Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Προτάσεις για τηλεοπτικές σειρές

Συζήτηση στο φόρουμ 'Τέχνη' που ξεκίνησε από το μέλος Arioch, στις 28 Φεβρουαρίου 2011.

  1. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Σε αυτό το νήμα μπορεί ο καθένας να γράψει τις προτάσεις του για τις "must see" τηλεοπτικές σειρές ανεξαρτήτως περιεχομένου. Ξεκινάω με τη δική μου λίστα.

    1. The Wire (HBO)

    Για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που την έχουν παρακολουθήσει είναι η καλύτερη σειρά που έχει υπάρξει στην ιστορία της τηλεόρασης. Δεν είναι απλή αστυνομική σειρά, είναι κοινωνιολογική μελέτη. Με αφορμή την προσπάθεια καταδίκης ενός μεγαλέμπορου ναρκωτικών το "The Wire" πραγματεύεται την κοινωνία και τους θεσμούς της, αυτό που αποκαλούμε "σύστημα". Με ντοκυμανταιρίστικη υφή, πολλούς ημιερασιτέχνες ηθοποιούς -πολλοί εκ των οποίων είχαν υπάρξει πραγματικοί εγκληματίες και που ενσάρκωσαν στην κυριολεξία εκδοχές του εαυτού τους- ξεχωρίζει για τόσο για το ωμό ρεαλισμό της όσο και για τη βαθιά απαισιοδοξία της.

    Ένα από τα χαρακτηριστικά της σειράς είναι η αμφίπλευρη οπτική της. Η ιστορία ξετυλίγεται μέσα από τα μάτια των τόσο των ανθρώπων του νόμου όσο και από των διάφορων παρανόμων. Με Θουκυδίδια αφήγηση, οι διάφορες ιστορίες παρατίθενται χωρίς προκατάληψη, χωρίς ανούσια ηθικά κηρύγματα και χωρίς να λαμβάνεται θέση υπέρ του ενός ή του άλλου, αφήνοντας έτσι τον θεατή να σκεφτεί και να προβληματιστεί για αυτό που του παρουσιάστηκε.

    Γυρίστηκαν πέντε σαιζόν και σε κάθε σαιζόν εξετάζεται και μια διαφορετική περιοχή της Βαλτιμόρης και σε κάθε περιοχή της Βαλτιμόρης και μια διαφορετική πτυχή του συστήματος.

    Θέμα της πρώτης σαιζόν ο νόμος (Αστυνομία/Δικαστική εξουσία).
    Θέμα της δεύτερης τα συνδικάτα.
    Θέμα της τρίτης η τοπική αυτοδιοίκηση.
    Θέμα της τέταρτης το καταρρέον εκπαιδευτικό σύστημα.
    Θέμα της πέμπτης ο τύπος.

    Αν μπορούσε να συνοψιστεί η ουσία της σειράς σε μια πρόταση θα ήταν "Χίλια και ένα βίαια, εφιαλτικά παραμύθια για ενήλικες στα οποία νικητής βγαίνει σχεδόν πάντοτε ο δράκος."

    2. Battlestar Galactica (2003) (SyFy)

    Remake μιας "cheesy" σειράς των αρχών του '80 το Battlestar Galactica κατάφερε να γίνει σειρά σταθμός στην επιστημονική φαντασία, για μένα είναι μετά το The Wire η κορυφαία σειρά που έχει παιχτεί στην τηλεόραση. Τη βάζω πάνω από Shield, πάνω από Deadwood, πάνω από Dexter, πάνω από Arrested Development...

    Καλλιτεχνικά άρτια, με πολύ καλό καστ και ερμηνείες που ντροπιάζουν όλες σχεδόν τις "drama" σειρές, αναλύει σε μεγάλο βάθος τους χαρακτήρες και καταπιάνεται με πολύ δύσκολα θέματα (θρησκεία, φανατισμός, βασανιστήρια, σύγκρουση εξουσιών, τρομοκρατία) με τρόπο που δεν προκαλεί τη νοημοσύνη σου (πχ 24) αλλά που σε κάνει να σκεφτείς. Οι χαρακτήρες είναι τρισδιάστατοι, πραγματικοί και πολύπλοκοι. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί, υπάρχουν αντίπαλες παρατάξεις που προσπαθούν να επικρατήσουν by any means necessary. Δεν είναι τυχαίο ότι το BSG είναι η μοναδική σειρά επιστημονικής φαντασίας που έχει βραβευτεί ως καλύτερη σειρά μιας χρονιάς ή ως η κορυφαία δραματική σειρά.

