Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σεξ κατά την εγκυμοσύνη - Σεξ μετα τον τοκετό

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και υγεία' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 23 Ιουλίου 2009.

  1. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Σεξ κατά την εγκυμοσύνη

    Η ερωτική επιθυμία της εγκύου έχει διακυμάνσεις.

    Αν η εγκυμοσύνη μιας γυναίκας εξελίσσεται φυσιολογικά, δεν υπάρχει λόγος να μην απολαμβάνει με το σύντροφό της τη χαρά του σεξ μέχρι τον τοκετό. Η ερωτική επιθυμία της εγκύου έχει διακυμάνσεις, αλλά οι περισσότερες γυναίκες υποστηρίζουν ότι το σεξ κατά την εγκυμοσύνη είναι πιο απολαυστικό από ποτέ. Ορισμένες γυναίκες, το πρώτο και ίσως το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης παίρνουν... διαζύγιο από τη λίμπιντό τους, πιθανότατα γιατί στην αρχή υποφέρουν από ναυτία και προς το τέλος από ένα αίσθημα κόπωσης. Πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αισθάνονται άβολα με τις αλλαγές στο σώμα τους και διστάζουν να κάνουν έρωτα. Τα στήθη της εγκύου διογκώνονται και γίνονται πολύ ευαίσθητα και ο σύντροφός της πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και αβρός όταν τα χαϊδεύει. Καθώς το έμβρυο μεγαλώνει και καταλαμβάνει περισσότερο χώρο στην κοιλιά, τα ζευγάρια πρέπει να αλλάζουν τις ερωτικές στάσεις και τις τεχνικές τους. Παλαιότερα επικρατούσε η άποψη ότι η συνουσία κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει μόλυνση και να επηρεάσει το έμβρυο. Πάντως, η μήτρα είναι καλά προστατευμένη από ένα βλεννώδες βύσμα και έτσι η σεξουαλική πράξη δεν οδηγεί σε ανιούσα μόλυνση, αρκεί και οι δύο παρτενέρ να τηρούν όλους τους κανόνες υγιεινής. Ωστόσο, όταν η ερωτική δραστηριότητα είναι πολύ έντονη, ενδέχεται να προκαλέσει αμυχές και τραυματισμό. Αν μάλιστα δεν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής, η μόλυνση είναι μια σοβαρή πιθανότητα. Δεν χρειάζεται να αναστείλετε τις ερωτικές σας δραστηριότητες, αρκεί να μην περιλαμβάνουν ακροβασίες και ο γιατρός σας να μην έχει άλλη γνώμη. Πολλές γυναίκες φοβούνται ότι με τη σεξουαλική πράξη θα "λιώσουν" το μωρό. Αυτό αποκλείεται, γιατί το έμβρυο φιλοξενείται στον αμνιακό σάκο και κολυμπά στο αμνιακό υγρό, που το προστατεύει από χτυπήματα και μωλωπισμούς.

    Ποτέ μην κάνετε έρωτα

    • Αν έχετε αιμορραγία, συμβουλευθείτε αμέσως το γιατρό σας. Μπορεί να μην είναι σοβαρό, αλλά ο γυναικολόγος είναι ο αρμόδιος για να αποκλείσει την πιθανότητα ρήξης του πλακούντα ή αποβολής.
    • Αν σας παρουσιαστεί αίμα, μπορεί να είναι προμήνυμα τοκετού, σημάδι ότι έχουν σπάσει τα νερά.
    • Αν είχατε αποβάλει σε προηγουμένη εγκυμοσύνη, ζητήστε τη γνώμη του γυναικολόγου σας. Θα σας συμβουλεύσει, ίσως, να απέχετε από το σεξ μόνο τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης.

    http://health.in.gr/Enc/Article.asp...%E4%E9%E1%F0%E1%E9%E4%E1%E3%FE%E3%E7%F3%E7%F2
     
  2. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Σεξ μετα τον τοκετό

    Τα σεξουαλικά προβλήματα μετά τον τοκετό είναι μάλλον συνηθισμένα.

