Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος MasterPerris, στις 3 Δεκεμβρίου 2009.

  1. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...



    Αγαπητή μου Syrah, όχι μόνο είσαι εντός θέματος αλλά κατάλαβες την βασική ουσία του θέματος. Σε ευχαριστώ που έγραψες στο νήμα μου γιατί με το ποστ σου απάντησες σ΄αυτό που πραγματικά πραγματεύεται το νήμα!

    Υγ. Κατά διαβολική... σύμπτωση μυρίζομαι και εγώ την υποτακτικότητα και μάλιστα από χιλιόμετρα... 
     
    Last edited: 7 Δεκεμβρίου 2009
  2. Dark_passion

    Dark_passion Regular Member

    Απάντηση: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

    Δυστυχώς το Διαδίκτυο έχει γίνει για αρκετούς ανθρώπους ένα μέσο για να εκτονώσουν εκ του ασφαλούς την επιθετικότητά τους. Όσες και όσοι από μας έχουν ασχοληθεί με ποικίλα fora, e-lists, chat rooms και άλλα... εδώδιμα-αποικιακά του κυβερνοχώρου, έχουν συχνά εντυπωσιαστεί από τον απίστευτο όγκο δηλητηρίου που εκλύεται κατά καιρούς εκεί.

    Προσωπικά, ένα άτομο που χύνει φαρμάκι μού είναι εξίσου απωθητικό είτε είναι γυναίκα είτε άνδρας, Κυριαρχικός/ή, υποτακτικός/ή, νταλικέρης ή καθηγητής πανεπιστημίου. Άλλωστε, δεν κερδίζει κανείς τους άλλους μέ την αγένεια -τους απομακρύνει. Μετά βέβαια μπορεί να παραπονιέται γιατί οι άλλες/οι που συναντά στο δρόμο του είναι (υποτίθεται) άτομα μίζερα, κομπλεξικά, προβληματικά ή οτιδήποτε άλλο... Είναι βολικό να φταίνε πάντα οι άλλες/οι!
     
  3. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

    Η προσωπική έκφραση/προσέγγιση/επικοινωνία οποιου(ασ)δήποτε είναι συνάρτηση της αγωγής του/της (σε τι σπίτι/οικογένεια/περιβάλλον μεγάλωσε), του πόσο εγγράμματος/η είναι (απεχθάνομαι την λέξη μορφωμένος/η, την θεωρώ μάλλον μομφή) και πόσο καλά τα έχει με τον εαυτό του/της. Φυσικώ τω λόγω εκφράζεται κλπ αναλόγως. Και επίσης φυσικά αποκρυπτογραφείται στο αντιλαμβανόμενο του όποιου συνομιλητή/επικοινωνούντος. Και επειδή σιχαίνομαι επίσης και τα οποιαδήποτε επιβαλλόμενα πρωτόκολλα κάνει προσωπικά για μένα την αποκρυπτογράφηση πιο εύκολη, οπότε η ειλικρίνεια στην έκφραση μου φτάνει και μου περισσεύει, μήπως έχουμε καιρό για χάσιμο άλλωστε? Τι να το κάνω το πρωτόκολλο που επιβάλλει την όποια συμπεριφορα, ακόμα και επί τα βελτίω? Να θεσμοθετηθεί και η υποκρισία? (εκεί θα καταλήξει...)!

    Σημειωτέον: Στο κείμενο μου θα υπάρξουν δυο αντιλήψεις. Η τοποθέτησή σας, όποια κι αν είναι θα αποκρυπτογραφηθεί απο τους αναγνώστες κατά την δική τους αντίληψη. Παρακαλώ αισθανθείτε ελεύθεροι να τοποθετηθείτε εκτιθέμενοι/ες.

    ΥΓ: Ποιος είπε πως η επικοινωνία δεν έχει τα ζόρια της?
     
  4. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, λέει η λαϊκή σοφία...
    Θα επανέλθω  
     
  5. sk

    sk Regular Member

    Απάντηση: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

    Σοφή κουβέντα αυτή...

    με σεβασμό
    sk
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

    Συμφωνώ πως σε αρκετές περιπτώσεις τα πιο πάνω έχουν κάποια βάση.
    Σε αρκετές άλλες όμως, δεν είναι τόσο επιφανειακές και εύκολες οι αιτιολογήσεις επιθετικών συμπεριφορών.

    Βολικό είναι να φταίνε πάντα οι άλλοι? Διαφωνώ προσωπικά, βολικό μπορεί να είναι μόνο για όσους δεν έχουν την απαιτούμενη ωριμότητα, να μην προβάλλουν ευθύνες σε άλλους, για όσα οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι.
    Αλλά υπευθυνότητα σημαίνει επίσης, να στέκομαι περήφανα και σταθερά πίσω από τις αξίες και αρχές μου και όταν αυτές είναι υπό επίθεση, να μην κάθομαι να τρώω ότι κακία και βρισιά και βλακεία επιθυμεί ο οποιοσδήποτε να με ταΐσει.

