Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Προστασία στο BDSM (SSC)

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος SM_Art_Lady, στις 19 Ιουνίου 2005.

  1. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Αν το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων κινδύνων είναι η επίγνωσή τους από τους οπαδούς του Ερωτικού Σαδισμού, το δεύτερο βήμα είναι η αυτοδέσμευση των οπαδών για την αυστηρή και αδιάλειπτη εφαρμογή των απαιτουμένων μέτρων ασφαλείας για την απομείωσή τους. Προσέξτε, μιλώ για 'απομείωση', όχι για 'εξάλειψη' γιατί όσο και αν κανείς προσπαθήσει οι κίνδυνοι πάντα θα υπάρχουν. Αυτό πρέπει να το έχει συνεχώς υπόψη κατά νου όποιος ασχολείται ή θέλει να ασχοληθεί με τον Ερωτικό Σαδισμό.

    ΓΕΝΙΚΑ

    Τα μέτρα προστασίας που προτείνω βασίζονται πάνω σε ένα φυλλάδιο της κοινότητας του San Francisco, το οποίο προσπάθησα να προσαρμόσω στην Ελληνική πραγματικότητα. Η προστασία εδράζεται στο τρίπτυχο ΕΛΕΓΧΟΣ -ΠΡΟΛΗΨΗ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Κάθε συστατικό τμήμα του τρίπτυχου αυτού περιλαμβάνει μια δέσμη ενεργειών ή μέτρων που εφαρμοζόμενα θωρακίζουν τους οπαδούς του Ερωτικού Σαδισμού από τους κινδύνους που καραδοκούν. Επισκεπτόμενοι τους συνδέσμους των μενού στο κάτω μέρος της σελίδας μπορείτε να πληροφορηθείτε για τα μέτρα αυτά.

    Ο Ερωτικός Σαδισμός προϋποθέτει υπευθυνότητα. Δε μπορείτε να απαιτείτε από τους παρτενέρ σας να επιδεικνύουν ωριμότητα και σύνεση, χωρίς εσείς να έχετε ανάλογη συμπεριφορά. Διασκεδάστε και ευχαριστηθείτε το σαγηνευτικό κόσμο του Ερωτικού Σαδισμού, αλλά λάβετε και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Το πάθος ικανοποιείται εύκολα, αλλά η προσωπική σας υγεία και η σωματική σας ακεραιότητα αποκαθίσταται δύσκολα (αν όχι καθόλου).

    Προσωπικά εφαρμόζω και απαιτώ από τους παρτενέρ μου να εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας στο ακέραιο. Έτσι, χαίρομαι τον Ερωτικό Σαδισμό χωρίς να φοβάμαι τις συνέπειες. Σας προτρέπω θερμά να κάνετε το ίδιο. Και μη ξεχνάτε: Ότι και αν κάνετε, πάντα υπάρχει πιθανότητα να βρεθείτε σε δυσχερείς καταστάσεις. Ο κίνδυνος είναι κάτι που πρέπει να μάθετε να ζείτε μαζί του αν θέλετε να ασχοληθείτε ουσιαστικά με τον Ερωτικό Σαδισμό

    ΕΛΕΓΧΟΣ

    Ο έλεγχος των παρτενέρ σας πρέπει να εκτελείται πριν συζητηθεί οποιαδήποτε πιθανότητα συνεδρίας (session) και είναι πολύ εύκολος όταν η επιλογή τους γίνεται από οργανωμένες κοινότητες. Ωστόσο, επειδή οι κοινότητες απουσιάζουν στην Ελλάδα, τον έλεγχο πρέπει να τον κάνετε εσείς χρησιμοποιώντας την κοινή λογική και το ανθρωπομετρικό σας κριτήριο.

