Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σχέσεις εξ΄ αποστάσεων (Long Distance Relationships)

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος PD, στις 27 Οκτωβρίου 2005.

  1. PD

    PD Regular Member

    Είναι γεγονός ότι πολλοί άνθρωπου "αναγκάζονται" να διατηρούν διαφόρων ειδών σχέσεις (φιλικές, Vanilla, D/s, M/s κλπ κλπ.) έχοντας ένα μεγάλο εμπόδιο ανάμεσα τους: την απόσταση.

    Εγώ προσωπικά το έχω βιώσει σε αρκετές από τις μορφές του ειδικά στο μακρινό παρελθόν (κυρίως φοιτήτριες οι οποίες σπούδαζαν εκτός Αθηνών).

    Η προσωπική μου γνώμη, έχοντας βιώσει αυτό το "πρόβλημα" είναι ότι πολλές φορές αποτελεί σημαντικό πρόβλημα κυρίως αν οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες. Βέβαια βοηθούμενοι και από την τεχνολογική εξέλιξη - τα τελευταία χρόνια κυρίως - τα ζευγάρια έχουν πολλούς τρόπους επικοινωνίας (κινητά, chat προγράμματα, MSN με κάμερες κλπ.) που φυσικά βοηθούν στο να τα λένε ποιο άμεσα και "να έρθουν ποιο κοντά". Λείπει όμως η προσωπική επαφή με ότι αυτό συνεπάγεται. Όταν πρόκειται για BDSM σχέσεις το θέμα ίσως περιπλέκεται ακόμη περισσότερο.

    Υπάρχουν φυσικά απόψεις που βλέπουν και "θετικά" σε αυτές τις σχέσεις. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτή η απόσταση κάνει τις σχέσεις ποιο δυνατές ενώ άλλοι πάλι ..βολεύονται καθώς "χτυπάνε" σε διπλό ταμπλό..

    Εσείς τι λέτε; Ποια είναι η άποψη σας για τις σχέσεις εξ’ αποστάσεως;

    PD
     
  2. a939m

    a939m New Member

    Η ερώτησή σου έχι δυο πλευρές. Αν μιλουμε για σχέσεις BDSM τότε είναι ποιο δύσκολα τα πράγματα γιτί η σωματική επαφή είναι απαραίτητη συνήθως. Αν μιλούμε για άλου είδους σχέση τότε ίσως είναι ποιο εύκολο. Το ποια εξέλιξη θα έχει μια τέτοια σχέση εξαρτάται από α άτομα. Δυστυχώς εδώ στο Netλοι ψάχνουν για ξεπέτες εκτός λίγων εξαιρέσεων.
    a939m
     
  3. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Από προσωπική εμπειρία δεν πιστεύω πως υπάρχει κάτι να αντικαταστήσει την άμεση ζωντανή επαφή.

    Σίγουρα υπάρχουν σχέσεις που ανθίζουν εξ αποστάσεως και είναι πολύ δυνατές, όμως σε καμία σχέση D/s ή vanilla δεν λείπουν οι στιγμές που η απόσταση δημιουργεί εντάσεις και στεναχώρια.

    Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν θα έχεις ανάγκη των άλλων δίπλα σου θα πρέπει να βολευτείς με το τηλέφωνο ή με άλλο μέσο.

    Οι σχέσεις οι πιο εγκεφαλικές έχουν περισσότερες πιθανότητες να κρατήσουν, χωρίς αυτό να είναι κανόνας.

    Η απόσταση επίσης έχει ως συνεργό τις έντονες φαντασιώσεις.

    Στο D/s θεωρώ πως μεγάλη δυσκολία βρίσκεται στην έλειψη άσκησης πόνου ζωντανά από Τον/Την Κυρίαρχο. Είναι εντελώς διαφορετική αίσθηση από το να το κάνεις μόνος σου κατόπιν εντολής, όπως συχνά συμβαίνει, είτε είναι για ευχάρίστηση είτε είναι τιμωρία.

    Τέλος, παίζει ρόλο η ειλικρίνια των προθέσεων μεταξύ των δύο.
    Κάποιοι όντως βολεύονται με την απόσταση ώστε να έχουν πεδίο ελεύθερο χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις.
     