    Όταν αντιμετωπίζεις άτομα που όχι μόνο δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν το μέτρο της ασημαντότητας τους, της αμάθειας τους, της χαμηλής τους νοημοσύνης, της χαμηλής αντίληψης τους, αλλά έχουν την εντύπωση πως είναι ομφαλοί του σύμπαντος, οι εξυπνότεροι, οι ικανότεροι, οι πιο μάτσο, οι πιο επιβήτορες, οι πιο χουβαρντάδες, οι πιο κυριαρχικοί/υποτακτικοί, οι πιο ευτυχισμένοι, οι μοναδικοί που έχουν πραγματική ζωή και όλοι οι άλλοι είναι απλά κρυμμένοι πίσω από το πληκτρολόγιο τους και ακόμα κι αν μοιάζει να έχουν πραγματική ζωή, μάλλον είναι ψέμα, είναι όλα στη φαντασία τους, γιατί μόνο εκείνοι μπορούν να κρίνουν, μόνο εκείνοι μπορούν να πηδήξουν όπως πρέπει, μόνο εκείνοι μπορούν να κάνουν πνεύμα κ.ο.κ., τότε αν θες να παραμείνεις στον ίδιο χώρο - γιατί σιγά μην ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα - αναγκαστικά αντεπιτίθεσαι σε όλα όσα είναι και αντιπροσωπεύει ένα τέτοιο άτομο.

    Είναι εύκολο να κατηγορείς άλλους για επιθετικότητα και επιθυμία να χύσουν το δηλητήριο τους, από ανωριμότητα και ψεύτικο θάρρος. Καμιά φορά όμως, αυτές οι επιφανειακές εύκολες απαντήσεις, δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα που μπορεί να είναι πολυπλοκότερη από το "όποιος επιτίθεται το κάνει για να χύσει δηλητήριο και μόνο και μόνο επειδή είναι κρυμμένος πίσω από ένα υπολογιστή.
    Προσωπικά έχω συναντηθεί με άτομα από το φόρουμ, σε συνάντηση που ήταν διάφοροι και όχι μόνο όσοι συνήθως επιλέγω να συναντώ, όταν είμαι Αθήνα, με τα οποία είχα προσωπικές αντιπαραθέσεις έντονες και την ίδια ακριβώς στάση κράτησα και εκεί. Ποτέ δεν λέω κάτι είτε μπροστά είτε πίσω από κανένα που να μην μπορώ αν χρειαστεί να του το πω κατά πρόσωπο.
    Και εικάζω πως αρκετά άλλα άτομα, είναι σαν εμένα.

    Επίσης προσωπικά, διαφορετικά θα εκλάβω την επιθετικότητα κάποιου έξυπνου, καλλιεργημένου ατόμου - που εξ όσων είμαι μάρτυρας, πάντοτε "επιτίθενται" έξυπνα και με χιούμορ κι αλλιώς την επιθετικότητα κάποιου ακαλλιέργητου, αμαθή και κοκορόμυαλου, που επιτίθεται σαν ξεκατινιασμένο κοριτσάκι που του φάγαν το κουλούρι του. Γιατί να θέλει οποιοσδήποτε να κερδίσει ένα τέτοιο άτομο και να προσπαθεί με καλό τρόπο να το πετύχει?

    Δεν πιστεύω στη ισοπέδωση αμάθειας και γνώσης, εξυπνάδας και βλακείας κ.ο.κ. κάτω από οποιεσδήποτε προϋποθέσεις. Είναι σε όλα τους διαφορετικοί. Ακόμα και στον τρόπο, στον τόνο και στην αιτιολόγηση της επιλογής τους να επιτεθούν.

    Στην σιωπή των αμνών, ήμουν ξεκάθαρα ταγμένη υπέρ του Κανιμπαλ Λέκτορ και όχι υπέρ των θυμάτων του. Και όποιος παρακολούθησε και τις συνέχειες θα δει πως υπήρχε καταπληκτική λογική στον τρόπο που επέλεγε ποιον θα φάει.
     
