Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Παράκληση σκλάβου για release;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 10 Αυγούστου 2009.

  1. gaby

    gaby Guest

    Release με μία λέξη σημαίνει απελευθέρωση, απαλλαγή, αποδέσμευση, απεμπλοκή. Ανέκαθεν μου προκαλούσε ενδιαφέρον το διφορούμενο της λέξης, αν την δούμε σε πλαίσιο μιας M/s σχέσης.

    Το κατά την άποψή μου πιο κοντινό στα M/s σημαίνοντα νόημα της λέξης, από το λεξικό του in.gr, είναι release sb. from his oath: απαλλάσσω κάποιον από τον όρκο του. Έτσι γίνεται πιο συγκεκριμένο στα μάτια μου.

    Σε περίπτωση που ο σκλάβος διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει release από τον Αφέντη του, ποιές θεωρείτε αιτίες για να κάνει κάτι τέτοιο;

    Για μένα, αιτία θα ήταν αν συστηματικά με Ανάγκαζε να παραβαίνω την φύση μου, λαμβάνοντας π.χ. αποφάσεις αντί να υπηρετώ και κάνοντας, υποτίθεται, επιλογές αντί να ακολουθώ τον δρόμο στον οποίο είχα κάποτε συναινέσει και ορκιστεί να ακολουθώ.

    Για ποιούς λόγους πιστεύετε ότι θα μπορούσε ένας Κυρίαρχος να μην ικανοποιήσει αυτό το αίτημα του σκλάβου Του;

    Προσωπικά βρίσκω μόνο έναν, ότι ο συγκεκριμένος Κυρίαρχος συνεχίζει να επιθυμεί να έχει και να χαίρεται τον συγκεκριμένο σκλάβο.

    Έχει το ηθικό δικαίωμα ο Κυρίαρχος να αρνηθεί το αίτημα release; Κατ εμέ ναι, όσο έχει το δικαίωμα να αποφασίσει μόνος Του να δώσει release, άλλο τόσο έχει και να το αρνηθεί, και στις δύο περιπτώσεις θα θεωρούσα την απόφασή Του μη διαπραγματεύσιμη και κάθε προσπάθεια διαπραγμάτευσης ή επαναδιαπραγμάτευσης, απλά προσβλητική.

    Τα περί σκλάβου που αδυνατεί να ζήσει εκτός πλαισίου M/s σχέσης δεν με έχουν πείσει ποτέ. Γνωρίζω ότι οι πρώτες ώρες και μέρες εκτός M/s σχέσης είναι δραματικά επώδυνες, γνωρίζω τί θα πει ξαφνικά να μην έχει ένας σκλάβος στέγη και αρχές να ακολουθεί, είναι απίστευτα πολύ άγριο πράγμα, μετά επέρχεται ένα ψυχικό κενό που διαρκεί λίγους μήνες, αλλά γνωρίζω ακόμα ότι τίποτα δεν κρατάει αιώνια και ότι η ελευθερία είναι γλυκό και ιδιαίτερα απολαυστικό πράγμα, ακόμα και για σκλάβους, σας το είπα απ την αρχή ότι με γοητεύει το διφορούμενο της λέξης άλλωστε  

    Με ευχαρίστηση περιμένω τις απόψεις σας  
     
  2. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Παράκληση σκλάβου για release;

    Μια διευκρίνηση, πρώτα 
    Υπάρχει περίπτωση ο σκλάβος να μη διατηρεί το δικαίωμα release?
    Νομίζω, ότι είναι και το μόνο δικαίωμα που διατηρεί. Το θεωρώ το μόνο και απόλυτο δικαίωμα του σκλάβου.. Είναι έτσι ή σφάλλω?
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Παράκληση σκλάβου για release;

    Υπάρχουν και σκλάβοι που δεν το έχουν και που είναι στην απόλυτη ευχέρεια του Κυρίαρχου και μόνο αν θα τους κρατά κοντά Του ή όχι. Αν ξέρω καλά, αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά για να θεωρείται ένας σκλάβος ιδιοκτησία.

    Για τους σκλάβους που δεν είναι ιδιοκτησίες, ισχύει αυτό που λες.

    Οριοθέτησα έτσι το θέμα γιατί θα προτιμούσα να γίνει συζήτηση για το πότε ένας σκλάβος επιθυμεί στα σοβαρά και με γνώση του τί θα συνεπάγεται αυτό για τον ίδιο να φύγει από μια M/s σχέση. Δεν το έκανα για λόγους ιδεολογικούς αλλά για να αναπτυχθεί ελεύθερα η συζήτηση.

