Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σε κάθε λάθος του/της υποτακτικού/ης αντιστοιχούν κάποιες ευθύνες στον Κυρίαρχο/η?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος SadalMelik, στις 7 Σεπτεμβρίου 2005.

  1. G_E

    G_E Contributor

    Re: Απάντηση: Σε κάθε λάθος του/της υποτακτικού/ης αντιστοιχούν κάποιες ευθύνες στον Κυρίαρχο/η?

    διάνα  
     
  2. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Σε κάθε λάθος του/της υποτακτικού/ης αντιστοιχούν κάποιες ευθύνες στον Κυρίαρχο/η?

    Δεν έχει άδικο η sapfw σε αυτό που λέει ,αν το δούμε με τα μάτια της η με άλλη οπτική έχει δίκιο, έτσι θα έπρεπε να είναι, θα πρέπει ο Κυρίαρχος να μπει τόσο μέσα στο μυαλό της υπό που αυτή να μην μπορεί να διανοηθεί να ξεχάσει η να κάνει λάθος γιατί απλά Τον λατρεύει και για να γίνει αυτό η ευθύνη είναι δική Του.
    Εκείνος θα την κατακτήσει Εκείνος θα της δώσει την θέληση αποπλανώντας την και κάνοντας την πλάσμα δικό Του.
    Αν κατάλαβα καλά τι ήθελε να πει η sapfw με την ενότητα που έκανε quote.


    Αρχική Δημοσίευση από KyriosG
    Αν το σκέφτεται ρομαντικός συγγραφέας BDSM μυθιστορημάτων θα τα ρίξει στον Αφέντη που δεν εκπαίδευσε καλά και δεν ενέπνευσε τη σκλάβα ώστε να ζει και να κινείται κάθε λεπτό ολοκληρωτικά στον αστερισμό του
     
    Last edited: 11 Σεπτεμβρίου 2006
  3. gaby

    gaby Guest

    Αν καταλαβαίνω καλά, το εναρκτήριο κείμενο του SadalMelik έχει δύο άξονες προβληματισμού, ποιός ευθύνεται απέναντι σε τρίτους και ποιός ευθύνεται μεταξύ του ζευγαριού για κάποιο λάθος του υποτακτικού.

    Την ευθύνη έναντι τρίτων την έχει ο Κυρίαρχος και για τα σωστά και για τα λάθη της υποτακτικής του, ανάλογα με τον έλεγχο που της ασκεί στο πλαίσιο της σχέσης τους. Εφόσον έχει αναλάβει την υποτακτική. Αν η υποτακτική είναι στο στάδιο consideration, τότε είναι λίγο πρόωρο να πούμε ότι έχει ο Κυρίαρχος την ευθύνη, προς το παρόν την έχει η υποτακτική αλλά ο πήχυς είναι ακόμα χαμηλά  

    Για τον καταμερισμό ευθυνών μεταξύ τους, λογικοί είναι όλοι οι παραπάνω προβληματισμοί του SadalMelik, αρκεί να μην οδηγούν σε αναποφασιστικότητα και ενοχές όταν ο Κυρίαρχος αποφασίζει αν και πώς θα διορθώσει την υποτακτική, πάλι στον βαθμο που του πέφτει λόγος ανάλογα με τον έλεγχο που της ασκεί. Αν αρχίσει τόσο να προβληματίζεται ο Κυρίαρχος και με αυτόν τον τρόπο, σε πελάγη ανασφάλειας θα ρίξει την υποτακτική και μάλλον θα οξύνει τα όποια προβλήματα οδήγησαν στά λάθη της παρά θα τα μαλακώσει ή θα τα λύσει.

    Θα περιμένει να ωριμάσει το σφάλμα και μετά θα κάνει οτιδήποτε;
    Θα αναλύσει τις γενικότερες αιτίες που οδηγούν σε τέτοια λάθη και θα δώσει στην υποτακτική να καταλάβει ότι θέλει να αλλάξει τη στάση της;
    Θα εξηγήσει τί θέλει με λόγια;
    Θα δείξει με τη στάση του τί θέλει να κάνει η υποτακτική;
    Θα της δείξει τις συνέπειες του λάθους της με κάποια πειθαρχία;
    Θα τιμωρήσει;

    Κανένας δεν λέει ότι η υποτακτική είναι παλαβή ή ανεπίδεκτη μάθησης όταν κάνει κάποια λάθη και μπορεί πράγματι να υπήρξε ένα πρόβλημα συντονισμού με τον Κυριάρχο που να οδήγησε σε κάποια λάθη της, για το οποίο πρόβλημα συντονισμού δεν ευθύνεται μόνο ή ευθύνεται από ελάχιστα ως καθόλου η υποτακτική.