     
  7. Αγαπητε Πέρρυ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ως προς την θυληκότητα που πρέπει να εκπέμπει μια υποτακτική η μια σκλάβα και γενικότερα για μένα οποιαδήποτε γυναικα ανεξαρτήτως στάτους.Ωστόσο όμως δεν θα δεχθώ απο κανέναν να με υποτιμήσει η να με προσβάλλει έμμεσα η άμμεσα μέσα στο φόρουμ αλλά και εκτός αυτού (ξέρω τι λέω γιατί οι ''ευγενικες'' ειρωνίες καμουφλαρισμένες με περυτίλιγμα δίνουν και παίρνουν...
    Επίσης θέλω να πω ότι η θυληκότητα είναι υποκειμενική έννοια.
    Τώρα όσον αφορά τους χαμηλούς τόνους αυτό για μένα σημαίνει ευγένεια.Και ευγενείς οφείλουν να είναι όλοι όταν δεν γνωρίζουν ποιον έχουν απέναντι τους αλλά και έπειτα ανεξαρτήτως στάτους.
    Αυτή ειναι η δικη μου άποψη και αυτό ακολουθω εντός και εκτός φόρουμ αν δεν διαπιστώσω προσβολές ειρωνείες κτλ
    Θα διαφωνήσω με την ντόρα (με συγχωρείς αγαπητη μου) ως προς το θέμα του σεβασμού.
    Σέβομαι τους πάντες και αν κάποιος δεν θέλει να με σεβαστεί δεν έχει θέση στη ζωη μου.
    Σε όλα τα παραπάνω διαχωρίζω όλους τους υπόλοιπους απο τον Κύριο μου. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΟΙΟ
    Αυτά πιστευω και σίγουρα σε καποιους θα φανούν χαμηλών τόνων και σε καποιους άλλους όχι.
    Σε κάποιους σωστά και σε κάποιους λάθος. Ετσι είναι η ζωη..
     
  8. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...



    sklavina, χάρηκα που άκουσα και τις δικές σου απόψεις στο νήμα μου και τις βλέπω πολύ σωστές.
     
  9. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

    Οι θυμωμένοι άνθρωποι βλέπουν παντού επιθέσεις και προσβολές, στις οποίες πρέπει να απαντήσουν με επίθεση ως μόνο τρόπο άμυνας. Το πόσο συχνά θεωρούμε ότι δεχόμαστε προσωπικές επιθέσεις και προσβολές είναι μέρος της προσωπικότητάς μας. Το πώς απαντάμε σε αυτές είναι και αυτό μέρος της προσωπικότητάς μου. Μιλάω πάντα για την λεκτική έπίθεση και προσβολή όχι τη σωματική. Στη ζωή μου έχω δεχθεί ελάχιστες προσβολές (τις θέωρησα εγώ προσβολές) και ουδέποτε απάντησα με επίθεση ή φωνή ή ένιωσα ότι έπρεπε να υπερασπιστώ κάτι/κάποιον. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να σταματήσεις την επιθετικότητα του άλλου χωρίς να επιτίθεσαι. Και μάλιστα αποτελεσματικά και άπαξ.
     
  10. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

    Επιθετικότητα υπάρχει σε πολλές μορφές.
    Οι δύο βασικές ωστόσο, είναι η ενεργητική επιθετικότητα και η παθητική επιθετικότητα.

    Οι πλείστοι που καταδικάζουν την ενεργητική επιθετικότητα είναι επειδή έχουν ανάγει σε τέχνη την παθητική. Είναι κι αυτό μέρος του συνόλου της υποκριτικής καθωσπρεπιστικής προσωπικότητας που πολλοί έχουν υιοθετήσει, έχοντας την εντύπωση πως αυτή προς τα έξω μοιάζει ευγενική και καθωσπρέπει και τους γλυτώνει από άμεσες αντιπαραθέσεις.(Μα εγώ?! Καλέ δεν ήταν προσωπικό για σένα αυτό που έγραψα/είπα/εξέφρασα)
    Κούνια που τους κούναγε.
     
  11. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...


    Rep και γι' αυτό το ποστ, εδώ, μιά και δεν μπορώ να σου το δώσω κανονικά, όπως στο προηγούμενο...  


     
  12. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

    Πράγματι κούνια που τους κούναγε και τους μεν και του δε... Επιθετικότητα η μια, επιθετικότητα και η άλλη. Ουδείς διαφωνεί με αυτό... Αυτό που λέω όμως είναι ότι την επιθετικότητα του άλλου μπορείς να την αντιμετωπίσεις χωρίς να γίνεσαι εσύ επιθετικός. Ενας Κ θα μπορούσε να το εξηγήσει και τότε πιθανόν να ήταν πιο αρεστό για τα αυτιά ενός/μιας υ. Αν δεν υπάρχει Κ να το εξηγήσει, κάλλιστα μπορεί να το εξηγήσει κάποιος/α που έχει ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες. Φυσικά και ένας ισορροπημένος ανθρωπος μπορεί να το εξηγήσει χωρίς να να είναι Κ,ή ασχολούμενος με τις πολεμικές τέχνες. Μια ήρεμη και σταθερή εν γένει συμπεριφορά, αποτελεί απροτρεπτική για επίθεση τρίτου. Το ίδιο, μια ήρεμη και σταθερή συμπεριφορά είναι ικανότατη να ακυρώσει μια επίθεση που έχει ξεκινήσει και να μην επαναληφθεί

    Αυτά τα ολίγα. Καλη μας Κυριακή