Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος MasterPerris, στις 3 Δεκεμβρίου 2009.

  1. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

    Υπονοείς πως όχι μόνο δεν το καταλαβαίνω, αλλά υποτιμώ την άποψη κάποιου επειδή δηλώνει/είναι υ και όχι Κ?
    Με άλλα λόγια όχι μόνο είμαι μία ανώριμη θυμωμένη ηλίθια με χαμηλή αντίληψη αλλα είμαι και προκατειλημμένη? LOL

    Νάσαι καλά, γέλασα με την καρδιά μου!
    Αν μη τι άλλο δίνεις έμπρακτα ένα άλλο παράδειγμα όσων αποκαλώ επιθετικότητα, η οποία δεν παύει να είναι επιθετικότητα μόνο και μόνο επειδή δεν βρίσκει ανταπόκριση ή είναι καμουφλαρισμένη τόσο όσο χρειάζεται ώστε να μην είναι απόλυτα άμεση, δίνοντας σου περιθώριο ελιγμών, αν χρειαστεί.


    Αναμφισβήτητα συμφωνώ πως μπορείς να αντιμετωπίσεις επιθετικότητα χωρίς να γίνεσαι ο ίδιος επιθετικός. Και αυτό το αποδεικνύω όχι μόνο με τα λόγια, αλλά με πράξεις εκεί που κρίνω πως αυτό συμφέρει εμένα τη δεδομένη στιγμή να κάνω.

    Αλλά αν θεωρείς πως όλα όσα γράφεις πιο πάνω δεν είναι επιθετικότητα, άσχετα με το γεγονός πως ούτε με προσβάλλει ούτε με θυμώνει μια και όπως κι η ίδια αναφέρεις σε προηγούμενο σου ποστ, λίγα έχουν την δύναμη να με προσβάλουν πόσο μάλλον τέτοιου είδους προσπάθειες από άτομα που ιδέα δεν έχουν για το ποια είμαι και τι ποιότητα έχω, δεν παύει από το να είναι από δική σου πλευρά επιθετικότητα και μάλιστα όχι ιδιαίτερα παθητική.  
     
    Last edited: 13 Δεκεμβρίου 2009
  2. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  3. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

    Καλό θα ήταν αλλά όχι υποχρεωτικό, να διαβάσεις με προσοχή το αρχικό πόστ μου, μετά το δικό σου με αντικειμενικό τρόπο και γλιτώσουμε την παραπέρα συζήτηση που θεωρώ ότι μάλλον δε θα είναι δημιουργική και ως εκ τούτου περιττή. Απλά σου επισημαίνω πως το δικό σου ποστ προσωποποίησε το δικό μου, περί υποκριτικής συμπεριφοράς κλπ. Το οποίο και συνεχίζεις να πράττεις και στο εδώ ποστ σου που έκανα quote. Φυσικά σε κανένα από τα δύο ποστ σου δεν μπήκες καν στον κόπο να ζητήσεις επεξήγηση πριν γράψεις όσα έγραψες.

    Καλή συνέχεια.
     
  4. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

    Όταν θέλω να αναφερθώ σε κάποιον προσωπικά, κάνω ότι κι εσύ.
    QUOTE σ εκείνον στον οποίο αναφέρομαι.

    Ξανακοιτάζοντας λοιπόν τα ποστ μου, βλέπω πως η αντίδραση σου έγινε σε δικό μου ποστ, στο οποίο ΔΕΝ σε κάνω quote. Κι αυτό γιατί η απάντηση μου δεν αφορούσε μεμονωμένα κάποιο ποστ, αλλά ήταν η συνέχεια των προηγούμενων μου σκέψεων.
    Οπότε για κάποια που λέει:

    η συμπεριφορά σου η οποία βασίστηκε σε υπόθεση πως αναφερόμουν σε σένα, {γιατί όχι αν ντε και καλά έπρεπε να αναφέρομαι προσωπικά σε κάποιον, αυτός να μην ήταν κάποιος που έγραψε πριν από σένα, όπως η sklavina, ή ο MasterPerris, ή η Dark_Passion κ.ο.κ. ακόμα δεν κατάλαβα - ίσως γιατί απλά ανάπτυξη της αρχικής μου σκέψης έκανα και μάλιστα ήταν ένα συμπέρασμα που εξήγαγα μετά από συζήτηση προσωπική με κάποιο μέλος του φόρουμ αναφορικά με την επιθετική και παθητική επιθετικότητα που απλά παρέθεσα εδώ ως σχετική και όχι προσωπικές επιθέσεις σε προσωπικό επίπεδο) λες και σε ξέρω και μπορώ να γνωρίζω τα της ζωής σου και τον τρόπο που ζεις κι αν είναι ή όχι υποκριτικός. Και ως συνέχιση της υπόθεσης ακολούθησε ένα ποστ σου, που έρχεται σε πλήρη σύγκρουση και αντίφαση με όσα η ίδια έγραψες αρχικά.