    Για τον έλεγχο των επίδοξων παρτενέρ καλό είναι να κανονίσετε μερικές συναντήσεις σε δημόσιο μέρος για να σχηματίσετε μια γενική ιδέα για το ποιόν τους. Ορισμένα σημεία που πρέπει να προσέξετε πέρα από την εξωτερική εμφάνιση στις αρχικές συναντήσεις είναι τα εξής:

    ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ: Οι πραγματικοί οπαδοί του Ερωτικού Σαδισμού, σε αντίθεση με τους υστερόβουλους, δεν είναι ανυπόμονοι και τους αρέσει η κοινωνική συναναστροφή. Συνήθως έχουν ήπιο, συγκροτημένο και ευγενικό χαρακτήρα όταν δεν λαμβάνουν μέρος σε συνεδρία (session) και τους αρέσει να συζητούν για τον Ερωτικό Σαδισμό, αλλά και για άλλα θέματα. Ακόμα, δεν καυχώνται ούτε περιαυτολογούν. Αν ο επίδοξος παρτενέρ σας δείχνει ανυπομονησία για συνεδρία (session), παρουσιάζει σημάδια ναρκισσισμού και θέλει να συζητά μόνο για τον Ερωτικό Σαδισμό, καλύτερα να τον απορρίψετε.

    ΑΔΙΑΚΡΙΣΙΑ: Η οικονομική σας κατάσταση αφορά μόνο εσάς και κανέναν άλλο. Όταν ο επίδοξος παρτενέρ σάς κάνει αδιάκριτες ερωτήσεις σχετικά με την οικονομική σας κατάσταση τότε δεν είναι κατάλληλος. Εξάλλου, γιατί να ενδιαφέρει οποιονδήποτε, αν δεν είναι υστερόβουλος ή περίεργος, πόσα κερδίζει ο εραστής του;

    ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ: Ο παρτενέρ που δεν είναι ειλικρινής έχει κάτι να κρύψει και ως εκ τούτου δεν αξίζει την εμπιστοσύνη σας. Έχετε υπόψη σας ότι όταν κάποιος ψεύδεται ασυναίσθητα είτε χαμηλώνει το βλέμμα του, είτε κουνάει νευρικά τα πόδια του, είτε παίζει με τα δάκτυλά του. Αντίθετα, όταν λέει αλήθεια κοιτάζει το συνομιλητή του στα μάτια. Προσέξτε, ακόμα, μήπως ο επίδοξος παρτενέρ σας υποπίπτει σε αντιφάσεις ή αποφεύγει να απαντήσει σε ερωτήσεις σας.

    ΤΡΟΠΟΙ: Ο συνειδητοποιημένος Ερωτικός Σαδιστής έχει πλήρως οριοθετήσει τη συνεδρία (session) από την καθημερινή ζωή. Στην καθημερινή ζωή δεν υπάρχουν Αφέντες και υποτακτικοί. Δεδομένου ότι οι πρώτες συναντήσεις θα γίνουν σε συνθήκες καθημερινότητας (αν βέβαια ακολουθήσετε τις συμβουλές που σας δίνω και δεν κάνετε του κεφαλιού σας), ο επίδοξος παρτενέρ δε θα πρέπει να έχει εξουσιαστική ή υποτακτική συμπεριφορά. Αν έχει πάει να πει ότι έχει μπερδέψει τα πράγματα και αν είναι μπερδεμένος είναι επικίνδυνος, έστω και δεν το ξέρει. Συνεπώς, πρέπει πριν προχωρήσετε να ελέγχετε ότι ο επίδοξος παρτενέρ σας έχει κοινωνική συμπεριφορά και ισορροπημένο χαρακτήρα.

    ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: Όταν κάποιος δε αποκαλύπτει την πραγματική του ταυτότητα, μετά φυσικά από κάποιες αρχικές συναντήσεις, είναι ύποπτος. Όταν αναπτυχθεί κάποια οικειότητα και το θέμα της συνεδρίας (session)έρθει στο προσκήνιο, ζητείστε από τον επίδοξο παρτενέρ σας να δείτε την ταυτότητά του. Αν χρησιμοποιήσει προφάσεις ή υπεκφυγές, αλλάξτε θέμα συζήτησης, τελειώστε τη συνάντηση και μη έχετε καμμιά περαιτέρω επαφή μαζί του. Θεωρώ, φυσικά, αυτονόητο ότι αν δε σας δείξει την ταυτότητά του, δεν πρέπει επ' ουδενί λόγο να του δείξετε τη δική σας.
    Το τεστ της ταυτότητας είναι το υπέρτατο ψυχολογικό όπλο απέναντι στους κακόβουλους και υστερόβουλους, γιατί οι ποταπές προθέσεις τους προϋποθέτουν συνήθως απόκρυψη της ταυτότητάς τους και μόλις δουν ότι η διακινδυνεύεται η ανωνυμία τους συνήθως λακίζουν.
    Ανεξάρτητα με τα παραπάνω, πάντα υπάρχει μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος που θα σας βοηθήσει στον έλεγχο του επίδοξου παρτενέρ σας και δε είναι άλλη από τη διαίσθησή σας. Αν ο άνθρωπος που συναντήσετε σας δημιουργεί ανασφάλεια ή σας κάνει να νιώθετε άβολα αποχωρήστε διακριτικά από τη συνάντηση και ξεχάστε τον. Η διαίσθηση τις περισσότερες φορές δε λαθεύει.

    ΠΡΟΛΗΨΗ

    Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία. Όπως σε κάθε ερωτική πράξη, έτσι και στον Ερωτικό Σαδισμό, πρέπει να λαμβάνετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, ώστε να προστατευθείτε από δυσάρεστες επιπτώσεις στην υγεία σας. Τα κυριότερα από αυτά είναι:

    ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ: Αν έχετε σχετική πείρα σίγουρα γνωρίζετε ότι η συνεδρία είναι μια ιδιαίτερα έντονη σωματική δραστηριότητα, η οποία μπορεί να καταπονήσει τον οργανισμό σας, ανεξάρτητα αν είστε αφέντης ή δούλος. Είναι, λοιπόν συνετό, να κάνετε μια πλήρη ιατρική εξέταση, ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε κάποιο ιατρικό πρόβλημα που δε σας επιτρέπει την έντονη σωματική δραστηριότητα. Αν μάλιστα είστε πάνω από 40 ετών, θα ήταν καλό να κάνετε και ένα καρδιογράφημα. Οι ιατρικές εξετάσεις είναι εύκολες στην εκτέλεση, διαρκούν λίγο και είναι δωρεάν όποιο ταμείο και αν έχετε. Επίσης, δικαιούστε μια φορά το χρόνο μονοήμερη άδεια από τη δουλειά σας για checkup. Είναι, λοιπόν, κρίμα να θέτετε τον εαυτό σας σε άσκοπους κινδύνους.

    ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ: Δεν χρειάζονται σχόλια. Το προφυλακτικό προστατεύει από όλα τα αφροδίσια νοσήματα, είναι εύκολο στη χρήση και πωλείται παντού. Είναι αδιανόητο να μη χρησιμοποιείτε προφυλακτικό σε κάθε είδους ερωτική επαφή. Επίσης, σε περίπτωση που είστε άρρωστοι, έστω και με απλό κρυολόγημα, ή πάσχετε από κάποια δερματική ασθένεια πρέπει να προφυλάσσετε το σύντροφό και τον εαυτό σας απέχοντας από συνεδρίες μέχρι να θεραπευτείτε. Εννοείται ότι αν έχετε κάποια χρόνια ασθένεια, όπως άσθμα, αρρυθμία ή ισχυρές αλλεργίες, δεν πρέπει με κανένα τρόπο να ασχολείστε με τον Ερωτικό Σαδισμό.

    ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ: Τα σύνεργα που χρησιμοποιούνται σε μια συνεδρία (session)πρέπει να απολυμαίνονται αμέσως μετά από αυτήν. Τα μαστίγια, οι βούρδουλες, οι ζώνες, τα λουριά και γενικώς τα δερμάτινα απολυμαίνονται με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε οινόπνευμα και στη συνέχεια αλείφονται με βαζελίνη ή ειδικό λάδι για δέρμα, ώστε να μη χάνουν την υφή και στιλπνότητά τους. Οι αλυσίδες και οι χειροπέδες βράζονται σε νερό και αφήνονται να στεγνώσουν στον ήλιο. Οι αγοραστές ξύλινες βίτσες, τα ομοιώματα φαλλών και γενικώς τα πλαστικά πλένονται με Betadine και ξεπλένονται με νερό και Incosept.
    Τα ξύλινα κλομπ, οι ξύλινες βέργες και γενικώς τα κοντά ξύλινα σύνεργα τοποθετούνται για τρία λεπτά σε φούρνο μικροκυμάτων. Τέλος, τα σκοινιά, οι φυσικές βίτσες και βέργες, τα καλώδια και γενικώς όσα σύνεργα μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα πρέπει να πετάγονται και να μη χρησιμοποιούνται για περισσότερες από μία συνεδρίες. Υπάρχουν στο εμπόριο και είδη μιας χρήσης και τα οποία πετάμε μετά τη συνεδρία (session).

    ΥΓΙΕΙΝΗ: Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά και στην περίπτωση του Ερωτικού Σαδισμού είναι μισή πρόληψη. Στη συνεδρία πρέπει να προσέρχεστε καθαροί, με καθαρά ρούχα και εσώρουχα. Τα σεντόνια πρέπει να είναι φρεσκοπλυμένα και να αλλάζονται μετά τη συνεδρία (session). Το δωμάτιο πρέπει να είναι καθαρό. Αν βαριέστε να πλένετε σεντόνια και να καθαρίζετε, μπορείτε να καταφύγετε σε κάποιο ξενοδοχείο. Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία ημιδιαμονής με φθηνές τιμές, ίσως μάλιστα να υπάρχουν και ξενοδοχεία με δωμάτια ειδικά διαμορφωμένα γι΄ αυτούς τους λόγους (3ΧΧΧ). Ειδικά αν ο Ερωτικός Σαδισμός είναι για σας και τον παρτενέρ σας μια εξωσυζυγική δραστηριότητα, τα δωμάτια ξενοδοχείου είναι η καλύτερη λύση.
    Τα μέτρα που μόλις αναφέρθηκαν προστατεύουν από ένα ευρύ φάσμα κινδύνων που άπτονται της υγείας σας. Είναι επιπόλαιο και ανεύθυνο να μην τα τηρείτε στο ακέραιο, καθώς αφορούν πρωτίστως την προσωπική σας προστασία και δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτε.

    Όπως καταλαβαίνετε από τα προαναφερθέντα μέτρα, η πρόληψη βασίζεται σε απλούς κανόνες (πολλοί από τους οποίους είναι αυτονόητοι) και το μόνο που χρειάζεται για την εφαρμογή τους είναι λίγος προσωπικός χρόνος. Το κύριο πρόβλημα στην εφαρμογή των κανόνων αυτών είναι ότι με την πάροδο του χρόνου είναι πιθανό να ατονήσει η επαγρύπνησή σας. Εκεί πρέπει να στρέψετε την προσοχή σας, καθώς τότε είναι που συμβαίνει αυτό που νομίζατε ότι δε θα συμβεί ποτέ

    ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

    Η συνεργασία με τον παρτενέρ σας είναι το επιστέγασμα της προστασίας σας. Με τον όρο συνεργασία εννοείται η ανταλλαγή απόψεων και η αλληλοϋποστήριξη κατά την εφαρμογή των μέτρων προστασίας. Η συνεργασία γίνεται σε τρία επίπεδα:

    ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ (SESSION) : Συζητείστε με τον παρτενέρ σας σχετικά με το πλαίσιο οριοθέτησης της συνεδρίες. Πρέπει να είστε σαφής. Δηλώσεις του τύπου "ελαφρές τιμωρίες" και "απ' όλα" δε σημαίνουν τίποτα. Συζητείστε γύρω από ποιες τιμωρίες μπορούν να επιβληθούν, πόσο δυνατά μπορεί να είναι τα χτυπήματα, τι είδους σύνεργα προτιμάτε, σε τι τύπους ερωτικής επαφής είστε διατεθειμένοι να επιδοθείτε και πόσο χρόνο θέλετε να διαρκέσει η συνεδρία. Η άποψη ότι ο Aφέντης/α ορίζει από μόνος του τι πρόκειται να περιλαμβάνει η συνεδρία είναι αναχρονιστική, λανθασμένη και επικίνδυνη. Ο υποτατικός πρέπει να συμμετέχει ενεργά στο σχεδιασμό, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι του πέφτει λόγος για τον τρόπο εφαρμογής του σχεδιασμού κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.

    ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ: Στη διάρκεια της συνεδρίας δε μπορεί να υπάρξει συνεργασία με την αυστηρή έννοια του όρου, καθώς τα ηνία της συνεδρίας κρατά αποκλειστικά ο Αφέντης/α. Ο Αφέντης/α ρυθμίζει τη ροή της συνεδρίας και μπορεί να τη διακόπτει ή να τη σταματά τελείως πριν τη συμφωνημένη λήξη της. Παραταύτα ο/η υποτακτικος/η διατηρεί ένα και μόνο δικαίωμα παρέμβασης. Η παρέμβαση αφορά περιστάσεις όπου απειλείται η προσωπική του ασφάλεια και γίνεται μέσω μιας συνθηματικής λέξης που καθορίζεται πριν τη συνεδρία. Όταν ο ο/η υποτακτικος/η φωνάξει τη λέξη αυτή, ο Αφέντης οφείλει να σταματήσει κάθε δραστηριότητα και να ρωτήσει τον/την υποτακτικος/η τι τον/την οδήγησε να διακόψει τη συνεδρία.
    Αφού λυθεί το πρόβλημα, ο/η υποτακτικός/ή μπορεί να συνεχίσει τη συνεδρία ή να την παύσει, ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος και τη διάθεσή του. Όταν ο/η υποτακτικός/ή χρησιμοποιήσει τη συνθηματική λέξη, λέμε ότι "έκανε πίσω" ή ότι "δυστρόπησε". Η συνθηματική λέξη πρέπει να χρησιμοποιείται όχι μόνο όταν ο ο/η υποτακτικός/ή δε μπορεί να υπομείνει κάποια τιμωρία ή έχει κουραστεί, αλλά και όταν κρίνει ότι ο Αφέντης/α δεν τηρεί τα μέτρα πρόληψης. Η συνθηματική λέξη δεν πρέπει να είναι μια λέξη που να υποδηλώνει παύση, όπως "στοπ", "σταμάτα", "φτάνει" ή "έλεος", αλλά μια άσχετη λέξη όπως π.χ. "πήχτρα" ή "σκότος". Ο λόγος είναι απλός: λέξεις που υποδηλώνουν παύση μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιούνται για δημιουργία ατμόσφαιρας και δεν είναι σωστό να χαλαλίζονται για συνθηματικές λέξεις!

    ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ: Μόλις τελειώσει η συνεδρία χαλαρώστε και συζητείστε με τον παρτενέρ σας για τη συνεδρία. Εκφράστε τα παράπονά σας και τις διαφωνίες σας, αλλά και τα θετικά της συνεδρίας. Κάντε μαζί την απολύμανση των συνέργων που χρησιμοποιήσατε και σχεδιάστε την επόμενη συνεδρία.
    Η συνεργασία μεταξύ Αφέντη/ας και υποτακτικού/ής είναι αυτή που ξεχωρίζει τον Ερωτικό Σαδισμό από τον κλασσικό Σαδισμό. Πρέπει να είναι συνεχής και αρμονική και όταν αυτή πάψει να υπάρχει ή γίνει υποτονική, καλό και φρόνιμο είναι να λήξει και η σχέση μεταξύ Αφέντη/ας και υποτακτικού/ής .



