Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Στην Τήλο ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Incomplete_, στις 30 Μαϊου 2008.

  1. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Στην Τήλο οι πρώτοι γάμοι ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα
    29 - 05 - 2008 21:04



    Οι πρώτοι γάμοι ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν στο νησί της Τήλου, όπως επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος του νησιού, Τάσσος Αλιφέρης.

    Η είδηση ήρθε στη δημοσιότητα την Πέμπτη με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» και σύμφωνα με αυτό τον Ιούνιο, στο Δημαρχείο της Τήλου θ γίνουν οι πρώτοι πολιτικοί γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων στη χώρα μας.

    Ο δήμαρχος του νησιού αποδέχτηκε το αίτημα δύο ομοφυλόφιλων ζευγαριών, δύο γυναικών και δύο ανδρών, με αποτέλεσμα να προχωρήσει η διαδικασία.

    Με ανακοίνωση του το απόγευμα της Πέμπτης ο κ. Αλιφέρης απαντά στις επικρίσεις που δέχθηκε για την απόφαση του, κάνοντας λόγο για υποκρισία.

    « Η Δημοκρατία σημαίνει σεβασμό στον άνθρωπο και τα δικαιώματα του, που ο πυρήνας τους είναι η αυτοδιάθεση των ατόμων που συγκροτούν την κοινωνία και η ελευθερία τους» τονίζει ο δήμαρχος Τήλου. Προσθέτει ότι αν η Σαπφώ και ο Αλκιβιάδης ζούσαν στην σύγχρονη Ελλάδα θα ήταν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

    Σύμφωνα με τα Νέα, στην Τήλο πρόκειται να παντρευτεί Δημήτρης Τσαμπρούνης τον Θεμιστοκλή, ενώ ο κ. Αλιφέρης δήλωσε στην εφημερίδα ότι «η αποτροπή του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων αποτελεί πράξη που πλήττει ευθέως τον πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

    Ο δήμαρχος της Τήλου είπε ότι οι ενδιαφερόμενοι επικοινώνησαν μαζί του και τους εξήγησε ότι ο ίδιος δεν έχει καμιά αντίρρηση για τους γάμους, αφού δεν υπάρχει κανένας νόμος που να το απαγορεύει.

    Λουκάς Βελιδάκη

    http://www.cosmo.gr/News/Hellas/200429.html

    http://www.forthnet.gr/templates/newsPosting.aspx?p=232664

    Ο γάμος των ομοφυλοφίλων έχει να κάνει με μία κοινωνική ισότητα..Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να κατοχυρώσουν τη σχέση τους σε νομικό επίπεδο και να έχουν τις ίδιες αποδοχές που δικαιούνται μέσα απ ΄αυτήν..

    Δεν τίθεται θέμα αντιγραφής κάποιας κατάστασης που πρέπει να κατακτηθεί λόγω καπρίτσιου..

    Αυτά τα λίγα..
     
    Last edited: 30 Μαϊου 2008
  2. sapfw

    sapfw Hard to handle Contributor

    Απάντηση: Στην Τήλο ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων

    επιτέλους
     
  3. Atroce_Libertina

    Atroce_Libertina Regular Member



    Ο νόμος δεν ορίζει τί εστί γάμος. Προφανώς ακολουθεί την κοινά αποδεκτή έννοιά του, όπως αυτή μας έχει κληροδοτηθεί από την μακραίωνη ιστορία του, τουτέστιν, όπως την έχουν διαμορφώσει οι αντιλήψεις των προηγούμενων κοινωνιών ήδη από την αρχαιότητα.

    Στην έννοια αυτή, περιλαμβάνονται, ως ελάχιστα εννοιολογικά στοιχεία :
    α) Η συμφωνία δύο προσώπων,
    β) τα οποία ανήκουν σε διαφορετικό φύλο
    γ) να ζήσουν σε "κοινωνία βίου" μεταξύ τους, δηλαδή σε διαρκή συμβίωση,
    δ) η οποία αναγνωρίζεται από την Πολιτεία, δια της υπαγωγής της σε ιδιαίτερο νομικό καθεστώς, συνεπαγόμενπ δικαιώματα και υποχρεώσεις.

