Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πληθωρικές subs , slaves αλλα και Μistress ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος DarkSide, στις 31 Μαρτίου 2006.

  1. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Μπορεί και να είναι έτσι: οι παχουλές ή οι πολύ παχουλές να θέλουν να αποδείξουν ότι είναι καλές και με αυτό τον τρόπο να είναι υποτακτικές, ακόμη αυτός ο τρόπος (το bdsm) να είναι ο μοναδικός που θα βρουν κάποιον.

    Αλλά αν είναι αυτά σωστά τότε αυτά τα άτομα έχουν τρομερό ψυχολογικό πρόβλημα. Τότε εμείς που δεν έχουμε το ίδιο πρόβλημα (έχουμε συμφιλιωθεί με το σώμα μας, βαρύ ή όχι) θα πρέπει να τα βοηθήσουμε όσο γίνεται περισσότερο. Το να κατακρίνουμε κάποιον που είναι 120 ή 130 κιλά, δε λέει τίποτε. Το να τον συμβουλέψουμε να χάσει κιλά (επειδή κάνει κακό στην υγεία του) αυτό κάτι λέει. Το να σταματήσουμε να τον κάνουμε παρέα ή να τον κοροϊδεύουμε ή να μη του μιλάμε, πάλι είναι κακό και εν ολίγοις δεν το βοηθάμε καθόλου.

    Εγώ δεν έχω πολλά περιτά κιλά. Έχω όμως κάποια. Προσπαθώ να τα χάσω επειδή όταν χάνω κάποια κιλά αισθάνομαι καλύτερα, δεν με ενδιαφέρει πως θα με δει ο άλλος. Θεωρώ ότι αν ο άλλος με δει σαν σώμα (σαν γκόμενο) μόνο, τότε αυτός δε με ενδιαφέρει. Θέλω να με βλέπουν σαν αυτό που είναι ο κάθε άνθρωπος: συνδυασμός σώματος και πνεύματος. Μόνο τότε μπαίνω στον κόπο να επικοινωνήσω.

    Αυτό πιστεύω ότι είναι μια καλή συμβουλή για τις χοντρές υποταχτικές. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες.

    Ας γυρίσουμε όμως σελίδα. Έχετε αναλογιστεί ποτέ πόσες στιλάτες γκόμενες είναι κατά βάθος δυστυχισμένες; Πόσες προσέχουν την κάθε μπουκιά τους και περιορίζονται, άρα καταπιέζονται, για να αρέσουν; Και στο τέλος;

    Αν γαμήσω την πιο ωραία γκόμενα στον κόσμο, όμως μετά απ'το πήδημα δεν έχουμε τίποτε να πούμε, τότε θα μου αρέσει αυτό; Αν ναι τότε είμαι βλαμμένος. Αν όχι, τότε είμαι λογικός και θα ψάξω για μια πιο γιείνη γκόμενα.

    Για αυτό: be yourselfe!! Ας μην προσποιούμαστε συνοδοιπόροι!

    Πάω να φάω ένα μπισκοτάκι και να φτιάξω ένα φραπέ με 36 ζάχαρες, γιατί αυτή η κουβέντα πολύ με στεναχώρησε.
     
  2. blindfold

    blindfold Contributor

    στην ελλάδα ανα 100 μέτρα έχει περίπτερο με κάθε λογής παχυντικά...
    όταν κάποτε έκανα μία βόλτα στο πάρισι έπσαχνα 2 ώρες να βρώ έστω ένα μίνι μάρκετ να πάρω σοκολάτες...
    και να κάνει δίαιτες πάλι θα παχύνει  
     
  3. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Oι σκλάβες είναι πληθωρικές διότι αν δεν ήταν δεν θα άντεχαν της "δοκιμασίες".
    Στις ευτραφείς σκλάβες στρώνουν καλύτερα τα χαστουκάκια, κάνουν και καλύτερη επαφή.
    Άλλωστε όσες γεματούλες έχω συναντήσει είναι γλυκύτατες.