    Copyright © SaMe Place Club

    http://clubs.pathfinder.gr/SaMe_Place/
     
  2. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Σωστά όλα αυτά και όλα όσα έχουν σχέση με την υγιεινή/προφήλαξη/απολύμανση είναι must
     
  3. latexduck

    latexduck Contributor

    άλλο ένα πολύ χρήσιμο post απο την SM_Art_Lady...
     
  4. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    SM_Art_Lady δε θα μπορούσα παρά μόνο να συμφωνήσω με όλα αυτά τα μέτρα προφύλαξης. Φυσικά θα ήταν περιττό να τονίσω και εγώ πόσο συμαντικό είναι η προφύλαξη κατά τη διάρκεια ενός session, αλλά επειδή είμαστε άνθρωποι και λάθη κάνουμε καλό θα ήταν να προσέχουμε όσο πιο πολύ γίνεται. Μια που ασχολούμαστε με την υγιεινή των εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται στα διάφορα sessions θα ήθελα να πώ και εγώ με τη σειρά μου οτι καλό είναι πριν δοκιμάσει κάτι στον/ην παρτενέρ του να το δοκιμάζει πρώτα στον εαυτό του, έτσι θα μπορέσει να κατανοήσει αν μπορεί ο/η παρτενέρ του να το αντέξει και να συνεχίσει με τη χρήση του. Φυσικά τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στο session πρέπει να απολυμαίνονται και πριν από τη χρήση τους (ειδικά τα διάφορα είδη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μέσα στο σώμα του παρτενέρ -δονητές, λαβές μαστιγίων, gags, κλπ.) καθώς όλοι γνωρίζουμε οτι τα μικρόβια βρίσκονται παντού.
     
  5. sakiss3000

    sakiss3000 Regular Member

    Μ αρέσει πολύ ο τρόπος σκέψης κι αντίληψης της SM_Art_Lady.
    SM_Art_Lady πολύ σε γουστάρω
     
  6. BDSM_lover

    BDSM_lover Regular Member

    Πολυ σωστα οσα διαβασα για τους ορους προφυλαξης και την γενικοτερη προστασια στον χωρο του BDSM και πραγματικα θα συμφωνησω σε ολα ! Αρκει μονο να μην γινουμε υποχοντριακοι με ολα αυτα και κολλαμε στις λεπτομερειες με σχολαστικοτητα, γιατι οπως ειναι γνωστον απο τα αρχαια χρονια, παν μετρον αριστον  
     
  7. τασος0

    τασος0 Regular Member

    πολυ σωστα και πολυ χρησιμα
     
  8. little_slut[PieR]

    little_slut[PieR] Regular Member

    Όντως πολύ σωστά και χρήσιμα όλα αυτά και για άπειρους αλλά και για έμπειρους ακόμη περισσότερο που ίσως επαναπαύτηκαν.
     
  9. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    H "arxh" oti ola ta toys prepei na hrisimopoiountai apo tin Mistress prota ston eafto Ths prin hrisimopoiithoune ston slave einai poli diadedomeni. Tin vriskw omos logika atopi gia tous akolouthous logous:
    1. Kapoia paihnidia den mporoune na dokimastoune stin Mistress (i ston Master) otan anaferomaste se eterofiles Ms diades logo tis diaforetikis anatomias (px clamps gia labia, constrictors gia CBT klp), ke logo tou tropou hrisis kapoiwn paihnidiwn (px. single tail.)
    2. I somatiki antohi tis Mistress den einai aparaitita i idia me tou slave. Se kapoia simeia tou somatos mporei na einai megaliteri i mikroteri. I logiki loipon oti dokimazontas tha kseri einai ellipis.
    3. Oi antohes ston pono (ke se alles dokimasies) den eksantlountai se somatikes antohes alla metavallontai me vasi tis sinaisthimatikes katastaseis. Me to dedomeno oti aftes den einai statheres ke oti diakimainontai analoga me ton tipo paihnidiou kai/h heirismou apo tin Mistress, einai adinaton na prosomoiwthoun oi sinthikes tis aisthisis enos sigkekrimenou paihnidiou ston slave.
    4. O tropos pou epeksergazetai ton pono enas submissive (ke akoma perissotero enas mazohistis) diaferei ardin apo to pos epidra afto se ena Kiriarhiko atomo i se ena atomo pou den ehei mazohistikes taseis. Ego prosopika apexthanomai ton pono, den eho tin dinatotita na ton metatrepso (i aftousio na ton vioso) se erotiko erethisma klp. I idea loipon tou na hrisimopoiiso ena paddle panw mou oste na katalavo kalitera tin aisthisi agnoei to simantiko afto dedomeno ke sinepos kathista tin idea anousia ke anefarmosti.
     