    Έτσι αν πραγματικά θες να μιλάμε για αντικειμενικότητα, καλό θα ήταν να ακολουθούσες όχι τη δική μου συμβουλή, δεν είμαι σε θέση εγώ η λάρα να δίνω οποιεσδήποτε συμβουλές στην ελφκατ, αλλά τη δική σου συμβουλή προς εμένα.

    Από κει και πέρα πραγματικά συμφωνώ μαζί σου, πως δεν υπάρχει κανένας λόγος συνέχισης μιας τέτοιας κουβέντας.

    Καλή συνέχεια και σε σένα.

    χεχε καταπληκτική σκηνή, μήπως ξέρεις και το όνομα της ταινίας alnair? Την είχα δει αλλά μου διαφεύγει η ονομασία της.
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  5. Storm

    Storm Regular Member

    Re: Απάντηση: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

    Ο Ταξιτζής, βεβαίως, βεβαίως...    


    Εγώ ως συνήθως, βαριέμαι να διαβάσω όλα τα ποστ για να πάρω κανονικά μέρος στη συζήτηση.  
    Θα προσπαθήσω παρόλα αυτά να απαντήσω στο αρχικό ερώτημα λακωνικά και περιεκτικά.


    Δεν είναι απαραίτητο να φαίνεται, αλλά πρέπει να ΕΙΝΑΙ, να μη ΝΟΜΙΖΕΙ ότι είναι ενώ δεν είναι, και σε καμιά περίπτωση να μην καβαλάει το καλάμι επειδή είναι ή επειδή νομίζει ότι είναι, γιατί η ταπεινοφροσύνη κακό δεν κάνει.


    Και μετά απ' αυτόν τον απαράμιλλης ποιότητας και επιστημονικότητας συλλογισμό, πάω για ύπνο. Αν με καλέσουν από τη Σουηδική Ακαδημία για το Νόμπελ, ας φροντίσει κάποιος να με πάρει ένα τηλέφωνο να ξυπνήσω για να κλείσω ραντεβού με την κομμώτριά μου.  
     
  6. Νομίζω ότι από κάποιο σημείο και μετά αναφερόμαστε στο χαρακτήρα του ανθρώπου και όχι στο status που δηλώνει. Ας μην ξεχνάμε ότι ο καθένας είναι ξεχωριστός και ανάλογα με την κοινωνική περίσταση, αλλάζει και η συμπεριφορά του. Με διαφορετικό τρόπο λ.χ. απευθυνόμαστε στον προϊστάμενό μας, στους γονείς μας, στους φίλους μας κ.ο.κ. Ομοίως και στο φόρουμ, ο καθένας οφείλει να τηρεί τα προσχήματα (τουλάχιστον) είτε δηλώνει υποτακτικός είτε κυρίαρχος. Εξάλλου, αν ο/η υποτακτικός-ή οφείλει να έχει γλυκύτητα και χαμηλούς τόνους, αντίστοιχα ο κυρίαρχος οφείλει να ωρύεται και να είναι επιθετικός; Γι' αυτό και μίλησα παραπάνω για χαρακτήρα και όχι για status.
     
  7. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Re: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

    Κι όμως.....

    Το ερώτημα τίθεται πλέον αντίστροφα «Πρέπει να φαίνεται ή και να είναι;».

    Η αντικατάσταση του «είναι» από το «φαίνεσθαι» δεν είναι αποκλειστικό φαινόμενο του BDSM αλλά της κοινωνίας μας εν γένει. Η «εικόνα» είναι ο βασικός διαμεσολαβητής των ανθρωπίνων σχέσεων και έχει υποκαταστήσει πλήρως το «είναι» των ίδιων των ανθρωπίνων σχέσεων (Πόσο δίκιο είχε ο Ντεμπόρ!!). Αν και αυτόπτες μάρτυρες ενός γεγονότος, το εμπεδώνουμε ως πραγματικό όταν πια το δούμε στις βραδυνές ειδήσεις, ακόμα κι αν παρουσιάζεται εντελώς διαφορετικά απʼ αυτό που εμείς βιώσαμε.

