Seduction και θα προσθέσω ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν ενδείκνυται για ανταλλαγή απόψεων από μη-ειδικούς, ούτε για συζήτηση επιπέδου καφενείου. (Η οποία λίγο διαφέρει από συζήτηση επιπέδου forum.) Αν μπορούμε να βρούμε κάπου απόψεις ειδικών, έχει καλώς. (Δεν έχω χρόνο να μεταφράσω, αλλά προσφέρομαι για καθαροδιάβασμα.) Μέχρι τότε, 1) εμείς μόνο εφαπτομενικά (tangentially) δικαιούμαστε να πραγματευόμαστε ένα τέτοιο ζήτημα, 2) αν κάποιος επιμένει να μην τοποθετηθεί εφαπτομενικά πρέπει να έχει γνώση ότι εικάζει πάνω σε ένα θέμα στο οποίο κανονικά τον λόγο θα έπρεπε να τον έχουν μόνο οι ειδικοί, και 3) επί του πρακτέου, μέχρι να μάθουμε τι λένε οι ειδικοί, και ασχέτως του τι εικάζουμε, η μόνη ενδεικνυόμενη οδός είναι αυτή της μεγαλύτερης δυνατής ασφάλειας, η οποία επιτυγχάνεται απομονώνοντας το παιδί από κάθε D/s και S/M στοιχείο.
     
  11. zinnia

    zinnia Contributor

    ..
     
  12. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Re: Ο Πελαργός και το BDSM

    Σωστά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!