Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σχέσεις D/s και σχέσεις συνολικά, η διάρκεια.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Λύσανδρος, στις 3 Ιουνίου 2017.

  1. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Με αφορμή μία προτροπή του αγαπητού @Ηλίας παραθέτω τον εξής προβληματισμό:

    Έστω λοιπόν ότι η σχέση ενός, κατά δήλωσή του, κυριαρχικής ιδιοσυγκρασίας άνδρα με μία, κατά δήλωσή της, υποτακτικής γυναίκας είναι πλέον γεγονός.

    Από εκεί και μετά;

    Τέσσερα από τα πάμπολλα ερωτήματα που μπορούν να γεννηθούν είναι τα εξής:

    - Αρκεί μόνη της η ικανοποίηση της κυριαρχικότητας/υποτακτικότητας μέσα από τη σχέση για να τη διατηρεί και να την ανανεώνει σε ενδιαφέρον ώστε να ανθίσει και να μακροημερεύσει σαν σχέση,
    ή δεν αρκεί αλλά χρειάζεται και άλλα στοιχεία;

    - Πόσο επηρεάζει την εκδήλωση και την ικανοποίηση της κυριαρχικότητας/υποτακτικότητας η τριβή της συμβίωσης σε βάθος χρόνου,
    όταν φερ΄ ειπείν η αμείλικτη καθημερινότητα έρχεται να σαρώσει με όσα φέρνει τα αρχικά έντονα συναισθήματα παραμερίζοντάς τα συνεχώς και κατά περιόδους με άλλες πιεστικότερες προτεραιότητες, είτε κατά μόνας είτε ως σχέση;
    Η συνήθεια και η ρουτίνα, εκείνη η νίκη του άνευρου επί των πάντων, πώς μπορεί να επηρεάσει αλλά και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, ίσως και γόνιμα ει δυνατόν;

    - Αν η κατάσταση και οι στόχοι του ενός ή και των δύο αλλάξουν κατά την πορεία του χρόνου,
    πόσο ρόλο στη διατήρηση της σχέσης μπορεί να διαδραματίσει μόνη της η επιθυμία ικανοποίησης της κυριαρχικότητας/υποτακτικότητας μέσα από τη σχέση;

    - Σε συνέχεια του παραπάνω, αν μόνη της αυτή η ικανοποίηση δεν είναι αρκετή για τη διατήρηση της σχέσης,
    πόσο άραγε μπορεί να επηρεαστεί και πώς η διάθεση για κυριαρχικότητας/υποτακτικότητα,
    και τι μπορεί να πράξουν τα μέλη της σχέσης ώστε να προσαρμοστούν ανάλογα,
    αν αισθάνονται ότι η σχέση συνολικά αξίζει τον κόπο πάνω και πέρα από την ικανοποίηση, αλλά περιλαμβάνοντας συνάμα, αυτή την ικανοποίηση;

    Τοποθετήσεις ελεύθερες και απεριόριστες.
    Δεν με πειράζει προσωπικά αν το νήμα υπάρχει μερικώς ή συνολικώς ήδη από προηγούμενες περιόδους,
    ούτε αν εκτραπεί από τοποθετήσεις άσχετες με αυτό.
    Έχω εμπιστοσύνη σε όλους ανεξαιρέτως, κατά βάθος τουλάχιστον...  

    Shall we?
     
    Last edited: 3 Ιουνίου 2017
  2. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Θα ήθελα να παρακαλέσω τις αγαπητές σε εμένα, αλφαβητικά,

    @dina & @margarita_nikolayevna που είναι και τα πρώτα, και μόνα μέχρι στιγμής, μέλη που έδειξαν ότι πρόσεξαν το νήμα,

    αν επιθυμούν φυσικά και οι ίδιες, να έγραφαν τη γνώμη τους σαν απαντήσεις πάνω στα ερωτήματα.

    Σ.Σ.: Εννοείται πως και να μη γίνει έτσι δεν θα μου κακοφανεί καθόλου και πουθενά.  
     
