Ταπείνωση - Εξευτελισμός (Humiliation)

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 6 Ιουλίου 2005.

 1. Dark_Explorer

  Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

  Ναι, δυστυχώς, λέγονται κάτι τέτοια.
  Κατά κανόνα, το σκηνικό του εξευτελισμού όχι μόνο δεν απεγκλωβίζει αλλά αντιθέτως συντηρεί ενοχικότητες και στερεότυπα.
   
  Gotham likes this.
 2. thanasis

  thanasis Contributor

  Γεια σου, σύντεκνε και καλώς όρισες. Μια βόλτα στο φόρουμ θα σε πείσει οτι μεγάλο ποσοστό ατόμων με υποτακτική ψυχολογία, που αποζητούν τέτοιες πρακτικές, στο επαγγελματικό/οικογενειακό/κλπ τους γίγνεσθαι είναι δυναμικά, ηγετικά, δενσηκωνουνμυγαστοσπαθί τους, όπως περιγράφεις.

  Καλές εξερευνήσεις.
   
  milgeo69 and Karlitos like this.
 3. Giannis28

  Giannis28 Member

  Αρα σα να λες οτι ειμαι ο ιδανικος υποψηφιος?? Δεν ξερω, ειναι ολα τοσο μπερδεμενα μεσα μου.
   
 4. TheDucatista

  TheDucatista Member

 5. Platonistis

  Platonistis Ερωτικός Μύστης

  Γράψιμο με μαρκαδόρο διάφορων εξευτελιστικών λέξεων / μικρών φράσεων σε διάφορα μέρη του σώματος, φωτογράφιση αυτών, και στη συνέχεια δείχνεις τις φωτογραφίες και σχολιάζεις ανάλογα...
   
 6. sokolata

  sokolata Σε σχέση με Dina και Didina Contributor

  Εμένα μου αρέσει πολύ να με ταπεινώνει γράφοντας στο ένα μου κωλομερι τι λογαριασμους έχουμε να πληρώσουμε . . Ενφια, δεη πετρέλαιο ,νερό , τηλέφωνο κτλ και στο άλλο τον μισθό που παίρνω . . Πολύ εξευτελισμος οταν κάνουμε την πράξη να δούμε πόσο μείον είμαστε . ..
   
  poepoe1800, milgeo69, vautrin and 4 others like this.
 7. Platonistis

  Platonistis Ερωτικός Μύστης

  Πίνακας μαθηματικών τα κωλομέρια σου! :p
  Χμ. Εγώ ξέρω προγραμματισμό. Να γράψω κώδικα λες ?
   
 8. sokolata

  sokolata Σε σχέση με Dina και Didina Contributor

  Αν με αυτό θεωρείς ότι μπορείς να εξευτελίσεις την κοπέλα σου Φυσικά !
   
  espimain likes this.
 9. S/M Healing

  S/M Healing Et Ιn Arcadia Εgo

  Όταν είσαι δούλος του Αφέντη σου, τότε δεν είσαι δούλος κανενός (άλλου). Η εκούσια δουλεία απελεθευρώνει από την ακούσια. Ο ενσυνείδητος δούλος είναι πιο ελεύθερος από κάποιους άλλους που θεωρούν τον εαυτό τους «ελεύθερο» ενώ στην ουσία ( και χωρίς πολλές φορές να το παρατηρούν) βιώνουν διάφορες μορφές δουλείας.

