Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα Δικαιώματα Ενός Sub

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος Master_Spiler, στις 19 Ιουνίου 2005.

  1. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    1. Έχετε το δικαίωμα να σας φέρονται με σεβασμό. Όχι μόνο έχετε αυτό το δικαίωμα, αλλά έχετε και το δικαίωμα να το απαιτείτε. Το οτι είστε submissive δε σας κάνει χαλάκι ή κάτι λιγότερο από άνθρωπο από οτιδήποτε άλλο. Η λέξη "submissive" περιγράφει τη φύση σας και με κανένα τρόπο δε σας αποκλείει ως ανθρώπους. Επίσης έχετε το δικαίωμα να σέβεστε τον εαυτό σας.

    2. Έχετε το δικαίωμα να είστε περίφανοι γι'αυτό που είστε. Το οτι είστε submissive δεν είναι τίποτα που πρέπει πάντα να σας φέρει την ντροπή ή τα συναισθήματα της κατηγορίας. Η submissive φύση σας είναι ένα δώρο και θα πρέπει πάντα να είναι πηγή περιφάνειας και ευτυχίας.

    3. Έχετε το δικαίωμα να νοιώθετε ασφαλής. Το οτι είστε submissive δε θα πρέπει να σας κάνει να φοβάστε, να νοιώθετε ανασφάλεια ή απειλή. Η υποτακτική φύση δεν είναι για τη διαβίωση στα άκρα ή το φλερτ με το φόβο. Σε κάθε περίσταση θα πρέπει να νοιώθετε ασφαλής αλλιώς δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει αληθινή παράδοση.

    4. Έχετε το δικαίωμα στις συγκινήσεις και τα συναισθήματά σας. Οι συγκινήσεις και τα συναισθήματά σας προέρχονται από σας και είναι εξίσου έγκυρες με οποιοδήποτε άλλοδήποτε. Εκείνα τα συναισθήματα, είτε θετικά είτε αρνητικά, σας κάνουν αυτό που είστε και η καταστολή τους θα φέρει μόνο τη στεναχώρια αργότερα.

    5. Έχετε το δικαίωμα να εκφράσετε τα αρνητικά συναισθήματά σας. Το οτι είστε submissive δεν σας κάνει ένα αντικείμενο που δεν έχει πλέον τις αρνητικές σκέψεις ή τις ανησυχίες. Οι ανησυχίες σας είναι πραγματικές και έχετε κάθε δικαίωμα να τις εκφράσετε. Εάν κάτι δε σας κάνει να αισθάνεστε σωστά, σας ενοχλεί, σας κάνει να νοιώθετε άσχημα ή απλά δεν συμπαθείτε κάτι, πείτε το. Η αποτυχία στο να εκφραστούν τα αρνητικά συναισθήματά σας θα μπορούσε να δώσει την μπερδεμένη εντύπωση ότι είστε ευχαριστημένοι ή ικανοποιημένοι με κάτι που δεν είναι ευχάριστο.

    6. Έχετε το δικαίωμα να πείτε ΟΧΙ. Το οτι είστε submissive δεν παίρνει μαζί το δικαίωμά σας να έχετε τις απέχθειες ή τα αρνητικά συναισθήματα για τα πράγματα. Εάν κάτι συμβαίνει ή πρόκειτε να συμβεί και αισθάνεστε έντονα αντιταγμένοι σ'αυτό, είναι το καθήκον σας να μιλήσετε. Θυμηθείτε, το να μην πείτε τη λέξη ΟΧΙ είναι το ίδιο με το να λέτε ΝΑΙ.

    7. Έχετε το δικαίωμα να αναμείνετε την ευτυχία στη ζωή. Το οτι είστε submissive δε σημαίνει οτι θα έχετε μια άθλια και απελπιστική ζωή. Η υποτακτική σας φύση πρέπει να σας φέρει τη χαρά, την ειρήνη και την ολοκλήρωση. Εάν όχι, έχετε κάνει λάθος.

