Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πως θα δείξω σωστά... το ότι τον δέχομαι για master μου;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Φενριρ...., στις 29 Αυγούστου 2017.

  1. BaD_HabitS

    BaD_HabitS Regular Member

    Δεν διαφωνω φιλε μου αλλα δεν σου ετυχε ποτε να νομιζεις πως εχει και γαμω τις επικοινωνιες με καποια αλλα τελικα ηταν γαμησε τα;
     
  2. tithon

    tithon Contributor

    πρωτότυπη ερμηνεία.
    αν το εννοείτε, ίσως θελήσετε ν' ανοίξετε νήμα.
     
  3. Mirage2009

    Mirage2009 Non Serviam

    Όχι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει αυτό που λες. Νομίζω (μπορεί να κάνω και λάθος) το τι κάνει μια σχέση να ευδοκιμήσει (επικοινωνία, σεβασμός ......κτλ κτλ) τα ξέρουμε όλοι, αλλά η εφαρμογή τους στη πράξη είναι που παρουσιάζει πρόβλημα. Είναι λίγο σαν τις συμβουλές τύπου "δεν είναι καλό να θυμώνεις" αλλά δεν σου λένε αν θυμώσεις πως να διαχειριστείς αυτό που θα νιώσεις (που είναι σίγουρο ότι κάποτε θα θυμώσεις). Για αυτό το λόγο ίσως ακούγομαι λίγο γραφικός με την αξία των συμβολισμών και του πρωτόκολλου. Σου δίνει μια βάση (που μπορείς να προσαμμώσεις, δεν είναι γραμμένο με φωτιά σε πέτρα) για το πως να διαχειριστείς μια BDSM σχέση.
     
  4. espimain

    espimain Contributor

    "O tempora, o mores"!
    Κικέρων
     
  5. BaD_HabitS

    BaD_HabitS Regular Member

    Βαλε βρε καμμια μεταφραση 
     
  6. Mirage2009

    Mirage2009 Non Serviam

    "cogitare ante loqui" Ιούλιος Καίσαρας.
     
  7. espimain

    espimain Contributor

    Μα φυσικά και σκέφτηκα λιγάκι παραπάνω από αυτόν που έγραψε:
    "... το πρωτόκολλο έχει τη χρησιμότητά του,........ προστατεύει την sub ή slave από αυθαίρετες συμπεριφορές του Dom ή Master"

    Με την ευκαιρία καλό θα ήταν να μας αναπτύξετε αυτή την άποψη σε κάποιο νέο νήμα.
    Νομίζω ότι σας το πρότεινε και άλλος φίλος.
     
  8. Mirage2009

    Mirage2009 Non Serviam

    Above well noted. Θα το σκεφτώ, θα κρίνω την πρόταση σου και θα αποφασίσω αν θα τη δεχτώ.
     
    Last edited: 31 Αυγούστου 2017
  9. Mirage2009

    Mirage2009 Non Serviam


    'Εχω σοβαρές και βάσιμες αμφιβολίες περί αυτού και περί της δυνατότητας σκέψης κάποιου που μου απαντά έτσι σε αυτό που έγραψα, αλλά έχω και καλύτερα πράγματα να κάνω από το να απαντώ σε αναρτήσεις όπως η παραπάνω. Απαξιώ να ασχοληθώ παραπάνω.
     
    Last edited: 31 Αυγούστου 2017
  10. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Αγαπητέ Mirage, το βρίσκω τουλάχιστον cute το γεγονός ότι προσπαθείς να εξηγήσεις με κλισέ το τύπου "δεν είναι καλό να θυμώνεις" κάτι τόσο πολύπλοκο όπως είναι οι συνεννόηση και ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ 2 ατόμων.
    Ίσως να μην σου έχει τύχει ποτέ να βρεθείς σε ασυνεννοησία με κάποιον ενώ φαινομενικά να συμφωνείτε για ένα θέμα.
    Δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ πολλές φορές αμφιβάλω για τις ίδιες μου τις σκέψεις καθώς φεύγουν από τα χείλη μου πόσο μάλλον το πως μπορεί να τις ερμηνεύσει κάποιος άλλος εγκέφαλος.
    Και δεν υποννοώ ότι είμαι τρελή ή κοινωνικοπαθής αλλά προκειμένου να ξεστομίσει κάποιος μία πρόταση κάνει τόσες πολλές παραδοχές που το βρίσκω από μόνο του παράδοξο... για να μην μπούμε όμως σε Πλατωνικά μονοπάτια και καταλήξουμε σε συμπεράσματα τύπου "άκρη δεν έχει ο ουρανός" θα επανέλθω στο θέμα.

    Το πρωτόκολλο έχει ακριβώς δημιουργηθεί προκειμένου να μπουν κάποια βασικά guidelines, θεμιτό. Είναι κάτι σαν την έννοια του πολιτικώς ορθού, μπορεί να γλιτώσει κάποιον από καταστάσεις παραδείγματος χάριν κακοποίησης αλλά δεν είναι πανάκεια. Ακόμη και στο θέμα "κακοποίησης" οι απόψεις διαφέρουν και υπάρχουν παλαιότερα νήματα που αναλύουν εκτενέστερα αυτά τα ζητήματα. Το μόνο που σε ζώσει, debatable ακόμη κι αυτό, είναι να υπάρχει κάποιου είδους ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ των άμεσα ενδιαφερόμενων. Easier said than done κατά την δική μου εμπειρία, αλλά όταν μία sub με φόβο μην κάνει topping from the bottom (κάτι σχετικό ανεφέρθηκε και πρωτύτερα) είτε γιατί μπορεί να χαθούν οι ρόλοι εκεί μπλέκουν ολίγον τα πράγματα. Πιστεύω ότι κάποια θέματα πρέπει να ξεκαθαρίζονται από την αρχή και αργότερα να επαναξιολογούνται αλλιώς ο καθένας μένει με τα φύκια που έχει μέσα στο κεφάλι του και κανένα πρωτόκολλο δεν σε σώζει...
     
  11. Mirage2009

    Mirage2009 Non Serviam

    [

    Αγαπητή Stilvi για το θέμα της συνεννόησης, όπως είπα, το ότι δεν μου έχει τύχει δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Δεκτά αυτά που λες και δεν έχω λόγο να σε αμφισβητώ.
    Επίσης δεν ισχυρίστηκα πουθενά ότι το πρωτόκολλο είναι πανάκεια, ούτε ότι είναι γραμμένο από το χέρι του θεού και σίγουρα έννοιες όπως πρωτόκολλο, υπακοή, κακοποίηση κτλ απαιτούν και χρίζουν ανάλυσης και ερμηνείας. Απλά είναι μια καλή "βάση", ξεκαθαρίζει μερικά πράγματα όπως είπες. Από εκεί και πέρα αν ο άλλος είναι γίδι τι να κάνει και το ερμο το πρωτόκολλο????
     
  12. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    αυτό!