    Μπορεί να διαβαστεί και έτσι: "ακόμα και οι σκλάβοι που δεν έχουν το δικαίωμα release, για ποιούς λόγους πραγματικά θα ήλπιζαν να μην έχουν αυτή τη σχέση;"
     
  4. sapfw

    sapfw Hard to handle Contributor

    Απάντηση: Παράκληση σκλάβου για release;

    @elfcat: σπανίζει η περίπτωση που διερωτάσαι αλλά υπάρχει... προσωπικά γνωρίζω μόνο μία τέτοια περίπτωση... και φυσικά συντάσσομαι μαζί σου στο:

    σχετικά με το ερώτημα της tender, μόλις χθες απάντησα σε άλλο νήμα:
    από τη στιγμή που ζητάει μια σκλάβα release ο Αφέντης της είναι υποχρεωμένος να το δώσει

    υπάρχουν δυο περιπτώσεις που μπορεί να ζητήσει μια σκλάβα release:
    α) χωρίς πραγματικά να το θέλει για τους x, y, z λόγους... εκτιμώ πως σ' αυτή την περίπτωση πρέπει να της δωθεί release γιατί μ' αυτά τα πράγματα δεν παίζουν
    β) να θέλει πραγματικά να αποδεσμευτεί... ποιός αξιοπρεπής Αφέντης θα θέλει να έχει στην κατοχή Του κάποια που η ίδια δε θέλει να Του ανήκει;
     
  5. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Παράκληση σκλάβου για release;

    Αυτό που ρωτώ είναι γιατί να θέλει να αποδευσμευτεί η σκλάβα, ποιές θα μπορούσαν να είναι οι αιτίες για κάτι τέτοιο; Με δεδομένο ότι ούτε η απόφαση να είναι σκλάβα ούτε η απόφαση να φέρει το κολλάρο συγκεκριμένου Κυρίαρχου παίρνονται ελαφρά τη καρδία ή και για πλάκα ή εντυπωσιασμό ακόμα.

    Και γιατί θα πρέπει ένας Κυρίαρχος να κάνει σκόντο στις επιθυμίες Του, ώστε να τον θεωρεί "αξιοπρεπή" ο χώρος; Τί θα πει "είναι υποχρεωμένος" να δώσει το release, ποιός και τί Τον υποχρεώνει; Ούτε de Sade δεν διάβασε αυτός ο άνθρωπος πριν να αποφασίσει να εξωτερικεύσει τον σαδισμό Του στην κοινωνία τούτη, για να γνωρίζει ότι το κίνητρο του σαδιστή είναι πρώτα απ όλα η ελευθερία Του να πραγματοποιεί τις επιθυμίες Του;  
     
  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Παράκληση σκλάβου για release;




     
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  7. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Αλήθεια, πώς μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε, πόσο μάλλον να αναφέρουμε ονομαστικά τους λόγους που κάποιος σκλάβος θα ζητούσε release; Πιστεύω πως είναι φύσει αδύνατον, καθώς ο κάθε άνθρωπος αποφασίζει τη λήξη της σχέσης του για διαφορετικούς λόγους. Ποίοι θα είναι αυτοί; Από τους πλέον σημαντικούς, όπως για παράδειγμα αθέτηση του λόγου του Κ ή λόγοι ανωτέρας βίας (οικογενειακοί ή επαγγελματικοί), ως τον πλέον ασήμαντο.

    Όσον αφορά το κατά πόσο ο Κυρίαρχος είναι υποχρεωμένος να δώσει το ζητούμενο release, θεωρώ πως ναι, πρέπει να το δώσει. Όχι βέβαια για να θεωρείται αξιοπρεπής από το "χώρο" (άλλωστε, το τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή είναι δική του υπόθεση), όσο για να μπορεί να θεωρεί ο ίδιος τον εαυτό του αξιοπρεπή. Και δε νομίζω να είναι τιμή για κανέναν το να κρατά κάποιον άνθρωπο κοντά του, όταν εκείνος του έχει δηλώσει την επιθυμία του να αποδεσμευτεί.
     
  8. sapfw

    sapfw Hard to handle Contributor

    Απάντηση: Παράκληση σκλάβου για release;

    είναι τελείως υποκειμενικό θέμα το γιατί να θέλει μια σκλάβα να αποδεσμευτεί και κάθε περίπτωση είναι μοναδική και διαφορετική... αυτό που για μένα είναι σημαντικό για κάποια άλλη σκλάβα μπορεί να είναι ασήμαντο και τούμπαλιν

    όσο για το "αξιοπρεπής" ήταν δικός μου χαρακτηρισμός και όχι του χώρου... ποσώς με ενδιαφέρουν τα σχόλια της "κοινότητας"/"χώρου"/"σκηνής" (ή όπως αλλιώς θέλουν να το λένε), με ενδιαφέρει να είμαι καλά με την ψυχή μου... δε με απασχολεί αν κάποιος έχει αποστηθίσει το de Sade ή και όλη τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, όταν η σκλάβα ζητήσει release ο Αφέντης έχει ηθική υποχρέωση (ναι υπάρχει ηθική στο bdsm) και άρα είναι υποχρεωμένος να της το δώσει .-


    έτσι ακριβώς
     
  9. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Παράκληση σκλάβου για release;

    Μια πρώτη σκέψη, είναι ότι όταν εντός μιας σκλάβας, καταλυθεί εσωτερικά (μέσα της) η M/s σχέση της για διάφορους λόγους, τότε παύει αντικειμενικά να ισχύει ότι ίσχυε.

