Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα μυστικά των τροφιμων

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Humiliatedsub, στις 24 Μαρτίου 2018.

  1. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Δεν είναι αλήθεια ότι χρησιμοποιείται χλωρίνη. H κρυσταλλοποιημένη μάζα ζάχαρης περνάει αρχικά από φυγοκέντριση με καυτό νερό, ανάλογα την προέλευση (ζαχαροκάλαμο είτε ζαχαρότευτλα) προστίθεται υδροξείδιο ασβεστίου ή διοξείδιο του θείου (στη ζάχαρη παραμένουν ίχνη του δεύτερου, αλλά σε ποσότητα μικρότερη του 1/10 από αυτή που βρίσκεται συνήθως στο κρασί), μετά λευκαίνεται με πέρασμα πάνω από ενεργό άνθρακα, το ίδιο που χρησιμοποιείται στα φίλτρα νερού για να κάνει πόσιμο το νερό.
    Αυτά, από φίλο χημικό τροφίμων. Αν όμως ψάξετε στο γκούγκλ - γι' αυτό που αξίζει - για "ζάχαρη λεύκανση χλωρίνη" θα δείτε και μόνος σας ότι δεν βγάζει ούτε ένα αποτέλεσμα. Θα ήταν καλύτερα να ελέγξετε πριν ανεβάσετε ευφάνταστες δηλώσεις.

    Edit: βλέπω ότι με πρόλαβε η @subwhat  
     
  2. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Δεν γνώριζα για τον χημικό άνθρακα. Γνωρίζω μόνο με πλύση η οποία οδηγεί σε σταδιακή λευκανση.
    Ενδιαφέρον  
     
  3. Καθολου ευφανταστες
     
  4. lexy

    lexy .ti.va.

  5. οχι καθολου
     
  6. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Και λίγο οδυνηρό για μένα, ο φίλος μου ενθουσιάστηκε με την ερώτηση και δεν μπορούσα να τον σταματήσω με τίποτε.  
     
  7. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Δεν έχω κανένα πρόβλημα να δεχτώ ότι είναι βάσιμες, αν παραθέσετε κάποια, οποιαδήποτε, τεκμηρίωση. Που βρήκατε ότι αναφέρεται η χρήση της χλωρίνης στην λεύκανση της ζάχαρης;
     
    Last edited: 31 Μαρτίου 2018
  8. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Φάτε, όλοι κάποια στιγμή θα πεθάνουμε έτσι κ αλλιώς.  
     
  9. tithon

    tithon Contributor

    ας πεθάνουμε ασπρισμένοι. έστω.
     
  10. espimain

    espimain Contributor

    Πάλι Παραπληροφόρηση.
    Η λευκή ζάχαρη με την μαύρη ή την καφετιά ζάχαρη έχουν μόνο μία βασική διαφορά.
    Οι σκούρες ζάχαρες έχουν χρώμα από φυτικά υπολείμματα που δεν απομακρυνθήκαν κατά την παραγωγή.
     
  11. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    ↑ "Don't try this at home!" ↑
     
  12. espimain

    espimain Contributor

    Μια ακόμη λεπτομέρεια για τις ζάχαρες διαφορετικών χρωμάτων.
    Ως προς τις θερμίδες είναι σχεδόν ίδιες.
    Στην καφετιά κρυσταλλική ζάχαρη (όχι στην μαύρη) αφού λευκανθή και γίνει άσπρη της προσθέτουν μικρή ποσότητα καθαρής μελάσας και σκουραίνει. Όταν προέρχεται από ζαχαροκάλαμο έχει από μόνη της μικροποσότητα μελάσας κι έχει καφετί χρώμα.
    Οι σκούρες ζάχαρες περιέχουν μικροποσότητες θρεπτικών συστατικών, ενώ η λευκή δεν προσφέρει παρά μόνο γλυκύτητα. Υποθέτω βέβαια ότι για να έχει κάποιος ευεργετήματα από τα θρεπτικά συστατικά των υπολειμμάτων μελάσας στην σκούρη ζάχαρη, θα πρέπει να καταναλώνει μεγάλη ποσότητα από αυτήν. Διαλέγεις και παίρνεις.