Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πως Απολογούνται οι Κυρίαρχοι?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 13 Ιουλίου 2005.

  1. Rosko

    Rosko New Member

    Απάντηση: Πως Απολογούνται οι Κυρίαρχοι?

    και πάλι όχι γιατί δεν μου αρέσει να χάνω τον ρόλο μου
     
  2. Re: Απάντηση: Πως Απολογούνται οι Κυρίαρχοι?

    Ουτε κι εμενα μ αρέσει να χάνω τον ρόλο μου αλλα καμμια φορα τις αφήνω και δεν τον εχω χασει ποτε μεχρι σημερα
     
  3. vautrin

    vautrin Contributor

    Πως Απολογούνται οι Κυρίαρχοι?

    Πιθανές απαντήσεις:

    A. Γονυπετείς
    Β. Δι' εγγράφου υπομνήματος
    Γ. Παρουσία δικηγόρου
    Δ. Δεν προλαβαίνουν ν' απολογηθούν, στο πρώτο παράπτωμα έχουν πάρει πόδι.
     
  4. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Πως Απολογούνται οι Κυρίαρχοι?

    Δεν απολογούνται. Διορθώνουν το λάθος.
     
  5. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Πως Απολογούνται οι Κυρίαρχοι?

    Συμφωνω  
     
  6. XSU

    XSU Regular Member

    Απάντηση: Πως Απολογούνται οι Κυρίαρχοι?

    Συμφωνώ απόλυτα. Μάλιστα η sub/slave μπορεί να μην έχει καταλάβει καν το λάθος, ή μπορεί ακόμα και να το επικροτεί. Το διορθώνεις έμπρακτα γιατί σέβεσαι τον εαυτό σου... έτσι απλά.
     
  7. Απάντηση: Πως Απολογούνται οι Κυρίαρχοι?

    Άποψη μου είναι πως το θέμα της απολογίας του Κυριαρχου είναι τελείως υποκειμενικό.
    Το ζητούμενο είναι να δει το λάθος και να το αναγνωρίσει ως τέτοιο. Από κει και πέρα το πως θα το διορθώσει, αν θα ζητήσει συγνώμη ή το συζητήσει με την σκλάβα-υποτακτική Του, ή βρει άλλους τρόπους αποτελεί δικό Του θέμα και μόνο και φαντάζομαι θα κρίνει ανάλογα των καταστάσεων και ανάλογα επίσης θα πράξει.
     
  8. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Πως Απολογούνται οι Κυρίαρχοι?

    Τι γίνεται όμως σε περιπτώσεις που το λάθος δεν διορθώνεται εκ των υστέρων;

    Στη ζωή δεν υπάρχει πάντα το κουμπάκι του undo...
     
  9. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Πως Απολογούνται οι Κυρίαρχοι?

    Δεν είχαμε ποτέ ασχοληθεί με το δεύτερο τμήμα της ερώτησης  

    Τώρα πια που δεν είναι καλοκαίρι του 2005 αλλά του 2012 οι "σωστοί τρόποι" φαίνεται να έχουν ξεθωριάσει πάρα πάρα πολύ. Εγώ κατά περίπτωση έχω συγκινηθεί μέχρι δακρύων, έχω ανακουφιστεί, έχω αδιαφορήσει. Να νιώσω ανασφάλεια, όπως φοβόμουν ή να αγανακτήσω ή να ζητήσω τα ρέστα για το λάθος δεν μου έτυχε ποτέ.

    ΥΓ. Υπάρχουν και οι συγνώμες υπό μορφή μαχαιριάς. Εκεί έχω δεχτεί τη μαχαιριά.

    Δεν είμαι διόλου βέβαιη ότι ο σκλάβος μπορεί να δώσει συγχώρεση, ότι δύναται - στην ψυχή του Αφέντη του - να ξεπλύνει το σφάλμα. Είναι τέτοια η δυναμική της M/s σχέσης που έχω τη γνώμη πως αν ο Αφέντης νιώσει την ανάγκη να ζητήσει συγχώρεση θα πρέπει να βρει Αφέντη άλλον που να νογάει για ανώτερό του και από κει να γυρέψει τη λύτρωση. Σε πράγματα ιδιαίτερα σημαντικά.

    Ενδιαφέρουσα η διάσταση για "εκείνους που δεν έσφαλαν" και κάτι πρέπει να κάνουν. Ως υποτακτική δεν θα κατηγορούσα ποτέ "αυτόν που δεν έσφαλλε", από εγωισμό, ως σκλάβα δεν μπαίνει θέμα καν...

