Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ταπείνωση - Εξευτελισμός (Humiliation)

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 6 Ιουλίου 2005.

  1. Justmeandme

    Justmeandme Status astatus

    Στο χωρίς σερβιέτα εννοούσα και το ταμπόν!  
    Ταπείνωση υπό την έννοια του ταπεινού το είχα στο μυαλό μου, όχι του εξευτελιστικού.
     
  2. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    .. μη δίνεις ιδέες, αιμορραγώ, λολ.
     
  3. Nikos_34_Thess

    Nikos_34_Thess Regular Member

    Δεν νομίζω να λες μπούρδες ,απλα έχεις φαντασία ! 
     
  4. E. Dantes

    E. Dantes Uno, nessuno e centomila

    Δεν αποκλειεται ο εξευτελισμος, για καποιους απ αθτους που τον υφιστανται και τον θελουν/απολαμβανουν, να αποτελει και ενα ειδος καθαρσης τελετουργικης φυγης απο τον εαυτο, τιμωρητικου καθαρμου απο ολα τα "ποταπα" και "κακα" στοιχεια/συμπεριφορες/"αμαρτιες", πτωσης και αναγεννησης - δυσκολευομαι να το περιγραψω σαφεστερα.
    Φυσικα δεν μπορω να επιβεβαιωσω την εικασια μου καθως δεν θα μπορουσα να ειμαι αυτος που τον υφισταται, αλλα γυροφερνει στο μυαλο η ιδεα...
     
    Last edited: 26 Απριλίου 2017
  5. "Εξευτελιζεται" κατι που βιωνει υποβιβασμο. Για να ορισουμε τι θεωρουμε "υποβιβασμο" πρεπει να εχουμε πρωτα αναφερει τις αξιζες που ζυγιζουν τη θεση (ωστε να μπορουμε να μιλησουμε για υποβιβασμο η ανοδο).
    Φανταζομαι λοιπον πως οι περισσοτεροι οταν μιλανε για "εξευτελισμο"....μιλανε για υποβιβασμο του ατομου βασει τις αξιες της υπαρχουσας κοινωνιας μας.
    Με λιγα λογια δεν υπαρχει αντικοιμενικοτητα για το αν ειναι μια πραξη "εξευτελιστικη"...μεσα στην σχεση Κ και υ...ισως να μην ειναι, αλλα για το κοινωνικο συνολο ειναι. (πολλες φορες ισως ειναι και μια υπενθημηση του Κ προς τον υ για το γεγονος οτι ΔΕΝ βρισκεται μεσα στο κοινο, κοινονικο συνολο.
    Ελπιζω να βγαζουν νοημα οι συλλογισμοι μου.  
     
  6. moxito

    moxito Travel for the dream!!!

    Με μερικες δυσκολιες...

    Πιστευω οτι υπαρχουν ακομα..Απλα οχι ολες τις ημερες   
     
  7. Justmeandme

    Justmeandme Status astatus

    Απλά το τράβηξα απ' τα μαλλιά!

    Απλά ήθελα να κάνω σύνδεση, φαινομενικά ίδιων καταστάσεων αλλά από διαφορετική οπτική και διαφορετικό χειρισμό. Αποτυχία όμως!  
    Τώρα που τα ξαναδιαβάζω, περισσότερο τείνουν προς την ταπείνωση παρά στην ταπεινότητα.
    Ταπεινότητα θα μπορούσε να είναι τα κόκκινα μάγουλα όταν σου απευθύνεται το Κ ή σου λέει κάτι ερωτικό ή εντολή ή δεν ξέρω τι άλλο. Θα μπορούσε να είναι η θέση που κάθεσαι μπροστά του ή το σκυμμένο κεφάλι. Πολλά τέλος πάντων.

    Αντιλαμβάνομαι πάντως πως τέτοιες πρακτικές ταπεινωτικές/εξευτελιστικές, ίσως αρχικά, να έχουν σκοπό την υπενθύμιση ή «τοποθέτηση» της θέσης του υ και ενδεχομένως την αποβανιλοποίηση, να φτάσεις στο πικ της ηδονής χωρίς ντροπές και περιορισμούς. Να απολαμβάνεις στο έπακρο την θέση στην οποία βρίσκεσαι χωρίς καμία ενοχή γι αυτό.
    Βέβαια δεν ξέρω αν όντως ξεριζώνονται εν καιρώ και παύουν να υπάρχουν (οι όποιες αναστολές).
     
  8. Nikos_34_Thess

    Nikos_34_Thess Regular Member

    Πιστεύω πως οι ταπεινωτικές και οι εξευτελιστικές πρακτικές ειναι τομές σε μια τέτοια σχέση και άκρως απαραίτητες φυσικά .Επισης πιστεύω πως πρεπει να σκύβεις το κεφάλι και να μην κοιτάς στα μάτια την Κ σου παρά μόνο αν σου δώσει την άδεια να το κανεις .
     
  9. Nikos_34_Thess

    Nikos_34_Thess Regular Member

    Συμφωνώ μαζί σου και πιστεύω πως θα πρεπει να ξεριζωθούν οι οποίες αναστολές υπάρχουν μέσο του εξευτελισμού και της ταπείνωσης .Αλλωστε δεν ειναι και ένας από τους λόγους που εφαρμόζεται κάτι τέτοιο ;
     
  10. Giannis28

    Giannis28 New Member

    Καλησπερα. Ειμαι 28 ετων χωρις καμια εμπειρια σ αυτο τον χωρο. Μ εχει εξιταρει ενας τυπος που γνωρισα απ το ιντερνετ και μιλαμε και μου λεει οτι θελει να με εξευτελισει τελειως γιατι ετσι κανουν οι κωλομπαραδες στους πουστηδες. Οταν μιλαμε καυλωνω απιστευτα(ειμαστε μακρια και δε μπορουμε να βρεθουμε), και χυνω στη σκεψη να με ξεφτυλιζει εντελως.
    Το θεμα ειναι οτι δε ξερω αν μπορω να το κανω πραγματικοτητα, ειμαι πολυ δυναμικος, με τεραστιο εγω και δεν δεχομαι εντολες απο κανεναν(εφυγα απο 2 δουλειες επειδη τα αφεντικα μου μου μιλησαν ασχημα, τους εβρισα και εφυγα). Ημουν παντα ηγετικος σε ολα μου και δε ξερω τι ειναι αυτη η επιθυμια που μου εχει βγει.

    Νομιζω οτι δε θα πετυχει απο κοντα, δε ξερω αν μπορω να δεχτω εντολες. Αν μπορει να μου πει καποιος μια γνωμη
     
  11. Rawmance

    Rawmance Her Infernal Majesty

    To ερωτημα ειναι αν οντως συμφερει καποιον αυτο.Δεν ειναι απιστευτα γοητευτικο να συνεχιζει να κοκκινιζει το υπο εφοσον το εχει συνδεσει αυτο με την καυλα και την ηδονη του;Just sayin' :3
     
  12. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Ναι, δυστυχώς, λέγονται κάτι τέτοια.
    Κατά κανόνα, το σκηνικό του εξευτελισμού όχι μόνο δεν απεγκλωβίζει αλλά αντιθέτως συντηρεί ενοχικότητες και στερεότυπα.