Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πως γίνεται ? γίνεται ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM & Πολυγαμία' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 5 Δεκεμβρίου 2005.

  1. Sempre_Staccato

    Sempre_Staccato Regular Member

    Όταν μια εξίσωση έχει αρκετές μεταβλητές, δεν είναι δυνατον να δουμε πώς συμπεριφέρεται μεταβάλλοντας μόνο την μία, αν δεν έχουμε ιδέα για τις υπόλοιπες μεταβλητές. (για αποτέλεσμα δεν το συζητώ, είναι ουτοπικό θέλουμε να βγάλουμε.. ) Για να γίνω πιό σαφής, δεν υπάρχει απάντηση "α), β), γ),....". Ο τρόπος εξαρτάται απο το πόσο συχνα βρίσκεται ένα ζευγάρι, τί επίπεδο υποταγής υπάρχει, τι χρόνο διαθέτουν, τι σκοπό εχουν, τι όρια ( αν ) έχουν, και πολλές ακόμη παράμετροι.
    anasia η απάντησή που ειναι πλησιέστερη σε αυτό που θέλεις να μάθεις είναι αυτη:
    Και πάλι βέβαια αυτό δεν ισχύει απόλυτα, γιατί κάποιος Άλλος μπορεί να είχε διαφορετική προσέγγιση ή να ήταν τα δεδομένα διαφορετικά. Για ποιό λόγο για παράδειγμα πρέπει ντε και καλα να ζούν 2 σκλάβες μαζί; Στη περίπτωση που δεν ζούν μαζί γιατί να ξέρει η μία το πώς αισθάνεται ο Κύριος για την άλλη; Και ακόμη και να θέλει να ξέρει, πώς είναι ποτε δυνατόν να μάθει;( το αναφέρω σαν παράδειγμα και μόνο, μην πιαστεί κανείς απο αυτό..! )
    Όμως η ουσία είναι στο άν ειναι προετοιμασμένη η σκλάβα να δεχθεί τις αποφάσεις του Κυρίου της. Όχι στο πώς θα το κανονίσει Αυτός. Με άλλα λόγια δέν χρειάζεται να ξέρεις σαν σκλάβα πώς ο Αφέντης μοιράζει χρόνο, συναισθήματα ή οτιδήποτε. Δεν θα έπρεπε κάν να σε νοιάζει. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να αποδεχθείς τον τρόπο Του, και να Του έχεις εμπιστοσύνη.
     
  2. anasia

    anasia Contributor

    Sempre_Staccato

    Σε ευχαριστώ καταρχήν για την απάντηση σου.

    Η αλήθεια είναι πως ο Κύριος της lara[E-p] , βοήθησε αρκετα με την πείρα του , και ήταν πολύ ευγενικό που μας κατέθεσε την άποψη του μεσα απο το κειμενο της lara[E-p] .


    ‘’ Όμως η ουσία είναι στο άν ειναι προετοιμασμένη η σκλάβα να δεχθεί τις αποφάσεις του Κυρίου της. Όχι στο πώς θα το κανονίσει Αυτός. Με άλλα λόγια δέν χρειάζεται να ξέρεις σαν σκλάβα πώς ο Αφέντης μοιράζει χρόνο, συναισθήματα ή οτιδήποτε. Δεν θα έπρεπε κάν να σε νοιάζει. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να αποδεχθείς τον τρόπο Του, και να Του έχεις εμπιστοσύνη ‘’

    Συμφωνώ απόλυτα ,
    εφόσον μια σκλάβα βέβαια έχει Κύριο ,
    αν δεν έχει όμως , και επίσης δεν έχει και καμία γνώση πάνω στο θέμα αυτό ,
    πιστεύω πως είναι καλό να ρωτάει για να μάθει .
     
  3. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: RE: Πως γίνεται ? γίνεται ?

