Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Περί Δομής ο λόγος

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Dark_Explorer, στις 3 Ιανουαρίου 2017.

  1. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Ουτε γω θεωρω πως δεν την έχουν ,έχω δει όμως αρκετά υ σε διάφορα νήματα να επιζητούν ασύμμετρες σχέσεις προβάλλοντας αυτήν ακριβώς την ...μη δυνατότητα αυτοοργάνωσης, το χάος που (αισθάνονται οτι) τα περιβάλλει και το άγχος που προκύπτει εξ αυτής της κατάστασης . Δεν έχω λόγους να δυσπιστώ απέναντί τους , αλλά αν η υποτακτικότητά τους εδράζεται εκεί, προκύπτει το ερώτημα που έθεσα.
     
  2. elfcat

    elfcat . Contributor

    Προσωπικά μιλώντας, η ύπαρξη εξωτερικού ελέγχου με βοήθαει σημαντικά στην ανάπτυξη της ζωής μου, πέραν όλων των άλλων γιατί με σώζει από την διαρκή και ατέρμονη προσπάθεια μου να αυτοπειθαρχώ. Από παιδί έψαχνα και έβρισκα τέτοιους πυλώνες εξωτερικού ελέγχου, (καθ' όσον δεν τους είχα ενδοβεβλημενους εντός μου) όπως αθλητισμό, τέχνη, νομική, χορός, παρέες και σχέσεις με μεγαλύτερα ηλικιακά πρόσωπα, τα οποία εξασκούσα επί μακρόν και εις βάθος, στην προσπάθειά μου να μην φύγει έκκεντρα το σύστημα, άλλως θα με είχε σηκώσει και με πάρει. Η χρόνια ενασχόλησή μου με αυτά με βοήθησαν σιγά σιγά και ανεπίγνωστα να αποκτήσω μια βασική αυτοπειθαρχία, ως εκεί. Αλλά η ύπαρξη του Άλλου είναι αυτή που με απάλλαξε από το άγχος της αέναης και κουραστικής προσπάθειας να με περιέξω, αφήντας μου ψυχικό χώρο και ενέργεια για μια πιο δημιουργική και πλούσια ζωή. Η έξωθεν υποβαλλόμενη δομή και σταθερότητα επιδρά πάνω μου καθησυχαστικά και ενδυναμωτικά.
     
  3. folha

    folha deja vu

    Βιωματικά μπορώ να πω, ότι το να ακολουθήσω τη δομή κλπ των κ μου, είναι κάτι που μου βγαίνει φυσιολογικά. Όμως, οι αλλαγές στην καθημερινότητά μου, δεν έχουν μόνιμη επίδραση κι έτσι επανέρχομαι* στις πρότερες συνήθειές μου με το τέλος της σχέσης. (* προφανώς αν δω ότι κάτι με διευκολύνει θα το ενστερνιστώ και στην ελεύθερη ζωή μου).

    Δεν πιστεύω ότι δομή = κυρίαρχος και ανοργανωσιά = υποτακτικός. Όμως βρίσκω δύσκολο για έναν προσηλωμένο στο πρόγραμμά του υποτακτικό να σχετιστεί με κάποιον "ανοργάνωτο" κυρίαρχο.
     
  4. Nikos_34_Thess

    Nikos_34_Thess Regular Member

    Ως υ τα στοιχεία που χρησιμοποιείτε για να περιγράψετε τον εαυτο Σας ειναι αυτα ακριβώς που ψάχνω σε μια Κ.Αυτο που μου έμεινε πάντως ειναι αυτο που είπατε πως αν αργήσει να Σας ενημερώσει για την έξοδο που θελει να κανει ,συνήθως την απαγορεύετε...Πράγμα απολύτως λογικό για μένα ...
     
  5. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Βρίσκεις δύσκολο και τον συσχετισμό ενός προσηλωμένου στο ατομικό του πρόγραμμα υ με ένα Κ όπου το Κ πρόσωπο θα επιζητήσει να επαναπροσδιορίσει τον προγραμματισμό του το υ ώστε να ακολουθήσει τα βήματά του;
     
  6. folha

    folha deja vu

    Όχι, δεν το βρίσκω δύσκολο. Χωρίς να έχω ασχοληθεί με το θέμα, έχω την αίσθηση ότι για τους προσηλωμένους σε πρόγραμμα ανθρώπους, σημασία έχει να υπάρχει κάποιο πρόγραμμα κι ας μην είναι το ίδιο με το αρχικό δικό τους πρόγραμμα.
     
