Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και Bdsm

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 4 Ιουλίου 2006.

  1. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Να το αγγίξω το θέμα ή μήπως δε κάνει ;
     
  2. Guest05

    Guest05 Guest

    Χούφτωστο οχι απλά να τ' αγγίξεις χούφτως το
     
  3. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Παιδιά και σεξουαλική διαπαιδαγώγηση γνωρίζουμε όλοι πιστεύω την αξία της , δεν είναι το ζητούμενο μου αυτό .
    Ο σαδομαζοχισμός έχει χώρο στην συζήτηση περί σεξ , γονέα και παιδιού ; Αν στο παιδί διακρίνουμε τέτοιας φύσεως τάσεις τι κάνουμε ; Το αποτρέπουμε ή όχι ;
    Αν για παράδειγμα διακρίνουμε σαδιστικές τάσεις σε ένα παιδί , τι σκέφτεστε , τι ψάχνετε , τι προσπαθείτε να διορθώσετε ή μήπως όχι ;
    Ίδιες κινήσεις και αν δούμε τάση προς τον μαζοχισμό ;
    Αν στο παιδί μας διαγνώσουμε κινήσεις Κυρίαρχου ; Υποτακτικού ;
    Διαφορετική αντιμετώπιση στο παιδί που προσπαθεί να κυριαρχήσει και στο παιδί που θέλει να υποτάσσεται ;
    Ποια είναι η γνώμη σας ;
    Θα επανέρθω να είστε σίγουροι , προειδοποίηση το θέμα είναι καυτό.
    Με προσοχή βαδίστε ...
     
  4. Princess_of_Pain

    Princess_of_Pain Regular Member

    Δεν ξέρω τι θα κάνεις εσύ, εγώ όμως σαν μητέρα έχω ήδη μιλήσει στα παιδιά μου για το BDSM και την κόρη μου την προορίζω για Domme.;Iσως σας ακούγεται περίεργο είναι όμως η αλήθεια , εννοείται ότι είναι ενήλικη φυσικά  
     
    Last edited by a moderator: 7 Ιουλίου 2017
  5. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Για Domme επειδή είχε την τάση ; Πως το κατάλαβες ;
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Όσο κοιτώ τα παιδιά μου, τόσο περισσότερο πείθομαι πως είναι γονιδιακή η προδιάθεση.
    Γενικά η στάση μου ως μητέρα, είναι να παρακολουθώ τα παιδιά μου, να βλέπω ποια είναι τα δυνατά τους σημεία και οι κλίσεις τους και να βοηθώ στην ενδυνάμωση τους και να βλέπω ποια είναι τα αδύνατα τους σημεία, ώστε να τα στηρίζω για να τα ξεπερνούν όσο γίνεται.
    Δεν νομίζω να συμπεριφερθώ διαφορετικά όσον αφορά το Ds. Με το Sm δεν θα ασχολιόμουν ιδιαίτερα, μια και το θεωρώ κάτι που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα εκδηλωθεί στα παιγνίδια σεξ από μόνο του.
    Αλλά μια σκλάβα ή μια Αφέντρα που δεν γνωρίζουν την φύση τους μπορούν να γίνουν πολύ δυστυχισμένα άτομα, μέσα στην "φυσιολογική" κοινωνία.

    Αλλά, τέτοια χαρακτηριστικά, όσο κι αν είμαστε εμέις του χώρου ικανοί να αναγνωρίσουμε, πιστεύω θα ήταν λάθος να προσπαθήσουμε να τα κατευθύνουμε άμεσα ή να επεξηγήσουμε οτιδήποτε προτού είναι ενήλικα. Δεν πιστεύω πως έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε γι΄ αυτά. Είναι παιδιά μας δεν είναι κτήμα μας. Είναι ξεχωριστές οντότητες με ξεχωριστό χαρακτήρα.
    Αλλά μπορούμε να είμαστε εκεί, να απαντούμε σε ερωτήσεις, όπως π.χ. αν μπορεί μια γυναίκα να ερωτευτεί με άλλη γυναίκα που μου είχαν κάνει.
     
  7. G_E

    G_E Contributor

    Συμφωνώ lara

    Αν έχετε λουλούδια πρέπει να τα ποτίζετε.

    Αν έχετε παιδιά πρέπει να τα φροντίζετε, να τ' ακούτε και να τα στηρίζετε.

    Τα παιδιά δεν μας ανήκουν - ανήκουν στον εαυτό τους. Ζουν τη δικιά τους ζωή - η ανάσα τους μπαίνει στα δικά τους στήθη.

    Δεν είναι εδώ για να μας δικαιώσουν - εμείς μόνο μπορούμε? να δικαιώσουμε τους εαυτούς μας.

    Όχι ... στα παιδία μου δε θα έλεγα ποια πήδηξα - πως την πήδηξα και πως αρέσει να πηδάω. Δεν τα αφορά και κατά βαθος δε θέλουν να τ' ακούσουν.