    Last edited: 3 Ιουνίου 2017
  3. dina

    dina Σκλαβα της Brt Contributor

    Ειναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα και σε ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση  
    Θα τοποθετηθώ σύντομα.
     
  4. Elric m

    Elric m Leave No Cross Unturned

    Σαφώς και δεν αρκεί μόνο η ικανοποίηση της κυριαρχικοτητας / υποτακτικοτητας για να επιβιώσει μια σχέση. Οταν κοιτάς ομως μόνο το τζαμι της δικιάς σου ικανοποίησης και καυλας, τον άλλο δεν το βλέπεις. Ο χρόνος τώρα είναι αμείλικτος για όλους, ανώμαλους και μη.   Ο καθένας το διαχειριζεται ανάλογα. Όπως και τις υποχρεώσεις που αυξάνονται καθώς μεγαλώνεις. Και ωριμάζεις...αλλαζεις... Εκεί βέβαια ανακαλύπτεις εάν τελικά το bdsm είναι για μικρά παιδιά η για μεγάλα... Η και τα δύο.
     
  5. MindFeeder

    MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

    Η κυριαρχικότητα / υποτακτικότητα είναι το πλέον βασικό στοιχείο .. το οποίο όμως πέρα από την καύλα, τα φετίχ και τις φαντασιώσεις που έχει ο καθένας,
    εμπεριέχει και πολλά άλλα στοιχεία, όπως αξίες (αλληλοεκτίμηση κι αποδοχή, αλληλοσεβασμός και ειλικρίνεια) .. και φυσικά συναισθήματα.

    Εκτός από τις αξίες που παραμένουν σταθερές, οι καταστάσεις και οι στόχοι καθώς και τα συναισθήματα, είναι καταδικασμένα να εξελιχθούν και να αλλάξουνε
    (όχι απαραίτητα να φθαρούν, μπορεί και να συμβεί το αντίθετο).

    Το βασικό ζήτημα λοιπόν για να παραμείνουν μαζί, είναι τα μέλη της σχέσης να βιώνουν κοινές καταστάσεις και να έχουν κοινά όνειρα και στόχους.
    Έτσι, θα εξελίσσονται (και φυσικά θα παραμένουν) Μ/μαζί.
     
  6. Iagos

    Iagos Contributor

    Αρκεί.

    Η τριβή σε βάθος χρόνου σαφώς και επηρεάζει την καθημερινότητα προς την κατεύθυνση εκείνη που βαθαίνει και δυναμώνει το M/s και ενισχύει την ασυμμετρία.
    Αν επηρεάσει την καθημερινότητα προς την κατεύθυνση που αποσαθρώνει και αποδομεί την ασυμμετρία τότε σημαίνει πως ουσιαστική ανάγκη για σχέση ελέγχου δεν υπήρξε ποτέ στην δομή του Κυρίαρχου. Απλά μιλάμε για έναν player που πουλά φύκια για ασυμμετρία και στην πορεία δεν μπορεί να στηρίξει ό,τι αρχικά δεσμεύτηκε και υποσχέθηκε.
    Όταν μια σχέση ξεκινά ως ασύμμετρη η φυσική της εξέλιξη είναι η επέκταση της ασυμμετρίας σε πολλαπλά επίπεδα.
    Ποιος οδηγεί σε αυτή την εξέλιξη την σχέση;
    Μα φυσικά ο Κυρίαρχος.
    Εκτός και μιλάμε για συμμετρική σχέση με δόσεις kinky ασυμμετρίας όποτε δεν μιλάμε για ασύμμετρη σχέση αλλά για κάτι άλλο.
    Η αμείλικτη πραγματικότητα, αν και δεν κατανοώ πλήρως τι εννοεί ο ποιητής εδώ ως αμείλικτη ή ως πραγματικότητα, γνωρίζω πως ορίζεται και καθορίζεται από τον Κυρίαρχο και μόνο από τον Κυρίαρχο.
    Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Κυρίαρχο για την εξέλιξη της σχέσης καθώς και για την δομή και της μορφή της σχέσης.
    Γνωρίζω επίσης πως αν το υποτακτικό δεν αντέχει το πλαίσιο που ο Κυρίαρχος θέτει ή προσπαθήσει να οδηγήσει την σχέση προς την κατεύθυνση εκείνη που ο Κυρίαρχος δεν επιθυμεί τότε η αποδέσμευση είναι προ των πυλών.
    Έτσι τα ξέρω και έτσι τα ζω.

