Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκέψεις και προβληματισμοί για τις BDSMικές συζητήσεις στο forum

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 14 Μαρτίου 2017.

  1. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Έχω μία απορία.
    Σε μία συζήτηση όπου εκφράζατε η ερώτηση,
    • Ποιοι και γιατί αρνούνται και απορρίπτουν την άποψη, περί επίδρασης ενδορφινών στις BDSMικές πρακτικές;
    υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί εκτροχιασμός ?
    Εκτροχιασμός από τι? από την εμπεριστατωμένη γνώμη των bdsmers ενδοκρινολόγων της παρέας σου ή από την αδιαμφισβήτητα έγκυρη ενδοκρινολογική γνωμάτευση που έχει διατυπωθεί εδώ και αλλού σαν και εδώ από κάποιους και βασίζεται σε μελέτες και έρευνες του πανεπιστημίου του OWK ?

    Να μη πω δε για το αν,
    • Τα switch άτομα μπορούν να περιέλθουν σε τέτοια κατάσταση;
    Καθότι όλα τα switch άτομα είναι το ίδιο πράγμα, τους αρέσουν τα ίδια πράγματα και προπαντός εκκρίνουν τις ίδιες ποσότητες ενδορφινών στα ίδια ερεθίσματα λογικό και εύλογο να μπορεί να διαλευκανθεί και το αν μπορούν ή όχι να βιώσουν subspace.

    Δεν ξέρω αν το νικ μου είναι στην λίστα με τους συνήθεις "εκτροχιαστές" για τα δεδομένα σου αλλά αν δεν είναι καλά θα είναι να το βάλεις.
    Να το βάλεις γιατί σε ένα φόρουμ στο οποίο αισθάνομαι ότι έχω το δικαίωμα να πω την γνώμη μου σε νήματα που :
    • κάποιοι προσπαθούν να εξηγήσουν/αιτιολογήσουν όχι μόνο το bdsm τους (που ούτε αυτό μπορούν) αλλά και το bdsm των άλλων
    • κάποιοι προσπαθούν να εξηγήσουν στους άλλους τι είναι ο σωστός αφέντης και η σωστή υποτακτική, η σωστή κυριαρχία και η σωστή υποταγή
    • κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι στο bdsm δεν υπάρχει σωστό και λάθος αλλά αυτό μου αρέσει/ταιριάζει/μπορώ να κάνω
    το πιο πιθανό είναι να λέω την πολύ πιθανώς "εκτροχιαστική" γνώμη μου.

    Από την άλλη σε συζητήσεις που θα αφορούσαν
    • Τεχνικές πρόκλησης κατευθυνόμενου subspace.
    από άτομα που το κάνουν, δεν θα υπήρχε περίπτωση να δεις την "εκτροχιαστική" μου γνώμη και καμία ή ελάχιστες τάσεις "εκτροχιασμού" γενικά, υποθέτω.



    και ευτυχώς. Δίχως το δυστυχώς, για αυτούς που ζήσανε και ζουν συναντήσεις, επιλογές παρέας και κλειστά fora..
     
  2. Amelie

    Amelie Guest

     
    Αν καταφέρει κάποιος να κατανοήσει, σε βάθος, το νόημα της φωτογραφίας πιο πάνω έχει δώσει απάντηση στο θέμα του νήματος.
    (Αν και νομίζω ότι παραείναι μπλεγμένο το ερώτημα που τέθηκε στο νήμα.)
    Απόψεις θα υπάρχουν πολλές, διαφορετικές και πρέπει να υπάρχουν. Θα ήταν απίστευτα βαρετό να πιστεύαμε όλοι το ίδιο.
    Αυτό που θεωρώ χαζό είναι να προσπαθείς να πείσεις κάποιον άλλο να δεχτεί αυτό που εσύ πιστεύεις... Και εκνευρίζομαι όταν συμβαίνει.
    Μπορεί εγώ να θεωρώ ανεδαφικό ή γελοίο κάτι που για κάποιον άλλο είναι σημαντικό. Για παράδειγμα αν εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει subspace και είναι μια φούσκα, τι αλλάζει για αυτό το άτομο που το έχει ζήσει;
    Τίποτα νομίζω! Είμαι ένα άτομο πίσω από ένα νικ, πίσω από ένα computer που δεν τον αφορά καν. Άρα; Μπορώ να έχω οποία γνώμη θέλω.
    Και στο φινάλε, γιατί είναι τόσο δυσάρεστο να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις; Ποτέ δεν το κατάλαβα.
    Ας φτιαχτεί μια ενότητα στο φόρουμ, που οποίος θέλει να αναπτύσσει την θέση του για ένα θέμα της επιλογής του, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα αντιλογίας από άλλο άτομο..
     