    Αν τα έβλεπα να υποφέρουν ή να βασανίζονται από κάτι σχετικό θα τα στήριζα ως πατέρας και όχι ως κολλητός. Ανοιχτό μιαλό σημαίνει – προσέχω - καταλαβαίνω τι συμβαίνει, αποδέχομαι και στηρίζω χωρίς προκαταλήψεις.
     
  8. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Απάντηση: Re: Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και Bdsm

    Στα υπόλοιπα συμφωνώ γλυκιά μου Lara , αλλά γιατί όχι πριν ενηλικιωθούν ; Το ίδιο ισχύει και για την συνηθισμένη σεξουαλική πράξη ; Αν σε ρωτούσαν για παράδειγμα , πως κάνουν οι άνθρωποι έρωτα τι θα τους έλεγες ; Θα περιέγραφες την πράξη κατά τα vanilla πρότυπα ; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν τους έλεγες να είναι τρυφερά στον έρωτα και σε ρωτούσαν τι εννοείς με αυτό , τι θα απαντούσες ;
     
  9. Haris_FL

    Haris_FL New Member

    Πρώτο μου post σε θέμα.  


    Πιστεύω πως είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας και αντίληψης του γονέα για το αν θα μιλήσει στο παιδί του σχετικά με σαδομαζοχισμό. Ό,τι και αν επιλέξει, το μόνο σίγουρο είναι πως μόνο κακό θα κάνει από τη στιγμή που αποφασίσει να προβεί σε αλλαγή προσωπικότητας του παιδιού. Είναι καταπίεση και κάποια στιγμή (άνθρωποι είμαστε) ίσως βγει άσχημα με αρνητικές συνέπειες. Ίσα ίσα που ο γονέας αν κάτσει και σκεφτεί, το ΜΟΝΟ σίγουρο είναι πως θα θέλει το παιδί του να είναι ευτυχισμένο με τις επιλογές του. Οπότε μέσα από αυτό, μόνο καλό θα κάνει εάν προβεί σε μία ανάλυση γύρω από αυτό.

    Είτε κάποιος επιλέξει λοιπόν να μιλήσει "χύμα" και "σταράτα" στο παιδί του ή να του το φέρει πιο ήπια, θα πρέπει να το κάνει με τέτοιο τρόπο που το παιδί να καταλάβει πως δεν είναι κάτι "κακό" και φυσικά πως έχει όλο το χρόνο δικό του να ξεκαθαρίσει τι πραγματικά θέλει. Και ξέροντας πως έχει την υποστήριξη από τον πατέρα του ή την μητέρα του, μπορεί να βρει τον εαυτό του πιο εύκολα.
     
  10. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Απάντηση: Re: Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και Bdsm

    Να εξηγείς τις απορίες τους και να τα βοηθάς να φωτίζουν τα θολά σημεία τους με την εμπειρία σου Κύριε G ;
     
  11. G_E

    G_E Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και Bdsm
    Αν μπορώ να το πω συνοπτικά, να τ’ αγαπάς χωρίς να χάνεις το μέτρο της πραγματικότητας.

    Η εμπειρία δε μεταδίδεται. Η εμπειρία βοηθάει εσένα να κατανοήσεις το πρόβλημα και να δώσεις με τη σειρά σου την κατάλληλη βοήθεια.

    Πάντως αν το παιδί σου έρχεται και ζητάει τη γνώμη σου για τα προσωπικά του είναι καλό σημάδι.

    Πολλές φορές αυτή η ερώτηση δεν είναι παρά μια ανάγκη επικοινωνίας (δεν ενδιαφέρεται για την απάντηση). Άλλες φορές (αν και ξέρει την απάντηση) ζητάει απλώς να το στηρίξεις για να κάνει κάτι που από μόνο του δυσκολεύεται. Άλλες φορές θέτει την ερώτηση για να εισπράξει την άρνηση και να (ξανα)μπει στα όρια (όπου νιώθει ασφάλεια). Τέλος, υπάρχει και η ερώτηση που πραγματικά ζητάει απάντηση.

    Δεν είναι μονοσήμαντα τα πράγματα.
     
    Last edited by a moderator: 7 Ιουλίου 2017
  12. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Συμφωνώ , αυτό που θέλω να μάθω είναι τι απαντάς στην ερώτηση που πραγματικά ζητάει απάντηση ; Σε ρωτάει για παράδειγμα : Σε ένα πρόγραμμα επικοινωνίας στο δίκτυο συνάντησα κάποια που έλεγε ότι είναι Mistress , τι εννοούσε μπαμπά ; Προφανώς μιλάμε για ηλικίες , στις οποίες επιτρέπουμε το internet . Ή για παράδειγμα σε ρωτάει για ένα φίλο του , που του είπε ότι το να ρίχνεις μερικές ξυλιές στα πισινά μιας γυναίκας κατά την διάρκεια της πράξης τις ανάβει περισσότερο . Δεν είναι τυχαίες ερωτήσεις , τις είχα ως απορίες όταν ήμουν εγώ μικρός , αλλά ποιον ενήλικο να τολμούσα να ρωτήσω ;