Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πως Απολογούνται οι Κυρίαρχοι?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 13 Ιουλίου 2005.

  1. gaby

    gaby Guest

    "Συγνώμη"... πιστεύω ότι είναι η μία από τις τρεις πιό δυσκολες στην προφορά λέξεις της ελληνικής γλώσσας. Οι άλλες δύο το "ευχαριστώ" και το "παρακαλώ σε ή Σας". Έντονο το συναισθηματικό ξεγύμνωμα όταν τις προφέρουμε και τις εννοούμε, γι αυτό και η δυσκολία.

    Ωστόσο...στην περίπτωση που η σχέση D/s ή M/s είναι τέτοια ώστε να θεωρούν και οι δύο ότι η υποτακτική ή η σκλάβα ανήκει στον Κυρίαρχο, τότε η λεκτική συγνώμη του Κυρίαρχου, ακόμα και άτοπη μπορεί να θεωρηθεί.

    Ποιό το νόημα να ζητάει ο Κυρίαρχος συγνώμη από κάποια που Του ανήκει; Αισθάνομαι ότι είναι σα να τη σπρώχνει λίγο πέρα. Σα να τη βλέπει ως τρίτη, όχι ως δική του. Ζητώντας απλά συγνώμη, αυτό που κάνει τελικά, είναι ότι, όπως λένε οι Άγγλοι, He is adding insult to injury (πρώτα χτυπάει και μετά προσβάλλει). Δηλαδή, στο όποιο πρόβλημα ή πόνο ή στενοχώρια προκάλεσε το σφάλμα του στη σκλάβα του, προσθέτει την παγωνιά της ξαφνικής απόστασης, τον υπαινιγμό της αναθεώρησης της σχέσης.

    Ο Κυρίαρχος πιστεύω ότι απολογείται καλύτερα με τις πράξεις του. Αν επιθυμεί, αν η σχέση με την υποτακτική η την σκλάβα του είναι τέτοια ώστε να μοιράζεται μαζί της τα συναισθήματά του, αν νιώθει την άναγκη να κάνει τη σκλάβα του κοινωνό του αισθήματος μεταμέλειας που νιώθει, τότε, της ζητάει συγνώμη με όποιον τρόπο του ταιριάζει.

    Σε μία στενή προσωπική σχέση, γίνεται τόσο φανερή, με ένα βλέμμα, μία έκφραση, τη στάση του σώματος, η στενοχώρια του σφάλματος, η μεταμέλεια που δεν ξέρω αν είναι πάντα απαραίτητη η συγνώμη.

    Προσωπικά σε όλες μου τις σχέσεις με ζεσταίνει όταν βλέπω στη στάση του άλλου την επίγνωση ότι με στενοχώρεσε και την προσπάθεια να διορθώσει τα λάθη του. Τα υπόλοιπα έρχονται δεύτερα και δεν είναι απαραίτητα.

    Ίσως θα έπρεπε να πω εδώ ότι ακόμα πιό δύσκολο από το να προφέρουμε τη λέξη "συγνώμη" είναι και να ξέρουμε να συγχωρούμε. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα...
     
  2. BaD_HabitS

    BaD_HabitS Regular Member

    tender lilly πιστευω πως οταν ζητας συγνωμη η απολογησε το κανεις για να νιωσεις κυριως εσυ καλα!δεν εχει τοσο να κανει με τα αισθηματα του αλλου!ισως ακουγετε σκληρο αλλα ολοι μας αν και ζουμε σε ομαδικες κοινωνιες ειμαστε ατομικα πλασματα!πες το και θεμα επιβιοσης δηλαδη σπανια θα εκτεθουμε συναισθηματικα αν ειναι να χασουμε κατι!
     
  3. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Ποια μπορεί να θεωρηθούν λάθη Του Κυρίαρχου?
    Είναι Υποχρεωμένος με οποιοδήποτε τρόπο να παραδέχεται το λάθος του?
     
  4. Zondag

    Zondag Regular Member

    Ένα απο τα πολύ σοβαρά λάθη που μπορεί να κάνει ένας Κυρίαρχος είναι να τροφοδοτεί με "υλικό" τη φαντασίωση της υποτακτικής του ότι ειναι ο τέλειος, ότι ειναι ο Κύριος "αλάθητος".΄

    Δεν υπάρχουν τελειοι άνθρωποι. Η κυριαρχικότητα και η υποτακτικότητα είναι σεξουαλικοί προσανατολισμοί που καμμιά σχέση δεν έχουν με την ποιότητα και τις γενικότερες ικανότητες των ανθρώπων.
     