  3. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Βασική προϋπόθεση για να υπάρχει ο οποιοσδήποτε διάλογος αποτελεί η θέληση των ατόμων, που θα συμμετέχουν σε αυτόν, να διαλεχθούν.
    Φαίνεται προφανές, μα δεν είναι...

    Για να γίνει ένας διάλογος, χρειάζεται η βασική γνώση της μεθοδολογίας του διαλέγεσθαι.
    Τα κλισέ κάθε είδους αποκαλύπτονται σε έναν διάλογο στις πρώτες κουβέντες, παρέα με το στίγμα διαλέγεσθαι του όποιου συνομιλητή.
    Αν εκτιμηθεί πως αγνοεί τα του διαλέγεσθαι, είναι στην διακριτική μας ευχέρεια αν θα διακόψουμε τον διάλογο με το μαχαίρι.
    Το ότι μας τρώει ο κώλος μας ενίοτε να πούμε και μια "κουβέντα" παραπάνω, επιβεβαιώνει τον κανόνα πως δεν είμαστε δα και "τέλειοι", προφανώς, κι ούτε μας μέλλει να γίνουμε...
    Πιο πολύ στο ζουμί, θα έλεγα πως ο δημόσιος διάλογος απαιτεί τα δέοντα, μιας και δεν είναι δυνατή η επιλογή συνομιλητή.
    Και άλλα πολλά, μα δεν πρόκειται έτσι κι αλλιώς στο νήμα αυτό να παραμετροποιήσουμε την μεθοδολογία του διαλόγου...

    Έδιτ: Προσωπική μου θέση στην επιλογή συνομιλητών είναι να έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν λεξιλόγιο που να γνωρίζουν τι σημαίνει, που με τη σειρά του πα να πει πως εξ αντικειμένου τείνει προς το πλούσιο. Αν διακρίνω πως δεν, πάπαλα.
    Αν συντρέχουν λόγοι στην δική μου αντίληψη πως υπάρχει κάποια δυναμική στον συνομιλητή, μπορεί να εξηγήσω και κάτι παραπάνω.
     
    Last edited: 16 Μαρτίου 2017
  4. Stelios_X

    Stelios_X "Πείρα είναι το σύνολο των σφαλμάτων μας." Ο.W.

    "Η τεκμηρίωση θα είναι καλός τρόπος να ξεχωρίζουν σε ένα φόρουμ σαν αυτό οι απόψεις από τις "καταθέσεις ψυχής". Ο συναισθηματισμός δεν τεκμηριώνεται. Δηλώνεται. Αλλά η δήλωση, δεν είναι άποψη."

    Πόσο "σωστή" φτάνει στα μάτια μου αυτή η σκέψη, @elfcat !
    Και αποτελεί βασικό λόγο για τον οποίο δε συμμετέχω σχεδόν καθόλου στις δημόσιες συζητήσεις.
    Δεν είμαι πεπειραμένος / καλλιεργημένος / ευφυής όπως άλλοι. Και πραγματικά στα περισσότερα ζητήματα πραγματικά δεν έχω άποψη.