  10. sakiss3000

    sakiss3000 Regular Member

    Δεν μπορούν να δοκιμαστούν όλα αλλά κάποια μπορούν. Ένα παράδειγμα: έχω δυο τρία μαστίγια, και τα έχω δοκιμάσει τόσο ώστε ξέρω τι είδος πόνου προκαλεί το καθένα. Ετσι ξεκινώντας με χαμηλή ένταση (ούτως ή άλλως) καταλαβαίνω πως θα αισθάνεται το άλλο άτομο, και βέβαια δεν θα επαναπαυτώ σ αυτό αλλά θα παρακολουθώ το πώς το δέχεται. έχω ένα το οποίο είναι σκληρό και προκαλεί άγριο πόνο, οπότε μ αυτό δεν θα δυνάμωνα το χτύπημα όπως με κάποιο μαλακό μαστίγιο. Ασχετα αν θα το άντεχε λιγότερο ή περισσότερο από μένα, θα καταλαβαίνω τι αισθάνεται θα ξέρω δηλαδή το είδος του πόνου που προκαλεί και θα είμαι ιδιαίτερα προσεχτικός. Αν χτυπηθεί μ αυτό έστω και στη μισή ένταση απ ότι μ ένα μαλακό χάθηκε αφού πονάει άγρια ακόμα και με χαϊδευτικό χτύπημα. Προσωπικά όμως θέλω και για άλλο λόγο να ξέρω πόσο πονάει με ότι της κάνω.
     
  11. gaby

    gaby Guest

    Καταλαβαίνω ότι ο Κυρίαρχος ακόμα και μόνο για λόγους αρχής μπορεί να μην έχει άμεση γνώση της επίπτωσης της χρήσης των BDSM εξαρτημάτων.

    Πέρα από το αντικειμενικό στοιχείο ότι π.χ. το μαστίγιο προκαλεί αυτό το είδος πόνου ενώ η ξύλινη κουτάλα της κουζίνας το άλλο, υπάρχει και το υποκειμενικό. Αλλος καλοδέχεται τον πόνο, άλλος όχι.

    Προσωπικά, δε θα ήθελα με τίποτα ο Κυρίαρχος, εκτός από όλες τις άλλες μορφές κυριαρχίας Του πάνω μου, να έχει την τάση να με ανταγωνίζεται στον πόσο πόνο αντέχω 

    Απο κει και πέρα, στο θέμα μας, που είναι το τρίπτυχο" Safe - Sane - Consensual", δηλαδή, "Ασφαλές, Θεμιτό, Κοινά αποδεκτό", νομίζω ότι αναγκαία συνθήκη για να εφαρμοστεί είναι η κοινή λογική και ικανές συνθήκες, οι ειδικές γνώσεις (όπως τις κατέγραψε η SM Art Lady), η πρόθεση και η αυτοδέσμευση για την τήρησή του στην πράξη.
     
  12. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    To SSC den einai apodekto apo oli tin BDSM koinotita gia logous pou an iparhei endiaferon tha mporousa na analiso. Gia aftous pou endiaferontai, parapempw sta alla montela, RACK ke MIC.