Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποιά είναι η ουσιαστική διαφορά Vanilla και D/s σχέσεων

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 28 Ιουνίου 2018.

  1. espimain

    espimain Contributor

    Τις βανίλα σχέσεις δεν τις χαρακτηρίζει η ισότητα ή κάποια συμμετρία, αλλά ο ανταγωνισμός.
     
  2. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Ενταξει τώρα αυτό είναι ολόκληρο νημα. Αν θες  
    Δεν θα πω έτσι όπως λες, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι ανταγωνιστικοί. Υπάρχουν άνθρωποι που ο ένας κάνει πίσω, ο άλλος οδηγεί απλά δεν το κάνουν συνειδητά, το κάνουν ορμώμενοι από συναισθήματα από έρωτα από υποχρέωση από αγάπη για τον άλλον κάποιες φορές από αδιέξοδα από υποχρεώσεις κτλ. Αυτή για εμένα είναι η διαφορά βανίλα και D/s M/s σχέσης .Η συνειδητή απόφαση ότι εσυ λες και εγώ κανω γιατί θέλω εσύ να με οδηγείς, γιατί μου αρέσεις εσύ ΑΛΛΆ ΚΑΙ το πώς οδηγείς και ορίζεις. Ταυτοχρονα.

    Πολλοί θα διαφωνισούν με αυτο, χαμογελάω ήδη ενώ το γράφω, αλλά ...  
     
  3. Seras Victoria

    Seras Victoria Danger! Danger! High Voltage! Contributor

    Αν και είναι συχνό φαινόμενο, δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι απαραίτητα σωστή η λέξη ανταγωνισμός σε αρκετές περιπτώσεις. Οι συγκρούσεις/διαφωνιες είναι ένα φυσικό φαινόμενο των βανιλα σχέσεων όπως είναι και μέσα μας αλλωστε. Ορισμενες φορες ειναι η διοδος προς την ισορροπια και καμιά φορά μπορεί να είναι μια παραγωγική μέθοδος αν γνωρίζουν πως να την διαχειριστούν τα μέλη. Δεν είναι ανάγκη να απορρίπτουμε απαξιωτικά ο,τι απλά δεν μας ταιριάζει σε προσωπικό επίπεδο.
     
  4. Σε καποιες περίπτωσεις ισως. Γενικα ομως σε καμια περίπτωση.
     
  5. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Νομίζω είναι κάπως απλοϊκή και ισοπεδωτική η παραπάνω διαπίστωση, δηλαδή ανακριβής, έτσι όπως γράφτηκε.

    Την ποιότητα των σχέσεων, κατά τη γνώμη μου, την υπαγορεύει η ποιότητα των ατόμων που αποτελούν το ζευγάρι της σχέσης.

    Είτε σχέση "vanilla" είτε "D/s" είτε οτιδήποτε.
     
  6. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    Σε Vanilla σχση μπορει να υπαρχει συμμετρια πολλες φορες μια εναλαγη εξουσιας αναμεσα στα δυο μελη η ασυνειδητη αναθεση εξουσια στο ενα μελος .... σε μια D/s σχεση υπαρχει η συνειδητη και προφορικη αναθεση εξουσιας στο κυριαρχο μελος
     
  7. Nikos_34_Thess

    Nikos_34_Thess Regular Member

    Στις D/s σχέσεις δύσκολα θα χαλασεις την χημεία που υπάρχει η θα τσακωθείς γιατι τα πράγματα ειναι ξεκάθαρα απο την αρχή .Στις βανίλιες πάλι καθόλου ...
     
  8. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Καταρχάς η ονοματοδοσία...
    Τα εν δευτέροις μπορεί και να , μπορεί και να μην...
    Είναι θέμα Αισθητικής...
    Σημαντικό πράμα η Αισθητική...
     
  9. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Κύριο χαρακτηριστικό των σχέσεων D/s (και Μ/s) θεωρώ την μόνιμη ασυμμετρία, την σταθερή κατεύθυνση ανταλλαγής ισχύος, όπου οι συμμετέχοντες αποδέχονται τους ρόλους τους με σαφήνεια (που δεν σημαίνει απαραίτητα "ρητά διατυπωμένα") και αναλαμβάνουν ο καθένας τις ευθύνες που με αυτούς συνδέονται. Συνοπτικά, ένας οδηγάει, ένας ακολουθεί.

    Μια βανίλια σχέση δεν έχει σαφή διαχωρισμό και ανάληψη ρόλων, οπότε ο έλεγχος μπορεί να ασκείται, ανάλογα τις περιπτώσεις, από το ένα ή το άλλο μέλος, συχνά με τραμπάλα από τον ένα στον άλλον και απάνω στο ίδιο ζήτημα.

    Εξ αυτού, σε βανίλα σχέση ο ανταγωνισμός μπορεί να υπάρχει ή όχι, αλλά δεν αποκλείεται. Στην ασυμμετρία δεν χωράει, μια και η δομή είναι μόνιμη και σαφής.

    Διαφωνίες
    μπορεί να υπάρχουν παντού, αυτό που διαφέρει είναι η επεξεργασία τους. Θα προσφέρω την διαφωνία μου από τη θέση μου. Αν συγκρουστώ, έχω βγει από την σαφή θέση που επέλεξα, έχω πάρει έλεγχο, θέλω να βρω "το δίκιο μου", το οποίο δεν μου χρειάζεται και δεν έχει νόημα.
    Αντίθετα, η βανίλα σχέση σηκώνει σύγκρουση, ακριβώς γιατί δεν υπάρχει σαφής διαχωρισμός ρόλων.
     