    Τα σεξουαλικά προβλήματα μετά τον τοκετό είναι μάλλον συνηθισμένα. Πολλές γυναίκες υποφέρουν από αναιμία, υπερβολική κόπωση ή κατάθλιψη, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ερωτική επιθυμία τους. Δεν αποκλείεται, επίσης, το ενδεχόμενο ορμονικής διαταραχής ή κάκωσης κατά τη γέννα. Τον πρώτο καιρό μετά τον τοκετό, η γυναίκα συχνά αφοσιώνεται ολοκληρωτικά στο νεογέννητο και τα μητρικά της καθήκοντα την αφήνουν ξάγρυπνη τις νύχτες. Ολες αυτές οι δραστηριότητες της αφήνουν ελάχιστη ενέργεια για οτιδήποτε άλλο και, φυσικά, για σεξ. Και οι άνδρες όμως επηρεάζονται από τη γέννηση του παιδιού τους. Ενώ ορισμένοι παρευρίσκονται με μεγάλη χαρά στον τοκετό, άλλοι κυριεύονται από αντίθετα συναισθήματα, ιδιαίτερα αν για τη γέννα χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση, καισαρική τομή ή αιδοιοτομή. Η διάθεσή τους τότε για σεξ αναστέλλεται, γιατί υποσυνείδητα συνδέουν την ερωτική πράξη με τα "βασανιστήρια" που υπέστη η σύντροφός τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι συνέπειες μιας αιδοιοτομής, η τομή στον κόλπο και τους γύρω μυς, για να μπορέσει να βγει το κεφάλι του μωρού. Η ραφή της αιδοιοτομής συχνά πονά πολύ, προπάντων αν είναι μεγάλη, και κάνει τη σεξουαλική πράξη τόσο επώδυνη, ώστε οι γυναίκες αναπηδούν και στο παραμικρό χάδι του συντρόφου τους από φόβο μην οδηγήσει σε ερωτική δραστηριότητα.

    Πότε επαναλαμβάνεται το σεξ

    Πειραματιστείτε προσεκτικά, για να ανακαλύψετε με ποιον τρόπο μπορείτε να χαρείτε μαζί με το σύντροφό σας το σεξ. Πολλές γυναίκες, λίγες ημέρες μετά τη γέννα, θέλουν να έχουν οργασμό. Το σεξ βοηθά τη μήτρα τους να επανέλθει πιο γρήγορα στη φυσιολογική της κατάσταση. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος, αν επιχειρήσετε να κάνετε έρωτα 10 με 14 ημέρες μετά τον τοκετό. Η πρώτη φορά θα είναι ίσως δύσκολη, αλλά αξίζει τον κόπο να την αποτολμήσετε, γιατί έτσι θα αποκατασταθεί γρηγορότερα η ερωτική σας ζωή.

    in.gr health
     
  3. puppetmaster

    puppetmaster Regular Member

    Περισσότερα για την αιδοιοτομή μπορεί να διαβάσει κανείς στη Wikipedia στο λήμμα [ame="http://en.wikipedia.org/wiki/Episiotomy"]episiotomy[/ame]. Στην Αμερική είναι σύνηθες οι τομές να γίνονται πάνω στο επίπεδο συμμετρίας (midline episiotomy) ενώ στην Ευρώπη είναι συνηθέστερη η ασύμμετρη τομή (medio-lateral episiotomy). Η δεύτερη είναι σαφώς περισσότερο δύσκολη & επώδυνη στην επούλωση, η πρώτη όμως (συμμετρική) ενοχοποιείται για πιθανά προβλήματα ακράτειας με την πάροδο της ηλικίας.
    Η ανάγκη χρήσης των τεχνικών της αιδοιοτομής, σχετίζεται άμεσα με την εκτεταμένη χρήση (πλέον) αναισθησίας στους τοκετούς. Ο πόνος του τοκετού, παρότι ανυπόφορος, υπάρχει σε κάποιο βαθμό για να βοηθάει τη γυναίκα να ελέγχει το σώμα της, διευκολύνοντας έτσι τη γέννα. Η αναισθησία παίρνει μεν τον πόνο, αλλά αφαιρεί και τον έλεγχο. Το αντίτιμο είναι συχνά το χειρουργικό ψαλίδι.
     
    Last edited: 23 Ιουλίου 2009