    Όμως:
    Εξ ίσου βασικό λόγο βρίσκω την απαξιωτική συμπεριφορά μελών του forum στις δημόσιες συζητήσεις.
    Για κάποιο λόγο τον οποίο δεν αντιλαμβάνομαι, κατά καιρούς στις συζητήσεις δημιουργούνται οι εξής αισθήσεις:
    • Όποιος δεν είναι έναν αιώνα στο [χώρο] δε δικαιούται άποψης.
      "Εσύ θα μου πεις? Τι ξέρεις εσύ? Εγώ θα σου πω. Τις Δέκα Εντολές εγώ τις πελέκησα στην πέτρα. Και στην τελική, εσύ ποιός είσαι?"
    • Όποιος δεν έχει διαβάσει όλα τα "διαμάντια του παρελθόντος" δε δικαιούται άποψης. Διότι
      "βρε αδερφέ, έχουν ξαναειπωθεί αυτά. Ανάτρεξε σε παλαιότερη βιβλιογραφία. 10 χρόνια τα ίδια θα λέμε?"
      (αγνοώντας πως το forum μετρά 10 χρόνια ζωής και πως συνεχώς εγγράφονται νέοι χρήστες, πως το περιβάλλον είναι αφιλόξενο για "ξεκίνημα",
      πως δε μιλούν όλοι με τον ίδιο τρόπο, πως δεν ενεργούν όλοι όπως θα θέλαμε and so on)

    • Όποιος δεν έχει "vouch" από κάποιον ήδη "γνωστό / αποδεκτό" χρήστη του forum, η άποψή του δε λαμβάνεται και τόσο στα σοβαρά.

    • Δύσκολα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει μία συζήτηση on topic, μιας και οι "παρεμβολές" συνήθως είναι πολλαπλάσιες των απόψεων με αποτέλεσμα, αν και ενδιαφέρον το thread,
      να κουράζει από κάθε είδους off topic "σφήνες", "κωμικά" τσιτάτα, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, κατινοειδείς επεξηγήσεις και επεξηγήσεις. Και ό,τι άλλο αμελώ να αναφέρω.
    Προσωπικά δε με αφορά το ζήτημα "υγιής διάλογος" ή "σεβασμός στην άποψη του άλλου". Αν σε κάτι δίνω σημασία είναι ο αυτο-σεβασμός.
    Λίγο περισσότερο αν σεβόταν ο καθένας τον εαυτό του, νομίζω θα υπήρχε αρκετός "χώρος" για να ακουστούν όλων των ειδών οι απόψεις.

    Ιδιαίτερα αυτές των νέων μελών, που μέρος αυτών (είμαι σίγουρος πως) θα ήθελε να συμμετάσχει μα διστάζει.
     
    Last edited: 16 Μαρτίου 2017
  5. espimain

    espimain Contributor

    Αξιότιμε @AuroraBorealis
    Στο ποστ που αναφέρεται η απορία που διατυπώνετε, δεν υπάρχει καμία ερώτηση που ν΄απευθύνεται σε κάποιον.
    Εκεί κατέγραψα κάποιες σκέψεις μου και μόνο. Μεταξύ αυτών των σκέψεων υπήρχαν και δυο ερωτήσεις που πέρασαν από το μυαλό μου και τις κατέγραψα καθώς και τον συνειρμό που μου προκάλεσαν. (Δεν ρωτάω κανέναν, δεν ζητάω καμία απάντηση)
    Ως εκ τούτου δεν είμαι σε θέση να βοηθήσω στην επίλυση της απορίας σας. Λυπάμαι για αυτό, αλλά απορίες πάνω σε σκέψεις δεν μπορώ να λύσω.
     
  6. elfcat

    elfcat . Contributor

    Συμφωνώ με αυτά που γράφετε. Θεωρώ ότι όποιος επικαλείται την εμπειρία του, ή ορίζει ποια θα πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά του συνομιλήτή του, έχει ήδη κάνει τη μετάβαση από την άποψη στο πρόσωπο και ο διάλογος έχει καταρρεύσει. Έχω όμως και την αίσθηση ότι αν τα νέα μέλη έχουν να πουν κάτι και καινούριο θα το ακούσουν οι περισσότεροι προσεκτικά.
     