  5. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Όταν λες είναι σεξουαλικοί προσανατολισμοί τι εννοείς?
     
  6. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Η απολογία (οφείλει να) γίνεται με ευθύτητα και ειλικρίνεια. Σε ανίθετη περίπτωση στερείται αξίας και σοβαρότητας η κίνηση.

    Να το εκλάβει ως κίνηση ευθύτητας και ειλικρίνειας, δηλαδή στην πραγματική διάστασή της.

    Μόνο αν υποχρεώνει κάτι Τον ίδιο (όπως η ηθική Του) να προβεί σε αυτήν την ενέργεια.
     
  7. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Συμφωνώ απόλυτα. Πρόκειται περί σεξουαλικών προσανατολισμών / προτιμήσεων και δεν συνεπάγονται το αλάθητο. Έχω καταλόγους ολόκληρους από λάθη Κυρίαρχων ατόμων.

    Γιατί να ζητήσει συγνώμη ο Κυρίαρχος; Δεν το καταλαβαίνω. Αν έσφαλλε κάπου θα επωμισθεί τις συνέπειες του σφάλματος όπως όλοι μας. Και αν μπορεί θα το διορθώσει. Η υποτακτική η οποία έχει την ευθύνη να ακολουθεί τις υποδείξεις Του και δεν το έκανε θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη από Αυτόν. Αυτός από ποιον να ζητήσει συγνώμη; Δεν νοείται.

    tender lilly:
    Σωστό, αλλάζει τα δεδομένα της σχέσης.
     
  8. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Αρκει να συγχωρήσει τον εαυτό του για το λαθος που εκανε υπο την εννοια της αστοχίας του χειρισμου του.
    Τα λάθη ειναι αναποφευκτα μια και εντασσονται στη φυσιολογική μαθησιακη διαδικασία της δοκιμής και του λαθους.
    Παραλληλα οσο ζουμε, μαθαινουμε .
    Η φιλολογία του αλανθαστου, αγερωχου λόρδου εχει κανει ζημιά στο χώρο γιατι εδωσε λαθος εντυπώσεις ρομαντικου χαρακτηρα ελκυοντας έτσι αποπροσανατολισμενες βανιλα.
    Η υπο οφειλει να ζητησει συγνώμη ως αναγνωριση της αποτυχίας να υπηρετησει τον Κυριο της και φυσικα να αναμενει την ποινή της. Η υπο λογοδοτει στον Κυριο της. Ο Κυριος λογοδοτει στον εαυτο του.
     
  9. blindfold

    blindfold Contributor

    τόνισα αυτό με το οποίο συμφωνώ...

    αλλά το να ζητά συγνώμη ο σκλάβός μπορεί και να είναι ερεθιστικό ,αλλά το να ζητά συγνώμη ο Κυρίαρχος είναι σίγουρα άνθρωπινο και δείχνει χαρακτήρα...
     
  10. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Στα ισια!!!!!!!
    Με τους σκλαβους μου ειμαι και φιλη, και ναι, μου ετυχε αρκετες φορες να πω :"Εσφαλα και ζητω συγγνωμη".
    Ανθρωπος ειμαι και εγω, γιατι θα ηταν παραξενο?????
     
  11. BaD_HabitS

    BaD_HabitS Regular Member

    βεβαια για να παραδεχτεις πως εσφαλες και να ζητησεις συγνωμη πρεπει να εισαι ικανος να καταλαβαινεις που και ποτε κανεις λαθος!αν φτασεις σε αυτο το σημειο ολα τα αλλα πιστευω γινονται!
     
  12. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Θελει τεραστια δυναμη για ενα Κυριαρχο ατομο να ζητησει συγνωμη για ενα λαθος που οντως εκανε χωρις δικαιολογιες οπως ειπε και ο Sadal.Για μενα αυτο ειναι ενα απο τα πραγματα ομως που του ενισχυει αν θελετε την Κυριαρχηκοτητα του.Και το λεω αυτο και απο προσωπικη εμπειρια οπου ναι πραγματικα ενιωσα ασχημα οταν το κανα αλλα αμεσως μετα οταν ειδα στα ματια που απευθυνομουν την εμπιστοσυνη που ειχε και πριν το λαθος μου ενιωσα πολυ ομορφα.

    Για μενα λοιπον οταν εχει γινει λαθος απο τον Κυριαρχο η μεγαλυτερη αποδειξη Κυριαρχικοτητας ειναι να το παραδεχτει χωρις καμμια περιστροφη ή δικαιολογια.Αλλωστε οπως ειπε και η Mirella ανθρωποι ειμαστε.