  7. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Αν είναι υ, τότε η θέση του είναι να προσαρμόζεται.
    Ειδάλλως και σε ότι αφορά τον εαυτό μου, δεν επιθυμώ να βρίσκομαι απλά σε πρόγραμμα αλλά σε ένα πλαίσιο και τρόπο ζωής που τον ορίζω αποκλειστικά εγώ.
     
  8. lexy

    lexy .ti.va.

    Σε οτιδήποτε κι αν κάνω είτε αφορά στην τακτοποίηση του χώρου μου, είτε στην τοποθέτηση των στόχων μου, είτε στον επαγγελματικό μου σχεδιασμό, επειδή είμαι ευφυής (ναι, ναι, ναι) και καθόλου ψυχαναγκαστική (όχι, όχι, όχι) εφαρμόζω απαρέγκλιτα συγκεκριμένα τελετουργικά και διαδικασίες, σχεδόν ιεροτελεστικά.
    Νοιώθω ασφαλής, γνωρίζοντας πως έχω τον απόλυτο έλεγχο και πως είμαι η μοναδική υπεύθυνη για την όποια έκβαση.Κατά βάση, το βρίσκω εξαιρετικά κουραστικό, εξαντλητικό, μα πάντα με διαβεβαιώνω πως μου είναι απαραίτητο να μου το κάνω για να αναπνέω.
    Όταν αποφασίσω πως παραδίδω τον έλεγχο, ανασαίνω πραγματικά. Ακόμα κι αν το πρόγραμμά μου, οι προτεραιότητες, το "σύστημα" όλο αλλάξει καθολικά, ανασαίνω στα αλήθεια. Καλύτερα από ποτέ.
     
  9. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Σενάρια γραμμένα από ερυθρούς Χμερ πριν τα λιβάδια της σιωπής, μου κάνουν όλα αυτά...
    Άσε που μού κάνει πως πολλοί Ερυθροί Χμερ ήντανε πολύ σούμποι...
    Στο μεταξύ απο Ινδοκίνα μέχρι τον ευρωπαϊκό βορρά μια πηδιά δρόμος είναι πια...
     
  10. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Με συγχωρείτε αλλά από πότε αυτό είναι προνόμιο των κυριαρχικων ατόμων και ποια η σχέση του με την Ισχύ;
    Δεν υπάρχουν υποτακτικης φύσης άτομα τα οποία λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο; αν όχι γενικά, όταν χρειάζεται;
    Μου ακούγεται ολίγον σαν τον ατρωτο κυριαρχικο που δεν χαμπαριαζει τίποτε και καμιά δυσκολία.
     
  11. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Με συγχωρείς αλλά είμαι σε φάση επανοργάνωσης ρουτίνας (κάτι λέγω στην αρχή του νήματος για δαύτο   ) και δεν έχω πολύ χρόνο. Οι κεφαλές μέσα πάλι.

    Αυτό που εκφράζεις όχι μόνο το έχω παρατηρήσει αλλά το έχω συμβιώσει με υ.
    Νομίζω ότι εδράζεται σε ανασφάλεια και όχι ανικανότητα. Φυσικά και μπορεί να δομήσει την καθημερινότητά του.
    Όπως και να 'χει, δεν βρίσκω συνετό να ξεκινάει μια σχέση ανταλλαγής ισχύος με το υ να βρίσκει πατερίτσες (δεν είναι αυτή η θέση του Κ προσώπου) αλλά να παραδίδει συνειδητά τον έλεγχο διότι αισθάνεται ότι έτσι μπορεί να αναπνεύσει ελεύθερα όπως εξέφρασε παραπάνω η @lexy
     
  12. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Δεν είναι προνόμιο. Είναι conditio sine qua non, αλλά όχι αποκλειστικό προνόμιο.
    Όσο για την σχέση του με την Ισχύ τώρα. Η ανάγκη στρατηγικής και οργάνωσης, είναι συνακόλουθη με την αναγκαιότητα μη διασποράς, αλλά συγκεντρώσεως της δυνάμεως σε συγκεκριμένους στόχους, δομές, στρατηγικές. Εύλογα, όσο μεγαλύτερη η Ισχύς, τόσο μικρότερη η σχετική ανάγκη.

    Σημαντική η διαφοροποίηση μεταξύ του χιμαιρικού "ατρώτου" και του "δεν χαμπαριάζει τίποτε και καμία δυσκολία". Το δεύτερο, ως χαρακτηριστικό, εκδηλώνεται, αλλά κυρίως αποδεικνύεται, στην αντίδραση μετά τη σύγκρουση με τον τσιμεντένιο τοίχο.