    Οι Misresses είναι πληθωρικές διότι αν δεν ήταν θα τις "έτρωγαν από τους σκλάβους!
    Τα μπρατσάκια στις Μisterss χρειάζονται για δυναμικές καταστάσεις. (σπρώξιμο, σύρσιμο κλπ)

    Μα ερωτήσεις είναι αυτές? Υπάρχει κανένας τέλειος εδώ μέσα?
    Αν δεν είναι το πάχος θα είναι η αδυναμία, μπορεί τα γυαλιά μυωπίας, η στραβή μύτη, το μικρό τσουτσούνι, τα μικρά χείλη, οι πολλές τρίχες, η καράφλα, τα μεγάλα αυτιά, τα μικρά η μεγάλα βυζιά, η ηλικία, το ύψος, κλπ

    Τα εξωτερικά χαρίσματα είναι για το modeling και όχι για το BDSM
     
  4. blindfold

    blindfold Contributor

    +1 Στην Κυρία SM_Art_Lady και ας Λ/λένε ότι καλοπιάνω Αφέντρες , όταν κάνω +1 σε Αφέντες τότε τι ;
     
  5. Maley

    Maley Contributor

    Τα πάχη μου τα κάλη μου....!!!!!!!!!!
     
  6. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Να που δεν έχουν όλες οι απλές ερωτήσεις, απλές απαντήσεις... Δεν έχω ουσιαστική βιωματική εμπειρία στο θέμα ερωτική σχέση με “πληθωρικές” γυναίκες, αλλά θα ήθελα να κάνω μερικές παρατηρήσεις που ίσως βρείτε ωφέλιμες. Πρώτα τις γενικές, ατάκτως ερριμένες, και μετά εστιασμένες στο BDSM.

    Ξεκινώντας από το λαμπρό ποστ της MPslave ας συμφωνήσουμε σε κάτι: κάθε άνθρωπος με ύψος 1.60 – 1.80 και βάρος κατ΄αντιστοιχία 90 – 120 κιλά ή περισσότερο, είναι άρρωστος. Ασθενής. Νοσεί.

    Και δεν εννοώ μόνο την δυσκολία αναπνοής, το κακό κυκλοφοριακό, την εύκολη κούραση κλπ. Εννοώ πως η ίδια του η παχυσαρκία είναι ασθένεια, όχι τα συμπαραμαρτούντα, ασθένεια που χρήζει σοβαρής ιατρικής βοήθειας και όχι επιπέδου λιποαναρρόφησης και δακτύλιου στομάχου (θα επανέλθω σε αυτά, παρακάτω).

    Τα όρια του πού αρχίζει η νόσος είναι σαφή: διαιρείς το βάρος σου με το ύψος σου στο τετράγωνο και αν βρεις κάτω από 19 ή πάνω από 25 αρχίζεις να έχεις πρόβλημα.

    Επιπροσθέτως, η κοινωνία μας έχει αποφασίσει ότι ο άνθρωπος αυτός όχι μόνο είναι άρρωστος αλλά και ΦΤΑΙΕΙ από πάνω για την αρρώστεια του! Απίστευτο! Αν έρθει κάποια και σας πει “έσπασα το γόνατο μου μικρή και έχω καρφιά και λάμες, δεν μπορώ να γονατίσω, ούτε καν να στηθώ στα τέσσερα” θα σας είναι ίσως μια διπλά συμπαθής υποτακτική που θα δείξει τα άλλα της χαρίσματα. Δεν θα πείτε ότι έρχεται για να αυτοτιμωρηθεί, ε; Αν πει ήμουν απρόσεκτη και καταθλιπτική μικρή, έτρωγα για να γίνω αξιοπρόσεκτη και να νιώθω καλά, θα πείτε όμως ότι “κοίτα το βόδι, που θέλει και BDSM”.

    Θα άλλαζα θέμα, αν το ανέπτυσσα πλήρως, αλλά δεν μπορώ να μην σας ενσταλάξω έστω και λίγο τον προβληματισμό γιατί η (Δυτική) κοινωνία μας αποφάσισε στα τέλη του περασμένου αιώνα να ενοχοποιήσει τον άρρωστο για την ασθένεια του (έχεις έλκος; έπαθες έμφραγμα; έχεις καρκίνο; Είναι που έπινες / έτρωγες / κάπνιζες / ηλιοθεραπευόσουν / γαμούσες / γαμιόσουνα / δεν γέννησες / απείχες από το σεξ ΑΣΥΣΤΟΛΑ! Εσύ φταις! – το βάρος πέφτει στο “ασύστολα”, φυσικά).