  7. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Βούλα - βούλα θα το πάω..:
    1. Ξέρουμε όλοι άτομα που πρωτοεμφανίστηκαν "με άνευ μπάρμπα στην Κορώνη" και συμμετείχαν "με το καλημέρα σας" μια χαρά... (Ξέρουμε και από τα "άλλα")...
    2. Έλα καλέ τώρα με τα διαμάντια, που, μεταξύ μας, για γέλια και για κλάμματα είναι τα περισσότερα εξ αυτών, άσχετα αν έχουν ενδυθεί κάποιον μανδύα υπέρτατης σοφίας ή χουατέβα. Από την άλλη, βέβαια, αν θέλει κάποιο άτομο να ανοίξει ένα νήμα, το να ρίξει μια ματιά στο τι έχει κατά καιρούς γραφεί, δεν είναι δα και μεγάλος κόπος, άσε που το νήμα που θα ανοίξει θα είναι και πιο στοχευμένο κλπ κλπ.
    3. Ο οποισδήποτε νεπωτισμός δεν είναι υποχρεωτικό να εκπορεύεται από μια πηγή, εν προκειμένω από κάποιους "πάλιουρες" που αναλαμβάνουν υπό την αιγίδα τους το νέον αίμα. Φυσικά και γίνεται, φυσικά είναι προφανές, φυσικά είναι αντιαισθητικό, φυσικά είναι για κλάμματα, φυσικά και πολλά άλλα. Έλα όμως που στον αντίποδα υπάρχουν και οι "νέοι" που είναι και ωραίοι, που λέγαμε και στα στρατά, που ψάχνουν να αγοράσουν κουπόνια υποδοχής από τους πάλιουρες. Σιγά τα ωά! Το γεγονός πως κάποιοι παλιοί προσφέρουν την αιγίδα τους επιβεβαιώνει το από πάνω (2).
    4. Σιγά τα ωά και πάλι... Μίλησε το "μπάζο32ρίζα3διά2", στα παπάρια σου/καραμουνάρα σου, προσπερνάς και μια χαρά. Υπάρχει και το ignore άλλωστε...

    Μπότομ λάιν:
    Κανένα φόρουμ, για οποιοδήποτε θ'εμα/αντικείμενο δεν μαζεύει τα "αγγελούδια" του θέματος που καταπιάνεται. Αντιθέτως.
    Σε κανένα φόρουμ δεν μπαίνουν οι βάσεις της όποιας ιδανικής πολιτείας...
     
  8. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Αξιότιμε @espimain
    φοβούμαι ότι δεν κατάφερα να δημιουργήσω την μεγάλη εικόνα που επιθυμούσα.
    Και αυτή είναι ότι τα θέματα/νήματα που εκτροχιάζονται είναι είτε ήδη από τον τίτλο τους εκτροχιασμένα ή έχουν μεγάλες ροπές προς τον εκτροχιασμό.
     
  9. espimain

    espimain Contributor

    Αξιότιμε @AuroraBorealis
    Ευχαριστώ για τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλετε, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος.
    «Ευλογία Κυρίου και έλεος αυτού έλθοι εφ ̓̓υμάς, τη αυτού θεία χάριτι και φιλανθρωπία, πάντοτε∙ νυν και αεί, και εις τους αιώνας των αιώνων».
     
    Last edited: 16 Μαρτίου 2017
  10. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Αυτο που πετανε σποντες με το γαντι και τη λενε ο ενας στον αλλον με ευγενεια πολυ μ αρεσει 
     
  11. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Αξιότιμε @espimain
    το mention σας ήταν κάπως εκτροχιασμένο.
    Συγκεκριμένα ενώ είχε προορισμό κάποιον post dominant kinky vanila με το νικ AuroraBorealis τελικά κατέληξε σε κάποια μαζοχίστρια με το νικ aurora_borealis.

    Ωστόσο
    «Ευλογία Κυρίου και έλεος αυτού έλθοι εφ ̓̓υμάς».
     
  12. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Ω! μα είναι θέμα πρωτοκόλλου πάνω από οτιδήποτε άλλο.