    Η κατάσταση και οι στόχοι αλλάζουν μόνο από τον Κυρίαρχο όταν εκείνος το επιθυμεί και όσες φορές εκείνος το κρίνει απαραίτητο.

    Τα μέλη μιας ασύμμετρης σχέσης δεν αποφασίζουν μαζί.
    Ο ένας αποφασίζει για το τι θεωρεί πως πρέπει να αλλάξει έτσι ώστε να υπάρξει μια νέα προσαρμογή και ο άλλος απλά ακολουθεί την απόφαση.

    Αγαπητέ @Rope-bondage-fan ωραίο το θεματάκι και εύλογα τα ερωτήματα σας.

    Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν δύο κόσμοι.

    Ο ένας που θεωρεί την Κυριαρχία και την υποτακτικότητα ως ένα παιχνιδάκι για να καυλαντίζουμε και ο άλλος που χωρίς την ασυμμετρία δεν αναπνέει.

    Στην πρώτη περίπτωση σαφώς θα φταίει η πουτάνα η ζωή και η αμείλικτη καθημερινότητα που κατάντησε το ζεύγος να βρωμά και να ζέχνει vanilla στην εξέλιξη του.

    Στην δεύτερη περίπτωση η όποια δυσκολία αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά εφόσον το ζεύγος είναι προσηλωμένο στην αρχική του κοινή επιθυμία και ανάγκη. Να φτιάξει δηλαδή μια σχέση όπου ορίζεται και καθορίζεται αποκλειστικά από τον Κυρίαρχο.

    Τέτοιες σχέσεις σαφώς είναι για λίγους.

    Iagos
     
    Last edited: 4 Ιουνίου 2017
  7. Elric m

    Elric m Leave No Cross Unturned

    Οι λίγοι είναι αυτό που είναι και ευτυχώς που είναι λίγοι. Όταν παγώσει η κόλαση θα καταλάβουν ότι η δύναμη δεν κρύβεται στο να είναι κανείς ακαμπτος. Δεν είμαστε καρέκλες και τραπέζια. Άλλωστε τα ευγλυγιστα δέντρα αντέχουν στις θύελλες.
     
    Last edited: 4 Ιουνίου 2017
  8. tithon

    tithon Contributor

    η ασυμμετρία δεν είναι ένα στοιχείο, δεν είναι μια πορνογραφική διάσταση, δεν είναι μιά διαστροφή. είναι ένας τρόπος συσχέτισης, μια αντίληψη. με τον μήτσο τον φούρναρη κάνουμε καλή παρέα, πίνουμε και τσιπουράκια, άλλη συσχέτιση δεν μπορούμε να πετύχουμε. προσωπικές σχέσεις κάνεις με ανθρώπους, για ποικίλους λόγους και με ποικίλες αναφορές. και συσχετίζεσαι με τρόπους. με κώδικες. με λειτουργίες. απαντά η σχέση σε ανάγκες. όχι σε επινοημένες επιθυμίες. άλλη σχέση αυτή.

    όσο κάθε άλλο χαρακτηριστικό και εκδήλωση. τα πιο πηγαία είναι και πιο ανθεκτικά, συνήθως. είναι πιθανό η εξέλιξη της καθημερινότητας να μεταφέρει το σημείο ισορροπίας πιο κοντά στη "μέση" ή να του επιτρέπει μετακίνηση σε κάποιο εύρος, μικρό ή μεγάλο. αυτό θα επιβεβαιώσει ό,τι εξ αρχης η δυναμική των εμπλεκομένων καθόριζε. δεν είναι κακό. οι άνθρωποι χρειάζεται να είναι ικανοποιημένοι, όχι οι ιδιότητες. δεν χρειάζονται και τα ψευδώνυμα ούτε οι αυταπάτες. δεν φέρνουν ικανοποίηση.