    ------------------------------------------------------------

    Ειδικότερα, το θέμα της γυναικείας σιλουέτας, κατ΄εξοχήν θέμα συρμού και μόδας όπως τονίζουν ο oscarwil και η Amazona, καταλαβαίνω πως γίνεται αφόρητο για κάθε γυναίκα. Ολομέτωπη επίθεση με τεχνητά, εξ ορισμού άφθαστα πρότυπα (σύντομη επαγγελματική εμπειρία της νεότητάς μου υπήρξε και η διόρθωση με Η/Υ ατελειών διαφόρων ‘μοντέλων’ σε φωτογραφίσεις που δημοσιεύονταν σε γνωστά γυναικεία περιοδικά – έχω ‘τριμάρει’ κρεμάμενα μπράτσα εγώ που δεν με βλέπεις, σε πόζες με γυρτό κεφάλι πίσω και τα χέρια να ακουμπάνε κάτω, ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε.... απίστευτο γέλιο και θλίψη αφάνταστη να βλέπω τις ζωντανές ερωμένες μου να ζηλεύουν αυτές που «ανασκεύαζα»).

    Αν δεν σας πείθει η ζωγραφική της Αναγέννησης, σκεφθείτε το απλό: δεν πάνε εκατό χρόνια, που το μαυρισμένο δέρμα στο καταχείμωνο αποδείκνυε ότι ο φέρων ήταν κολλίγας, κι έλιωνε στον ήλιο των χωραφιών. Σε αντίθεση με τους αφέντες του, που είχαν τόσο άσπρο δέρμα, χειμώνα-καλοκαίρι, που φαίνονταν οι γαλάζιες φλέβες τους (=γαλαζοαίματοι). Αντε σήμερα να καμαρώσετε τα χιονο-καμμένα προσωπάκια και τους ψημένους πισινούς του σολάριουμ στα καφέ του Κολωνακίου, Γενάρη μήνα.

    Θα ξανατονίσω επίσης την άποψή μου για την υποκειμενική αυτοεικόνα, με ένα παράδειγμα:

    Μια φίλη μου αυτοαποκαλείται «παχουλοδροσάτη», μολονότι το κοντό και κωνικά χοντρό της σώμα και ο τρόπος που βαδίζει φέρνουν πάντα στο νου την λέξη «σημαδούρα» ως πρώτη επιλογή για την περιγραφή της. Σε κάθε αφορμή, χλαπακιάζει τον αγλέουρα, γελώντας τρανταχτά.

    Μια άλλη, 1.67 και 58 κιλά, πασχίζει ολημερίς με αερόμπικς, γκρέιπ φρουτ και κικ-μπόξινγκ (θα σακατευτεί στο τέλος...) να αποτινάξει το γλυκό υπογάστριο ‘σακουλάκι’ που εμφανίζεται πάντα στις γυναίκες εκεί στα 35-40, ίσως μεγαλύτερο αν έχουν προηγηθεί κανά δυό γέννες. Εχει πάντα στην όψη της την “ξινίλα“ του γκρέιπ φρουτ.

    Και οι δυό χωρισμένες, thirty-φεύγα, με παιδιά, χωρίς μόνιμο ερωτικό σύντροφο (τί πρωτότυπο!). Μαντέψτε ποιά από τις δύο έχει ικανοποιητικότερη (γι αυτήν) ερωτική ζωή...

    Δυστυχώς, το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο και για τους άντρες: την προηγούμενη βδομάδα ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Αθήνα καμπάνια με γιγαντοαφίσες για ειδική αντρική σειρά κρεμών προσώπου, αντι-ρυτιδική και αντι-γηραντική. Η εφεύρεση της αντρικής κυταρρίτιδας και η καταπολέμησή της, είναι ζήτημα χρόνου. Ερχεται ο άντρας που
    πασχίζει ανέλπιδα να φτάσει τα πρότυπα εξωτερικής εμφάνισης! Με γνώση των συνεπειών, κάνω αρκετές καταχρήσεις για να μην προλάβω να το ζήσω και αυτό...

    -------------------------------
    Είδα με ενδιαφέρον ότι ήταν επιλογή του σάιτ να μην συμπληρώνονται τα σωματομετρικά στο προφίλ. Φυσιολογικά, μπαίνει κανείς σε έναν BDSM κόσμο και απαρνιέται όλους εκείνους τους περιορισμούς που είχε πριν.. Στα τσακίδια τα πρότυπα εμφάνισης της εποχής μας! Να ‘ταν όλα έτσι εύκολα...