    Και αν αυτό τρομάξει αυτούς που αγαπάνε τη δράση, σας διαβεβαιώ ότι έχει μπόλικη και τα effects της είναι -και το λέω χωρίς καμία υπερβολή- κινηματογραφικού επιπέδου. Επίσης, πράγμα σπάνιο για τηλεοπτική σειρά σέβεται τη φυσική οπότε ετοιμαστείτε για άηχες εκρήξεις και για dogfights με μανούβρες που σέβονται την αδράνεια και το κενό αέρος και που δε θυμίζουν σε τίποτα αερομαχίες.

    Και κάτι τελευταίο: Αν και σειρά σκληρής (δηλ. ρεαλιστικής όσο γίνεται) επιστημονικής φαντασίας διαθέτει πολλά μεταφυσικά στοιχεία και στηρίζεται σε αυτά. Θα δείτε να μιλούν για προφητείες, για αγγέλους, για Θεό/Θεούς κλπ. Μην τα αψηφίσετε και ΜΗΝ περιμένετε ότι η σειρά θα δώσει επιστημονική ή επιστημονικοφανή εξήγηση σε αυτά. Το θρησκευτικό/μεταφυσικό κομμάτι της σειράς είναι έντονο από την αρχή ως το τέλος.

    3. The Shield (FX)

    "There is no good cop/bad cop. I'm a different kind of cop".

    Η σειρά ξεκινάει με τη δολοφονία ενός αστυνομικού από τους διεφθαρμένους συναδέλφους του. Σε αντίθεση με το πιο "αργό" wire που ασχολείται με όλες τις μεριές του συστήματος, το "The Shield" είναι αστυνομική σειρά δράσης με θέμα της την διαφθορά στην αστυνομία. Ωστόσο η σειρά δεν έχει τη δράση για τη δράση. Ξετυλίγει αριστουργηματικά σε επτά σαιζόν την ιστορία ενός διεφθαρμένου αλλά φοβερά αποτελεσματικού μπάτσου και της ομάδας του, αναπτύσσοντας έναν από τους κορυφαίους αντιήρωες (μαζί με τους Dexter Morgan και τον Al Swearengen) της μικρής οθόνης.

    Για μένα είναι η δεύτερη καλύτερη αστυνομική σειρά που έχει υπάρξει μετά το "The Wire".

    4. Deadwood (HBO)

    Σεξπιρικοί διάλογοι στην άγρια δύση. Αν υπάρχει καλύτερο επιχείρημα εναντίον του δυτικού πολιτισμού είναι αυτή η σειρά. Λυρισμός και βωμολοχίες, λασπουριά και μεγαλείο, υψηλά ιδανικά και χαμερπείς άνθρωποι σε μια κάποτε παρθένα Δύση που βιάζεται άγρια.

    Μην τη δείτε χωρίς αγγλικούς υπότιτλους εκτός και αν γνωρίζετε εξαιρετικά αγγλικά με μπόλικους αρχαϊσμούς.
     
    Last edited: 28 Φεβρουαρίου 2011
  2. vautrin

    vautrin Contributor

    Όχι πως διαθέτω μέτρο σύγκρισης: δύο τηλεοπτικές σειρές όλες κι όλες έχω παρακολουθήσει από την αρχή ως το τέλος: το Twin Peaks του αγαπημένου μου David Lynch και το Berlin Alexanderplatz του σπουδαίου Reiner Werner Fassbinder. Aν και πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, σουρεαλιστική, ονειρική και μυστηριώδης η πρώτη, έντονα ρεαλιστική και πολιτική η δεύτερη, εντούτοις τις θεωρώ αμφότερες αριστουργηματικές.











     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  3. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Προτάσεις για τηλεοπτικές σειρές

    Συγνωμη, για την Ελληνική τηλεόραση μιλάμε? (κρατικα και ιδιωτικα καναλια)
    Αν ειναι ετσι,οι μόνες σειρές που είδα κάποια επεισόδια και μου άρεσαν, ηταν Grey's anatomy και csi.
    Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είμαι fan του κουτιού και δεν διαθέτω nova και τα σχετικα....αξεσουάρ!