  Η ταπείνωση είναι το εξελικτικό, δεύτερο μεγάλο βήμα του Υ, μετά την ταπεινότητα. Την ταπείνωση μπορεί να την νιώσει ο Υ ακόμη και χωρίς ο Κυρίαρχος να τον χτυπήσει, βρίσει, τιμωρήσει, εξευτελίσει. Η Αξία του ίδιου του Master από μόνη της, είναι ικανή να ταπεινώσει τον Υ, να του δείξει και να του θυμίσει ότι ο Αφέντης του «ξέρει ΣΙΓΟΥΡΑ περισσότερα», ότι είναι και θα είναι για πάντα ανώτερός του σε όλα και Άξιος να τον καθοδηγεί. Κάτω από αυτό το πρίσμα δεν υπάρχει θέμα ντροπής από μέρους του Υ, αλλά καθαρής Αποδοχής. Η Αποδοχή είναι το Μεγάλο Κλειδί. Η Αποδοχή τον γλιτώνει από περιττό πόνο, ανούσια συναισθήματα και πάνω από όλα τον γλυτώνει από τις βασανιστικές αμφιβολίες του.

  Ταπείνωση στην (άσχημη εκδοχή της), θεωρώ την ταπείνωση του Υ μπροστά σε τρίτα πρόσωπα. Προσωπικά θεωρώ αυτήν την πρακτική λάθος γιατί σε αυτό το σημείο χάνεται το Μέτρο. Είναι σαν να πετάς την σάρκα του Υ, ως βορά στα κοράκια. Όσον αφορά τις πρακτικές, είναι στον χαρακτήρα και την φαντασία τού εκάστοτε Αφέντη.

  Τέλος πιστεύω ότι ο σκοπός, η εμπειρία και το συναίσθημα που δίνει η ταπείνωση, περικλείονται στην Αξία, την Ανωτερότητα και την Πολύτιμη παρουσία του Κυρίαρχου.
   
 10. ilias1

  ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

  Πιστευω ότι η δημόσια ταπείνωση βελτιώνει πολύ το επίπεδο σκλαβιας.

  Σε κάνει να καταλαβαίνεις ότι δε σε νοιάζει πάρα μόνο να ζεις ειλικρινά όπως σου αρμοζει.
   
 11. estelwen

  estelwen χρήσιμη Contributor

  Θα θέλατε να εξηγήσετε σε τι έγκεινται αυτή η περισσότερη γνώση, αξία και ανωτερότητα, αν είναι απαρέγκλιτες, πώς προκύπτουν;
   
  Last edited: 7 Δεκεμβρίου 2017
  Iagos, whisperer and espimain like this.
 12. S/M Healing

  S/M Healing Et Ιn Arcadia Εgo

  Με τον όρο Αξία εννοώ οτι κάποιος είναι άξιος να τον εμπιστευτείς, άξιος να του δοθείς, άξιος να τον πιστέψεις. Όταν είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, μπορούμε να αναγνωρίσουμε την ανωτερότητα κάποιου ανθρώπου. Όταν έρθουμε σε επαφή μαζί του ( αν έχουμε καλές "κεραίες") θα το καταλάβουμε "ενεργειακά". Ακόμη και στις vanilla σχέσεις, ποια υγιής κοπέλα θέλει να είναι μαζί με ένα άτομο που δεν το θαυμάζει; Και για πιό λόγο να θαυμάζεις κάποιον; Επειδή απλά είναι "καλό παιδί"; Δεν νομίζω. Μου ζητάς να σου εξηγήσω τι σημαίνουν οι λέξεις γνώση και ανωτερότητα; Αυτό μόνη σου θα το καταλάβεις απο το κατα πόσο η συναναστροφή με κάποιο συγκεκριμένο άτομο, θα εξελίξει και εσένα την ίδια. Τώρα όσον αφορά κάποια άτομα που ισχυρίζονται οτι τα ξέρουν όλα και κανείς δεν είναι ανώτερός τους, αυτοί έχουν την λεγόμενη "διπλή άγνοια". Μήπως σε ενοχλεί η λέξη "ανώτερος" και θίγει την αξιοπρέπειά σου; Εμένα καθόλου, γιατί τα καλύτερα απο όσα έχω πάρει στην ζωή μου, τα πήρα απο άτομα Ανώτερα απο εμένα.
   
  poepoe1800 likes this.