    Οι εμπειρίες μου στην Ελλάδα και το εξωτερικό (σε χώρες μάλιστα που οι γυναίκες όταν είναι ογκώδεις, είναι ... ογκώδεις!) δεν συνάδουν στο ότι οι υποτακτικές γυναίκες είναι κατά κανόνα χοντρές. Αλλά δεν θα θελα να μείνω πολύ σε αυτό, θα προτιμούσα να μιλήσω γενικότερα για κάποια χαρακτηριστικά του BDSM κόσμου και πώς αυτά μπλέκουν με το πάχος.

    Αν “πάσχουμε” από κάτι όσοι ασχολούμαστε σοβαρά με το BDSM αυτό είναι νομίζω μια “διαταραχή“ στην διαχείριση της απόλαυσης. Εβαλα το πάσχουμε σε εισαγωγικά, γιατί αυτό που είπα δεν είναι ιατρικός όρος, δεν θα τον βρείτε στα σχετικά εγχειρίδια. Επίσης έβαλα το διαταραχή σε εισαγωγικά διότι γνωρίζω αρκετή στατιστική για να καταλαβαίνω πως αν μαζικά οι άνθρωποι διαχειρίζονται την απόλαυση τους αλλιώς, αυτό δεν σημαίνει ότι η δική τους διαχείριση είναι πιο φυσιολογική από την (διαταραγμένη) δική μας. Εχει να κάνει μόνο με ποσοστά. Η διαταραχή, οφείλω να τονίσω, αφορά Κυριαρχικά και υποτακτικά άτομα, άνδρες και γυναίκες, εξίσου, αλλά έχει άλλες εκφάνσεις. Οταν λέω απόλαυση, αναφέρομαι φυσικά στην γεννετήσια απόλαυση αλλά λαμβάνω υπόψη μου την κοινωνική πραγματικότητα και τον εξαναγκασμό σε αντανακλάσεις της: φαγητό, ποτό, τσιγάρο, γκολφ, χόκει επί πάγου και πάει λέγοντας...

    Ας μείνουμε για σήμερα στις υποτακτικές γυναίκες. Εχουμε ξοδέψει μιλιούνια ηλεκτρόνια ως τώρα στο φόρουμ να συζητούμε για το πώς μια γυναίκα υποτακτικής ψυχολογίας ΑΔΥΝΑΤΕΙ να αυτοπειθαρχήσει και να χαλιναγωγήσει τις επιθυμίες της για απόλαυση. Οχι μόνο δεν μπορεί να τις χαλιναγωγήσει, λέμε, αλλά για μιλιούνια λόγους είναι μπλοκαρισμένη και η ίδια της η απόλαυση τις περισσότερες φορές! Συνεπώς, για τον άλφα ή τον βήτα λόγο, οδηγείται συχνά σε αντανακλάσεις αυτής της απόλαυσης. Με τί μούτρα τώρα της ζητάμε να «το κάνει με ρέγουλα»;;; Δηλ. να καπνίζει λίγο, να πίνει λίγο, να τρώει λίγο, να γυμνάζεται λίγο – όλα με μέτρο! Μα, είναι δυνατόν; Τότε τί μιλάμε για ανάγκη “εξωτερικού κέντρου ελέγχου” ; Οι χοντρές, έχουν παχύνει για όλους τους λόγους που σου ανέφεραν DarkSide και για περισσότερους. Λέω όμως, ότι οι υποτακτικές χοντρές ίσως έγιναν έτσι γιατί μετουσίωσαν λάθος τον κορεσμό της απόλαυσης. Πώς μπορείς όμως να διατυπώνεις την ερώτηση “και τί έκανες γι αυτό;“

    Ο Χάινριχ υπέδειξε τον μοναδικό εγγυημένο τρόπο αδυνατίσματος / μη πάχυνσης: να έχεις μπροστά σου φαί και να μην το τρως!