    8. Έχετε το δικαίωμα να τροφοδοτείτε μια σχέση. Είστε ενεργός συνεργάτης σε οποιαδήποτε σχέση που τροφοδοτείτε και έχετε κάθε δικαίωμα να συμβάλετε σε την. Είστε υποτακτικοί, όχι παθητικοί. Μια σχέση που δεν περιλαμβάνει τις ανάγκες σας, τις σκέψεις, τις ελπίδες και τις επιθυμίες σας δεν είναι μία που πρέπει να είστε ή να αρχίσετε. Αυτό ισχύει για τις φιλίες, τις συνεργασίες και τις σχέσεις D/s.

    9. Έχετε το δικαίωμα να ανήκετε κάπου. Το οτι είστε submissive περιλαμβάνει την αίσθηση οτι ανήκετε κάπου. Πολλοί submissives έχουν πει οτι ήταν στην υποτακτική φύση τους όταν ένοιωσαν οτι "άνηκαν κάπου" για πρώτη φορά στη ζωή τους. Ανήκετε στο lifestyle και τελικά στον Καποιον. Είναι σ'αυτή τη σχέση που θα πρέπει να βρείτε την τελική δέσμευση οτι "ανήκετε".

    10. Έχετε το δικαίωμα να αγαπάτε και να αγαπιέστε. Οποιοσδήποτε σας πεί οτι η αγάπη δε χωρά σε μια D/s σχέση δεν έχει γνωρίσει την ολοκλήρωση του τι μπορεί να γίνει. Οι submissives είναι από τη φύση τους αγαπησιάριδες και χρειάζονται την αγάπη και έχουν κάθε δικαίωμα να το περιμένουν να είναι μέρος της ζωής τους. Η αγάπη είναι αυτή που κάνει την υποτακτική σας φύση να ανθίσει, οπότε μη διστάσετε για λιγότερα.

    11. Έχετε το δικαίωμα να είστε υγιείς. Η υγεία περιλαμβάνει τόσο την σωματική και πνευματική, όσο και τη συναισθηματική καλή κατάσταση. Οποιαδήποτε σχέση, είτε είναι D/s είτε όχι, που σας κάνει να πονάτε σωματικά, ψυχικά ή συναισθηματικά, πέρα από τα όριά σας, είναι κακοποίηση. Δεν υπάρχει χώρος για συμπεριφορά που κακοποιεί σε μια D/s σχέση και είναι στο χέρι σας να μην περάσετε αυτά τα όρια. Το οτι είστε submissive δε δίνει σε κανένα το δικαίωμα να σας πονέσει ή να σας τραυματίσει με οποιονδήποτε τρόπο. Η D/s κοινότητα θα σας στηρίξει αν συναντίσετε μια τέτοια περίσταση αλλά είστε εσείς που πρέπει να τους το γνωστοποιήσετε πρωτού μπορέσουν να βοηθήσουν.

    12. Έχετε το δικαίωμα να κάνετε ασφαλές sex. Αυτό δεν είναι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση τόσο στον εαυτό σας, όσο και στους άλλους με τους οποίους πιθανότατα να έρθετε σε επαφή αργότερα. Τα σεξουαλικός μεταδιδόμενα νοσήματα έχουν φτάσει σε επικίνδυνα σημεία και όσοι ασχολούνται ενεργά με το sex πρέπει να προσέχουν. Το ασφαλές Sex είναι κάτι που έχετε το δικαίωμα να επιμείνετε και κανένας δε θα πρέπει να σας αποθαρύνει από το να προστατεύετε τον εαυτό σας, ειδικά κάποιος που σας έχει στην καρδιά του.

    Από το Castle Realm - http://www.castlerealm.com
    (Μετάφραση από τον Master Spiler)
     
  2. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Ωράια. Τhanks που αφιέρωσες τον χρόνο σου να μεταφράσεις.
     
