Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Περιβάλλον και Επιστήμη

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος _voltage_, στις 27 Ιανουαρίου 2016.

  1. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Καλημέρα  

    Νομίζω ο τίτλος τα λέει όλα! Θα ανεβάζω διάφορα όσο συχνά μπορώ αλλά οποιαδήποτε συμμετοχή από θέματα ή/και ζητήματα που σας απασχολούν ή θα θέλατε να συζητήσετε είναι πάντα ευπρόσδεκτη!



    Nine-year-old boy plants seed that yields 3 trillion trees

    http://climate.nasa.gov/news/2393/
     
  2. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Υπέροχο νήμα, όπως πάντα, @Eleni!

    Όταν εισήγαγαν ξανά τους λύκους στο εθνικό πάρκο Yellowstone, στις ΗΠΑ, μετά που είχαν εξαφανιστεί για 70 χρόνια, δημιουργήθηκε και εξελήχθηκε ένας πολύ ενδιαφέρων "τροφικός καταρράκτης" (trophic cascade).

     
  3. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Ευχαριστώ @Estelwen !! Πολύ ενδιαφέρον θέμα αυτό με τους λύκους!! Τους έχουν κατακυνηγήσει δυστυχώς και συνεχίζουν....


    Total amount of plastic on Earth now tops 5BILLION tonnes - enough to wrap the entire planet in clingfilm -- Φτάσαμε με χαρά τα 5 Δις τόνους πλαστικό....


    http://www.dailymail.co.uk/news/art...LION-tonnes-wrap-entire-planet-clingfilm.html
     
  4. Xarhs

    Xarhs Hard limits: Μπουζούκια, Δράκοι και Μονόκεροι

    Κάτι σχετικό με τα πλαστικά που το διάβασα πριν λίγες μέρες... μέχρι το 2050 θα υπάρχει περισσότερο πλαστικό στη θαλασσα από ότι ψάρια..  
    http://www.theguardian.com/business...fish-in-the-sea-by-2050-warns-ellen-macarthur
     
  5. didina

    didina ☆☆☆ didina sokolata dina

  6. sweet_release

    sweet_release ~she looks like the moon~

  7. didina

    didina ☆☆☆ didina sokolata dina

  8. ssmaster

    ssmaster Regular Member

    Το ειδαμε...Τι σου ειναι η φυση βρε παιδακι μου?
     
  9. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Νευροεπιστήμονες του Πανεπιστημίου Κολούμπια και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια δημοσιοποίησαν πριν από μερικές ημέρες την πληρέστερη έρευνα - μέχρι σήμερα - για τη σχέση των κοινωνικοοικονομικών παραγόντων με την ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως η διανοητική ανάπτυξη των παιδιών σχετίζεται άμεσα με την οικονομική κατάσταση των γονιών τους και σε καμία περίπτωση η ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου δεν συνδέεται με φυλετικές ή εθνοτικές διαφορές...

    http://tvxs.gr/news/sci-tech/zitima-taksiko-i-dianoitiki-anaptyksi-ton-paidion
     
  10. SAP

    SAP Premium Member Contributor

  11. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Ήθελα λίγο να σας πω τον πόνο μου σήμερα.

    Βλέπω εδω και πολλές μέρες στο φβ τους μετεωρολογους φίλους μου που έχουν έρθει μαλλί με μαλλί και μοντέλο με μοντέλο για το αν η θερμοκρασία θα πέσει στους -12 ή στους -13 και αν το χιόνι θα είναι 5 εκατοστά ή 6.

    Ως εδώ πες πάει στο διαολο.

    Αυτό με το οποίο έχω σοκαριστει παρόλη την εμπειρία μου στο χώρο είναι ότι κανένας από καμία υπηρεσία και κανένα ινστιτούτο δεν έχει τονίσει την ανάγκη να προσφερθεί βοήθεια στους συνανθρωπους μας που είτε είναι άστεγοι, είτε δεν έχουν θέρμανση κλπκλπ.

    Αναρωτιέμαι τελικά τι ακριβώς νομίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε με την "επιστημη"? Την κάνουμε απλά για το εγώ μας? Δεν πρέπει να την χρησιμοποιούμε για να καλυτερευουμε τις ζωές μας?

    Αν τόσοι μα τόσοι επιστήμονες είχαν ενώσει τις φωνές και τις ειδικότητες τους ώστε με τα αποτελέσματα τις εργασίας και τις έρευνας τους να αναγκασουν τον κρατικό μηχανισμό να κάνει βήματα ώστε να προστατέψει όσους έχουν ανάγκη αυτές τις μέρες, αντί να το παίζουν ντιβες στο φβ ίσως να ήταν πιο ουσιαστική χρήση του χρόνου και της επιστήμης.
     
  12. Winter's Dew

    Winter's Dew Regular Member

    Ορθώς σοκάρεσαι και καλώς τα σκέφτεσαι/λες όλα αυτά.

    Από όσο γνωρίζω και διαβάζω τα τελευταία αρκετά χρόνια ο κρατικός μηχανισμός -σε επίπεδο αυτοδιοίκησης- λειτουργεί ως εξής σε ακραίες καιρικές συνθήκες (κρύου/ζέστης): ανοίγουν συγκεκριμένα κέντρα - χώροι κλπ όπου μπορούν να περάσουν τις ώρες τους (νύχτα/μέρα/οτιδήποτε) όσοι έχουν ανάγκη από ζέστη/ψύξη (αναλόγως). Το ίδιο ισχύει και για τα κέντρα φιλοξενίας αστέγων που ειναι ανοιχτά ούτως ή άλλως.
    Επίσης συγκεκριμένοι σταθμοί μετρό παραμένουν ανοιχτοί.

    Φυσικά οι κλιματιζόμενοι χώροι ειναι για μία πολύ βραχυπρόθεσμη φιλοξενία καθότι δεν έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενούν ανθρώπους.

    Γενικότερα στο 'κέντρο- κέντρο" δε γνωρίζω οι άνθρωποι πώς τα βγάζουν πέρα καθότι δε ζω εκεί, αλλά σε επίπεδο "γειτονιάς" τα πράγματα ειναι δύσκολα. Από τη μία υπάρχει μία μικρή αρωγή από τους συμπολίτες όχι όμως στο να λύσει το σημαντικότατο πρόβλημα της στέγασης/θέρμανσης   Και ένας άστεγος δε θα μετακινηθεί για παράδειγμα από τη Δραπετσώνα για να πάει στα Σεπόλια να μείνει για 2 μέρες.
    (υπάρχει να μου πεις ο 24ωρος τηλεφωνικός αριθμός, ναι... καλά... αλλά δεν ξέρω αν και κατά πόσο ειναι λύση αυτό στην πράξη, αν ο ίδιος ο άστεγος τελικώς θα αυτοβοηθηθεί καλώντας ή όχι...)

    Μεγάλο θέμα έθιξες...