    Και λοιπόν;

    Το θέμα είναι ότι στο πλαίσιο D/s, M/s με άλλον τρόπο διορθώνει τα λάθη του ο Κυρίαρχος, με άλλον τρόπο διορθώνεται η υποτακτική.
     
  4. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Σε όσο μεγαλύτεο βαθμό κυριαρχεί πάνω της , τόσο περισσότερο τα λάθη της , του ανήκουν . Τα λάθη που συμβαίνουν από αντιδράσεις της σε πράξεις δικές του πριν κυριαρχήσει , δεν του ανήκουν , όπως και δεν της ανήκουν . Ανήκουν στην ανώριμη ως προς το D/s ή M/s ακόμα σχέση τους .
     
  5. skia

    skia Contributor

    ερώτηση.και με ποιο τρόπο ωριμάζει αυτού του είδους η σχέση?με συζήτηση?με αποδοχή λαθών του καθενός από τη πλευρά του?κι αν υπάρχουν λάθη και από τις δύο πλευρές και ο κυρίαρχος απλά βολεύεται στο να κατηγορεί το υποτακτικό μέλος τι γίνεται τότε?
     
  6. G_E

    G_E Contributor

    Ο «Κυρίαρχος» που περιγράφεις είναι κατά πάσα πιθανότητα ένα κακομαθημένο μαμμόθρεφτο, που απλώς θέλει από τη σκλάβα να του κάνει τα χατίρια, μίας και η μαμά του δεν είναι διαθέσιμη, ή ακόμα χειρότερα, είναι ένα κακομαθημένο μαμμόθρεφτο που εκδικείται τη μαμά του στο πρόσωπο της σκλάβας. Οι σκλάβες (εκτός κι αν τη βρίσκουν μ’ αυτά) μπορούν να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια.

    Ο Κυρίαρχος θεωρητικά, είναι ένας άνθρωπος που δεν εφησυχάζει. Η διαχείριση της εξουσίας είναι μια συνεχής μάχη με βασικό αντίπαλο τις αδυναμίες του. Το μυαλό του, θεωρητικά πάντα, δουλεύει. Προσπαθεί να καταλάβει, να δει τα πράγματα από απόσταση, αντικειμενικά.

    Καμία σχέση δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Και οι άνθρωποι δεν είναι τέλειοι. Κανένας Κυρίαρχος δεν είναι τέλειος, αλλά σημασία έχει η πορεία. Από κει φαίνεται η ποιότητα του ατόμου.

    Η άλλη πλευρά, η σκλάβα, μπορεί να είναι επίσης μια σκύλα ντυμένη με προβιά. Μια τέτοια σκλάβα εκχωρεί την εξουσία για να τη στήσει στη γωνία και να κρίνει τον Κυρίαρχο. Ορίστε, πήρες την εξουσία σου. Για να δούμε τι θα την κάνεις? Αυτή η εκχώρηση της εξουσίας είναι επιθετική ενέργεια.

    Η σκλάβα εκ ορισμού είναι έτοιμη να κατηγορήσει τον εαυτό της. Δεν είναι χαζή, αλλά αυτή είναι η τάση της. Ο Κυρίαρχος είναι αυτός που θα βάλει το μέτρο σ’ αυτή την τάση προστατεύοντας τη σκλάβα και όχι το αντίθετο, δηλαδή να βάλει μέτρο στις κατηγορίες (φωναχτές ή σιωπηλές) της σκλάβας προς αυτόν. Αν συμβαίνει το δεύτερο, κάτι δεν πάει καλά.
     