  4. G_E

    G_E Contributor

    Υπάρχουν σχέσεις που "τρέφονται" με την απόσταση. Για άλλες η απόσταση είναι δυσβάσταχτη ή και εμπόδιο για τη σχέση.

    Οι πρώτες δεν είναι πραγματικές σχέσεις, αλλά προβολές των επιθυμιών μας στον άλλο. Η απόσταση ευνοεί τις προβολές αυτές, ενω η αμεση επαφή τις περιορίζει . Επίσης υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται τη σχέση, δεσμευση κοκ. Αυτοι καταφευγουν σε σχεσεις εξ αποστάσεως, cyber sex, κλπ.

    Για όσους εχουν πραγματική σχέση με τον άλλον, και όχι με την εικόνα που έχουν στο μιαλό τους για τον αλλον, η απόσταση είναι σαρακι. Αν μάλιστα είναι μακροχορονια και χωρίς συχνή αμεση επαφή, σπάνια θα έχει μέλλον. Το focus αναγκαστικά, περιορίζεται. Και δε μιλω μόνο για το focus της σκλαβας αλλά και του Αφέντη.
     
  5. slv_hana

    slv_hana Regular Member

    Εχω κανει 2-3 φορες τετοιου ειδους σχεσεις(ολες vanilla) και σε καποια σημεια συμφωνω με τον KyrioG.Πιστευω πως τους ανθρωπους αυτους δε τους αγαπουσα αληθινα και ουτε νοιαζομουν πραγματικα γι'αυτους,απλα ισως να ημουν λιγο ερωτευμενη μαζι τους... Τα πραγματα ομως δυσκολεψαν παρα πολυ για μενα οταν εκανα σχεση εξ'αποστασεως με Τον Αφεντη μου.Ομολογω πως τον πρωτο μηνα ειχα "βολευτει" στην ιδεα οτι αφου Ειναι μακρυα μου,δε με Εξουσιαζει και τοσο ,αρα μπορω να κανω ο,τι θελω και απλα να μη Του το πω!Φανταζει βεβαια πολυ ευκολο σαν σκεψη, αλλα ελα που δε μπορεσα να το κανω ουτε μια φορα και οποτε μιλουσαμε Του τα "ξεφουρνιζα" ολα!   (να πω την αληθεια, φοβομουν πολυ τις τυψεις που σιγουρα θα με βασανιζαν μετα) Ετσι λοιπον περασαν 11 ολοκληροι μηνες στους οποιους συναντιομασταν μια φορα στις 2βδομαδες(σημειοτεον οτι μερα με τη μερα δενομουν ολο και περισσοτερο μαζι Του,τοσο που τη τελευταια εβδομαδα δε με χωρουσε ο τοπος και ηθελα με ολη μου τη ψυχη να Τον δω!) Ετσι εδω και 2 μηνες μενουμε στην ιδια πολη και βρισκομαστε σχεδον (διστυχως ειναι κι αυτες οι χαζοεππαγγελματικες υποχρεωσεις) οποτε Θ/θελουμε!   Αυτοι οι 2 μηνες ειναι οι καλυτεροι της ζωης μου!Ποτε δε φανταζομουν οτι θα ημουν τοσο ευτυχισμενη μονο απ'το γεγονος οτι εχω κοντα μου Τον Αφεντη μου... Τελικα καλα λενε πως η αληθινη ευτυχια προερχεται απο μικρα ,καθημερινα πραγματα!
     
  6. Punisher

    Punisher Guest

    Σαν την ανθρωπινη επαφη δεν υπαρχει και δεν συγκρινεται με τιποτα !!! Ολα τα αλλα μεσα επικοινωνιας (ιντερνετ, τηλεφωνο, sms, κτλ) ειναι απλα υποκαταστατα που με τιποτα δεν φτανουν το REAL, το πραγματικο αγγιγμα του ενος συντροφου απο τον αλλο !!! Η τεχνολογια απλως δημιουργει ψευδαισθησεις. Τωρα, οποιος βολευεται ετσι, γιατι δεν μπορει να κανει και αλλιως, με γεια του και χαρα του !!!
     