    Το BDSM δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Το dress – code, η εικόνα δηλαδή, γίνεται κριτήριο διαχωρισμού μεταξύ αυτών που «είναι» και αυτών που «δεν είναι». Σε μια κοινωνία που η εικόνα κυριαρχεί, το BDSM αποκτά «οντότητα» μόνο όταν γίνεται εικόνα, όταν εμφανίζεται σε εκθέσεις και θεάματα ή στην espresso. Κι ας εμφανίζεται εντελώς διαφορετικά από αυτό που εμείς βιώνουμε ως BDSM.

    Υ.Γ. Τα χαιρετίσματά μου στους Ψινάκηδες του BDSM.
     
    Last edited: 19 Δεκεμβρίου 2009
  8. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

    Με ποιο τρόπο «φαίνεται» αν κάποιος είναι υποτακτικός σε ένα bdsm forum;

    Αρχίζει τους πληθυντικούς σε όλους τους Κυρίαρχους;
    Συμφωνεί πάντα με τις απόψεις τους;
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

    Η προσωπική *μου* άποψη είναι πως ο καθένας δημοσίως πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με αυτό που *είναι* και όχι σύμφωνα με μια ταμπέλα. Άλλωστε η σκλάβα είναι σκλάβα στον/στην Αφέντη/Αφέντρα της και σε κανέναν άλλον. Αν εκείνος/η της επιτρέπει στη δημόσια ζωή της να δαγκώνει λαρύγγια τότε καλώς πράττει.

    Το ίδιο ισχύει και για μια ελεύθερη submissive, υπό την προϋπόθεση ότι δεν προσβάλλει κάποιον μπορεί να είναι όσο "επιθετική" θέλει και βάζω τη λέξη σε εισαγωγικά γιατί θέλω να διαχωρίσω την ερειστικότητα από το ζήλο.

    That been said στη Ρώμη κάνε ό,τι οι Ρωμαίοι. Κάθε κοινότητα, οποιουδήποτε είδους, έχει κάποιους παγιωμένους κανόνες. Αν η "επιθετική" συμπεριφορά μιας submissive -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- δεν συνάδει με αυτούς τους κανόνες τότε η "offender" πρέπει είτε να συμμορφωθεί είτε να βρει άλλη παραλία.

    Όλα τα παραπάνω ισχύουν και για τους άντρες slaves/submissives.
     
  10. Domestic Slave

    Domestic Slave New Member

    Απάντηση: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

    Οι σχέσεις Κυρίαρχων και υποτακτικών, όπως όλες οι ερωτικές σχέσεις, είναι ως επί το πλείστον σχέσεις ιδιωτικές. Οι ρόλοι εκφράζονται εν οίκω, στην ιδιωτικότητα των τεσσάρων τοίχων. Συνεπώς εν δήμω, δεν χρειάζεται να φαίνεται κάποιος Κυρίαρχος ή υποτακτικός. Βεβαίως η ηδονή που προσφέρουν αυτές οι σχέσεις μπορεί να πολλαπλασιαστεί απείρως όταν ο ιδιωτικός τους χαρακτήρας εκφραστεί και δημοσίως. Μια δημόσια ταπείνωση, για παράδειγμα, μπορεί να εντείνει τα συναισθήματα που προξενεί μια ιδιωτική.
     
  11. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

    Αυτα λεγανε και στον Γαλιλαιο αν ενθυμουμαι καλως.
     
  12. inferno

    inferno New Member

    Απάντηση: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

    κατ εμε οτι και να δηλωνει κανεισ σκλαβα κλπ παντα η συμπεριφορα εχει να κανει αφενως με τον αφεντη της αφετερου με το ατομο που εχει απεναντι της. ο σεβασμοε κερδιζετε και θεωρω οτι μια σκλαβα πρεπει να τσεκαρει με πολους τροπους ενα πιθανο αφεντη ακομα και αν αυτο απαιτει ασχημη συμπεριφορα αρχικα και το αντιθετο