Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Παγκόσμια Σημαία/έμβλημα για το BDSM?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM / Fetish Parties' που ξεκίνησε από το μέλος Τhe Enchanter, στις 8 Ιανουαρίου 2006.

  1. Τhe Enchanter

    Τhe Enchanter Regular Member

    Πέρυσι στο Master/slave Conference 2005 προτάθηκε η εικονιζόμενη σημαία που φιλοδοξεί να αποτελέσει διεθνώς ένα universal έμβλημα της BDSM κοινότητας. To concept στηρίζεται σε ιδεογράμματα, ένα κατακόρυφο που συμβολίζει τη δύναμη, το κύρος, την κυριαρχία (for the Master) και τρείς οριζόντιες γραμμές που συμβολίζουν την "παθητική" δύναμη, την ισοδυναμία, την "σταθερότητα" (for the Sub or Slave).
    Προτάθηκε κυρίως για να αντικαταστήσει την προηγούμενη "σημαία/εμβλημα" (Leather Pride Flag) που είχε κυριαρχήσει και αποτελούσε σύμβολο κυρίως της gay community, με ένα σύμβολο με παγκόσμια αποδοχή σε όλους τους ..afficianados του BDSM.
    Σας αρέσει σαν ιδέα, ή δεν χρειάζεται, ή μας χρειάζεται κάτι δικό μας πιο προσωπικό? Αλλωστε τίποτε δεν έχει γίνει επισήμως αποδεκτό ακόμη, απλά πρόκειται για μια copyrighted πρόταση.

    1275]

    Περισσότερα στο http://www.masterslaveflag.com
     
  2. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    δες εδώ https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?tid=82
     
  3. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    'Ανθρωποι με τόση φαντασία και στα μόνα που έχουμε καταλήξει είναι μια κλωνοποίηση του Yin Yang και ο κύωνας (όπως είπαι και Ο LordDragonal)?  
     
  4. MasteR_PieR

    MasteR_PieR Regular Member

    Να ένα πολύ ωραίο θέμα που μπορούμε να συζητήσουμε. Να προτείνουμε ο καθένας ότι θεωρεί πως θα μας ταίριαζε ως έμβλημα και που ξέρετε μπορεί να καταφέρουμε να κάνουμε και τη δική μας πρόταση ως ελληνική κοινότητα bdsm στο Master/slave Conference 2006.

    Η Lady Phaedra που έχει εμπειρία από το περασμένο Conference θα μπορούσε να μας ενημερώσει για το αν και πώς μπορούμε να κάνουμε μια τέτοια κίνηση.
     
  5. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    xmmm ξύπνησε το εθνικό μου αίσθημα!! Μια πρoταση ως ελληνική κοινότητα....!!! What a challenge Sirs!!

    Mόνο που προς το παρον μου έρχονται στο μυαλό μοναχά ιδέες...Κυρίαρχες!! διοτι το ιστορικό μας ως Εθνος μονο τέτοιες έχει (λολ)

    Για να σκεφτουμε ομως....
     
  6. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Αρκετά ενδιαφέρον, προσωπικά προτιμώ την προηγούμενη σημαία, είναι πιο classic κατά την ταπινή μου άποψη... μια άλλη καλή εναλαγή θα ήταν στα χρώματα της Ελληνικής σημαίας όπου αντί για σταυρό να βάλουμε το έμβλημα του bdsm.

    Σ.σ. όχι, δεν είναι καθόοοοοοοοοοοοοολου κλεμένο απ'τις διάφορες σημαίες των φιλάθλων των ομάδων μας  
     
  7. Τhe Enchanter

    Τhe Enchanter Regular Member

    Mια και υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον για το θέμα, ας δούμε και τα υπόλοιπα "εμβλήματα" που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα:

    1) Leather Pride Flag, όπου τα μπλέ και μαύρο σχετίζονται με την leather community και τα άσπρο καθώς και η καρδούλα με την αγνή και εθελούσια αγάπη εντός του lifestyle:

    1301]

    2) BDSM Pride Flag, όπου στο προηγούμενο η καρδιά έχει γίνει "ουράνιο τόξο" που συμβολιζει τους δεσμούς μεταξύ bdsm gay and straight communities. Mάλιστα μέσα στην καρδούλα αν παρατηρήσει κανείς υπάρχει και το γνωστό "αινιγματικό" έμβλημα του bdsm.. που συμβολίζει την ενότητα όλων των τάσεων εντος του Lifestyle και που ήδη έχει απασχολήσει τις στήλες του greekbdsmcommunity.

    1302]

    3) Tέλος, υπάρχει και κι ενας ακόμη συνδυασμός του "εμβλήματος" με τα χρώματα της leather community.

    1303]


    Aν ερωτάται η δική μου άποψη, δεν μου αρέσει ιδιαίτερα κανένα. Ποιό πρακτικό είναι αυτό που ήδη έχουν υιοθετήσει οι υπεύθυνοι του greekbdsmcommunity. Και ακόμη η αινιγματικότητα ειναι κατι που με βρίσκει σύμφωνο. Και οχι μονο. Εγω προσωπικά θα προτιμούσα να αφήσω στοιχεία "αζωγράφιστα" για να αναλάβουν μια δραστικότερη προωτοβουλία στο μάτι. Να αυτοζωγραφιστούν! Πάντα υπάρχουν εικόνες διαφορετικές, ανοικτές, που απαιτούν μια ερμηνευτική συνυπευθυνότητα. Ας μην τα λέμε ολα, ας μην τα ορίζουμε όλα, ας μην τα αποφασίζουμε όλα. Η εικόνα έτσι παραδίνεται χωρίς να εξημερώνεται χωρίς να γίνεται trivial. Το αγραφο, ο υπαινιγμός έχουν τα χαρίσματά τους..
     
  8. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    υπάρχουν και 2 ακόμα παραλλαγές

    ^sparrow's SSC Variant

    1306]

    Gay Rainbow Variant

    1307]

    Resource
     
  9. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    RE: RE: Παγκόσμια Σημαία/έμβλημα για το BDSM?

    Eυχαριστως αν ενδιαφερει την κοινοτητα μας θα ενδιαφερθω να μαθω αν θα ξανατεθει το θεμα αυτο και πως μπορει να υποβληθει μια προταση.

    Οσον αφορα τα υπαρχοντα εμβληματα-το πρωτο (leather pride flag) που παρεθεσε ο Peters35 ειναι και το συνηθεστερο στην Αμερικη. Ειναι και αυτο που, ισως λογω συνηθειας, μου αρεσει περισσοτερο. Περσι στο Leather Pride Night, ενα event που διοργανωνεται καθε χρονο στα πλαισια του Gay Pride στην Νεα Υορκη, δημοπρατηθηκε ενα πανεμορφο βιτρω με την σημαια του leather pride.