  7. paroinia

    paroinia Regular Member

    α παπαπαπα μακριαααααααα
     
  8. Maley

    Maley Contributor

    Συμφωνω με τους προλαλησαντες.Η ουσιαστικη σχεση γίνεται μονο με την άμεση επαφη..Ισως η εξα αποστάσεως βοηθαει μερικα άτομα να ξεκαθαρίσουν μερικα πράγματα καλλίτερα μακρυα ισως από την "επιρροή " της καθημερινης επαφής. Αλλα μεχρι εκει..
     
  9. paroinia

    paroinia Regular Member

    σε βοηθά να μάθεις τις αντοχές σου καλύτερα από το μαστίγιο.. νομίζω
     
  10. SaMoYeT

    SaMoYeT Regular Member

    Ολοι μας πιθανον να ειχαμε, εχουμε η να μπουμε στη διαδικασια να δημιουργησουμε σχεση εξ αποστασεως.

    Αληθεια ποιος μπορει να ειναι ο λογος μηπως η μεγαλη χρηση της τεχνολογιας?

    Μηπως η ελλειψη διαπροσωπικων σχεσεων?

    Ετσι πιθανον να γινετε το πρωτο touch αναμεσα σε αυτους τους δυο ανθρωπους ,και εννοω το πρωτο λογο.

    Καταλαβαινετε οτι αναφερω προσωπικη εμπειρια ως προς μια τετοιου ειδους σχεση.

    Η συνεχεια συνηθως κρατα λιγο αλλα συχνα ειναι πολυ εντονη πολυ δυνατη.
    Η ελλειψη καποιου ανθρωπου που την δεδομενη στιγμη ειναι συντροφος μας εστω και εξ αποστασεως μας κανει την στιγμη που θα βρεθουμε μαζι του να νιώθουμε πιο εντονα πιο δυνατα .Ακόμα πιο γεματοι απο συναισθηματα η απο ποθο για αυτον.
    Το να ζεις και να περνας ενα Σ/Κ με καποιον οταν βρίσκετε μακρια ειναι ιδιαιτερο και σου δίδει μια διαφορετική πνοή .
    Μια τετοια σχεση σιγουρα ποτε δεν θα μπει σε διαδικασιες συνηθειας και δυσκολα θα κορεστει., σημαντικο κομματι για μια σχεση κατα τη δικη μου αποψη το να ξερεις πως δεν θα εχεις τετοια σημαδια ποτε.
    Ελα ομως που θεωρουμε οτι αυτο μπορει να ειναι ετσι και σε καθημερινη διαδικασια !
    Και τοτε τρωμε το πρωτο στραπατσο  
    Αυτο παλι συμβαινει κατα την γνωμη μου γιατι οι σχεσεις απο αποσταση δεν ειναι εντελως ξεκαθαρες απο την αρχη τους και ισως να εχουν ελλειψη βασεων.
    Σε αντιθεση με τις σχεσεις που εχουν καθημερινη τριβη και θελοντας η μη μονοι μας ξεκινουμε αυτες, αν παντα σεβομαστε τον εαυτο μας, βαζοντας τις καταλληλες βασεις που εμεις εχουμε κατα νου.
    Σιγουρα η καθημερινες σχεσεις ειναι αυτες που μας δινουν διαρκεια ,αυτες που θα ξεπερασουν τις λιγες στιγμες και οπου στιγμες βαλτε το χρονο.

    Συνοψιζοντας νομιζω πως μονο εμεις ξερουμε τι επιθυμουμε πραγματικά .
    Τα λιγα η τα πολλα , το ολα η το τιποτα και ετσι εμεις διαλεγουμε το τι θα κανουμε συμφωνα με τα δικα μας θελω την δεδομενη εκείνη στιγμη.

    Υ.Γ
    Εσεις εχετε το μαχαιρι , εσεις και το καρπούζι .... μπορειτε να αποφασισετε !
     
  11. paroinia

    paroinia Regular Member

    δεν μιλούσα για σχέση που ξεκινά εξ αποστάσεως.. αλλά σχέση που τελειώνει έτσι
     
  12. SaMoYeT

    SaMoYeT Regular Member

    RE: RE: Σχέσεις εξ΄ αποστάσεων (Long Distance Relationships)

    Αν αναφερεσε σε εμενα δεν ανελυσα κατι δικο σου απλα εγραψα την προσωπικη μου αποψη στο συγκεκριμενο θεμα...