  3. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Τίποτε... ευχαρίστησή μου έιναι να βοηθώ το λαό μας να μάθει καινούρια πράγματα ή να ακονίσει αυτά που ήδη γνωρίζει   Άλλωστε όπως έχει αποδειχθεί, η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης...
     
  4. τασος0

    τασος0 Regular Member

    χιλια ευχαριστω για την μεταφραση..γιατι εδω εναι κ ενας αναλφαβητος
     
  5. fata_morgana

    fata_morgana Regular Member

    πολυ καλη δουλεια μπραβο.οφειλω να τονισω σε ολουσ τουσ νεους υποτακτικους ομως:Mη ντρεπεστε να αποκαλυψετε καποια βλαβη που ισως να σασ προκληθηκε απο εναν αφτοαποκαλουμενο Κυριαρχο.απλα προσοχη..να ειστε ειλικρινεις!!!
     
  6. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    lol αυτό νομίζω εννοείται!!!! Παιδιά μη φοβάστε να λέτε τι παίζει με τους αγαπητούς "κυρίαρχους" (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί δεν εννοώ τους πραγματικούς, αλλά τους δίθεν). Το κακό είναι οτι πολλοί είναι αυτοί οι δήθεν και χαλά ο χώρος...
     
  7. black_pearl

    black_pearl Regular Member

    Ευχαριστώ, αγαπητέ - Master_Spiler - πραγματικά πολύ καλό αυτό το πόστ έκανες και gia την μετάφραση, διότι αφορά όλους εμάς τους υποτακτικούς, άντρες / γυναίκες, για τα δικαιώματα μας !!

    Ειλικρινά δεν ήξερα, για τα δικαιώματα του υποτακτικού άντρα, καθώς και κάποια άλλα τα οποία θα τα καταθέσω στο Forum. Εχω κάποιες απορίες που αφορούν όλους εμάς τους υποτακτικούς.

    Αγαπητή - Amazona - χαίρομε που δεν είμαι slave!!!!
     
  8. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    οι slaves έχουν δικαίωμα να τους διασφαλίζονται τα περισσότερα από τα παραπάνω από Την Αφέντρα ή Τον Αφέντη τους.
     
  9. Maley

    Maley Contributor

    Θέλω να ευχαριστησω τον Master Spiler για τη σωστη μεταφραση του κειμενου. Δεν ειναι ευκολο πραγμα ειδικα αν δεν κατεχεις το θεμα.
     
  10. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Το Νομικό πλαίσιο απο ότι καταλαβα σε μια βιαστική έρευνα είναι πολύ συγκεχυμμένο.
    Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό που λεμε consensual είναι που δημιουργεί τα χιλιάδες ερωτηματικά στις αντιστοιχες υποθέσεις που εχουν παρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Σε οτι αφορά το U.S Law . Στην ελλάδα δεν ξέρω καν αν υφίσταται τέτοια προσέγγιση νομοθετικά (δεν νομίζω).
    Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπτωση spanking πρσφατα οδηγήθηκε στο δικαστήριο της Ν. Υορκης . Το κατα πόσο ήταν συναινετικό είναι πολύ δύσκολο προφανώς να αποδειχθεί .
    http://www.recordonline.com/archive/2006/03/22/news-pbtestify-03-22.html

