Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ – ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΟΥ

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος Talos, στις 24 Ιουλίου 2014.

  1. ftp.soc.uoc.gr/Psycho/Nestoros/%D8%D5%D7362/KEFALAIO13.doc
     
    Last edited: 24 Ιουλίου 2014
  2. Black Butterfly

    Black Butterfly Αηδιασμένη

    Διόρθωσε το λινκ, γιατί έτσι δεν ανοίγει.  
     
  3. Ως link δεν μπορώ να το ανεβάσω, οπότε το παραθέτω σκέτο, απλά κάνε copy & paste.
     
  4. Mind'n'Flesh

    Mind'n'Flesh Ναι, εγώ είμαι.

    Απλώς αυτές είναι οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν ως και πέρσυ την Άνοιξη. Τότε κυκλοφόρησε το νέο εγχειρίδιο, DSM 5. Κατά αυτό, οι παραφιλίες πλέον είναι παραφιλικές διαταραχές καθώς και η διαταραχή ταυτότητας του φύλου, είναι πλέον δυσφορία του φύλου.
    Αν @Talos θέλεις περαιτέρω συζήτηση ή πληροφορίες, μετά χαράς. Δεν θέλω όμως να κάνω επιστημονικές αναφορές και απλώς να γράφω.
     
  5. thanasis

    thanasis Contributor

    Θεωρώ οτι θα ήταν χρήσιμο για την ευρύτερη ενημέρωση, μέλη με την αντίστοιχη κατάρτιση να παρουσιάσουν τις διαφορές στο καινούριο σύστημα ταξινόμησης.
     
  6. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Είμαι στην μέση ταξιδιού και περιμένοντας στην κλασική αίθουσα του αεροδρομίου ( και έχοντας βρει wifi )...σκέφτηκα να ρίξω μια ματιά στο φόρουμ...Μην σκοπεύοντας ούτε να εισέλθω, πόσο μάλλον να παρέμβω κάπου...Και "σκουντούφλησα" στο παρόν νήμα...Άνοιξα το αρχείο .doc...όντας "κτήτωρ" μιας από τις αναφερόμενες παραφιλίες αν και εν μέρει ( για εκείνο που με αφορά ) βιώνοντας την διαφορετικά ακόμη και από εκείνα που αναφέρει...Ίσως και στο μέλλον να επανέλθω "δριμύτερος"...Σίγουρα δεν θα το κάνω για να "υπερασπιστώ" το φετίχ η παραφιλία μου...Από την στιγμή που δεν βλάπτει κανέναν...

    Σε ένα σημείο με την εν λόγω κυρία συμφωνώ..."...ότι είναι πέρα από την νόρμα..."
    ...Σε ένα άλλο διαφωνώ ελεεινά...Η πιθανότητα ένας επιδειξιομανής, η ένας "ματάκιας" η ένας παρενδυτικός η ένας οποιοσδήποτε παραφιλικός να διαπράξει φόνο η κάποιο σεξουαλικό έγκλημα..είναι η ίδια με έναν οποιονδήποτε (φυσιολογικό) η φυσιολογικό άνευ παρενθέσεως...Δεν είμαι ούτε ψυχίατρος, ούτε ψυχολόγος...αλλά τα εγκλήματα είναι η δουλειά μου ( και μια κάποια κατάρτιση την έχω, τουλάχιστον για όσο τα αφορά ) και έχω ασχοληθεί και με αληθινά αποτρόπαια, όπως και με εγκλήματα που είχαν σεξουαλικές αποχρώσεις τουλάχιστον σιχαμερές και καταδικαστέες στο έπακρο ( μιλάω για περιπτώσεις βιασμού, όπως και παιδεραστίας )...Και οι δράστες, οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε ψυχιατρική αξιολόγηση, σε κάποιες περιπτώσεις είχαν άλλα "προβλήματα" και σε κάποιες άλλες είχαν απλώς περιέλθει σε "νοσηρή και στιγμιαία διατάραξη των πνευματικών τους λειτουργιών", δηλαδή είχαν πράξει σε ψυχικό βρασμό...Και δεν είχαν καμία παραφιλία...Αυτό το τελευταίο μπορεί απλά να έτυχε στις περιπτώσεις που είχα ασχοληθεί εγώ...και ήταν αρκετές στα χρόνια που ασκώ το επάγγελμα μου...