    Grey'sAnatomy-Μαθήματα Ανατομίας
    Το Grey's Anatomy είναι μια αμερικανική δραματική ιατρική σειρά. Ο τίτλος της σειράς είναι βασισμένος στο κλασικό ιατρικό βιβλίο Η Ανατομία του Γκρέι (Gray's Anatomy). Η σειρά αναφέρεται στη ζωή της Δρ Μέρεντιθ Γκρέι, που την υποδύεται η Ellen Pompeo, που άρχισε την καριέρα της ως χειρούργος στο φανταστικό νοσοκομείο Seattle Grace στο Σιάτλ, στην Ουάσινγκτον. Το Grey's Anatomy έχει σαρώσει τα τηλεοπτικά βραβεία, συγκεντρώνοντας μεταξύ άλλων 2 Χρυσές Σφαίρες (Καλύτερης δραματικής σειράς 2007 και καλύτερης δεύτερης γυναικείας ερμηνείας 2006), καθώς και 2 ΕΜΜΥ (Καλύτερου casting 2006 και καλύτερης δεύτερης γυναικείας ερμηνείας 2007), είναι η πιο επιτυχημένη ιατρική σειρά όλων των εποχών, και εκατομμύρια τηλεθεατές τη λάτρεψαν από το πρώτο κιόλας επεισόδιο.
    Η σειρά στην Ελλάδα έκανε πρεμιέρα το 2006 από τον τηλεοπτικό σταθμό Alter Channel υπό τον τίτλο Μαθήματα Ανατομίας, αφού πρόβαλλε τους πρώτους δυο κύκλους, ο σταθμός έβγαλε από το πρόγραμμα του την σειρά. Από τον Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι και σήμερα προβάλλεται από τον ANT1.



    To CSI: Nέα Υόρκη (CSI: NY ή Crime Scene Investigation: Nέα Υόρκη) είναι μια αστυνομική σειρά αμερικάνικης παραγωγής που έκανε πρεμιέρα στις 22 Σεπτεμβρίου 2004.Η σειρά ακολουθεί τις έρευνες μιας ομάδας της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, αποτελούμενη από επαγγελματίες επιστήμονες που βρίσκουν λύση σε γεγονότα μυστήριων και ασυνήθιστων θανάτων και άλλων εγκλημάτων.
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Προτάσεις για τηλεοπτικές σειρές

    Όχι, δεν είναι απαραίτητο οι σειρές να παίζονται στα ελληνικά κανάλια, ας είναι καλά οι "θείοι" από το Αμέρικα  
     
  5. Queen_of_Wands

    Queen_of_Wands Regular Member

    Απάντηση: Προτάσεις για τηλεοπτικές σειρές



    για όσους είναι αποδεκτά στα γούστα τους τα vimpire...σε σύγχρονη εκδοχή με πολύ ενδιαφέρον casting και ανοιχτό μυαλό σε όλα!...
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  6. sleeper

    sleeper ...urban dreaming... Contributor

    Απάντηση: Προτάσεις για τηλεοπτικές σειρές

    Πολυ ιδιαιτερο αγγλικο χιουμορ. Απο τις πολυ αγαπημενες μου ξενες σειρες, που δυστυχως δεν εχουν προβληθει στην ελληνικη τηλεοραση.


    The IT Crowd:








    Coupling:

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  7. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Προτάσεις για τηλεοπτικές σειρές

    1.Lie to me
    2. In treatment
    3. Damages
    4. Criminal Minds
    5. Frasier
    6.House
    7. Wire in the blood

    Καποιες απο τις σειρες που απολαυσα, χωρις σειρα προτιμησεως.
     
  8. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: Προτάσεις για τηλεοπτικές σειρές

    θεωρω το sex and the city ως την μοναδικη σειρα που πραγματικα εχει πλουσια πνευματικη υλη που αφορα τις σχεσεις .
    Δυστυχως στην Ελλαδα δεν ειχε και την καλυτερη απηχηση .. κυριως απο τις γυναικες που δυσφορουν καθως η σειρα βγαζει πικρες αληθειες στην φορα , φυσικα και για τα δυο φυλα .
    μια ακομη πολυ σημαντικη καινοτομια της σειρας ειναι οτι προσεγγιζει τις ιδιαιτερες σεξουαλικες προτιμησεις αναδεικνυοντας το ποσο σημαντικο ειναι να βιωνοντε μεσα απο τις σχεσεις , ταυτοχρονα ομως θετει και σαφεστατα ορια που περιφρουρουν τον σεβασμο και την υποληψη γυρω απο τα προσωπα .
    Σημαντικη επισης αναφορα , πρωτογνωρη για τηλεοραση , γινεται στην φιλια και στους τροπους που αυτη μπορει να λειτουργει κρατωντας ταυτοχρονα διαφορετικες προσωπικοτητες σε αρμονια .
    Πραγματα που παντα θελαμε να πουμε ή να ακουσουμε , επαναλαμβανονται συχνα μεσα απο τους διαλογους , κατι σαν preview των δικων μας σκεψεων ...
    Φυσικα και αυτη η αμερικανικη παραγωγη , δεν ξεφευγει απο την επιβολη του Εβραικου στοιχειου στους θεατες .. ενοχλητικο μεν αλλα ....τουλαχιστον δεν συμβαινει τοσο οσο στα "Φιλαρακια" ....
    απο ολη την σειρα και τις δυο ταινιες , θα θυμηθω μοναχα ενα μελανο σημειο που με ενοχλησε πολυ πολυ περισσοτερο απο την διαφημιση του Εβραικου πολιτισμου και θρησκειας .. οτι προσπαθησε σε πολλα επεισοδια να υποβιβασει τον κινδυνο των ναρκοτικων , πολλες φορες μαλιστα εκανε και ξεκαθαρη διαφημιση τους ... το θεωρω απαραδεκτο , εστω και αν εκανε αναφορα μονο στο "τσιγαρο" ...
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Προτάσεις για τηλεοπτικές σειρές