    Χαιρομαι που Βοήθησε Ο Κύριος Electro-pain, θα Του το μεταβιβάσω 

    Μάυρισα τα λόγια Του Sempre_Staccato γιατί πραγματικά...αυτό είναι η όλη ουσία του θέματος. Αλλά ενώ ακούγεται εύκολο, είναι ίσως για όλες που αρχίσαμε σαν Vanilla ένα πολύ δύσκολο, μακρύ και οδυνηρό ταξίδι.
    Και χωρίς Αφέντη σίγουρα δυσκολότερο, μια και Κανείς δεν μπορεί να μετριάσει τις αντιστάσεις που μας βγαίνουν με διάφορες αντιδράσεις στην πορεία.

    Εκεί όμως πρέπει να φτάσουμε...να δεχόμαστε τις αποφάσεις Τους...και να μην προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά που δεν μας αναλογεί.
    Αν το ήξερα αυτό απ΄ την αρχή θα γλύτωνα πολύ κόπο και πόνο.
    Οπότε το να "αποδεχθείς τον τρόπο Του, και να Του έχεις εμπιστοσύνη" είναι ο μοναδικός δρόμος μεν, αλλά για κάποιες από μας στα πρώτα μας βήματα απίστευτα δύσκολος δε...
     
  4. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Νομίζω ότι τα πνεύματα έχουν οξυνθεί πάρα πολύ. Οι παρεμβάσεις δε της lara μάλλον ρίχνουν λάδι στη φωτιά παρά λειτουργούν ρυθμιστικά όσον αφορά στην εύρυθμη λειτουργία μιας κοινότητας σαν αυτή. Προτείνω να σταματήσουμε εδώ.
     
  5. Sempre_Staccato

    Sempre_Staccato Regular Member

     
    john_slave96
    Εφ όσον κάποιος ρωτάει, η πιο κατατοπιστική απάντηση μέσα απο μια θύελλα απόψεων είναι αυτή που ειναι πιό άμμεση,πιο "απόλυτη", ξεκάθαρη και αναλυτική. Δεν βλέπω οχι μόνο την lara[E-p], αλλά ουτε και κανέναν άλλο να έχει την διάθεση να προσβάλει, η να οξύνει τα πνεύματα. Όλοι καταθέτουν την διαφορετικότητα των απόψεων τους, και δεν νομίζω οτι προσβλήθηκε ή να παρεξηγήθηκε κανεις.
    Το να διαφωνούμε δεν είναι κακό. Είμαστε διαφορετικοί,όσο περισσότερο μιλάμε, τοσο θα μαθαίνουμε ο καθένας απο τη διαφορετικότητα του άλλου. Η διαφωνία δεν είναι διαμάχη, αντιθετα είναι παραγωγική.

    φιλικά
     
  6. G_E

    G_E Contributor

    RE: RE: Πως γίνεται ? γίνεται ?

    H lara δεν ειπε, παρα απλά πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα στον χώρο του bdsm. Δεν είναι λάδι στη φωτιά αλλά πολύ χρήσιμες απόψεις για όσους θέλουν να προσεγγίσουν το χωρο. Η εύρυθμη λειτουργία του site εξασφαλιζεται οταν εκφραζονται απόψεις και οχι οταν στογγυλεύονται τα πράγματα. Νομίζω πως ολοι εδω μέσα εξεφρασαν απόψεις και δεν κατανοώ την παρατηρησή σου.
     
  7. gaby

    gaby Guest

    RE: RE: Πως γίνεται ? γίνεται ?

    Η γνώση πάντα είναι καλό πράγμα, δε θα διαφωνήσει Κ/κανείς πάνω σε αυτό, αλλά υπάρχει και το on a need to know basis στο BDSM.

    Αν κάποια δεν έχει ούτε Κύριο, ούτε γνώση πάνω στο θέμα, το πιθανότερο είναι ότι προσεγγίζει το όλο θέμα τελείως διαφορετικά απ ότι θα κάνει όταν θα έχει Κύριο και γνώση του θέματος. Και ότι μπορεί αυτά που μαθαίνει ή μάλλον που συνάγει τώρα, να τα μαθαίνει με λάθος τρόπο και να χρειαστεί να τα ξαναμάθει όταν θα έχει Κύριο και όταν θα είναι ώριμη για polyamorous D/s, που έτσι και αλλιώς δεν είναι από τα πρώτα πράγματα στα οποία θα εκπαιδευτεί.