    Αυτά τα ολίγα για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις...Και με την ευκαιρία καλό καλοκαίρι...και να περνάτε καλά...όλοι σας...Τα λέμε στη "γύρα"...
     
    Last edited: 24 Ιουλίου 2014
  7. Συμφωνώ απολύτως, δεν αλλοιώνει όμως ιδιαίτερα την γενική ιδέα που ήθελα να παραθέσω και κυρίως την ... τροφή για σκέψη και περαιτέρω έρευνα. Οι διαφορές που λες βέβαια, είναι σημαντικές τόσο ακαδημαϊκά όσο και πρακτικά, κυρίως όμως ... αποτελούν άριστη συζήτηση για κρασάκι - ουζάκι - θάλασσα για εμάς τους ερασιτέχνες.
     
  8. Mind'n'Flesh

    Mind'n'Flesh Ναι, εγώ είμαι.

    Πολύ καλά! Ψυχολόγος είμαι.
    Θα επανέλθω αργότερα να γίνω επεξηγηματικη λοιπόν και να έχουμε further discussion.
     
  9. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Σωστός...Αν θέλεις, κράτα στην άκρη και ένα ποτηράκι για μένα, για όταν επιστρέψω...θα κάνει κρύο...αλλά ένα ουζάκι με καλή "παρέα" και ωραία κουβεντούλα...δεν κοιτάζει εποχές... 
     
  10. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Μετά θα σε εκμεταλλευτούμε στο μεδούλι... 
     
  11. Mind'n'Flesh

    Mind'n'Flesh Ναι, εγώ είμαι.

    Επανήλθα λοιπόν  

    Αρχικά, με τον όρο σεξουαλικές διαταραχές ή δυσλειτουργίες μιλάμε για πρόβλημα όπως το στυτικό πρόβλημα ή προβληματική εκσπερμάτιση (πρόωρη, καθυστερημένη).
    Τόσο οι παραφιλίες όσο και η διαταραχή ταυτότητας, είναι ξεχωριστές πλέον διαταραχές στο DSM 5.


    Παραφιλικές διαταραχές
    Αρχικά, και πολύ ουσιαστικά, ο όρος "διαταραχές" προστέθηκε επειδή ο κόσμος των ειδικών ψυχικής υγείας δεν επιθυμεί τα άτομα που έχουν "atypical sexual activity" (παρρεκλίνουσες δηλαδή δραστηριότητες) να θεωρούνται και διαταραγμένα. Η έννοια της παραφιλίας όμως, σαφώς και παραμένει η ίδια και είναι "οι έντονα διεγερτικές και επαναλαμβανόμενες σεξουαλικές φαντασιώσεις, παρορμήσεις και συμπεριφορές που θεωρούνται παρεκκλίνουσες σύμφωνα με τις πολιτισμικές νόρμες και προκαλούν σημαντική δυσφορία ή βλάβη στην κοινωνική, επαγγελματική ή σε άλλες περιοχές της ψυχοκοινωνικής λειτουργίας".