    Last edited: 29 Ιουνίου 2018
  10. Seras Victoria

    Seras Victoria Danger! Danger! High Voltage! Contributor

    Θέλω να πω γενικά ότι οι άνθρωποι από την αναγκη τους να υπερασπιστούν την επιλογή τους έχουν την τάση να μειώσουν την επιλογή των άλλων.

    Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε εμείς δίκιο και οι άλλοι άδικο, είναι τι ταιριάζει στο καθένα.

    Το ότι στο D/s γίνεται η επιλογή να αποκλείονται οι συγκρούσεις είναι προφανώς κάτι που σε προσωπικό επίπεδο ικανοποιεί τα μέλη που αποφασίζουν να μπουν σε μια τέτοια σχέση. Για άλλους είναι άλλος ένας τρόπος εκτόνωσης και τρόπου επικοινωνίας και δεν τους είναι απαραίτητο το να την αποκλείσουν από αυτην, αν μάλιστα δεν γίνεται σε συχνό βαθμό μπορούμε να πούμε ότι είναι και κάτι πολύ οκ.
    Αυτό κάποιος θέλει να το ονομάσει ανταγωνισμό; Εγώ όχι απαραίτητα σε όλες τις περιπτώσεις. Υπάρχουν και ώριμοι βανιλα άνθρωποι που μια χαρά διαχειρίζονται τις σχέσεις τους.

    Ας μην πιάνουμε μόνο τις αρρωστημένες και απωθητικές για εμας καταστάσεις.
    Δεν έχουμε βρει το Αγιο Δισκοπότηρο, έχουμε βρει απλά κάτι που μας ταιριάζει.
     
    Last edited: 29 Ιουνίου 2018
  11. tithon

    tithon Contributor

    αν και δεν είναι σαφώς προσδιορισμένα τα χαρακτηριστικά μιας βανιλλα συσχέτισης, ο όρος μάλλον επιχειρεί να παραπέμψει στο βασικό και το ανεπεξέργαστο.
    βέβαια, όπως πάντα, μένει να προσδιοριστεί σε ποιό πλαίσιο γίνεται αντιληπτό το βασικό και ανεπεξέργαστο.

    σε πηγαίο επίπεδο, βανίλα θα ήταν το "βρίσκω (με βρίσκει) μιά θηλυκιά (ένας αρσενικός) και την πηδάω (με πηδάει)". αλλά δεν έχουμε αυτό στο νου μας λέγοντες βανιλα.
    σε πιο περίπλοκο πολιτισμικό περιεχόμενο, βανιλα φαίνεται να είναι η συσχέτιση που συμμορφώνεται και αντικατοπτρίζει μια από τις επικρατούσες κοινωνικοπολιτικές παραδοχές για την κοινωνική ένταξη. μιά προβολή, δηλαδή, πολιτικοκοινωνικών στοχεύσεων στην διαπροσωπική σχέση, ανεξάρτητα ή και αντίθετα από τις δυναμικές των εμπλεκομένων.
    στην δικό μας (μετα)βιομηχανικό περιβάλλον το καθήκον συμμόρφωσης για την συγκρότηση βανιλα σχέσης είναι η ασάφεια και δυσφορία ρόλου. η αέναη ρευστότητα που εμποδίζει την συμφιλιώση με την ταυτότητα. η νεοφιλελεύθερη ιδέα ότι τα πάντα όλα επιλύονται με την καινοτομία. οτι δεν υφίστανται αληθινοί περιορισμοί στην αγορά.

    παρά τα αντιθέτως θρυλλούμενα, δεν είναι πάρα πολύ συνηθισμένες οι βανιλα σχέσεις. και είναι δύσκολες.
     
  12. BaD_HabitS

    BaD_HabitS Regular Member

    για μενα προσωπικα δεν υπαρχει κακο η καλο ειδος σχεσεις
    το θεμα ειναι αν εχει καποιος κατασταλαξει τι θελει στη ζωη και τι ειναι ικανος να κανει για να αποκτησει αυτο που θελει.
    θα συμφωνησω με τον φιλο @Λύσανδρος οτι παιζει μεγαλο ρολο η ποιοτητα των ανθρωπων
    εχω δει D/s σχεσεις να κρατανε μηνα και βανιλα μια ζωη.αρα το εχει αποδεχτει δεν μου λεει τιποτα.
    οσο για την ασυμμετρια ναι θεωρω ειναι το βασικοτερο συστατικο για μια πετυχημενη σχεση οπου ενω στις D/s σχεσεις ειναι δεδομενη απο την αρχη στις βανιλα(ναι ναι φιλοι bdsmαδες υπαρχει εστω και σε μικροτερο βαθμο και στις βανιλα ) μπορει να εμφανιστει
    στην πορεια και εκει αρχιζει το μπερδεμα
    στην τελικη οτι σχεση και να κανουμε ο στοχος ειναι @Seras Victoria να βρουμε το αγιο δισκοποτηρο(οχι κυριολεκτικα γιατι μας προλαβε ο Intiana Jones χεχεχε)
    αλλοι το βρισκουν αλλοι οχι ετσι απλα