    Μόνο μια υποθερμιδική διατροφή μπορεί να οδηγήσει εγγυημένα σε απώλεια βάρους, αρκεί ένας γιατρός από κοντά να παρακολουθεί την αλλαγή του μεταβολισμού. Τίποτα άλλο. Ούτε ειδικά φαγητά χρειάζονται, ούτε τίποτα. Φτιάχνε για την οικογένεια σου κάθε μέρα μουσακά και τρώγε ένα κομμάτι 3x3 cm ή σπετζοφάι και φάε μόνο τέσσερα λουκανικάκια και θα σου πως εγώ αν αδυνατίσεις ή όχι. Φάε μισή σοκολατίνα κάθε δύο μέρες, αντί για ένα ταψί γαλακτομπούρεκο την ημέρα, και τα λέμε. Να είναι εκεί όμως, μπροστά σου και να μην το τρως, όχι σε άλλο σπίτι. Αλλά πού θα την βρει αυτήν την αυτοπειθαρχία μια υποτακτική; Και άντε και την βρίσκει. Για 10 μέρες. Πού θα βρει την υπομονή να περιμένει το χρόνο που χρειάζεται για να αδυνατίσει, αφού φυσικά, δεν πήγε 120 κιλά σε 10 μέρες; Πήγε σε 15 χρόνια, να μην κάνει άλλα 5 για να συνέλθει πλήρως; Να μην κάνει έναν χρόνο για να δει απτά αποτελέσματα; Και πού θα βρει την αυτοπειθαρχία να κάνει τις ασκήσεις σύσφιξης του σώματος που χρειάζονται για να μη γεμίσει δίπλες; Πού θα τα βρει όλα αυτά αυτή που την ορίσαμε ως η γυναίκα που τα θέλει όλα και τα θέλει τώρα, και χρειάζεται κάποιον να την μαζεύει;

    Ποιός θα την στηρίξει σε όλη αυτή την διαδρομή ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ; Τα κέντρα αδυνατίσματος; Θα ξέρετε φαντάζομαι ότι αυτά είναι μια ιδέα της Heinz που παράγει από τα πιο παχυντικά πράγματα στον κόσμο και σκέφτηκε να φτιάξει και τα Weight Watchers το 60-τόσο ώστε να βγάζει λεφτά και “τρομπάροντας” και “ξεφουσκώνοντας“ τον (ίδιο) κοσμάκη. Γαμώ τις ιδέες! Μήπως θα την στηρίξουν οι κολακείες της αισθητικής ιατρικής που της λένε (άκουσον! άκουσον!) συνέχισε εσύ να έχεις την ακόρεστη επιθυμία κι όταν μπουκώνεις από λίπος, έλα να στο βγάζω. Ή μήπως ακόμη θα την στηρίξει η και καλά ιατρική που της λέει (εδώ κι αν είναι άκουσον!) συνέχισε εσύ να μην διαχειρίζεσαι την επιθυμία σου και θα σου βάλω εγώ ένα μπαλόνι ή ένα κολάρο (ναι! δακτύλιος στομάχου!)) στο στομάχι για να μην μπορείς να φας πολύ όσο κι αν θέλεις! Θα σου φέρνω τεχνητό κορεσμό! Και θα εξακολουθεις εσύ άνετα, να κυκλοφορείς με τη διαταραχή της απόλαυσης σου (που θα σου διαλύει την υπόλοιπη ζωή, άσχετο) αλλά τουλάχιστον σε λουκ θα σε κάνω Ναόμι.

    Για τις Κυρίαρχες γυναίκες, όσες είναι υπέρβαρες, δεν φαντάζομαι ότι θέλει πολύ εξήγηση. Ακυρώνουν τόσους και τόσους παραδοσιακούς ρόλους, στην επικρατούσα εμφάνιση θα κόλωναν;

    Dream

    ΥΓ. Πουθενά δεν ασχολήθηκα με τις χοντρές που γίνονται υποτακτικές. Ασχολήθηκα με τις υποτακτικές που γίνονται χοντρές. Διαφορετικά πράγματα, και όντως, συχνά, δύσκολο να τα ξεχωρίσεις.
     
  7. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    RE: RE: Πληθωρικές subs , slaves αλλα και Μistress ?

    Aυτο το περί ακύρωσης των παραδοσιακών ρόλων τι το ήθελες?
    Για τις φαλλοκρατικές παραδόσεις μήπως?
    Έχουν χώρο εδώ αυτές?
    Κρίμα DreamMaster
     
     
  8. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    RE: RE: RE: Πληθωρικές subs , slaves αλλα και Μistress ?

    Χα! Δεν φανταζόμουν ότι μπορούσε αυτό να διαβαστεί στραβά!

    Φυσικά εννοούσα "παραδοσιακούς" σε εισαγωγικά, τάχα μου δηλ. και καλά, για το ποιός είναι ο ρόλος της γυναίκας, όπως "διδάσκει" η κοινωνία μας. Κοντολογίς, λέω, συντρίβουν με το να είναι Κυριαρχικές πολύ σημαντικότερα "σύμβολα" της καθεστυκυίας τάξης, για να κολώσουν στην "εξωτερική εμφάνιση" που επιτάσσει η τρέχουσα μόδα.