  7. skia

    skia Contributor

    άρα λοιπόν απαραίτητο συστατικό είναι η συζήτηση έτσι δεν είναι?απαραίτητη από τα αρχικά βήματα προκειμένου η σκλάβα να κάνει τα πράγματα που οφείλει να κάνει αλλά να ξέρει γιατί.δεν έχει νόημα να τα κάνει απλά για να τα κάνει.είναι θέμα χρόνου να κάνει κάποιο σοβαρό λάθος και ο κυρίαρχος να θυμώσει.είναι υπόχρέωση του να τη μάθει τον εαυτό της.δ
     
  8. G_E

    G_E Contributor

    Δε μπορώ να φανταστώ σχέση χωρίς συζήτηση (μιλάω προσωπικά). Και στα αρχικά σταδια και παντα.
     
  9. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Re: Σε κάθε λάθος του/της υποτακτικού/ης αντιστοιχούν κάποιες ευθύνες στον Κυρίαρχο/η?

    Έχω ακούσει και την άποψη ¨¨κάνεις χωρίς να σκέφτεσαι γιατί και πώς, απλά είσαι υπάκουη και συνειδητοποιείς από το αποτέλεσμα ¨¨κατά πόσο Ε/εσείς συμφωνείτε με αυτό;
     
    Last edited: 10 Σεπτεμβρίου 2006
  10. skia

    skia Contributor

    KύριεG, κι όμως υπάρχουν κυρίαρχοι οι οποίοι επιθυμούν να γίνονται αυτά που θέλουν χωρίς πολλά λόγια.δεν είναι όλοι σωστοί στους ρόλους που διαλέγουν.
    soft crystal,και εγώ έχω ακούσει αυτή την άποψη.δε συμφωνώ τουλάχιστον με το δεύτερο σκέλος.θεωρώ απαραίτητο για μία σκλάβα να είναι συνειδητοποιημένη.σίγουρα δε χρειάζεται να ρωτά γιατί κάνει κάτι.είναι απαραίτητο όμως και επιβάλλεται να γνωρίζει από πριν ότι τα αποτέλεσματα θα έχουν θετικό αντίκτυπο πάνω της όχι να τα δει μετά.άλλωστε ο αφέντης λειτουργεί με γνώμονα το καλό της σκλάβας του. 
     
  11. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Συμφωνώ 100% και το πάω λίγο ποιο μακριά.
    Δεν μπορώ να τιμωρήσω κάποια στο πρώτο ή το δεύτερο λάθος της.
    Εξηγώ αρχικά το τι θέλω με ξεκάθαρα λόγια (έχουμε και αυτό το πρόβλημα. Πριν δώσουμε μια εντολή καλό είναι να την έχουμε επεξεργαστεί λίγο). Προσπαθούμε να είμαστε σίγουροι πως έχει καταλάβει ακριβώς τι ζητάμε.
    Από εκεί και πέρα πάντα περιμένουμε το πρώτο λάθος.
    1ο Λάθος. Συζήτηση. Ίσως να μην εξηγήσαμε πολύ καλά… Ή να το ξέχασε…. Ανθρώπινο….
    2ο Λάθος. Συζήτηση - Επίπληξη. Δεν τις έχει γίνει βίωμα ακόμα….
    3ο Λάθος. Υπάρχει; Και φυσικά υπάρχει…. Υπάρχει συζήτηση… αλλά και η τιμωρία… Καλή αρχή
     
  12. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Σε κάθε λάθος του/της υποτακτικού/ης αντιστοιχούν κάποιες ευθύνες σ

    Το θέμα είναι οτι υπάρχουν αυτά τα άτομα τα οποία χαλάνε το χώρο, έχει τύχει να πέσω πάνω στο συγκεκριμένο πράγμα και μπορώ να πω οτι δε Μου άρεσε καθόλου. Βέβαια, το λάθος αυτό γίνεται κυρίως από άπειρους Κυρίαρχους πάνω σε άπειρους υποτακτικούς, πράγμα εξίσου επικίνδυνο καθώς μπορεί να συμβεί κάποιο μεγάλο σφάλμα και να υπάρξουν μετά επιπλοκές στη σχέση. Προσωπικά δε συμφωνώ με αυτό το είδος μάθησης, αν και μπορώ να σκεφτώ άτομα τα οποία θα τους ταίριαζε   (κακίες)