    Δηλαδή, αφού δεν το αποδέχεσαι anasia και αφού δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές σου στην πράξη, γιατί βασανίζεσαι τόσο;

    Και αφού το προσεγγίζεις θεωρητικά το θέμα, μήπως θα ήθελες να Μ/μας πεις τί έμαθες, με α), β) και γ) π.χ., ώστε να Μ/μπορούμε να σε Β/βοηθήσουμε καλύτερα να αποφύγεις παρεξηγήσεις και άδικες στενοχώριες;

    Οϋτως εχόντων των πραγμάτων, και για το συγκεκριμένο λόγο, θα συμφωνήσω με την τοποθέτηση της lara[E-p] τόσο στο πνεύμα όσο και στη γραφή.
     
  8. Strict71

    Strict71 Regular Member

    Αυτό φίλε μου θα ήταν ότι χειρότερο για την ανασια η οποία κάνει μεγάλη και ειλικρινή προσπάθεια να καταλάβει ή, να εμπεδώσει όσο καλύτερα μπορεί αυτό το θέμα. Το να σταματήσουμε εδω είναι σαν να παραδεχόμαστε πως δεν είμαστε κοινότητα. Σαν κοινότητα, εχουμε χρέος να βοηθήσουμε τους καινούργιους και να τους φέρουμε κοντά μας, οχι να τους αφήνουμε γεμάτους ερωτηματικά και αμφιβολίες.
     
  9. G_E

    G_E Contributor

    RE: RE: Πως γίνεται ? γίνεται ?

    Αρκει να προσέρχονται με τον προσήκοντα σεβασμό
     
  10. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Το θέμα για εμένα έχει λήξει και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Εδώ θα είμαστε για να ανταλλάσσουμε απόψεις.
     
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    anasia, θα πρέπει να κατανοήσεις ένα πράγμα θεμελιώδες στις *πραγματικές* Ms σχέσεις. Μπορεί να μη το συμμερίζεσαι αλλά εκεί είναι η ουσία.

    Ο Master είναι αλάθητος. Όχι γιατί είναι Θεός αλλά γιατί εξ'ορισμού έχει πάντα δίκιο. Ο βαθμός στον οποίο αποδέχεσαι το παραπάνω είναι και ο βαθμός στον οποίο αποδέχεσαι μια Ms σχέση. Η σκλάβα είναι για την ευχαρίστηση του Αφέντη της γιατί *αυτό* την ολοκληρώνει.

    Και αν αυτά που σου λέει η lara[E-p] σου κάνουν τις τρίχες να σηκώνονται -εγώ τουλάχιστον αυτό παθαίνω- σημαίνει ότι αποδέχεσαι το Ms και τα συν αυτώ σε μικρότερο βαθμό.

    Ούτε εσύ έχεις κατ'ανάγκη άδικο ούτε η lara[E-p] κατ'ανάγκη δίκιο.

    Μη ρωτάς ποια είναι η αλήθεια γιατί μόνο ο Πιλάτος μπορεί να σου δώσει την σωστή απάντηση: Quid est Veritas?
     
  12. G_E

    G_E Contributor

    RE: RE: Πως γίνεται ? γίνεται ?

    Η lara δηλωνει "slave". Και σαν "slave" εχει απόλυτα δίκιο σ' αυτά που γράφει.

    Εσυ δηλωνεις Dom, Arioch. Και εσυ εχεις δίκιο να "σου σηκώνονται οι τρίχες" σε οτι αφορά τα γραφόμενα της lara (σε οτι αφορά την υιοθέτησή τους). Σωστά μιλάς.

    Τα πραγματα ομως, ειναι καθαρά - δεν ειναι μπερδεμενα. Δε χρειάζεται κανένας Πιλάτος. Ισως μονο να αναρωτηθούμε τι τελικά είμαστε και τι θέλουμε

    Σχετικό το thread "Βγαζοντας τις μασκες"