    Εκ των προαναφερθεισών προϋποθέσεων, η υπό στοιχείο β', τελεί υπό αναθεώρηση σε πολλές σύγχρονες κοινωνίες. Ο γάμος ομοφύλων προσώπων αποτελεί ήδη καθεστώς σε ορισμένες χώρες, όπως παραδείγματος χάριν, στην Ολλάνδία, στο Βέλγιο, στην Ισπανία, στην πολιτεία Μασσαχουσέττη των ΗΠΑ και σε κάποιες πολιτείες του Καναδά, ενώ σε άλλες, αναγνωρίζονται οι καταχωριζόμενες συμβάσεις ομοφύλων προσώπων (π.χ Γερμανία, Αγγλία) καθώς και οι συμβάσεις συμβίωσεως (= "το αστικό σύμφωνο αλληλεγγύης" = "pacte civil de solidarite" = "PACS"), μεταξύ είτε ετεροφύλων είτε ομοφύλων, στη Γαλλία.

    Όσον αφορά στά εκ του ελληνικού νομοθετικού πλαισίου προβλεπόμενα, προκειμένου ένας γάμος να τελεί σε ισχύ, θα πρέπει να υφίσταται το σύνολο των ανωτέρω, υπό (α) έως (δ), εννοιολογικών στοιχείων. Ως εκ τούτου, εφόσον ελλείπει η διαφορά φύλου, ο γάμος θεωρείται ανυπόστατος, ήτοι ουδέποτε γενομένος.

    Από συνταγματικής ωστόσο απόψεως, δεν προκύπτει αποκλεισμός της δυνατότητας συνάψεως γάμου μεταξύ ομοφύλων προσώπων. Σημειωτέον, πως η διαφορά φύλου αποκτά νόημα κυρίως ενόψει τεκνοποιήσεως, η οποία ωστόσο δεν ανήκει στα απαραίτητα εννοιολογικά στοιχεία του γάμου. Το Σύνταγμα προστατεύει αυτοτελώς τόσο τις οικογένειες χωρίς γάμο όσο και τους γάμους χωρίς τέκνα. Επιπλέον δε η απαγόρευση συνάψεως γάμου μεταξύ ομοφύλων προσώπων, δυσχερώς συμβιβάζεται με τις διάταξεις των άρθρων 5 παρ. 1 και 4 παρ. 1 του Συντάματος, περί ελευθέρας αναπτύξεως της προσωπικότητας και περί αρχής της ισότητας, αντίστοιχα.

    Ως εκ των ανωτέρω και ιδίως ενόψει της προκλητικής διχογνωμίας μεταξύ αστικών νομικών διατάξεων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, επιβάλλεται να προωθηθεί νομοθετική επίλυση του ζητήματος δια της δημιουργίας αντίστοιχου νομοθετικού πλαισίου, σε τρόπο ώστε να προβλέπεται και κατά συνέπεια να επιτρέπεται ρητά, τύποις και ουσία, η δυνατότητα συνάψεως γάμου μεταξυ ομοφύλων προσώπων ή έστω ανάλογης σχέσεως αναγνωριζόμενης από την Πολιτεία.
     
    Last edited: 30 Μαϊου 2008
  4. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Καταρχην ο Τηλοδημαρχος να μην παραδειγματιζει με την Σαπφω διοτι δεν ειναι επιβεβαιωμενο οτι ηταν λεσβια ... Βι ισως .... να περιοριστει στο δικο του νησι και να αφησει ησυχο το δικο μας ...