    Dream

    ΥΓ. Το αν κάνουν καλά ή όχι, δεν το σχολιάζω στο παρόν νήμα. Περιμένω να ... 'παλουκωθείτε' όλοι σε κάποιο νήμα για 10 μέρες, ώστε να γράψω τη γνώμη μου για την γυναικεία Κυριαρχικότητα και δεν το έχω δει 
     
  9. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Dream Master αν η υποταχτική (που είναι χοντρή) δεν μπορεί να αυτοπειθαρχίσει και να αδυνατίσει, τότε δεν είναι υποταχτική (διότι δεν φαντάζομαι ότι κανένας Master θέλει την υποταχτική του να μοιάζει με... φάλαινα!!! Για σκέψου το και αυτό.
     
  10. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Νομίζω πως συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια john_slave96, θα προτεινα να διαβάσεις το κείμενο του DreamMaster με μεγαλύτερη διάθεση κατανόησης.

    Η επιλογή φυσικά δική σου.

    Υ.Γ. Αναρωτιέμαι μεχρι πότε σε αυτό το forum, κάθε τι που γράφεται θα αντμετωπίζεται πρώτα ως προσωπική επίθεση, μετά με κριτική (και μόνον) διάθεση και στο τέλος, αν μείνει χρόνος και αν δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, με διάθεση κατανόησης και / ή μάθησης.

    Αυτοί που με ξέρουν λένε πως έχω ιώβειο υπομονή. Είδομεν...
     
  11. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Δυστυχώς , ο πολύς λόγος περί χονδρών από μόνος του , επιβεβαιώνει την ύπαρξη του ρατσισμού. Βεβαίως οφείλω να ομολογήσω ότι πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να υπερασπιστούν τα ‘πάχη μας τα κάλλη μας!!’ πλην όμως το θέμα παραμένει.

    Από την άλλη το κεντρικό ερώτημα ήτω γιατί πολλές αν όχι οι περισσότερες υποτακτικές είναι χοντρούλες – ευτραφούλες – παχύσαρκες ή φάλαινες… !!!
    Εγώ «είμαι κόρη ναυάρχου και θα με υποχρεώσετε … όχι να μου μιλάτε στον πληθυντικό αλλά να μου επιτρέψετε να «τα λέω τσεκουράτα»!! διότι γονίδιον είναι και αυτό πώς να το κάνουμε ??(lol)
    Περί ορέξεως κολοκυθοpie!! άλλοι τις θέλουν κοκαλιάρες , άλλοι ζουμερές , άλλοι ότι λάχει εμείς οι βλάχοι!
    Κανείς δεν δικαιούται να κρίνει την εξωτερική εμφάνιση των άλλων και το να ερωτηθεί κάποιος/α γιατί δεν έκανε κάτι για αυτό (το υπέρβαρον) είναι μάλλον ένα εντελώς ρητορικό ερώτημα και δεν δικαιούται να το κάνει κανείς πλην ίσως κάποιων που επέτυχαν το φοβερό κατόρθωμα όχι μόνο να αδυνατίσουν πολλά κιλά αλλά και να τα διατηρήσουν έπ’ αόριστον.
    Με το πιο πάνω πόστ μου, απλά προσπάθησα να δώσω ένα στίγμα κυρίως για όσους απέχουν εντελώς του προβλήματος καθώς και μια πιθανή ψυχολογική διάσταση του θέματος. Αν ρωτήσετε όμως κάποιες παχουλές ή παχουλούς θα σας πουν ίσως ότι είναι ανακρίβειες. Και μπορεί και να είναι εν τέλει!! Ιδίως εδώ μέσα έχουμε δει το πόσες πολλές ερμηνείες μπορούν να δοθούν σε κάθε θέμα, τόσες σχεδόν όσοι και οι συμμετέχοντες. Επομένως δεν υφίσταται κανών!!
    Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο και το βάζω και ως προβληματισμό , ότι τουλάχιστον κανείς υποτακτικος/η ευτραφής δεν απάντησε σε τούτο το νήμα. Και το βάζω ως προβληματισμό διότι μπορεί τελικά να κάνει και κακό όλη αυτή η συζήτηση.
    Ως προς κάποια παρατήρηση που είδα να γραμμένη από τη φίλη μου τη Ζίννια , την απάντηση την έδωσε ο εκλεκτός Κύριος DreamMaster με την εκπληκτική ερώτησή του :
    “Ποιός θα την στηρίξει σε όλη αυτή την διαδρομή ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ;”