    Παράδειγμα: ο Αφέντης της χωρίς να της δίνει release, αδιαφορεί παντελώς, χωρίς καμία εξήγηση για μακρόν χρονικό διάστημα... (ας πούμε ένα χρόνο). Η σκλάβα για αρκετό καιρό θα μείνει μετέωρη, αναμένοντας, ελπίζοντας για το προσωρινό της αδιαφορίας του. Δεν μπορεί να ξέρει, πού να αποδώσει την αδιαφορία του. Σε πραγματική αδιαφορία, σε αδιαφορία εκπαίδευσης, δοκιμασίας, αποδοκιμασίας? Είναι λογικό. Στο εξάμηνο, και πολύ λέω, θα αναρωτηθεί σοβαρά. Ανάλογα με την απόφανσή της, θα αρχίσει να αναδιαμορφώνεται το εντός της. Ανάλογα με την εσωτερική της απόφαση, το release θα έχει διαφορετικό περιεχόμενο. Αν δηλαδή, καταλήξει ότι ο άλλος τη δουλεύει, την αποφεύγει ή δεν έχει τα κότσια να την αποδεσμέυσει και την οδηγεί σιωπηλά προς τα εκεί τότε θα πάρει το release από μόνη της γιατί πια ΔΕΝ ισχύει η ενδιάθετη θέλησή της να παραμείνει σκλάβα... Εχει ακυρωθει εντός της η M/s σχέση... Αν οστόσο επιμείνει να ελπίζει, ανθρώπινο και αυτό... θα παραμείνει ακίνητη επί μακρόν.. μέχρι ότου....
     
  10. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Παράκληση σκλάβου για release;

    Υποτιθεται οτι συναινεις για να γινεις σκλαβος καποιου .
    Αμα παψεις να συναινεις για τον χ ,ψ λογο δεν ζητας καν ριλις και παπαρις.
    Εξηγεις τους λογους της αρσης της συναινεσης και αναχωρεις ...
     
  11. aetolian

    aetolian New Member

    Απάντηση: Παράκληση σκλάβου για release;

    Για μένα ισχύει ότι ισχύει κ σε κάθε άλλη σχέση, αν για οποιοδήποτε λόγο δε λειτουργεί ή δεν ικανοποιεί κ τις δυο πλευρές είτε κάτι θα αλλάξει είτε απλώς θα διακοπεί. Ειδικά αν ο σκλάβος φτάσει να το ζητήσει κατά τη γνώμη μου έχει πάψει να είναι σκλάβος γιατί έχει χάσει το αίσθημα της εξάρτησης κ της υποταγής ως προς το συγκεκριμένο άτομο.

    Είναι πολύ εύκολο να λέμε ότι ο σκλάβος υπακούει τυφλά την Αφέντρα, χάνει την προσωπικότητα του κ προσπαθεί μόνο να την ικανοποιήσει, αλλά νομίζω ότι αυτά στον πραγματικό κόσμο είναι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν με προσπάθεια κ από τους δυο. Αν ο σκλάβος δεν ικανοποιείται από το αφεντικό του, νομίζω ότι πρέπει να θέσει το θέμα κ να πει τι τον ενοχλεί, αν δε βρει ανταπόκριση νομίζω ότι με ή χωρίς "επίσημο" release η σχέση έχει λήξει.
     
  12. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Παράκληση σκλάβου για release;

    Όντως, οι λόγοι που μπορεί κάποιος σκλάβος να ζητήσει την αποδέσμευση είναι τόσο πολλοί και εξαρτώνται από τη δυναμική της κάθε σχέσης που τείνουν στο άπειρο. Ένα τυχαίο τέτοιο παράδειγμα φαίνεται κι εδώ: https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t16491/

    Δεν είμαι σκλάβα η ίδια, οπότε μου είναι δύσκολο να απαντήσω στην ερώτηση. Αυτό όμως που θέλω να ρωτήσω είναι τι γίνεται στις περιπτώσεις όπου ο κυρίαρχος έχει από καιρό δώσει release και η σκλάβα συνεχίζει να κουβαλάει το κολάρο του και όπου σταθεί και βρεθεί συμπεριφέρεται ως σκλάβα του; Τι κάνει τότε ο δύστυχος;