    Σαφως και ο νομος δεν οριζει τι ειναι ο Γαμος ... αυτο μας ελειπε ... ο Γαμος αποτελει ενα απο τα 7 μυστηρια και οριζεται σαφεστατα απο την Αγια Γραφη ...
    Σε οτι αφορα τον Γαμο ... ως λεξη "Γαμος" το θεωρω αισθητικα ενοχλητικο να σχετιζεται με ομοφυλλοφιλια ....
    ΩΣΤΟΣΟ .. ειναι αναυθαιρετο δικαιωμα του οποιουδηποτε να ζησει την ζωη του με οποιον θελει και λαχταραει η καρδια του .... αυτο δεν μπορει να το στερησει κανεις ... και φυσικα πρεπει να εχει τα ιδια κοινωνικα/νομικα δικαιωματα με το οποιοδηποτε αλλο ζευγαρι , στην ασφαλιση , στην συνταξη , στην περιθαλψη , στον διορισμο .. παντου ...
    Ομως θα προτιμουσα να μην λεγεται "Γαμος" .. Στην Αγια Γραφη το "εσωντε δυο εις σαρκα μια" φερει την προστασια και την ευχη του ιδιου του Θεου .. και αυτο πρεπει να γινει σεβαστο ... Δεν ηταν ουτε ο Αδαμ με τον Ευαγγελο ουτε η Ευα με την Αδαμαντια .. αν υπηρχε τετοια περιπτωση σιγουρα θα ειχε αναφερθει στην Αγια Γραφη ..
    Δεν υπαρχει ομως ...
    Μπορει τα δυο ομοφυλλα μερη να ειναι οι καλυτεροι ανθρωποι στον κοσμο και να εχουν την ευλογια του θεου στην ζωη τους και στα εργα τους αλλα για τον καθενα τους ξεχωριστα .. Ο Θεος ευλογησε το εις σαρκαν μια για τον ανδρα και την γυναικα και αυτο ονομασε Γαμο ...
    αν ειναι λοιπον να το πουμε πχ "κοινωνικο συμβολαιο" .. (οχι του Ρουσσω) .... εγω ερχομαι και για κουμπαρος .. αν ομως ειρωνευομαστε με λεξεις οπως Γαμος , Αρραβωνας κτλ ... εγω ειμαι αντιθετος ....
     
  5. sapfw

    sapfw Hard to handle Contributor

    Απάντηση: Στην Τήλο ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων

    μόλις άκουσα στις ειδήσεις πως έγινε παρέμβαση εισαγγελέα και πως αν ο δήμαρχος προβεί στην τέλεση του πολιτικού γάμου θα παραπεμφθεί για παράβαση καθήκοντος (ή κάπως έτσι τέλος πάντων, δεν είμαι καλή με τους νομικούς όρους, ό,τι συγκράτησα μεταφέρω)
     
  6. Tropical_Storm

    Tropical_Storm Regular Member

    Εγω ακουσα το πρωι οτι θα γινουν κι αλλοι γαμοι, σ'αλλα νησια.

    Ελπιζω να γινει ο γαμος στην Τηλο οπως εχει προγραμματιστει.

    Καιρος ειναι πια!

    Ο Trudeau, προθυπουργος του Καναδα, που νομιμοποιησε την ομοφυλοφιλια εδω και καμια 20ρια χρονια (τουλαχιστον) ειχε πει: The state has no business in the bedrooms of the nation.

    Απ'οσο ξερω, ο γαμος μεταξυ gays η lesbians ειναι νομιμος σ'ολο τον Καναδα, γιατι ειναι federal law. Υπαρχει καποιο province στο οποιο δεν ειναι νομιμος? Σε ποιο?

    Και η Αμερικη ειναι πολυ πισω. Αφου ερχονται στα μερη μας (Καναδας) για να παντρευτουνε οι ανθρωποι. Θα μου πεις βεβαια, οτι αυτοι δεν εχουν ακομη κατορθωσει να βαλουν ουτε την ισοτητα των φυλλων στο συνταγμα τους. Και αρκετες πολιτιες δεν επιτρεπουν την εκτρωση.

    Τουλαχιστον σε καπιους τομεις, εμεις στην Ελλαδιτσα μας παμε μπροστα απο καποιες αλλες "προηγμενες" χωρες.
     
  7. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Re: Απάντηση: Στην Τήλο ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων

    Μεγαλο μπραβο στον εισαγγελεα απο μενα ....
    Ταυτοχρονα , πολυ κακως ομως στην πολιτεια που δεν εχει βρει αλλα μετρα που να αποκαθιστουν την δικαιοσυνη , αφηνοντας τον θεσμο του γαμου να φαινεται ως μονη λυση .....
     