    Ένας Μάστερ δεν μπορεί να είναι ο ειδικός ,διατροφολόγος –ιατρός – γυμναστής και ψυχοθεραπευτής φυσικά!! Μπορεί ίσως να κάνει κάποια πράγματα για να βοηθήσει όπως να τονώσει την προσπάθεια, να δώσει κουράγιο, επιβράβευση ή κίνητρο. Mα no more!
    Πολύ εύστοχα επίσης έκανε τον διαχωρισμό (και ομολογώ οτι διαβάζοντάς τον , το σκέφτηκα) ότι άλλο οι χοντρούλες που έγιναν υποτακτικές και άλλο οι υποτακτικές που έγιναν χοντρές.
    Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ζητήσω μια διευκρίνηση απο τον Κύριο DreamMaster , τι ακριβώς εννοει με το :

    εννοείτε ότι της λείπει η απόλαυση σε άλλους τομείς και το ρίχνει πχ στο φαγητό ή στο κάπνισμα κλπ ? ή ότι η υποτακτική της φύση είναι γεμάτη ταμπου και αναστολές ?? τι ακριβώς γιατι δεν το αντιλαμβάνομαι . Θα ηταν διαφωτιστικό για αρκετούς νομίζω.
     
  12. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Αναφέρομαι κυρίως στη γεννετήσια / σεξουαλική απόλαυση, η οποία είναι συνήθως μπλοκαρισμένη στην ("αδέσποτη") υποτακτική και την οδηγεί συνήθως σε αναπληρώσεις, όπως αυτές που λες.

    Εννοώ όμως, κάτι ακόμη βαθύτερο. Οτι η υποτακτική, πολλές φορές, έχει ξεμάθει (αν έχει μάθει ποτέ..) να απολαμβάνει. Γενικότερα.

    Κι αυτό, είναι πολύ συγγενές με τον ψυχαναγκασμό που οδηγεί στην παχυσαρκία -και διάφορες άλλες καταχρήσεις "απολαύσεων". Δεν γνωρίζω ούτε έναν παχύσαρκο άνθρωπο που να έγινε έτσι τρώγοντας φουά γκρα ή/και αυγοτάραχο. Ούτε έναν που να ψάχνει με τις ώρες να βρει πού κάνουν τα καλύτερα παϊδάκια και να μένει νηστικός αν το μαγαζί είναι κλειστό λόγω πένθους.

    Οι παχύσαρκοι άνθρωποι (για τους οποίους έχει νόημα να συζητάμε, που ανήκουν στην κατηγορία "ασθενείς", και όχι οι στρουμπουλοί καλοφαγάδες) δεν απολαμβάνουν το φαγητό τους - άσχετα της ευφορίας λόγω των κινήσεων του ζαχάρου στο αίμα τους και στον εγκέφαλο. Το πρώτο πράγμα που τους ζητούν οι ειδικοί είναι να (ξανα)αρχίσουν να τρώνε απολαυστικά.

    Στο μυαλό μου, ένας Κυρίαρχος έχει στην ευθύνη του να ξαναρυθμίσει τον συνολικό μηχανισμό απόλαυσης της υποτακτικής του. Πρέπει να της δώσει όλη την στήριξη που χρειάζεται για να κάνει και μερικές κινήσεις μόνη της. Αλλη τραγική παρεξήγηση: το Κυρίαρχο άτομο δεν είναι δίπλα στο υποτακτικό για να κάνει τις κινήσεις επ΄ονόματί του. Εϊναι για να μπορεί το υποτακτικό άτομο να κάνει πιο εύκολα τις "δικές του" κινήσεις.

    Και ναι, zinnia, με όποιον Μaster έχω μιλήσει που είχε σχέση με υπέρβαρη υποτακτική, της έβαζε πάντα όρο να μειώσει το βάρος της. Καμμιά φορά και ως μέτρο της υποταγής - πράγμα που έβρισκα πολύ σκληρό. Είναι πολύ πιο εύκολο να περάσεις κρίκο στη ρώγα, παρά να χάσεις 30 κιλά σε ένα χρόνο.