    5. Six Feet Under (HBO)

    Μια σειρά που μιλάει για την ομορφιά της ζωής με φόντο μια δυσλειτουργική και εκκεντρική οικογένεια που διατηρεί γραφείο κηδειών. Το τελευταίο δεκάλεπτο της σειράς είναι πραγματικά ό,τι ομορφότερο και ποιητικότερο έχω δει στην τηλεόραση και δεν ντρέπομαι να ομολογήσω πως την πρώτη φορά που το είδα πλάνταξα στο κλάμα.

    6. Pushing Daisies (ABC)

    Δυστυχώς, σε ένα κόσμο που βασιλεύουν οι εντυπωσιακές μετριότητες τύπου "Lost" και "CSI" και τα ψευτοδράματα τύπου Gray's Anatomy το Pushing Daisies ήταν μοιραίο να φύγει πρόωρα.

    Και όμως ήταν μια υπέροχη σειρά που σε γέμιζε με μια απίστευτη πανδαισία συναισθημάτων. Μια σειρά που ήταν γεμάτη αντιθέσεις: φωτεινή και συνάμα απαισιόδοξη, σκοτεινή και συνάμα αισιόδοξη. Πολύχρωμη! Παραμυθένια!

    Το Pushing Daisies είναι ένα υπέροχο, μελαγχολικό και γλυκόπικρο, σουρεαλιστικό παραμύθι που δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα.

    7. Arrested Development (Fox)

    Ό,τι είναι το The Wire για τις αστυνομικές σειρές και το Battlestar Galactica για τις σειρές επιστημονικής φαντασίας, ήταν το Arrested Development για τα sitcoms. Μια σειρά γεμάτη βιτριολικό χιούμορ που σατιρίζει ανελέητα τους πάντες και τα πάντα, από το Αμερικανικό Όνειρο μέχρι τον ίδιο της τον εαυτό. Αν νομίζατε ότι οι Bundies του "Married with childen" ήταν "καμμένη" οικογένεια, περιμένετε να γνωρίσετε τους Bluths.

    8. Community (NBC)

    Δεν είναι ακόμα ένα sitcom. Είναι μια φοβερά έξυπνη σειρά που με όχημα την αφήγηση των περιπετειών ενός study group σε ένα community college της πυρκαγιάς σατιρίζει και παρωδεί ανελέητα, καταφέρνοντας ωστόσο ταυτόχρονα να αποδώσει φόρο τιμής, όλη την pop culture.

    Πιστεύατε ότι είναι αδύνατο να συναντηθούν το Matrix, το Escape from New York το 28 Days Later και το Kill Bill? Δείτε το 1x23 - Modern Warfare.

    Πιστεύατε ότι είναι αδύνατο να συναντηθεί το Night of the Living Dead με το Alien, το Star Wars και το Mamma Mia? Δείτε το 2x06 - Epidemiology.

    Μακράν της δεύτερης η πιο έξυπνη σειρά που παίζεται αυτό τον καιρό. An abso_fucking_lutely must see!
     