  8. Guest05

    Guest05 Guest

    Είναι, και γαμώ, τα δεσμά του γάμου όταν δεν υπάρχει νύφη και πεθερά. Και βέβαια όταν μιλάμε για γκέι, μιλάμε για κάτι πολύ διαφορετικό από τις «αδελφές» .
    Οταν έρχονται δύο γκέι εις γάμου κενωνία το κάνουν σαν άνδρες, είναι και τα δύο αρσενικά και δεν έχουν τίποτε το αδερφίστικο πάνω τους. Είναι άνδρες και γουστάρουν άνδρες κι όχι γυναικεία υποκατάστατα.

    Το μόνο που έχω να πω στο δήμαρχο Τήλου, είναι να μην ακολουθήσει την πεπατημένη του ξενέρωτου συναδέλφου του στο Άμστερνταμ αλλά να κάνει παραδοσιακούς γκέι γάμους, με φουστανέλα, με τραγούδια και χαρτούρα. 'Ολα τα έθιμα του τόπου, πιστά!
     
  9. Tropical_Storm

    Tropical_Storm Regular Member

    Καλο θα ηταν, Χαινριχ, αλλα δεν το βλεπω να γινεται συντομα 
     
  10. Αρκετα με τις βλακειες.
    ΖΗΤΩ Ο ΖΑΚ ΖΕΝΕ
    ΖΗΤΩ ΟΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ
    ΖΗΤΩ ΟΙ GAY
    ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΝΕΣΤΙΟΙ ΤΑΞΙΔΙΑΡΙΔΕΣ
    ΖΗΤΩ Ο ΧΕΜΙΝΓΟΥΕΙ Ο ΟΥΙΛΙΑΜ ΜΠΑΡΟΟΥΖ Ο ΤΖΑΚ ΚΕΡΟΥΑΚ Ο ΑΛΕΝ ΚΙΝΣΜΠΕΡΚ ΚΑΙ Ο ΓΚΡΕΓΚΟΡΙ ΚΟΡΣΟ
    ΖΗΤΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΥΑΡ ΤΥΠΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
    ΚΑΤΩ Ο ΓΑΜΟΣ
    ΚΑΤΩ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ (εκτος απο μια)
    ΚΑΤΩ ΟΙ GAY ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ STRAIGHT
    ΚΑΤΩ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
    ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ(εκτος απο μια) ΠΑΛΙ ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ ΜΥΡΙΣΤΗΚΑΤΕ... ΚΟΡΑΚΙΑ(εκτος απο μια)

    Σιγά ρε gays τα δικαιώματα που σας στερήσανε. Να προσέχετε τι εύχεστε
    πουλάκια μου... κοροϊδάκια μου. Βρηκαν τροπο να σας "χωσουν" κι' εσας
    Το κακο ειναι οτι εσεις θα πειτε κι' ευχαριστω. Μαλακες.
     
    Last edited: 30 Μαϊου 2008
  11. Lady_in_Black

    Lady_in_Black MindGames

    Μακάρι να πάνε όλα καλά.. 

    Όλα τα αλλα είναι περιττά..

    Έλεος!!!!!!!!!!  

    Πως κάνουν έτσι επιτέλους, αμάν ποια !  

    Λες και ζητάμε κάτι παρανοϊκό!!!!! Αυτό τους φταίει τώρα, τόσα προβλήματα έχει η κοινωνία δεν κοιτάνε να τα διορθώσουν, οι Gay τους απασχολούν, αι σιχτίρ ποια με δαύτους!  
     
    Last edited: 30 Μαϊου 2008
  12. Εσυ τι λες? δεν ζητατε κατι παρανοικο?
    Εσενα παιδι μου πρεπει να σε κανουν προεδρο του δικηγορικου συλλογου
    Ο συλογος ειναι υπερ των gay γαμων. Σκεφτονται...αμα παντρευονται θα
    χωριζουν κιολας ,ειναι και "σκορπαλευραδες" οι περισσοτεροι gay ,θα τους μαδησουμε
    Δεν θα τους αφησουμε "χαρτι" ουτε για διημερο στη Μυκονο