    Κύριο κριτήριο ήταν και είναι πως το άτομο μπορεί να κάνει σεξ ΜΟΝΟ έτσι. Το παραφιλικό ερέθισμα είναι απαραίτητο για να υπάρξει διέγερση και οργασμός στο άτομο. Η διάγνωση της διαταραχής μπαίνει σε 2 συγκεκριμένες περιπτώσεις:
    1. Το άτομο δυσφορεί τόσο με το ενδιαφέρον και την επιθυμία του για συγκεκριμένες μορφές σεξ όσο και για την στάση που έχει η κοινωνία απέναντι στις επιλογές του ή
    2. Στις παραφιλικές του δραστηριότητες, ο παρτενέρ του παραφιλικού έρχεται σε ψυχικό ή/και σωματικό κίνδυνο όμως ο παρτενέρ δεν είναι σύμφωνος ή δεν είναι ικανός να καλυφθεί νομικά.
    Συνεπώς, αν υπάρχει αδυναμία κάποιος να έχει ερεθισμό ή κορύφωση στις σεξουαλικές συνερεύσεις που δεν έχουν παραφιλικό περιεχόμενο και ισχύει ένα από τα 1 παραπάνω, τότε μιλάμε για διαταραχή.

    Αναφορικά με τις 8 κατηγορίες των παραφιλικών διαταραχών (απλώς τις παραθέτω, μπορούμε να κάνουμε ένα θέμα ολόκληρο για την κάθε μία όπως φαντάζεστε κι εσείς πιστεύω!):
    Δ/χή επιδιοξιομανίας, δ/χή φετιχισμού, δ/χή εφαψιομανίας, δ/χή παιδοφιλίας, δ/χή σεξουαλικού μαζοχισμού, δ/χή σεξουαλικού σαδισμού, δ/χή τρανσβεστισμού και δ/χή ηδονοβλεψίας.

    Δυσφορία Γένους/Φύλου
    Όπως θα είδατε και όσοι διαβάσατε το έγγραφο του @Talos, αρχικά και αναφερόμενοι στην ονομασία της διαταραχής έχουμε ένα μπέρδεμα καθώς το Gender Dypshoria θεωρείται γραμματικά αποδεκτό ως Δυσφορία Γένους αλλά κλινικά και εννοιολογικά είναι πιο ταιριαστό ως Δυσφορία Φύλου.
    Στην εν λόγω διαταραχή διάγνωση γίνεται τόσο στην παιδική ηλικία όσο και σε εφηβική-ενήλικη ηλικία. Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό είναι ότι το άτομο δυσφορεί, δυσανασχετεί με το φύλο που καλείται να αντιπροσωπεύσει (γενετήσιο φύλο), εκφράζεται καλύτερα μέσω του αντίθετου φύλου, στο οποίο και επιθυμεί να ανήκει (εκφραζόμενο φύλο). Είναι εμφανής η απέχθεια του παιδιού/εφήβου προς την προσωπική του σεξουαλική ανατομία καθώς, για παράδειγμα το αγόρι δεν επιθυμεί να έχει πέος και το κρύβει ή του προκαλεί τραύματα και το κορίτσι δεν θέλει να δει το στήθος του να αναπτύσσεται και το κρύβει με ιμάντες ή με φαρδιά ρούχα. Καθώς μεγαλώνει το άτομα, μεγαλώνει και η δυσφορία του και συχνά την νιώθει να διοχετεύεται σε κάθε έμφαση της καθημερινότητάς του. Είναι μία πραγματικά δύσκολη περίπτωση και δυστυχώς δεν υπάρχει ενημέρωση με αποτέλεσμα να βασανίζεται το άτομο και να μην υπάρχει η απαραίτητη ψυχική βοήθεια που θα το βοηθήσει να καταλάβει την κατάστασή του και να αποφασίσει πως θέλει να το αντιμετωπίσει. Είναι συχνό να επιθυμεί το άτομο να κάνει επέμβαση αλλαγής φύλου αλλά αυτό δεν είναι και ο κανόνας.
    Πρόκειται για μία γενετήσια σεξουαλικοαναπτυξιακή ανωμαλία, αίτια της οποίας δεν είναι γνωστά.



    Πάνω κάτω, αυτά είναι τα βασικά. Θα χαρώ πολύ να συζητήσουμε ότι θέλετε σχετικά!
     
  12. thanasis

    thanasis Contributor

    Την ευκή μου να'χεις, @Mind'n'Flesh, να μου κόβει ο Δίας δευτερόλεπτα και να σου δίνει δεκαετίες.