    Γιατί το θέμα είναι να ευχαριστηθεί η αδικημένη μπέμπα βρε παιδάκι μου!  

    Σχεδόν ποτέ δεν υπάρχει το κουμπάκι του undo, ένας τοίχος όμως μπορεί να στοκαριστεί και να βαφτεί από πάνω στο καλό το χρώμα, εκτός και αν κάποιο κάθαρμα έπιασε και τον έβαψε μαύρο.

    Γενικά αν διασπάσεις κάτι στα εξ ων συνετέθη και ακυρώσεις ένα ένα τα συστατικά με το αντίθετό τους ή τουλάχιστον τα βασικά, αυτό μπορεί να οριστεί ως διόρθωση του σφάλματος.

    Στο M/s άλλωστε ισχύει εξ ορισμού ότι η σκλάβα δεν θα έχει πιάσει να κάνει συσχετισμούς μεταξύ των συστατικών, του κεφαλιού της δηλαδή συμπεράσματα, οπότε αρκεί αυτή η ακύρωση των συστατικών. ..  
     
  10. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Πως Απολογούνται οι Κυρίαρχοι?

    Να το κάνω λίγο πιο σαφές μ’ ένα προσωπικό παράδειγμα, σχετικά ανώδυνο;

    Στην πρώτη, διαδικτυακή φάση της γνωριμίας μου με την Αμερικανίδα τέως υποτακτική μου, της είχα αναθέσει την εκτέλεση ενός καθημερινού καθήκοντος με συγκεκριμένη όμως χρονική προθεσμία για να το εκπληρώσει. Την πρώτη φορά λοιπόν, είχα την εντύπωση πως καθυστέρησε και ξεπέρασε το όριο που έθεσα. Επιβλήθηκε ποινή η οποία και εκτελέσθηκε. Κατόπιν, και με δική της υπόδειξη συνειδητοποίησα πως δεν είχα υπολογίσει σωστά τη διαφορά ώρας μεταξύ των δύο χωρών. Άρα το καθήκον επιτελέσθη εμπρόθεσμα κι η ποινή ήταν άδικη. Φυσικά αναγνώρισα το σφάλμα μου και φρόντισα να είμαι πιο προσεκτικός στη συνέχεια, όμως η ποινή δεν μπορούσε βέβαια να ακυρωθεί αφού είχε ήδη εκτελεσθεί.

    Αν και το περιστατικό ήταν μάλλον ασήμαντο, με οδήγησε σε κάποιες σκέψεις υπό τη μορφή ερωτημάτων. Μπορεί η πρότερη αδικία να εξισορροπηθεί με μια μελλοντική επιείκεια; Είναι συνετό κάτι τέτοιο ή πρέπει ν’ αποφεύγεται; Μπορεί η αναγνώριση ενός σφάλματος από τον Κυρίαρχο να μετατραπεί σε μπούμερανγκ, δηλαδή να γίνει εργαλείο χειρισμού του από έναν ευφυή υποτακτικό; Τέλος, πως πρέπει να δρα ο Κυρίαρχος σε περιπτώσεις αμφιβολίας ώστε να μην αναγκαστεί εκ των υστέρων να ομολογήσει ένα ακόμη σφάλμα;
     
  11. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Πως Απολογούνται οι Κυρίαρχοι?

    Κατάλαβα τι λες.

    Αν η αδικία εξισορροπηθεί με επιείκεια στο μέλλον η υποτακτική θα στενοχωρηθεί κι άλλο, τα δεσμά που σας ενώνουν θα λεπτύνουν περισσότερο γιατί θα χαθεί λίγο ακόμα D/s. Μπορεί όμως η στενοχώρια που της προκάλεσε η τιμωρία να εξισορροπηθεί με ευχαρίστηση μελλοντική, που αλλιώς δεν θα της έδινες.

    Ευφυής βλάκας υποτακτικός θα ήταν αυτός που θα έκανε τέτοιο πράγμα γιατί θα έχανε την ευχαρίστηση της υποταγής του, το θέμα δεν είναι αν είναι ευφυής, αλλά αν είναι υποτακτικός. Αν είναι υποτακτικός δεν θέλει ο ίδιος να είναι χειριστικός.

    Για τις περιπτώσεις αμφιβολίας, άσε με να το σκεφτώ λίγο γιατί απόψε είμαι σε Macchiavellian mood και δεν θα πω υποτακτικώς ορθά πράγματα ...  
     
  12. ParadiseLost

    ParadiseLost New Member

    Απάντηση: Πως Απολογούνται οι Κυρίαρχοι?

    H απολογία ειναι θέμα ενστίκτου και ψυχοπαθολογικής διάθεσης