    Επίσης ψάχνοντας βρήκα την έρευνα μιας Αμερικανίδας επίσης, δικηγορίνας η οποία ανήκει στο bdsm χωρο και αυτοπροσδιορίζεται ως sub.
    μεταξύ άλλων σημειώνει πως :
    Γενικότερα όμως οι θέσεις και οι αναλύσεις της περιορίζονται στην πιθανή αυτεπάγγελτη παρέμβαση των αρχών (σε περιπτώσεις που ενοχληθούν γείτονες απο τα bdsm activities κλπ) και τις κατηγορίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι εμπλεκόμενοι . Επίσης και εδώ το θέμα της ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ εμφανίζεται οτι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί επαρκώς ως υπερασπιστική πορεία στα δικαστήρια σε περίπτωση που κατηγορηθεί κάποιος Κυρίαρχος.
    Μοναδική αναφορά που κατόρθωσα να βρώ για slaves αφορά τα contracts και τον πλεον ορθό τρόπο να συντάσσονται ωστε να είναι κατα το δυνατόν εγγυρότερα. Μα παλι διαπιστώνω οτι μάλλον ειναι ασταθες και χαλαρό το νομικό πλαίσιο στις Η.Π.Α

    http://gloria-brame.com/domidea/rumpoule.htm

    Επίσης ισως ενδιαφέρουσες απόψεις μπορείτε να δειτε στο
    http://www.powerotics.com/hans/mic/bgeng03.html

    Αυτό που αντιλαμβάνομαι γενικότερα είναι ότι είναι ιδιαίτερα λεπτή η οριοθέτηση του συναινετικού και του αποδεκτου νομικά , απο τις εγκληματικές πράξεις όπως ο βιασμός, η απαγωγή , πρόκληση σωματικών βλαβών , εγκλισμός κλπ.

    Ο θεός να μας φυλάει λοιπόν αν την ώρα που εμείς απολαμβάνουμε συναινετικά το session μας...μπει ενας αστυνομικός στο σπίτι..... (χαχα!! πραγματικά θα εχει ενδιαφέρον να καταγραφούν οι αντιδράσεις των "οργάνων της τάξης" ) 
    ή από κάποια "παρατιμένη " σκλάβα που θα βάλει στο ..."μενού " της το κρύο πιάτο της εκδίκησης!!!
     
     
  11. TheWildOne

    TheWildOne Regular Member

    Ας μη γελιόμαστε. Απο την στιγμή που υπάρχει το δικαίωμα επιλογής σε μία σχέση, πραγματικός slave δεν υπάρχει. Εκτός αν φτάνουμε στα άκρα με εκβιασμούς και τέτοια...
     
  12. gaby

    gaby Guest

    Το αρχικό κείμενο που μετάφρασε ο Master Spiler και ευχαριστώ ιδιαίτερα γι αυτό, περιγράφει ένα ψυχικά υγιές άτομο που κάποια στιγμή επέλεξε τον ρόλο του υποτακτικού με ότι αυτός συνεπάγεται.

    Δηλαδή, επέλεξε να εκχωρεί τον έλεγχο στο κυρίαρχο στοιχείο και να αποζητά και να αποδέχεται τους περιορισμούς που του τίθενται, επειδή πίστεψε ότι μακροπρόθεσμα θα αντλεί ηδονή από αυτόν τον διάλογο ελέγχου / περιορισμού. Επίσης είχε η καλλιέργησε μία προδιάθεση για σαδομαζοχιστικά ερωτικά παιχνίδια που περιέχουν πόνο και ταπείνωση.

    Η σκλάβα ακόμα περισσότερο συναίνεσε αρχικά στο να είναι ιδιοκτησία Του Αφέντη της, στο να Του ανήκει και το αποτέλεσμα είναι ότι δεν έχει δικαιώματα πέρα από αυτά που της εκχωρεί ο Αφέντης της και μάλιστα κατά περίπτωση.

    Μακροπρόθεσμα ο Αφέντης της σκλάβας φροντίζει ώστε αυτή να είναι ψυχικά υγιής και ένας τρόπος για αυτό είναι σε γενικές γραμμές να τηρούνται αυτά που συγκέντρωσε ο Master Spiler από το Castle Realm.