    Last edited: 28 Φεβρουαρίου 2011
  10. tyfeas

    tyfeas In Loving Memory

    Απάντηση: Προτάσεις για τηλεοπτικές σειρές

    1. DOLLHOUSE(FX)

    2.GALACTICA(FX)

    3.The Clevelant Show(FOX)

    4.COMBAT! (εφημεριδα ''Παρασκευη+13'')
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  11. camera_obscura

    camera_obscura Regular Member

    Οι τηλεοπτικοί μου ορίζοντες ήταν ανέκαθεν πολύ στενοί. Βασικά, το μόνο που παρακολουθούσα ήταν οι αμερικάνικες σειρές του τύπου Νόμος και Τάξη. Η Τάξη με ενδιαφέρει λόγω του ιντριγκαρίσματος που μου προκαλεί το whodunnit κι ο Νόμος με ενδιαφέρει προκειμένου να παίρνω μια ιδέα περί δικανικής λογικής, μιας λογικής μπροστά την οποία ωχριά ακόμα και η παρανοειδής "λογική". Έχουσα πλήρη επίγνωση του πόσο αντιδραστική -για να μην πω και προπαγανδιστική- προσέγγιση έχουν τέτοιες σειρές και ούσα πια ικανή να αντιλαμβάνομαι με τη μια από πού μπάζουν τα σενάρια λόγω της μακράς μου εμπειρίας στο είδος, ήμουν επιτέλους έτοιμη να πραγματώσω την αρχή "η καλή τηλεόραση είναι η κλειστή τηλεόραση".

    Ώσπου ήρθε κάποιος και μου επεσήμανε μιαν άλλη όψη των πραγμάτων. The truth is out there μήπως; Δε νομίζω Fox, δε νομίζω. Η αλήθεια είναι η μέγιστη δυνατή συναίνεση σε μια σύμβαση κατά τα δικαστικά μου δράματα; Δε νομίζω. Αντιθέτως, everybody lies! Και ιδού σκάει περίλαμπρος ο Δόκτορ House, η απόλυτη φαντασίωση κάθε (τουλάχιστον υποτακτικής) γυναίκας! Τι να πρωτοπεί κανείς για την απίθανη αυτή περσόνα! Καταθλιπτικός, σακάτης, εξαρτημένος, αγενής, μισάνθρωπος, κυνικός, παρεμβατικός, μεμψίμοιρος, είρων, κακότροπος, πλην όμως σατανικά ευφυής! Δυστυχώς η σειρά δεν αποβάλλει ολοκληρωτικά τον μοραλισμό αμερικάνικης κοπής, αλλά η χαρισματική προσωπικότητα του Δόκτορα που εξωθεί ανθρώπους και καταστάσεις στα άκρα, εξισορροπεί το σενάριο. Στην απίστευτη ομορφιά, αρρενωπότητα, sex appeal και χάρη του ηθοποιού που ενσαρκώνει τον House καλύτερα να μην αναφερθώ γιατί ξέρω ότι ακόμα κι εδώ μπορεί ορισμένοι να με χαρακτηρίσουν ...διεστραμμένη (το τι χαβαλέ έχω υποστεί για την "κουτσοφιλία" μου δεν λέγεται)! Να υπογραμμίσω ωστόσο ότι η σειρά έχει έντονα D/s στοιχεία και προς τιμήν των σεναριογράφων, παρά το ότι η κεντρική περσόνα του House είναι κατάφωρα dominant προσωπικότητα, συχνά αποκαλύπτεται και η ανθρώπινη, η αδύναμή της όψη, πράγμα που απογειώνει τη γοητεία της.

    Ο ίδιος άνθρωπος μου συνέστησε κι άλλη μια λαμπρή σειρά την οποία όμως δεν θα αποκαλύψω καθώς θεωρώ ότι ορισμένα θεάματα δεν είναι "κατάλληλα για όλους". Είναι όπως τα παρθένα μέρη που έχουμε τη χαρά να γίνουμε ροβινσώνες τους. Τα αποκαλύπτουμε σε λίγους και εκλεκτούς, σαφώς όμως αποφεύγουμε να τα κάνουμε αφίσες του ΕΟΤ για να μην εξανεμιστεί ο μύθος τους...

    Αχ, ξέχασα να σας πω ότι είναι και rocker το ίνδαλμά μου...

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  12. sleeper

    sleeper ...urban dreaming... Contributor

    Απάντηση: Προτάσεις για τηλεοπτικές σειρές

    Aυθεντικη 80's καλτιλα γυρισμενη εν ετει 2004 που διακωμωδει ολα τα horror movies με εμφανη αναφορα στον Stephen King.

    Garth Marenghi's Darkplace:



    Garth Marenghi's Darkplace (TV Series 2004) - IMDb


    Σημειωση: Προσοχη! Η σειρα αυτη απευθυνεται μονο σε καμενους!  
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014