Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τέσσερις σημειώσεις για τη μονογαμία, την πολυσυντροφικότητα και την ελεύθερη βούληση.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 30 Ιουλίου 2017.

  1. Υπαρχουν πολυ συγκεκριμενοι και πρακτικοι λογοι που η οικογενεια αποτελειται παραδοσιακα απο εναν πατερα μια μητερα και τα παιδια τους. Εχουν γραφτει ολοκληρες κοινωνιολογικες αναλυσεις επ΄ αυτου και ορισμενοι θελουν να ανακαλυψουν ξανα τον τροχο. Οσο περισσοτερα μελη εχει μια οικογενεια και ειδικα πατερες και μητερες, τοσο περισσοτερες οι τριβες και τα προβληματα που απορρεουν απο αυτες. Επισης, κατα κανονα, αυτοι που ενδιαφερονται περισσοτερο για οποιοδηποτε παιδι ειναι οι βιολογικοι γονεις για λογους που σχετιζονται με βασικα ενστικτα επιβιωσης μεσω διαιωνισης. Λεω κατα κανονα διοτι εξαιρεσεις υπαρχουν, ΟΜΩΣ οι εξαιρεσεις υπαρχουν για να ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ τον κανονα και οχι για να χρησιμοποιουνται κατα το δοκουν απο κακοβουλους...
     
  2. Iagos

    Iagos Contributor

    Αγαπητέ @dim1 ευχαριστώ για την τοποθέτηση.

    Όσο και αν προσπάθησα δεν βρήκα ούτε έναν λόγο για να συμπληρώσω κάτι στο παραπάνω. Όσες σκέψεις μου γεννήθηκαν από την τοποθέτηση σας τις κρατώ προς το παρών για τον εαυτό μου και σας ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώσατε εδώ.

    Σας χρωστώ μια διευκρίνηση όμως όσον αφορά αυτό:

    Δεν μιλώ για υιοθεσία εφόσον υπάρχει η δυνατότητα της τεκνοποιίας.

    Θα αναφέρω ένα παράδειγμα, έναν συνδυασμό, χωρίς να αποκλείονται και άλλοι συνδυασμοί πολυερωτικών οικογενειών.

    Η Μαρία είναι μια γυναίκα ανεξάρτητη οικονομικά, εργαζόμενη, και μητέρα δυο παιδιών. Το ένα παιδί το έχει αποκτήσει με τον Γιώργο και το άλλο με τον Μιχάλη. Ως μητέρα φροντίζει με αγάπη και στοργή για την σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών της καθημερινά. Ο Μιχάλης και ο Γιώργος ως πατέρες προσφέρουν αγάπη, στοργή και φροντίδα στα τέκνα τους.
    Η Μαρία εκτός από μητέρα είναι θηλυκό. Είναι όμως πολυερωτικό θηλυκό και έτσι είναι ερωμένη και του Γιώργου και του Μιχάλη. Ως θηλυκό θεωρεί πως έχει κάθε δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος της και για αυτό τον λόγο έχει στην ζωή της δυο συντρόφους-εραστές και παράλληλα πατέρες των παιδιών της.
    Ο Μιχάλης από την άλλη έχει και ένα παιδί με την Βασιλική.
    Οι παραπάνω συναινούντες ενήλικες έχουν αποφασίσει να μένουν όλοι μαζί σε κοινό σπίτι. Και δημιουργούν από κοινού μια πολυσυντροφική οικογένεια.

    Μέσα σε αυτή την οικογένεια οι γονεικοί ρόλοι είναι καθορισμένοι από τα ενήλικα άτομα που αποτελούν την οικογένεια ενώ ταυτόχρονα το κάθε μέλος στηρίζει το άλλο στις όποιες δυσκολίες προκύπτουν στην ανατροφή των παιδιών.

    Ειλικρινά δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα σε αυτό και προσωπικά θα το τολμούσα.

    Ευχαριστώ

    Iagos
     
  3. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

  4. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Και είχες δίκιο.   Σ ευχαριστω.