    Δεν είναι εύκολο να μάθει μία femsub ότι δεν έχει προσωπικά δικαιώματα απέναντί στον Κύριό της και να ζει την καθημερινότητά της με πλήρη συνείδηση αυτού του γεγονότος. Το να αποτελεί ιδιοκτησία κάποιου Άλλου δεν έχει μόνο μία γλυκιά όψη για μία γυναίκα. Έχει και την σκληρή πλευρά που είναι ακριβώς το ότι δεν έχει δικαιώματα. Είναι κάτι που μαθαίνεται ίσως με τον δύσκολο τρόπο - γιατί συνειδητοποιεί κάποια ότι δεν έχει δικαιώματα όταν ακριβώς νιώθει ότι τα αποστερήθηκε στην πράξη, με κάποια ταπείνωση, ή πειθαρχία ή τιμωρία. Και αυτές οι αποστερήσεις θα συμβούν πολλές φορές, μέχρι να εμπεδώσει η femsub ότι δεν έχει δικαιώματα.

    Το αν είναι θεμιτή μία τέτοια κατάσταση, ουσιαστικά μία διασταλτική ερμηνεία της Κυριαρχίας και της υποταγής και ένας διαρκής σαδομαζοχιστικός διάλογος στη βάση του ελέγχου και του περιορισμού (η ψυχολογική όψη του BD), ουσιαστικά το κρίνουν Α/αυτοί που το βιώνουν. Εφόσον είναι θεμιτό γι Α/αυτούς, γιατί να μην είναι απόδεκτό και από τους άλλους; Από κει και πέρα, όχι σταθερό το έδαφος και είναι να μη "στραβώσει" κάτι...

    Σχετικά με το αν είναι παράνομη μία τέτοια κατάσταση, από την πείρα μου που ίσως δεν ισχύει για Ο/όλους, γνωρίζω ότι ο Κυρίαρχος ξεκαθαρίζει συχνά - πυκνά στην υποτακτική Του ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να φύγει αν το επιθυμεί και της υπενθυμίζει ότι δεν κάνει τίποτα το οποίο δεν επέλεξε και στο οποίο δεν συναίνεσε σε γενικές γραμμές όσο και να υποφέρει αυτή σε διάφορες περιπτώσεις. Είναι ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο στάδιο το να μη μπορεί να ζητήσει release από την σχέση μία σκλάβα και λογικά το ερώτημα της συναίνεσης έχει προ πολλού απαντηθεί όταν φτάσει μία σκλάβα να απαρνηθεί αυτό το συγκεκριμένο δικαίωμα. Από κει και πέρα, όχι σταθερό το έδαφος και είναι να μη "στραβώσει" κάτι...

    Όσον αφορά στην ψυχική υγεία, τόσο του Κυρίαρχου όσο και της σκλάβας είναι μία πολύ μεγάλη και κυρίως, πολύ εξατομικευμένη συζήτηση και τα συμπεράσματα δύσκολα και διαβλητά. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα και προκαθορισμένα κριτήρια για το Π/ποιός είναι υγιής, οριακά διαταραγμένος, διαταραγμένος, μη υγιής. Με εξωτερικά κριτήρια πάντως, Α/αυτοί που "κάνουν BDSM", αν ξέρω καλά, κατ αρχήν θεωρούνται (μάλλον) υγιείς. Από κει και πέρα, όχι σταθερό το έδαφος και είναι να μη "στραβώσει" κάτι...

    Κλείνοντας, λίγα λόγια για το Castle Realm. Είναι ο διαδικτυακός τόπος ενός real life D/s ζευγαριού, του Lord Colm και της jade (1970 - 1999), πολύ πλούσια και αρκετά χρήσιμη ιστοσελίδα, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι οτιδήποτε γράφεται εκεί είναι κοινά αποδεκτό, και αξίζει τον κόπο να την επισκεφτεί και να την μελετήσει με τέμπο Κ/κανείς, θα πάρει πολλά και χρήσιμα πράγματα. Είναι στον σύνδεσμο http://www.castlerealm.com/CastleRealm.shtml
     
    Last edited by a moderator: 13 Ιουλίου 2006