    οι ανθρωποι εξελίσσονται και διαφοροποιούνται. όταν αυτό γίνεται ανεξάρτητα ή αντίρροπα οι σχέσεις χαλαρώνουν.
    ωστόσο σε κάθε σχέση αναζητάς και ικανοποιείς συγκεκριμένες, λιγο πολύ ανάγκες, όχι τον ουρανό με τ' άστρα.
    η διατήρηση μιας ασυγχρόνιστης σχέσης δεν είναι αυτοσκοπός. ή όταν γίνεται αυτοσκοπός απαντά, επίσης, σε κάποια συγκεκριμένη ανάγκη. ιεραρχημένη.

    δεν κατανοώ απολύτως το ερώτημα. διακινδυνεύοντας να μην το ανέγνωσα σωστά, η απάντηση είναι: τσίπουρο με μεζεδάκια βρίσκουμε πάντα με ευκολία, και είναι απολαυστικότατα. από κάθε σχέση παίρνεις ο,τι μπορεί να σου δώσει. απαντά στις ανάγκες που της ανατέθηκαν και στις οποίες μπορεί να ανταποκριθεί. ο ουρανός και τ' άστρα έχουν επαρκώς αναλυθεί απ' το ρεύμα του ρομαντισμού και τις άλλες προσεγγίσεις της εξιδανίκευσης.

    ξανά: η ασυμμετρία δεν είναι κινκιά για να αντιμετωπίζεται αποσπασμένα.
     
  9. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    @Rope-bondage-fan τι ακριβώς εννοείς με το 'ικανοποίηση της κυριαρχικότητας/υποτακτικότητας'? Την έκφρασή τους μέσα απ τα sessions?

    Κ/υ είναι κάτι που είμαστε. Δεν είναι κάτι που κάνουμε. D/s και M/s εξ ορισμού υποδηλώνουν διάρκεια και πορεία. Μέσα στη διάρκεια αναπτύσσονται και ανθίζουν. Κατά τη διάρκεια αυτή προφανώς και καλύπτονται και άλλες ανάγκες. Η ασυμμετρία δεν αποκλείει όλα τα υπόλοιπα. Δεν είναι δηλαδή η ασυμμετρία απ τη μια και όλα τα υπόλοιπα απ την άλλη. Εκτός αν μιλάμε για D/s - M/s του σαββατοκύριακου.
     
  10. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Διαβάζω με προσοχή όλες τις απαντήσεις.

    Ο τρόπος που κρίνω τα πράγματα εκτείνεται από πλήρη συμφωνία ως πλήρη ασυμφωνία τόσο με τη δική σου ατομική οπτική όσο και με των υπολοίπων.
    Τόσο στα επιμέρους όσο και στη συνολική θέαση.

    Τα ερωτήματα δεν τα επέλεξα για να εξαχθεί ένα κοινά αποδεκτό συμπέρασμα πάνω σε αυτά, τέτοιο που να αγκαλιάζει όλων των ειδών τις ιδιοσυγκρασίες και αντιλήψεις.
    Κανείς άνθρωπος και κανένα βίωμα μέχρι σήμερα δεν με έχουν πείσει ότι υπάρχει τέτοιο.

    Τα επέλεξα με σκοπό να παραθέσει ο καθένας τη δική του αλήθεια και να τη δοκιμάσει/αναλύσει μέσω αυτών.

    Μέχρι τώρα ο σκοπός που έθεσα εξυπηρετείται πάντως μια χαρά και αυτό μου αρκεί.
     
  11. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    καταλαβαίνω αυτό που λες. έβαλες όμως ένα ερώτημα και πάνω σε αυτό ζήτησα μια διευκρίνηση για να είμαι σίγουρος οτι απαντάω σ΄αυτό και όχι σε κάτι άλλο. Αν έβαλες το ερώτημα απλά για να δεις τι κατάλαβε ο καθένας απ αυτό τότε οκ.
     
  12. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Σωστά.